Tenis - Strona 24

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 02 lip 2006, 20:53

byl mecz?

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 02 lip 2006, 21:32

byly dzisiaj mecze? odwolane czy co? nie bylo mnie w chacie caly dzien i nie wiem :(

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 21:42

byly dzisiaj mecze? odwolane czy co? nie bylo mnie w chacie caly dzien i nie wiem
NA Wimbledonie mecze w niedizele nie sa rozgrywane przynajmniej mi sie tak wydaje wg. tradycji
A Radwanska gra jutro :!:

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 02 lip 2006, 21:44

bo kazdy na forum mowil ze w niedziele mecz i na www.livescore.com tez pisalo ze dzis 8) ..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2006, 18:45

No i niestety nasza rodaczka nie sprawiła mega sensacji :cry:
Dominacja i wyzszosc Belgijki nie byla zagrozona ani przez chwile meczu. Pokonala Radwańska doswiadczeniem, a przedewszystkim sila fizyczna, przygotowaniem, przy niej nasza reprezentantka to jak Crocuh przy Gołocie :P ALe 1/8 to i tak wyczyn w pierwszym swoim turnieju z cyklu Wielkiego Szlema.

Zreszta dzisiaj wygrywala wiekszosc z faworytow :arrow: Sharapova, Myskina, Henin....

Mnie ogromnie cieszy kolejne zwyciestwo mojego faworyta Marcosa Baghdatisa, dopiero co pokonal dosyc łatwo Grosjeana a teraz takze w latwy sposob pogormce Riddicka :arrow: Murray'a. Mam nadzieje, ze bedzie conajmniej final jak to bylo w Australian Open :roll:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 lip 2006, 8:54

Szkoda, ale trzeba przyznać, że Polka była słabsza. 6:2 6:2 - te wyniki doskonale pokazują jak Polka odstawała od Kim. Trudno nie udało się, ale jak na pierwszy raz to bardzo dobry start. 1/8 w debiucie :D Może w końcu będziemy mieli tenisistkę na poziomie, bo Domachowska niestety, ale od staje od czołówki.

Awatar użytkownika
Crash_Romeo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Crash_Romeo » 05 lip 2006, 20:02

Roger Federer znowu dzisiaj nie dał szans Ancicowi, czy wielki Szwajcar znowu w finale zmierzy się z Rafaelem Nadalem "2" światowego Rankingu...czy tym razem Ferdex nie da szans Nadalowi na trawie ? W tym turnieju imponuje mi Hiszpan ktory przy małym doświadczeniu radzi sobie Świetnie na trawie. Mówiono że nie wychodzą mu sztuczki które prezentuje na innych nawierzchniach... w szczególności w tych grach na cegle i na kortach R.Garrosa, Rafael mógł już odpaść na samym początku turnieju kiedy to po dwóch przegranych setach z Robertem Kendrickiem zdołał odrobić strate i w wielkim stylu pokonał rywala. Nadal w zastraszającym tempie uczy sie wiele na trawie. Wielkim wydarzeniem byłoby zobaczyć tą dwójke na kortach Wimbledonu w Finale !!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lip 2006, 20:26

JA ogormnie licze na final z udzialem Cypryjczyka Marcosa Baghdatisa dzisiaj gra z Hewittem i w pierwszym secie łatwo, az za łatwo ogral Australijczyka :!: W drugim przegrał w tie-breaku. Zobaczymy dla mnie to najwiekszy obecnie talent nawet wiekszy od Federera i pokzauje uniwersalnosc.
Co do jeszcze nie doszlego finalu Federer - Nadal jak narazie mimo ze to trawa jesli dojdzie do takowego finalu wygra Rafa, taka przewage psychiczna jaka ma obecnie nad Rogerem nie pokona zaden psycholog, poprostu jesli Hiszpan wygra dwie trzy pilki Roger niknie w oczach :P

Awatar użytkownika
Kaprzyk1991
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaprzyk1991 » 06 lip 2006, 12:13

Crash_Romeo pisze:Roger Federer znowu dzisiaj nie dał szans Ancicowi, czy wielki Szwajcar znowu w finale zmierzy się z Rafaelem Nadalem "2" światowego Rankingu...czy tym razem Ferdex nie da szans Nadalowi na trawie ? W tym turnieju imponuje mi Hiszpan ktory przy małym doświadczeniu radzi sobie Świetnie na trawie. Mówiono że nie wychodzą mu sztuczki które prezentuje na innych nawierzchniach... w szczególności w tych grach na cegle i na kortach R.Garrosa, Rafael mógł już odpaść na samym początku turnieju kiedy to po dwóch przegranych setach z Robertem Kendrickiem zdołał odrobić strate i w wielkim stylu pokonał rywala. Nadal w zastraszającym tempie uczy sie wiele na trawie. Wielkim wydarzeniem byłoby zobaczyć tą dwójke na kortach Wimbledonu w Finale !!
Może i Nadal szybko się uczy grać na trawie ale jak na Federera to chyba jeszcze za mało. Nadal może i ma olbrzymi talent ale do Rogera i jego gry na trawie jeszcze mu troche brakuje. Osobiście myślę, że Federer znowu wygra Wimbledon. Jeśli Rafael wygra turniej to będzie to dla mnie niespodzianka.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 21:56

