MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 10:49

NY pisze:W tym meczu nie było żadnej pomyłki na korzyść Włoch.. Zaś na korzyść niemców dość dość np.. mecz mógł się skończyć już przed dogrywką faul ewidętny Lehmanna na Perroccie .. karny i czerwień dla Lehmanna... A Jeżeli mówisz o pomyłkach na korzysć Włoch to wspomnij ile razy sędziowie pomogli Niemcom a dopiero potem pogadamy ile razy pomogli Włochom...

Zgadzam się, Meksykański arbiter zdecydowanie więcej razy mylił się na korzyść Niemców. Pomyłki na korzyść Włochów nie było, przynajmniej takich nie widziałem. Totti w dogrywce był EFIDENTNIE faulowany tuż przed polem karnym a sędzia nie zagwizdał. Szkoda że sędziowie się tak często mylą. Podobnie było na tamtym mundialu, wtedy to korzyścipo błędach sędziów mieli jak zwykle gospodarze, w tamtym przypadku Korea Płd. i Japonia, ale czescij ta pierwsza reprezentacja.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 05 lip 2006, 10:50

*_Zaza_* pisze:a drugi po faulu Cannavaro w polu karnym na Podolskim, gdzie sędzia przyznał rzut wolny zza pola karnego i to dobre dwa metry zza pola

Faulu nie bylo. Cannavaro intrweniowal czystko, jak w calym meczu :)
Akarin pisze:pierwszy w 1 połowie po zagraniu ręka przez Pirlo

Dotknal ja bardziej barkiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2006, 10:51

Dajcie spokuj juz sedziemu :!: to bylo jeden z lepiej prowadzonych meczy na tym mundialu :!:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lip 2006, 10:53

Akarin pisze:
*_Zaza_* pisze:Karny był tylko jeden po faulu Lehamana
tak?
co ty nie powiesz
Lehmann zaatakował piłkę i nie było tam żadnego karnego, zachaczył leciutko Perrotte i nic więcej tam nie bylo
Jak czytam takie bzdury to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Zachaczył Leciutko ? Prawie go połamał. I to nie jest, piaty metr gdzie takie zagrania mogą byc dopuszczalne tylko 10 metr. Czerwona kartka dla Lehmana i rzut karny dla Włoch.

Sędziowi sprzyjają Włochom ? Rotfl. Widać ze to słońce robi co po nie którym kuku w głowie. :roll:

Forza Italia ! 8)

A tak po za tym
DAHAHAHAHA ! CAŁA POLSKA SMIEJE SIE Z NIEMIEC ! :lol:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 10:56 przez No_Name, łącznie zmieniany 1 raz.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 05 lip 2006, 10:54

*_Zaza_* pisze:A który mecz był lepszy ? Anglików w prostakiem Rooneyem ? czy może Holengrów z drzewami w ataku

Zaza widzisz, to jest typowe zachowanie włoskich kibiców. Nigdzie nie wzpomniałem o tym, że Anglia czy Holandia grała świetnie, a ty od razu dzieciackich argumentów się chwytasz. Chcesz znać lepsze meczyki, to proszę: Francja - Brazylia, Hiszpania - Francja, Argentyna - WKS, Holandia - Portugalia, Niemcy - Argentina, Niemcy - Polska i to tylko nie które z meczy. Oczywiście takie jest moje zdanie i każdy może mieć inne.
*_Zaza_* pisze:Nie kompromutuj się jak Ruud na tych mistrzostwach
A co pokazał Toni czy Gila na tych mistrzostwach - NIC. Jestem pewien, że gdyby RVN grał z Portugalią to by trafił przynajmniej raz, gdzie paprał w sytuacjach 1-1 Dirk Kuyt.

*_Zaza_* pisze:Lehamnn i Perrotta
Ja nie wiem co wy tam widzicie. To była czysta interwencja.

*_Zaza_* pisze:Czekaj zacznie grac premiership pogadamy
No już się nie moge doczekać. Tylko nie zmuszaj mnie, żebym Serie A oglądał, no chyba że muszę wcześnie usnąć. Co ja tam mówie, teraz to będzie trzeba Serie B oglądać.

NY pisze:ATI napisał:
No i nie rozśmieszajcie mnie, że to był najlepszy mecz Mundialu

gość wie lepiej od fachowców... No Comment.......

