MŚ 2006: 8.07.2006 r. - mecz o 3 miejsce Niemcy:Portugalia - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto ?

Czas głosowania minął 09 lip 2006, 19:21

Portugalia
15
54%
Niemcy
13
46%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 13:16

Martinho pisze:Napisalem ze na tyle dobrze ze Argentyna jest za burta. To ze slabo pilnowal to jeszcze gorzej swiadczy o Argentynie bo mofgli to przeciez wykorzystac.
Przepraszam, Ayali nie upilnowal Klose.
PS. Zajebisty tok myslenia; nie bede sie znizal to takiego poziomu :lol:
Martinho pisze:Coraz to nowsze tlumaczenia macie, byleby tylko byly na niekorzysc Niemcow.
Tutaj nic nie trzeba tlumaczyc, tutaj wszystko jest jasne.
Martinho pisze:yyy..... Tak jest wszedzie.... I ja ci powiem ze takie jest wlasnie kibicowanie... Na mecze Niemcow rzecz jasna przychodzi conajmniej 75% fanow naszych sasiadow, wiec to jasne ze nie beda oklaskiwac Wlochow Tak samo bedzie w meczu z Portugalia...
"Z wizyta u przyjaciol"

Awatar użytkownika
imi.imka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: imi.imka » 07 lip 2006, 19:18

ja kibicuje Portugalii bo Niemcy nigdy nie wzbudzali mojej sympatii to po pierwsze a po drugie to ze zawze jak graja z Polska to my przegrywamy i jest nam przykro i troszke wstyd wiec niech i oni doswiadcza tego uczucia choc po przegranym meczu z Wlochami tak sie pewnie czuli!! niemniej bede bardzo zadowolona kiedy poczuja sie tak znow bo my przeciez nieraz sie tak czulismy!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 21:30

Corinthians pisze:Zajebisty tok myslenia; nie bede sie znizal to takiego poziomu
oczywiscie miszczu
Corinthians pisze:Tutaj nic nie trzeba tlumaczyc, tutaj wszystko jest jasne.
Wystarczy na twojego ava spojrzec i wiadomo jak wypadla Arentyna Oczywiscie zostali srzywdzeni przez sedziego ktorego perfidnie i wrecz nachalnie gwizdal pod Niemcy.
imi.imka pisze:niemniej bede bardzo zadowolona kiedy poczuja sie tak znow bo my przeciez nieraz sie tak czulismy!!
:lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2006, 22:04

Martinho pisze:Oczywiscie zostali srzywdzeni przez sedziego ktorego perfidnie i wrecz nachalnie gwizdal pod Niemcy.
Nie wiem czemu w kazdym swoim poscie tak bardzo podkreslasz, ze sedzia w meczu Niemiec z Argentyna byl stronniczy. Napinka? Dziecinna frustracja? Masz z tego jakas przyjemnosc? A moze chcesz wszystkim wmowic, ze sedzia sedziowal wzorowo?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 lip 2006, 22:09

Corinthians pisze:Nie wiem czemu w kazdym swoim poscie tak bardzo podkreslasz, ze sedzia w meczu Niemiec z Argentyna byl stronniczy.
Nie tylko ja tak uwazam. Sedzia gwizdal jak gwizdal, popelnial bledy, ale stronniczy nie byl. Nie mylcie pojec "popeklnianie bledow" ze "stronniczoscia".

Awatar użytkownika
Milczek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milczek » 08 lip 2006, 20:10

Corinthians pisze:Tak, i ze nie upilnowal Grosso
Musisz byc w niego strasznie zapatrzony, skoro wychodzisz z takimi teoriami.
Zapomniałem o tym, a Ty mi tu odrazu wmuszasz jakieś zapatrzenie :roll: Wyluzuj ty chyba wszystkim kibicą reprezentacji Niemiec próbujesz wmusić stronniczość. Może u niektórych to występuje, ale na pewno nie u mnie :P Zresztą żaden zawodnik nie jest bezbłędny.

Dziś mecz pocieszenia. DO BOJU NIEMCY!!!

P.S szkoda, że bez Ballacka :cry:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 lip 2006, 20:38

mam nadzieje, ze niemcy wygraja i ze Kahn sie popisze.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 lip 2006, 22:13

Martinho pisze:Tak samo sprzyjali jak Wlochom dyktujac kontrowersyjnego karnego w meczu z Australia
To było po tym jak nieslusznie wyrzucili Matrixa z boiska czy mi sie wydaje?