Nadal poraz kolejny pokazal, ze zmaierza powaznie powalczyc o drugie z rzedu zwyciestwo w Wielkim Szlemie.
Łatwo wygral z Finem Jarko Nieminenem, udowadniajac, ze coraz pewniej czuje sie na trawie :!:
Szkoda tylko, ze w polfinale spotka sie z Marcosem Baghdatisem :arrow: moim wielkim faworytem do zwyciestwa w tegorocznym Wimbledonie.
raczej mniej emocji bedzie w spotkani Szwajcara Federera z Jonasem Bjoerkmanem :arrow: licze na łatwe zwyciestwo Rogera, choc jakby go Szwed mocno zmeczyl bylbym mu bardzo wdzieczny :P ]

A u pan mamy powtorke z AustralianOpen fianl z Justin Henin-Hardenne spotak sie z Amelie Mauresmo i mam nadzieje, ze zakonczy ise tak samo jak w Australii :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 22:10

Messi E2 Ronaldinho pisze:Amelie Mauresmo
Jak to mawiam "kóń wygrał" z Sharapovą i to dość gładko jak na tej klasy przeciwniczkę. Henin jest jednak w bardzo wysokiej formie i liczę, że pokona "babo-chłopa".

Co do rywalizacji mężczyzn to ja liczę na Nadala (mój ulubiony tenisista obok Hewita). Chciałbym aby przestano o nim bez przerwy mawiać, że dobry jest tylko na nawierzchni ziemnej bo to gruba przesada.

Po raz kolejny możemy się cieszyć z postawy naszych juniorów. Urszula Radwańska (młodsza siostra Agnieszki) jest już w półfinale podobnie z resztą jak Marcin Gawron.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lip 2006, 22:33

Do fanów tenisa:

A co myślicie o półfinałowym meczu: Roger Federer (SUI) - Jonas Bjorkman (SWE) :?: Jest szansa na niespodzinakę czy nie ma takiej opcji :?: Jak możecie to napiszcie w jakiej formie są obaj tenisiści :pray: Wyczytałem że Bjorkman początkowo miał się skupić na deblu i niespodziewał się takiego wyniku w singlu :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 22:51

Bjorkman nieprzypadkowo udzielił takiej wypowiedzi. Osiąga on zdecydowanie większe sukcesy w grze podwójnej. Singlistą nie jest złym, jednak niczym nadzwyczajnym się nie wyróżnia. Szwed jak większość tenisistów z tego kraju gra bardzo mocne piłki, co jak wiadomo na trawie ma jeszcze większe znaczenie. Niewątpliwie to właśnie dzięki temu osiągnął on ten sukces. Jak by jednak nie patrzeć niespodzianki w spotkaniu z tak dysponowanym Federerem raczej trudno oczekiwać. Roger gra bardzo dobrze w tym turnieju i jakiś nadzwyczajnych problemów w drodze do półfinału nie miał. Świetnie porusza się po korcie i jest technicznym majstersztykiem, co powinno udaremnić potężne bomby Szweda. Jeśli skandynaw będzie jednak trafiał z bardzo dużą dokładnościa te uderzenia w kort i uniknie dużej liczby niewymuszonych błędów co jest niezwykle istotne w tenisie być może urwie seta albo nawet dwa. Na zwycięstwo jednak wielkich szans mu nie daję.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 08 lip 2006, 18:49

Dzisiejszy finał kobiet był bardzo emocjonujący, po zaciętym pojedynku wygrała jednak Amelie Mauresmo, choć początek miała fatalny. Muszę przyznać, że po wyeliminowaniu przez Francuzkę Marii Szarapowej kibicowałem Belgijce Henin, ale zabrakło jej chyba szczęścia, a może umiejętności :roll: Niemniej jednak obie panie stworzyły świetne widowisko i to powinien był przedsmak jutrzejszego wielkiego finału panów - Nadal vs. Federer. Ten pierwszy nie ma sobie równych na kortach ziemnych, ale w Wimbledonie udowadnia, że potrafi grać również na trawie. Drugi na pewno będzie chciał się zrewanżować za ostatnią finałową porażkę. Ja będę kibicował Szwajcarowi - jest bardziej doświadczony i wszechstronny, ale światowa dominacja Hiszpana jest już tylko kwestią czasu...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lip 2006, 20:30

Nadal pokazał juz w tym roku, ze swietnie sobie radzi na trawie i tylko osoby malo znajace sie na tenisie moga stwierdzic ze nie jest on uniwersalnym zawodnikiem. Myslę, ze gdyby nie kontuzja w zeszlym roku juz dawno by to udowodnil. Jutro bedzie mial ogromna przewage psychiczna bo ostatnio Rogerowi rozdaje baty na lewo i prawo. Takze drabinke turniejowa mial mocniejsza niz Szwajcar. Licze na wygrana Hiszpana :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”