Mercato Nerrazzurich! - Strona 38

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 08 lip 2006, 15:05

Gdybym miał wybierać i dać 3 mln za Aimara czy 3 mln za Fiore to wziąłbym Pablo
Tak jasne , ale Valencia chce mieć z tego transferu hajs na nowych zawodników (Simao, Govou, chyba jeszcze Castelen z Feyenordu sa u nich na liście) wiec mimo wszystko 3 mln za Fiore z ,którego może Mancini jako kolez ka będzie wstanie jeszcze wycisnać coś pozytywnego. A Aimar za jakieś 12 pójdzie pewnie
Jesli miałbym patrzec na wiek wziąłbym Obine jako zarówno zmiennika dla Luisa na skrzydle jak i do ataku, Czy on jest nasz czy tylko 50% jego karty ???

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2006, 17:50

mediolańczyk pisze:Czy on jest nasz czy tylko 50% jego karty ???
Z tego co pamiętam to chyba sprzedaliśmy 50% tylko nie wiem czy Chievo czy komuś innemu. Moge się jednak mylić.

Dzis ładna plotka się ukazała. W zasadzie to spodziewałem się jej od dawna. Mianowicie Gianluca Zambrotta ma wzmocnić Inter :shock: :lol: Oczywiście na ten transfer trzeba patrzyć w formie żartu. Na prawą mamy niezastąpionego Capitano i Maicona, a na lewej świetnego Grosso i niewiele gorszego Maxwella, więc szkoda by kogoś sadzać na ławce ;) hmm kto następny ? może Buffon bo jeszcze nie był z nami łączony :> :p

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lip 2006, 18:01

Sero troche źle odczytałeś inforamcje :wink: nie ma wzmocnić ale ma być walka - no bo jeśli naprawde zdecyduje że odchodzi ale nie rusza się z Włoch bo "tu jest jego miejsce - tu jest jego dom" :lol: - to kto o niego będzie walczył ? Chievo :roll: Najlepszy boczny obrońca w lidze a może i w europie ale swoje wymaganie też ma :P Wiec normalka że Inter też wymianiany nawet mimo tego że kupił 3 bocznych obrońców :wink:

Co ciekawe widziałeś kolejny klub łączony z Luca Tonim :roll: tym razem Bayern Monaco :wink: Które to już oferta :roll: i teraz pomyśl czy nie lepiej wycofać się w walce na miliony i skupić się na Trezergut ? już dziś rozmawiałem o tym z Niggazem to jest teraz "szybsza opcja" :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2006, 18:14

Masz racje, że sytuacja z Tonim komplikuje się. W zasadzie gdy patrze na coraz to nowsze kluby nim zainteresowane to nie wiem czy jest sens wydawać 30 albo i więcej mln euro na prawie 30 letniego piłkarza. Nie wiem gdzie, ale gdzieś słyszałem\czytałem że suma może sięgnąć nawet 50 mln :shock: nawet Romek czy Perez by tyle chyba nie dali :P
O Trezegola faktycznie można by poczynić starania. Tym bardziej, że rynek też ma swoje prawa i cena za Francuza spadnie wraz ze spadkiem Juve. Jaka będzie dokładnie nikt nie wie. Napewno jednak będzie grubo upuszczona, zresztą tak jak za każdego Juventino. Heh wczoraj jeden z włoskich portali podał, że jak nie Toni i Treze to ... Amauri :lol: Dziś na szczeście Chievo wycofało go z listy transferowej i prawdopodobnie zostanie w Veronie.

Nie wydaje mi się by Inter walczył o Zambrotte. To co piszą media to kaczka dziennikarska i nic więcej. Im ciągle mało, Nerazzurri kupili już 3 bocznych obronców, a oni do kolekcji chcą nastepnych. Teraz patrzyć jak w La Gazetta znajdziemy nagłówek "R.Carlos wraca na niebieską strone San Siro" :P

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 08 lip 2006, 20:28

A mi się nie wydaje żeby z Trezegolem było duzo prościej, łączony był już z Milanem (swoja droga chciałbym juz znać nazwisko nastepcy Andrija) czy n.p. z Arsenalem (Wenger i Henry znaja go z Monaco i Francuz na stówe przynajmniej spróbuje go wziąść przy degradacji, a napastnik może sie w Premiership spróbować)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2006, 20:34