A kogo za takowych uważasz - Zaze, Borka, Kołtonia, Chłopaczka wszyscy jednakowo nieobiektywni fani włoskiej nudnej piłki. Może lepiej coś od zagranicznych posłuchaj, choć włoskich nie polecam.

EDIT:
*_Zaza_* pisze:agrumentem bundesligowców
Ja tam bundesligowcem nie jestem, ale kibicowałem Niemcom. Dziwne nie :?: Jak tak mogę. :lol:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 11:00 przez ATI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lip 2006, 10:55

El_nino poziom sedziowanie nie zmieni sie już chyba w tym mundialu do końca :? Ale teraz FIFA musi przdzielać arbitrów z poza europy :!: musi ...

Lakier to nie ja napisałem :wink: moje zdanie na ten temat jest niżej. :wink: Ale zgodze się z Tobą w 100% ba zreszta najwiecej kontrowarsi budzi i tak Lehamnn i Perrotta - i ich starcie - jak czytam opinie "ekspertów" to karny ja nic. Ale oczywiście wczoraj głównym agrumentem bundesligowców był stadion na którym nie przegrali dziś bład podwójny błąd sedziego

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 10:57

Faul Lehmanna był zdecydowany, i powinien ujrzeć czerwoną kartkę za to wejście, było to coś podobnego do finału LM, wtedy Eto'o wychodził na pozycję i też go efidentinie faulował, tylko wtedy mógł dalej potoczyć grę, teraz innego wyjścia być nie powinno, czerwień i karny zostać podyktowany powinien!

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 05 lip 2006, 10:59

ATI pisze:A kogo za takowych uważasz - Zaze, Borka, Kołtonia, Chłopaczka wszyscy jednakowo nie obiektywni fani włoskiej nudnej piłki. Może lepiej coś od zagranicznych posłuchaj, choć włoskich nie polecam.

Nie Holendeski dekli bede słuchal Bozegodara i kogo jeszcze? Weź że nie pisz nic po żal Ci dupe sciska! :lol:
ATI pisze:No już się nie moge doczekać. Tylko nie zmuszaj mnie, żebym Serie A oglądał, no chyba że muszę wcześnie usnąć. Co ja tam mówie, teraz to będzie trzeba Serie B oglądać.
Może bedzie Amnezja jak Italia wygra Mistrzostwo Swiata a wtedy to co powiedziałes sie obróci!!
ATI pisze:A co pokazał Toni czy Gila na tych mistrzostwach - NIC. Jestem pewien, że gdyby RVN grał z Portugalią to by trafił przynajmniej raz, gdzie paprał w sytuacjach 1-1 Dirk Kuyt.

Mam to traktowac jako żart czy nie wiem co? Gdyby grał? Gdybym Baba miała wonsy była by dziadkiem! Wiec nie sraj mi tu o RVN bo na Mundialu nie pokazał nic i udowodnil ze jest juz wypalony!

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 05 lip 2006, 11:02

ATI pisze:dzieciackich
a moze dzieciecych?
ATI pisze:Francja - Brazylia
Wolne zarty, Brazylia zagrala totalne dno, gorzej niz Polska z Niemcami
ATI pisze:Holandia - Portugalia
Chyba lubisz jak trzeszcza kosci, bo poza tym to niewiele ciekawego w tym meczu bylo.
ATI pisze:Niemcy - Polska
Hehehehe, zartujesz prawda?
ATI pisze:Oczywiście takie jest moje zdanie i każdy może mieć inne.
Dobrze ze to dodales.
ATI pisze:A kogo za takowych uważasz - Zaze, Borka, Kołtonia, Chłopaczka wszyscy jednakowo nie obiektywni fani włoskiej nudnej piłki.
Np Szczesny, co prawda ekspert to niewielki, ale zdeklarowany przeciwnik Calcio, a potrafil byc wczoraj obiektywny. Podobnie Gmoch i Engel ktorzy takze twierdzili ze karny powinien byc.
Proponuje jeszcze spojrzec tutaj http://ms2006.interia.pl/news?inf=767558
BartekTS pisze:Może bedzie Amnezja jak Italia wygra Mistrzostwo Swiata a wtedy to co powiedziałes sie obróci!!
Oby nie, zadnej amnezji, winnych powinno sie ukarac i koniec dyskusji. I nie mam tu na mysli tylko Juve ale takze Milan (jesli zostanie ta wina udowodniona).
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 11:14 przez ostry66, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 lip 2006, 11:04

