Mercato Rossonerich - Strona 75

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2006, 12:45

Ale Ty głupoty piszesz Nerwowy - naprawde :? Co Ci Ze Roberto przeszkadza ? będzie większa rywalizacja na lewej stronie - Seedorf cały czas bedzie miał mocna konkurecja. Tacy piłkarze to nie drewna na Coppa Italia :P A i jak trzeba może grać za Pirlo - jak na tym mundialu w ekipie Canarinhos. Trzeba też pamietać że możemy zmienić system gry. Oby tylko Czech nie był wiązany w tym interesem. Na temat Torresa nie pisze bo musiał by objąc waszą taktyke marzenie i wymienić innych graczy z moje listy :P a to nie o to chodzi.

Trzeba też pamietać że w tym momencie Milan szuka tylko napastnika w pierwszy skład - inne wzmocnienie bedą stanosić o sile ławki. No może boczny obronca nie bedzie wzmocnieniem 11 i ewentuanlnie bramkarz Jak Dida nie podpisze nowej umowy :roll: A co do bocznych defensorów to np. agent Gianluci Zambrotty pozostawił ciekawą furtke :] jak by coś wiedział ale nie powiedział :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 30 cze 2006, 13:39

No jakie glupoty ? Co nam po tym Ze Roberto, jak to juz prawie dziad jest, a nam jest potrzebny nastepca Seedorfa, a nie tylko zmiennik. Zdecydowanie wole na ta pozycje kupic Wesleya Sneijdera. Natomiast tego dzieciaka Torresa to chyba zabija w pierwszym meczu Seria A. Zreszta wydawac tyle kasy, jak mozna miec byc moze za mniejsza sume duzo lepszego pilkarskiego geniusza, jakim jest bez watpienia Carols Tevez. Mam nadzieje, ze Tevez przesadzi dzisiaj o losach meczu i zamknie usta wszystkim krytykom jego talentu (choc bedzie to raczej szalenie trudne zadanie). Ja moge jedynie powiedziec, ze wierze w jego umiejetnosci i licze, ze odwdzieczy mi sie dzisiaj wspanialym wystepem. O ile w ogole zagra w tym meczu... :roll: Trzeba byc dobrej mysli. 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2006, 13:56

Nerwowy ale chyba nie uważasz że teraz kupią Snejdera za te 20 milionów czy tam ile i posadzą go na ławke ? albo wypożycza do Empoli ? Ja tak Ci zależy na nim to uwierz w ploty że Stam poszedł w ramach rozliczenie a z prawa pierwokupu skorzystają kiedy idziej. Bo teraz nie potrzeba :P Jest Seedoerf, jest Jankulovski, jest Serginho i może bedzie Ze Roberto. Mi to osobiście nie przeszkadza. Pamiętaj że Clarence pół życie grał na prawej stronie :]

Tevez, Tevez Tevez a może nie ma nawet takie opcji ? skąd taka pewność że jest brany pod uwage ? Może nawet nie jest na sprzedaz ? marzyć mamy w tym temacie ? chyba nie ? jak tak do ja licze ze Van Basten zrezygnuje z posady szkolaniowca Holandi i zastąli Sheva - On by mógł :] A Franco Baresi wróci by kierować defensywą :]

Reszta piszesz tyle kasy ? To powiedz mi za kogo teraz 'rynek woła najwiecej ?" Znajd temat założony przeze mnie tu na forum pt: "Dzieci w cene" czy Młodziesz w cene już nie pamietam :) Zobaczysz co to znaczy tyle kasy. Od tego ona jest :]

Edit aha :wink:

Chłopie nie możesz traktować każdej plotki jak oficjalnej informacji - w czasie mercato od słów do czynów jest przepaść [to jest motto tego okna transferowego] ale tak to jest nie od dziś. Przeciesz nie kibicujemy AEK Ateny, mercato i plotki to dla Włochów sól tej ziemi, który inny kraj ma serwisy tylko od transferów :P Każda plota od naszych krajowych po ich Włoskie a nawet Gruzinskie. Także trzeba zachować dystans do tego co piszą, bo to zawsze jest ładne i kolorowe. Co Ty od dziś jesteś w temacie ? Nie zawsze prasa i media mają racje jak to ktoś tu powiedział jak wymienia w plotach 10 światowej klasy piłkarzy zawsze trafią ale chyba nie należy az tak traktowac te informacje.