Wydaje mi się, że Trezeguet pozostanie we Włoszech. Milan lub Inter to chyba dobre kierunki. W Arsenalu potrzebny kolejny napastnik nie jest, przynajmniej aż tak bardzo by zaraz szukać na siłę. Mają przecież Henry'ego, van Persiego, Reyesa, który bęzie częściej grał na lewej flance ale jednak, no i w końcu Adebayora czy młodziutkiego Walcotta.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 lip 2006, 8:19

Trezeguet chcialby wrocic do Francji a jedynie sluszny klub ponoc ma gotowa oferte:>

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 lip 2006, 10:09

j1mmy pisze:Trezeguet chcialby wrocic do Francji

:> gdzie tak piszą

Cruza chcą do Torino :)
Jeśli przyjdzie Trezegol lub Toni to może iść. Ale jeśli Inter pozyska np. Tavano względem Recoby to Julio musi zostać. Ciekawe, że Torino tak mocno się wzmacnia. Bo kilka ciekawych transferów już dokonali, a pozatym mają alternatywe dla Cruza - Corradiego w poprzednim sezonie piłkarza Parmy.

Co do Toniego to chyba nikt nie wie na czym stanęła sytuacja :roll: Inter oferował Violi kase+Potenze. Wczoraj okazało się jednak, że nasz obrońca zasilił Viole bez transferu Luki. Może to podchody pod Włocha :> Inna wersja to ta, że nie walczymy już o niego i oddajemy niepotrzebnego nam Potenze za jakąś kase (suma transferu nie została podana).

Natomiast Maxi zapewnił, że zostaje w Madrycie. Tylko ile takich obiecanek już było :) pewnie odejdzie. Czy do nas ? ciężko powiedzieć bo miała być Italianizacja albo przynajmniej Europyzacja, a nie kolejny zaciąg latynosów.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 lip 2006, 12:10

w L'equipe było o tym jakis czas temu :> ale kiedy to jzu dokladnie ci nie powiem

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 lip 2006, 18:03

Dziś calciomercato.it podało kolejnego zawodnika wiązanego z Interem. Chodzi o ... Andree Pirlo - byłego zawodnika Nerazzurrich. Do ewentualnych negocjacji doszło by dopiero wtedy gdy Milan spadnie. Ciekawa opcja, w dodatku Włoch. No i nie jest to defensywny pomocnik :) Ciekawe bo Inter znów zapłaci ze dwa razy więcej niż go sprzedał (za 7 mln+Helveg). Podobnie było choćby z Adriano.

No, ale fajnie by było gdyby wrócił, bo cenie tego zawodnika. W dodatku świetnie bije wolne, a u nas takiego wykonawcy przez cały sezon brakowało. Gdy przychodził do nas za pierwszym razem czegoś mu brakowało. Dwukrotnie wypożyczany do Bresci gdzie wymiatał, ale u nas niestety nie poznano się na jego talencie (mam też ciągle żal, że tak łatwo pozbyliśmy się Emre). Myśle, że Andrea godnie zastąpił by Sebe Verona. No, ale coś mi się zdaje, że niewiele z tego wyjdzie. :(

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lip 2006, 21:30

j1mmy pisze:w L'equipe było o tym jakis czas temu Łypiący ale kiedy to jzu dokladnie ci nie powiem
Oj dawno to było... chyba w maju ;)
Sero pisze:Dziś calciomercato.it podało kolejnego zawodnika wiązanego z Interem. Chodzi o ... Andree Pirlo - byłego zawodnika Nerazzurrich.
No, ale coś mi się zdaje, że niewiele z tego wyjdzie.
Mi też tak się wydaje. Milan raczej nie spadnie, a Andrea czuje się w Milanie... zapewne lepiej niż w Interze kiedyś.
Sero pisze:Dzis ładna plotka się ukazała. W zasadzie to spodziewałem się jej od dawna. Mianowicie Gianluca Zambrotta ma wzmocnić Inter
hmm kto następny ? może Buffon bo jeszcze nie był z nami łączony
Proszę: ja słyszałem o Vieirze. Ponoć jak Juve spadnie to Francuzowi najbliżej na czarno-niebieską stronę SS :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 21:56

Sero oni pisali Europa marzy o Pirlo bo oprócz Interu były tam jeszcze 4 kluby. Jednak każdy news w którym jest słowo o degradacji jest w tym momencie nie ważny. Obojetnie jakiego klubu. Oczywiście mam nadzieje że nawet nie rozwajać opcji sprzedarzy Pirlo. W jakim kolwiek kierunku. To był by swego rodzaju dziwny [ewentualny :wink:] ruch Inter - Milan - Inter :wink:

