MŚ 2006: 1/8: WŁOCHY - AUSTRALIA, 26.06.2006 r. - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 26 cze 2006, 20:36

dzieciol pisze:Panenka?! Totti strzela podobnie do czecha (?) takie podciecie pilki cos jak z Interem ..ale przy karnym...na pewno bedziesz pamietal karny Tottiego z Holandia...na euro 2000 w polfinale..
No, wiem, tylko czasem ciężko rozszyfrować posty Zazy :wink:
W tych mistrzostwach Totti już kilka razy tak próbował strzelić w taki sposób, ale jak wiemy wychodzilo mu beznadziejnie :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 20:36

Messi E2 Ronaldinho pisze:Totti, ktory i tak nie wliczajac strzelonego karnego nic nie pokazal
Ty ogladales mecz?! watpie....Totti przez 15 min pokazal 10 x wiecej niz Alex...Bo kto zagral dluga pilke do Grosso kiedy ten zalatwil karny?! siwetne pilki Tottiego..pare pietek...pokazywal sie do gry..mail pomysly na Akcje..a Ty mowisz ze nic nie zagral?! chowaj sie!

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 cze 2006, 20:40

Włosi wrócili do swojego starego, "efektownego" stylu, szkoda, ze ostatnie mecze na mistrostwach tak wyglądaja... Australia w zasadzie też niczego nie pokazała, nie jest już to forma z meczu z Brazylią. Ogólnie zrezygnowałem z oglądania meczu po pół godzinie i tylko z pokoju nasłuchiwałem czy coś sie dzieje, ale, że nic sie nie dzieje to nic nie słyszałem :D. Tylko na końcu sie Iwanow wydarł, że karny to looknołem :). Oczywiście karny niesłuszny, sędzia kalosz. Szkoda, że nie było karnych po 120 min, bo gdyby nie ta sytuacja, napewno by sie wynik nie zmienił. Nikogo chyba nie moża pochwalić, chyba, że Tottiego za elegancko wykonaną "11" no i obronę standardowo. Cóż ciekawa taktyka, jednak dziwię się Lippiemu, bo gdy pracował w Juve, potrafił połączyć świeną obronę ze świetnym atakiem, a w reprezentacji tylko i wyłącznie obrona.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2006, 20:49

siwetne pilki Tottiego..pare pietek...pokazywal sie do gry..mail pomysly na Akcje..
:rotfl2: :roftl3:

No jesli tyle ma prezentowac zawodnik, ktory ma bys motorem i kreatorem gry jednego z najlepszych zespolow i jednego z faworytow to mnie jes nalezy :rozga:
A Wlosi za to dostana :bicz: :zwała:
Ciekawe co teraz powie, ze jest ogtowy w 80% :P i nadal bedzie sie tlumaczyl kontuzja, ktora miala miejsce :?:
Alex dla mnie takze zagral slabo i az zal, ze nie gra albo nie ma kogos kto by ich zastapil, moze Camor, bo sam Pirlo dalej ciagnac nei bedzie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 cze 2006, 20:50

A nie bierzesz pod uwage tego ze Totti gral tylko ostatnie 15 minut a wszedl na boisku kiedy Italia byla w odwrocie bo grala w 10?

tottias
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tottias » 26 cze 2006, 20:57

Messi E2 Ronaldinho chyba sobie zartujesz widac było ze totti gra swoje i napewno nie zgodze sie z twierdzeniem ze totti nic nie gral bo po prostu jak na te 15 minut pokazal wiecej niz del piero do 75 miuty chyba mi sie zdaje ze nie ogladales meczu :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2006, 21:28

tottias pisze:Messi E2 Ronaldinho chyba sobie zartujesz widac było ze totti gra swoje i napewno nie zgodze sie z twierdzeniem ze totti nic nie gral bo po prostu jak na te 15 minut pokazal wiecej niz del piero do 75 miuty chyba mi sie zdaje ze nie ogladales meczu :wink:
Totti nawet jeśli nie zagrał dobrze, to jest to symbol tamtjeszej piłki, ulubierniec kibiców, dobry duch, przywódca drużyny i podszedł do karnego w najważniejszym momemncie i fgo strzelił. TO jest ważne. Ale uważam, że zaprezentrował sie przyzwoicie, cho.c po tak krótkim pobycie na boisku lepiej nie oceniać.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1492
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 cze 2006, 21:44