To nie temat Marzenia Rossonerich :roll: nie po to tu piszemy informacje mercato, przegląd prasy itd. By i tak pisać co sie komu marzy. A ja zauważyłem że ostatnie Twoje posty to nie opinia o danym piłkarzy czy teoria na temat mercato ale zachcianki i marzenia. I zawsze koncza się tym samym. Oczywiscie był i bardzo możliwe że nadal jest temat Carlotisa ale narazie to typowe plotki raz w tygodniu wiec troche luzu. Nic do niego nie mam ale trzeba troche dystansu zachować bo co z tego że tydzień temu ktoś pisał że jest obresowowany ? jak przez ten czas Inter dawał 7 milionów, PSV 12 a Chelsea nowy samolot :P Włosi wiedzą że to nowy Maradona :P ale co to zmienia ? że jest przypisyany Rossonerim - jak 30 innych graczy :? Ani prasa, ani kibice [a szkoda nie ? :P] wybierzą piłkarzy a trener i działacze. Bo na tym to polega ...

Pozdrawiam :!:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 30 cze 2006, 23:27

Ze Roberto zwanego tez popularnie "GroBe ZE" można lubic i nie, ja osobiscie go nie lubie, lecz jakby miał przyjsc za friko to okej i tak by grzał ławe i wchodził tak jak Sergio w dawnych czasach na ostatnie 10-20 minut by skrzydlem pociagnac. To ejst lepsza inwestycja niz kupowac np. Mauro Esposito za kase .

Dziwne przepozycje ze niby Snejder wart jest 20 mln ?? jak Van Der Vart odszedł za 5 a jest lepszy niz snejder. Holender to jak na razie nie jest gracz na Milan, nawet zagrozic pozycji Seedorfa nie moze z ta gra co pokazuje. Może za pare lat, ale nie teraz, gosciowy by sie przydala zmiana klubu bo w ajaxu to nic sie juz nie naumie :P

Jesli chcemy gracza z kopytem to bierzmy Maniche'a :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato i nie tylko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 lip 2006, 1:37

Ogladalem ten mecz... niestety ogladalem. Wprawdzie taka wypowiedz nie nalezy do najprzyjemniejszych, ale po takich meczach chce sie powiedziec, ze pilka umarla. Kiedy ogladalem ten mecz to czulem, ze nagle powrocila atmosfera mistrzostw... Nie bede rowniez zaprzeczal, ze bylem wprost zachwycony postawa Argentyny, ktora po prostu stlamsila w zarodku resztki dumy narodowej jaka Niemcy szczyca sie jeszcze w swoim zyciu. Niestety niefortunnie uczynila to na swoja niekorzysc, gdyz jak sie okazalo Niemcy byli na to przygotowani, a raczej ubezpieczeni. Zawolali na pomoc oczywiscie swojego dawnego sojusznika z czasow drugiej wojny switaowej, czyli Slowaka. Zreszta pomine w ogole fakt, ze mial sedziowac uczciwy Urugwajczyk. Nie wiem, byc moze przemawia przeze mnie jeszcze zlosc, ale po prostu nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Argentyna byla co najmniej trzykrotnie lepsza od Niemcow. Krzyzacy powinni sie wstydzic, ze brak im honoru, aby wygrac rywalizacje narodow w uczciwej walce. Tragydyja.

Nie moglem nie wspomniec o tym polfinale. Wlosi gladko tak jak myslalem. W kazdym razie szkoda Teveza i spolki...

Mam wrażenie, że pomyliłeś tematy... :roll: //maestro

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato i nie tylko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 lip 2006, 10:02

Wspomnialem o tym meczu, gdyz grali w nim potencjalni przyszli zawodnicy Milanu i ich odpadniecie nie pozwoli jeszcze bardziej sie im przyjrzec. Temat ten jest wiec czy to posrednio, czy bezposrednio zwiazany z mercato takze powinienes cofnac swe ostrzezenie maestro.

Po 1. :shock: Co w Twoim poście jest "pośrednio czy bezpośrednio" związane z mercato?? Może zdanie:
nerwowy pisze:W kazdym razie szkoda Teveza i spolki...
:?: :zgon:
Do opisywania meczów odbywających się na MŚ jest odpowiedni dział.
Po 2. Nie dostałeś ostrzeżenia :P
Po 3. Nie musisz pisać nowego posta. Masz opcje 'zmień' //maestro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 lip 2006, 10:50

Nerwowy jest opcja zmień na tym forum :P

By im sie przyjrzeć miałeś wystarczająco dużo czasu, a przeciesz jest też liga czyli to Maxi to była dla Ciebie zupełnie anonimowa postać przed mundialem ? :shock: Możliwe że masz troche racja ale nikt z nas nie wie czy napewno zakończenie mundialu przez Argentyńczyków ma jakis plus dla Rossonerich. Czy odwrotnie. Bo ją wątpie w to że jesli prowadzą jakieś rozmowy to dopiero konkretny po mundialu [dla ekip piłkarzy] bedą znane. Bo teraz agent jest w stanie zrobić wszystko. A kolejna kwestią jest to że żadnego piłkarze nie może ocenić po 1 meczu, ba nawet po 3 :P Bo to nic nie da.