Pisze o jego pobycie w Interze ale to był inny Pirlo. Działacze Inter nie mogli tego przewidzieć - Wypożyczyli go to Bresci - tak sie ograł pod okiem samego Baggio :] ale i tak najważniejsza była decyzja o zmianie pozycji - Ancelotti wykorzystał wszystko co ten koleś ma nalepszego :wink:

Calciomercato ale i inne portale pisały o Vieirze w przypadku gdy jego klub tego no jak to się mówiło :roll: cicicsszzzza cisza prasowa :P - nie ma tematu ale nie to ważna ale znów DM i tym razem sugestie że jednak Mancio postawi na dwójke DM w drugiej lini. A przejmie to po Capello ....

Gdy Inter kupił Pizzarro - jeden z dzienników pisał Mancio podgląda rywali - uczy sie on Pacynki :wink: chodzi tu o że Ancelotti przesuna tak Pirlo że ten wymiatał i Mancio chciał zrobić takiego gracza z Pizzarro. Nawet tego nie ukrywał bo mówił że bedzie grał [ba nawet lepiej] niż Pirlo. Teraz dwójka DM gdy Fabio Capello odszedł :wink: ciekae jak to będzie w nowym sezonie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lip 2006, 22:25

Martin Pellegrino o Francuzie już tyle pisaliśmy, że hej ;) i ja zostaje przy swoim. Nie potrzeba nam dwóch DMów w pierwszej "11". Choć znając życie Massimo pewnie tak się na Vieire uprze, że w końcu go ściągnie :P A już do Manciniego będzie należało ustawić Cambiasso i Patricka tak abyśmy mogli atakować także środkiem.

Bardzo dobrze bo transfer Grosso został potwierdzony przez Brance :] czyli już na 100% Nerazzurri 8)

Zaza ja wiem, że media pisały także o innych klubach, ale nie ma co się dziwić, Pirlo to świetny zawodnik, a po mundialu chętnych może przybyć ;) Dalej sądze, że Inter nie ma szans na niego. Milan musiałby spaść, a po mistrzostwie świata Azzurrich raczej do tego nie dojdzie :P Dlatego zostanie w Rossonerrich. Ale jeśli miałby odejść to ciekawe gdzie ? Kocha Mediolan i San Siro więc może jednak Inter :> :p

Właściwie to Pizarro ma aspiracje żeby grać podobnie do Pirlo. Tylko wiadomo stałe fragmenty zdecydowanie na korzyść Włocha, ale podanie, rozegrani i strzał David też ma niezły. Więc kto wie :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 22:45

Nie wiem co by wybrał bo nie zastanawiałem sie nad tym - choć kluby tam wymieniane było z pierwszej półki. Już kiedyś pisaliśmy to że Mediolan ma dwa takie kluby powoduje że nie kiedy piłłarze nie muszą sie przeniosić - zaczynać czesto życia odnowa. Jest im to na reke nie kasa a właśnie Mediolan i zmiana klimatu. Mało było transferów na lini Milan - Inter i Inter Milan - Nawet wspomniany Pirlo...

Wiesz po tym co pokazywał Pizzarro na stadio Friuli w Udinese może było twierdzić że ma podobne walory i zadanie jak Pirlo. I jeśli bedzie tak grał to tylko to potwierdzi. Potrafi utrzymać piłke holować ją jednocześnie maja przegląd pole itd. Może jeszcze sie obudzi.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 lip 2006, 9:40

Pizarro nikt nie skreśla, tylko, że w razie czego potrzebny jest odpowiedni zmiennik. Kilka razy w poprzednim sezonie pokazal, że jest naprawde dobrym graczem. Kilka razy niestety też zawiódł, ale komu to się nie zdarza ? Adriano przez cały sezon zawodził, a nikt nie mówi o jego odejściu czy zastąpieniu w pierwszej "11". David musi poczuć, że jest tym pierwszym i to na niego trener będzie stawiał tak jak to było w Udinese. Sam niejednokrotnie mówił, że tego nie czuje bo Seba Veron był nie do przepchnięcia. Więc może teraz pociągnie gre Interu ? no, ale mówie musi być ktoś kto go zmieni, bo sezon jest długi, a Pizarro napewno we wszystkich meczach nie wystąpi. W dodatku kartki/kontuzje też mogą się przyplątać i nie sądze by np. Dacourt był w stanie go zastąpić. Być może Stankovic wtedy będzie rozgrywającym, a na lewej będzie grał Solari.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”