Grosso przyszły Interista 8) to bedzie ciekawy gracz , ciekawy jestem czy jak wróci Zaccardo to Grosso dalej bedzie grał czy jego miejsce zajmie Zambrotta osobiscie wole zeby grali tak jak teraz z Zambrotta jako prawym obronca , co do karnego to wydaje mi sie ze słuszna decyzja jednak mimo wszystko obronca wykonał ruch reka i chyba to w głównej mierze zadecydowało o przyznaniu karnego . Swietny mecz Buffona Cannavaro Zambrotty i chyba Grosso - on wydaje mi sie taka panna na boisku nie wiem dlaczego ale mam takie wrazenie jednak trzeba przyznac ze w najwazniejszym momencie pokazał ze ma ogromna ambicje i jaja bo jednak kiwac w polu karnym to trzeba umiec .

Forza Azzuri !!
Forza Inter !!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 26 cze 2006, 22:03

Messi E2 Ronaldinhobrak slow...czlonki opadaja :lol: na przyszly rok na urodziny kupimy Ci telewizor, a nie ogladasz MS przez okna u sasiadow..i pozniej wychodza nieporozumienia...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2006, 22:28

No sorry moze sie nie znam 8)
Ale jak ktos chwali zawodnika za kilka zagran pietka i jedno podanie, bo reszte trudno wyroznic, to moze naprawde jest kluczowa postacia w reprezentacji Wloch. Jesli tak ma wygladac ich rezyser i przywodca na boisku to przynajmniej ja im przyszlosci nie wroze. I nie chodzi mi tu, ze Alex gral lepiej, bo tak nie bylo chodzi mi o dyspozycje Tottiego.
Zawsze moze powiedziec, zaslonic sie kontuzja, skoro tak was Totti zachwyca swoimi wystepami to sorry łatwo was zaspokic. Ja przynajmniej sppodziewalem sie po nim wiele, ale to wiele wiecej :?
A kazdy ma swoje zdanei, zreszta trudno po 15 minutach i kilku pietkach, mowic ze zawdonik gral dobrze :oops:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 cze 2006, 22:35

A ja myśle że wyciągasz wnioski na podstawie meczy wcześniejszych :] Powiedz mi co ma piłkarz zdziałać w 15 min poza kilkoma ładnymi podaniami i strzeleniem bardzo ważnego karnego :?:
Messi E2 Ronaldinho pisze:A kazdy ma swoje zdanei, zreszta trudno po 15 minutach i kilku pietkach, mowic ze zawdonik gral dobrze
Ciężko też powiedzieć że zagrał słabo bo przecież nie psuł piłek.

Juventino1897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juventino1897 » 27 cze 2006, 0:51

Juventini (oprócz Alexa) nie zawiedli, Milaniści (oprócz Gilardino) też nie, Matrix niesłuszna czerwień, Grosso teatr na wagę zwycięstwa (czyli Interiści też nie zawiedli), Miłe zaskoczenie postawą Perotty (przed mistrzostwami zastanawiałem się co On robi w składzie, ale teraz muszę Mu zwrócić honor), Totti strzelił nie do obrony, Toni znów zasłużył na gola, ale znów nie udało Mu się go zdobyć, największy błąd Lippiego, to wprowadzenie Iaquinty zamiast Pippo, Vincenzo to drewniak a Pippo jak gra, to zawsze strzela. Ogólnie do półfinału jestem spokojny.
Fratelli d'Italia
L'Italia s'e desta.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 1:08

Juv załatwie Ci słownik wyrazów Zazopodobnych :wink: A tak na poważnie to Dziecioł napisał wszystko - al'a Antoni Panenka - czyli mieka piłki w środek podcinką - Totti uwielbia tak strzela a sam strzał z karnego to klasa :] Dziś ten młody Ukrainiec tak strzalił w konkursie...

