stan_mic pisze:Do tego dochodzi sprawa zatrudnienia 130 pracowników, którzy zarabiali parokrotnie większe pieniądze niż ich koledzy nie związani z Stypułkowskim
I co z tego, że zarabiali kilkakrotnie więcej ( w co nie wierze). Firma przynosiła gigantyczne zyski. Takie o jakich mogli tylko śnić jego poprzednic. Zatrudnił swoich ludzi, bo zatrudnił fachowców. Jak sam Stypułkowski powiedział (na pytanie czy jest najlepszym menadzerem w kraju) "menadzera powinno się oceniać po zyskach, ja mam jeszcze ten komfort, że moge codzienne sprawdzić notowania PZU na giełdzie". To giełda wycenia jego pracę, PZU w okresie Stypułkowskiego wzrosło na wartosci 3 krotnie.
Sam Stypułkowski zarabiał 10 tysięcy złotych miesięcznie jego współpracownicy podobnie. Przecież jest "ustawa kominowa" i twoje stękanie, że zarabiali więcej jest śmieszne.
10 tysięcy dla takiego specjalisty jest wrecz śmieszne, dla porownania taki prezes Warty zarabia 100 tysięcy miesięcznie (jego nie obejmuje ustawa kominowa). A gdzie jest Warta w stosunko do PZU?
stan_mic pisze:Czy PiS nie miał podstaw do odsunięcia Stypułkowskiego!?
Nie, nie miał. Wyniki finansowe bronią tego człowieka. Zwłaszcza, że nie miał żadnych wyroków, etc. Wszyskto tylko spekulacje. Jakośnikt wcześniej nie potrafił wydźwignąc giganta z kryzysu. Zrobił to on i do skarbu państwa trafiały dużo większe pieniądze. Ale jak już mówiłem, nie był on w kieszeni Kaczyńskiego.
Co do wypowiedzi ministra o Stypułkowskim i jego działaniach. Taki już los menadżera, że ograniczaja go akcjonariusze. Menadżer myśli o przyszłości a akcjonariusze o wypłatach dywidendy. Wolą zwykle szybszy zysk niż czekanie aż inwestycje przyniosą efekty.
Mam jeszcze pytanie związane z ekonomią. Czemu ma służyć konflikt z NBP? To co prawda działania vicepremiera z Samoobrony (głównie bo głosami wszystkich 3 vicepremierów padła taka decyzja), ale kwestionowanie raportów z NBP jest śmieszne.
Poprosze, jakbyś mógł napisz mi konkretne rzeczy z ostatnich miesięcy żeby przekonać mnie i innych co do oceny Marcinkiewicza[/b]