Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post autor: Morrow » 30 cze 2006, 13:34

Pewne wydaje się to, że zakup nowego napastnika będzie równoznaczny ze sprzedażą Ruuda. Bo 5 napadziorów to trochę za dużo. Rooney, Saha, RvN, Rossi + ktoś nowy. Zgodzę się tu z przedmówcą i powiem,że dla mnie kwota powyżej 20-25 mln funtów to za dużo za Torresa. Niewątpliwie ma on talent ale nie ma pewności czy akurat w Premiership by się dobrze rozwinął. Dobre mecze przeplata z tymi słabszymi. Sam nie wiem...
Tak jak napisał Zaza pozostając w Atletico miałby okazję zostać "żyjącym pomnikiem" jak Maldini, Totti, Gerrard czy Raul. Odchodząc podjąłby wyzwanie. Tymbardziej teraz kiedy Atletico naprawdę się zbroi. Niby podobna sytuacja była rok temu ale z takimi piłkarzami sukcesy w końcu powinny przyjść. Poczekajmy.
20 mln funtów za Carricka? Dla mnie to także ciut za dużo. Zdolny i perspektywiczny ale aż 20 mln? Nie lepiej z taką determinacją powalczyć o 22latka Mascherano, który prezentuje się lepiej od Anglika? Za Argentyńczyka 15 mln funtów mogłoby się okazać kwotą wystarczającą.
Odejście Cristiano. Jeśli faktycznie tak powiedział to tylko źle świadczy o nim. Manchester stworzył mu okazję do szybkiej promocji, mało który piłkarz tak szybko wchodzi na piłkarskie salony. Ferguson dawał mu pograć nawet kiedy był bez formy, klub stawał za nim w trudnych chwilach. Przykre to, ale jeśli woli odejść to ja nie chciałbym go zatrzymywać na siłę. MU nie są potrzebni piłkarze, którzy nie utożsamiają się z klubem. Jeśli woli grać dla Realu, który obecnie upadł niżej niż MU niech gra dla Realu. W każdym razie to byłoby naprawdę tragiczne okienko dla Diabłów. Zapowiadano wielkie wzmocnienia, pozwalające na walkę o najwyższe trofea, tymczasem rywale wzmacniają się wielkimi gwiazdami a wszystko wskazuje, że United opuszczą 2 kluczowi piłkarze (RvN i Ronaldo).

Wróć do „Anglia”