Iaquinta to beton jak to Chłopaczek mówi ale jest szybki i tylko tyle. Może też kaleczy bieganie ale sami wiecie jak było nie raz w lidze umniał zakończyć akcje sam na sam i potrafi strzelić z dystansu [zadko ale jednak] Pippo może do kontr-ataku nie najlepszy ale ustawia sie jak mało kto. Bardzie lubi taki piłki na wolne pole gdzie nie trzeba biec z nią przy noge 45 metrów. Jak z Czechami :P Potrafi znaleść miejsce. Tylko atak pozycyjny to dla niego woda na młyn [uliczki :]] a wiadomo jak było. Mógł Lippi zabrać Tavano :] ale teraz to psioczenie i nie ma sensu. Wazne że graja nadal :!:

Forza Azzurri :!:

P.S. :twisted:
Obrazek

Grazie Francesco :]

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 cze 2006, 9:47

Zawsze moze powiedziec, zaslonic sie kontuzja, skoro tak was Totti zachwyca swoimi wystepami to sorry łatwo was zaspokic. Ja przynajmniej sppodziewalem sie po nim wiele, ale to wiele wiecej

Zwłaszcza po tym, że praktycznie nie grał w piłkę od lutego ? :]
Vianuch pisze:Włosi wrócili do swojego starego, "efektownego" stylu, szkoda, ze ostatnie mecze na mistrostwach tak wyglądaja...

Grając w 10, napewno trzeba było się rzucić do ataku, tym bardziej, że Australia prezentowała się tego dnia dobrze.Brawo Napoleonie ! Do momentu czerwonej kartki, jeżeli o włoskiej grze powiedziałbyś antyfutbol to pozdro 600 :).
Vianuch pisze:Oczywiście karny niesłuszny, sędzia kalosz.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Karny z takim sedziowaniem jakie jest prezentowane w 1/8 to jestem ciekaw co bedzie dalej Ogolnie Australia zagrala lepiej, szkoda bledu sedziego i Australii mzoe gdyby znowu odpadli
Oczywiście sędzia kalosz, sprzyjał Włochom, no bo zawsze lepiej gra się w 10, więc można dać niesprawiedliwą kartkę.Ludzie patrzcie też w drugą stronę - jeżeli nie było karnego, to nie powinno też być czerwieni, która ustawiła mecz, na mocną defensywę Włochów.
Vianuch pisze:Szkoda, że nie było karnych po 120 min, bo gdyby nie ta sytuacja, napewno by sie wynik nie zmienił.
Szkoda, że sędzia dał czerwoną kartkę z kapelusza, bo wynik napewno by się zmienił .
No ciekawe co z tymi stereotypami Wlosi zagrali dzisiaj kompletne dno jak na paczke, ktora ma grac o najwyzsze cele to zaprezentowala sie slabo

Podobnie jak Anglia, zobacz jak słabo grała Arhentina z Mexykiem, czy też nie przekonywująco jak "czarodzieje futbolu" z Brazylii.

Przepraszam, jeżeli czasami piszę coś strasznie subiektywnego, ale poprostu jak wszędzie słyszę o makaroniarskim antyfutbolu kibiców niedzielnych, to aż krew zalewa :).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2006, 10:53

Uchi_ pisze:Oczywiście sędzia kalosz, sprzyjał Włochom, no bo zawsze lepiej gra się w 10, więc można dać niesprawiedliwą kartkę.Ludzie patrzcie też w drugą stronę - jeżeli nie było karnego, to nie powinno też być czerwieni, która ustawiła mecz, na mocną defensywę Włochów.
Ludzie, ale Wy nie forsujcie opinii, że niby sędzia jeżeli popełni błąd w jedną stronę to później powinien popełnić też błąd w drugą i jest usprawiedliwiony czy coś takiego. Tak to właśnie wygląda. Niesłusznie wyrzucił Matrixa? OK, ale to nie powód, aby dyktować kontrowersyjnego karnego coby wyrównać szale po pierwszym błędzie. Błędy trzeba ograniczać a nie równo dzielić :?

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”