Hunter załamiesz się :( Twój młody idol wypłyna na szersze wody. UFFICIALE: Il Perugia prende Ardemagni Szkoda że nie zdecydowali się na to by grali razem np. z Pozzim. Nawet w Empoli. Z wypożyczonych graczy czekam na wieści na temat Borriello :wink:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 01 lip 2006, 13:15

A Mnie jednak Maxi Rodriguez nie przekonuje. Co prawda nie można zarzucić Mu umiejętnosci i ambicji, uważam jednak iż zawodnik tego typu jest zbędny Milanowi. Zawiedziony również jestem postawą W.Sneijdera, którego bardzo cenie. Piłkarza tego Milan obserwuje od dłuższego czasu, ale po występach na MŚ może sobie odpuscić. Ehh.. :|

Co do transferów to widziałmym to tak:

D.Alves - Barzagli - S. Gerrard ( malo realne) - Tevez or Torres

Niebawem przekonamy sie ile bedzie w tym prawdy.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 02 lip 2006, 11:04

Wedlug mnie news zwiazany z Miguelem jest bardzo interesujacy, gdyz to chyba najbardziej odpowiedni zawodnik na ta pozycje. Mysle, ze Valencia rowniez puscilaby zawodnika, poniewaz nie maja pieniedzy na transfery i szukaja na nie funduszy. Mysle, ze transfer zamknalby sie maksymalnie w granicach 20 mln euro, aczkolwiek taka realna kwota to 15 mln euro lub 10 mln euro + jakis zawodnik. Natomiast interesowalby mnie rowniez transfer Hernana Crespo. Wprawdzie suma odstepnego (10 mln euro) jest wysoka, jak na tak wiekowego zawodnika, ale z drugiej strony gwarantuje on dobra gre i bramki. Jestem, wiec zwolennikiem powrotu Crespo. Moze przyjsc za Amoroso. Do tego sciagnac Teveza i napad mamy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 11:33

Chyba nie masz racji co do tego że Valencia chetnie sprzeda Miguela za spora kase. Kupili go rok temu za 8 [?] a to nie klub al'a Bilbao że trzeba w ten sposób działac na rynku. Oczwyscie jak by Milan się zdecydował i był by zdesperowany to mogli by sie dogadać ale rok temu działacze bylki z Benfica po słowie i prawie sie dogadali a teraz to za póżno. "Nietoperze" byli bardzie konkretni. Choć bardzie dziwne są informacje że chca sprzedaż Pablo Aimara :? jeden z moich ulubionych piłkarzy La Liga :?

Co do Hernana Crespo to się zgodze. Jak beda chceli "tylko 10 milionów" to nawet jest sens cos działać, ten transfer można odbić sobie innymi. I wyjśc na cacy :P Roma ponoć zabiega o Crespo, sam mówi otwarcie że wraca do Włoch. W sumie nie dziwie mu sie wcześnej był gwiazdą całej ligi potem ten transfer na wyspy - a to wypozyczenie do Milanu było dla niego jak pomocna ręka od Boga. Choć co z tego jak Mourinho nadal mu aż tak nie ufał. [Mimo że zablokował jego transfer do Milanu na stałe popszedniego lata :twisted:]

Trzeba też pamiętac o informacjech w czasie transferu Shevy że Ancelotti zażyczył sobie nie tylko max kase dla klubu ale i swojego pupila Crespo. Wiec to nadal może byc efekt rozliczen bo nikt nie powiedział że oficjalnie muszą odrazu ogłosić jeden i drugi transfer. Choc nie wiadomo do kogo Hernan ma wiekszy uraz :? czy do Mourinho że zablokował jego przenosiny w 100% na Giuseppe Meazza czy do Milanu że nie walczył nadal :? Ale trzeba pamiętać Gilardino kosztował tematego lata Milan blisko 25 milionów euro....

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 02 lip 2006, 11:53

Witam,

Nie ustaje temat napastnikow i wszystkie nasze spekulacje sa tak naprawde nic nie warte, ale czy tego wlasnie nie kochaja kibice? No ale do rzeczy. Patrzac na Crespo zgadzam sie, bylby dobrym rozwiazniem, ma co prawda 31 (32?) lat/a ale sprawdzil sie swietnie w serie A (Parma, Lazio - walka z Szewa o krola strzelcow, Inter i nasz Milan) 10m to funty czy Euro? Jeszcze jedna sprawa, co myslicie o Trezeguecie? Wiadomo jak wyprzedaz w Juve to wyprzedaz, nie mozna odmowic Davidowi braku umiejetnosi a i w serie A sie sprawdzil... Modle sie tylko oby spekulacje o Klose okazaly sie plotkami...