el_nino pisze:Faul Lehmanna był zdecydowany, i powinien ujrzeć czerwoną kartkę za to wejście, było to coś podobnego do finału LM, wtedy Eto'o wychodził na pozycję i też go efidentinie faulował, tylko wtedy mógł dalej potoczyć grę, teraz innego wyjścia być nie powinno, czerwień i karny zostać podyktowany powinien!
tylko ze wtedy nie dotknal pilki co uczynil tym razem :!:
Fakt jest taki wybil pilke, niektorzy siedziowie mogliby podyktowac 11 za brutalne wejscie ale taki karny wywolalby podobna konsternacja jak ten z Australia
Czyli podyktowanie karnego byloby wieksza kontowersja niz jego nie podyktoweanie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 lip 2006, 11:04

ATI smiec sie czy plakac?! wiem ...zazdrosc,..frustracja... to boli..ale z czasem przechodzi....ja nie wiem czy Ci trzeba cos jeszcze udowadniac?! jestesmy w finale...jestesmy jedna z dwoch najlepszych druzyn na tym swiecie..i ty jeszcze smiesz sie odzywac?! :lol:

jakies pytania?!

dziekuje:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lip 2006, 11:05

ATI nie "szczekaj" cytatami Jasiu - a jak masz zamiar wybierać zdania z moje wypowiedzi to milcz o.k ?

Anglicy ? co takiego pokazali - tak sie składa że ogląda Premierhisp od chyba 6 lat non stop co kolejke i jak dla mnie Lampardy i Gerrard dwóch najlepszych Angliesdkich piłkarzy zawiodło na całej lini. To sa gracze najwyższej klasy światowej ale zagrali za 50% - co wynika chyba ze zmeczenia .... Ruud ? teraz to Ty może mówić ze by strzelił. Widocznie Van Basten sadził że nie strzeli i tyle macie. Najlepsze jest to że Holendrzy wola już by Marco został nadal selekcjonerem - nawet kosztem Ruud wiec to pokazuje gdzie go mają. Co pokazał Gila I Toni ? sa w finale MŚ 8) Jeden strzelił 1 bramka i zaliczył asyste drugi diwe bramki. A Oprócz tego bramki strzelało 7 innych graczy wiec wiesz co to znaczy....

Premiership ? no obiecuje Ci że wrócimy do tematu :] Bo lubie oglądac Liverpool a chyba najbardzie Arsenal - teraz na nowym stadionie. I mam ogromna nadzieje że to włsanie Kanonierzy wygraja mistrza bo jak nie to Chelsea ....

Znawców ? absolutnie nie uwazam się za znawce - ba nawet nie wiesz ile jeszcze nie wiem o piłce ale nie będzie mi tu jakiś czeresniak który napisał kilka postów nie w temacie mowił jakie mam miec zdanie - rozumiemy sie ? bo jak byś nie wiedział jednosezonowce umierają szybko wiec ['] żegnaj :]

Narazie :] Pozdrawiam emigrantów :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2006, 11:06

BartekTS pisze: Może bedzie Amnezja jak Italia wygra Mistrzostwo Swiata a wtedy to co powiedziałes sie obróci!!
Nie bedzie zadnej amnestii.Byl taki pomysl ale wloska minister sportu go po prostu wysmiala.To by byla kpina z wymiaru sprawiedliwosci.
To tak jakby w Polsce Ziobro uniewinnil wszystkie osoby ktore popelnily przestepstwa w dniu urodzin JP2 :roll:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 lip 2006, 11:08

kulekfcb pisze:Vianuch napisał:
lub Xaviego

dla mnie napewno jest lepszy od Vieiry... OD Zidana teraz też, i nie zapominaj, e wrócił po kilkumiesięcznej przerwie

Faktycznie Xavi pięknie grał na niemieckich boiskach. Te bramki, te asysty. WOW. Koleś i kto tu nie umie oceniać obiektywnie?
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 11:08 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lip 2006, 11:08

Na marginesie.
Posiada ktos bramki z meczu? Tylko Najlepiej jakby było z TVP :D i z komentarzem Szpaka :P

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”