Martinho, widzisz jak dzisiaj sędzie sprzyja Niemcom? Czy dalej zaslepiony?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lip 2006, 22:54

Schweinsteiger show :D

Świetna druga połowa w wykonaniu pomocnika Bayernu. Dwa piękne strzały, przy kolejnym samobój.

Pierwsza połowa średnia. Były okazje, ale nie było goli. Jedną z nich miał nawet Pauleta, który zagrał troche lepiej niż podczas poprzednich spotkań. Bardzo dobry mecz Kahna, który przy bramce Gomesa nie miał szans. Troche zdziwiło mnie, że Scolari wpóścił Figo na ostatnie 15 minut. Powinien zareagować natychmiast przy pierwszym golu Niemców. Fatalny mecz Petita samobój i wina przy trzeciej bramce gdzie kompletnie odpóścił rywala. Ogólnie mecz mógł się podobać i wygrała drużyna lepsza.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2006, 23:15 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2006, 22:59

Mecz nie był zły chociaż po drugiej bramce dla Niemiec nie było już żadnych emocji. W pierwszej połowie bez Portugalczycy bardzo dużo faulowali i to blisko bramki Ricardo. Aż dziwne, że nie stracili bramki :roll: Bardzo słabo zagrał Costinha. Za niego wszedł Petit i ... zagrał równie fatalnie zaliczając swojaka :roll: Deco grał dobrze. Maniche gorzej niż zwykle. Pauleta standardowo ['] Bez dobrego napastnika Portugalia nie mogła na tym Mundialu zajść dalej. Niestety :roll:

Niemcy niezły mecz, ale też bez rewelacji. Piękne bramki Bastiana. Ta piłka zachowuje się conajmniej dziwnie :roll: Dobry mecz zagrał też Kehl. Szczególnie pierwsza połowa była imponująca w jego wykonaniu.

Ogólnie szkoda mi Portugalczyków. Dobrze, że chociaż honorowa bramka wpadła.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 08 lip 2006, 23:00

Sero pisze:Schweinteiger show

tymi słowami można podsumowac ten mecz :] Mecz który stał na dosyć niezłym poziomie. Mecz w którym nareszcie padły bramki :!: Szkoda Petita, współczuje bardzo. Mieć "udział" przy 3 straconych golach to porażka :roll:.
Strasznie zawiodłem sie na Cristiano Ronaldo. Słabe dryblingi, dużo strat, wymuszanie fauli, zwalnianie akcji oraz niepotrzebne w niektórych momentach sztuczki... a myślałem, że coś w tym meczu ciekawego pokaże. Najwyraźniej się myliłem...

Ave

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 lip 2006, 23:04

Były gole wreszcie :shock: I to nie byle jakie, bo drugi gol Bastiana i szczupak Gomesa to po prostu miodzio.

Pauleta to tragedia, chyba byl najgorszym napastnikiem mistrzostw.

Wygrali lepsi, a szkoda.

Asysta Figo.
Obrigado, Luis!

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 lip 2006, 23:08

Wszystko fajnie tylko co zrobił Ricardo przy pierwszej bramce? :? To wyglądało tak jakby mu piłka pomiędzy rękami przeleciała, fakt że strzał być mocny ale... no sam nie wiem...

Strzał Bastiana przy trzeciej bramce po prostu piękny. Piłka odchodząca od bramkarza do słupka.

Pauleta [']

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 lip 2006, 23:09

Corinthians pisze:Pauleta to tragedia, chyba byl najgorszym napastnikiem mistrzostw.

Nie doceniasz Żurawia ;)

Ale wtopa :oops:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 23:11

ossy pisze:To było po tym jak nieslusznie wyrzucili Matrixa z boiska czy mi sie wydaje?
Uwazasz to ze podyktowanie karnego dla Wlochow bylo forma zadoscuczynienia za czerwien dla Materazziego :?:
ossy pisze:Martinho, widzisz jak dzisiaj sędzie sprzyja Niemcom?
Nie rozsmieszaj mnie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To dlaczego nie podyktowal karnego za zagranie reka przez Portugalczyka :?:

Niemcy wygrali zasluzenie bez zadnej pomocy sedziego. Moze sedzia wzorowy nie byl ale na pewno nie sprzyjal zadnej z druzyn. Mamy braz, ale jak pisalem juz w innym temacie ten braz to jest dla nas prawie nic. My zawssze przeciez mierzymy w najwyzsze cele. 3 miejsce na oslode.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”