Pozdrawiam

M.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 12:08

Cześc :) Staarek - plotki to jedno fakty to drugie :wink: Czy kibice kochają to nie wiem ale wiem że to nie temat AEK Ateny :wink: mercato to czeście tej gry. A pisząc o Crespo mieliśmy na myśli wzmocnienie ławki. Ewentualnie większa konkurencje. Tym bardzie że może to rozbić tak że Hernan bedzie za np. 4 miliony :wink: Bo chyba nie biora pod uwage atak Gila - Crespo na nowy sezon ? mial by ząstapić bez uzytecznego Marcio. Mowa o 10 milionach euro - tylko pisze w plotkach :wink:

Trezeguet ? no chyba nikt nie może mieć jakis zastarzen do jego umiejętność snajpeskich - ale powiedz mi jaki jest sens ? Trezeguet to snajper - napastnik żyjący z podań na nos takich mamy dwóch - Crespo był by 3 wiec to chyba złe rozwiązanie. Nie prawdasz ? trzeba kogoś bardzie keatywnego. Dla tego sądze że Andriya nikt nie zastapi :? a atak trzeba uzupełnić a nie szukać następców.

Co ciekawe Ze Roberto coraz bliżej gra na Giuseppe Meazzza ... Milan dał mu slowo że zaproponuje mu taki kontrakt jak chce - czyli 2,5 miliona euro za sezon gry...

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 02 lip 2006, 12:23

Racja, Trezeguet to sep pola karnego, ale Crespo to tez raczej ten typ, no i faktycznie duet Crespo-Gila to nie do konca widze... Ogladajac mistrzostwa przypomnial mi sie jeszcze ktos - mianowicie Kezman. Niespelniony talent? Wiekszosc ludzi pamieta co wyczynial w PSV, pozniej nieudana przygoda w Chelsea (ilu zawodnikow zmarnowalo sie w Premiership?) Jaka jest w ogole jego sytuacje? Kto posiada jego karte? Z tego co mi sie wydaje chyba przeszedl gdzies do Hiszpanii ale nie wiem do konca. Wiem ze ten transfer nie uradowalby (a nawet rozczarowal) fanow ale ja zawsze Mateje cenilem i mysle ze jeszcze mozemy o nim uslyszec...

pozdrawiam.

M.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 12:38

To jest niestety problem ża mało jest teraz na rynku takich piłkarzy jak Sheva - strzelacących podajacych lewa noga, prawa noga, głowa, wolne itd :? aż mi sie smutno zrobiło :? :P Dla tego musza szukać kotos o podobnych umiejetnosciach ale gry dla zespołu. Bo z 10 przypisywanych Rossonerim napada z 6 to piłkarze że snajperską sznuta we krwi. Lisy pola karnego typu Crespo, Drogba, Klose itd. Dla tego to chyba nie najlepsze rozwiązanie.

Kezman ? nie powiem ze lubie gre gościa i ma ta ceche o której mówimy. Kreowania gry. Choc nie na takim poziomie. Jednak jak byśmy mieli tak szukać to Mirko Vucinić [też Serb] z Lecce młodszy. Mniej doświatczony na tym poziomie ale umiejętnośc ma chyba wieksze. Mateja nie poradził sobie w Chelsea ale podobnie jak Crespo grał tyle że nic :P teraz jego karte posiada ... Ateltico. A jesli jesteśmy przy klubie La liga to nadal ciekawie jest z rozmowach na lini Milan Atletico :wink: i Hiszpania i Argentyna wraca do domu - teraz pikarze podejma decyzje.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2006, 13:59

Coraz więcej piłkarzy wraca do domu i można pomału zaczynać wstępne rozmowy ;)

Prasa znów zaczyna spekulacje że Milan jest zainteresowany Miguelem, to chyba pierwsza taka informacja w tym Mercato. Nie wiem ile w tym prawdy ale jakoś wole zostać przy naszych celach o których mówi że już dość długo, oczywiście chodzi o Oddo, Gallasa i Zambrotte. W prasie ostatnio troche ciszej na ich temat ale to normalne. Gallas jednak najprawdopodobniej zostanie jeszcze rok w Chelsea, szkoda :? Bardzo chciał grać u nas. O Oddo cały czas walczymy o jego pozyskanie a na Zambrotte jeszcze przyjdzie czas. Trzeba czekać na wyroki chociaż chętnie poznał bym jego opinie na temat gry w Milanie. Sam nie wiem czy warto starać się o pozyskanie Miguela.

Co do ataku Chelsea wystawiła na swoją liste Crespo. Argentyńczyk sprawdził już się u nas ale u boku miał Szewe, ten odwalał brudną robote. Nam teraz potrzebny napasnikt który może w ataku coś pociągnąć i rozegrać a Crespo do tego typu napastników raczej nie należy. Ja cały czas zostaje przy Tevezie ale raczej w to nie wierze bo jest za cicho na ten temat.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”