Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 17 lip 2006, 13:38

Wiesz ja osobiście inaczej sobie wyobrażałem gra Czecha w Milanie - byłem pod wrażaniem jego gry w Udinese [a grali 3-5-2 i on na lewym skrzydle] jednak Ancelotti zawalił na moje oko [jak tak moge powiedzieć] Bo ustawiał Czecha na miejscu osoby która jak gra to nikt go nie wygryzie - mianowicie Clarence Seedorf'a - Jankulovski mi. dla tego grał mało :? a co gorsza nie ustawiał go w lini obrony jak gra w kadrze Czech - mam nadzieje że Pacynka uważnie odlądał mundial - o tyle to dobre że Czesi byli w grupie z Italią :wink: Także Marek zawiódł mnie ale po częsci to nie jego winna. Bo sądze ze na lewej flance defensywy miał by wieksze pole do popisu niż graja raz na jakiś czas za Seedorfa. Podobna sytuacje co z Vogelem. W PSV on i Van Bommel drygowali cała drugą linia, a w Milanie gra tylko jak Pirlo nie może i to powoduje że zawodzi :?

Co do systemu - wiesz Lippa grał dziwnym ustawianiem 4-4-1-1 i jak piszesz boczni obrońcy pełnili funkcje skrzydłowych - bo Mauro czescto operował bliżej środka. Gdzie byli Ci typowi środkowi który dominowali w tej strefie - ale zauważ że Milan grają 4-3-1-2 z rombem w drugiej lini gra podobnie. Mam na mysli role bocznych obrońców. Bo nie ma skrzydłowych takich typowych Gattuso na prawej - Seedorf na lewej ale im mają uzupełniać boczni obrońcy. Dla tego sądze że jak uda sie sprowadzić Zambrotte to masakra :] Bo może Gianluca grać na obu flankach a jak by jeszcze Marek sie obudził to szok. A to możliwe tylko trzeba mu zaufać na lewej flance defensywy - w końcu dali za niego 10 milionów euro wiec nie oddadzą go chyba teraz tak o ...

Co ciekawe czyżby robili podstawy pod transfer Buffona ? :roll:

Nie cały miesiąc temu z Ascoli przyszedł bramkarz Ferdinando Coppola - miał być rezerwowym a tym czasem jest bardzo bliski przejścia do Torino :!: To samo Toro 5 dni temu składało oferty za Abbiatiego :!: Jednak Milan odmówił mimo że Abbiati nie będzie grał na Giuseppe Meazza :!: A co ciekawe Capello ponoć chce Abbiatiego jako zmiennika Ikera w Realu :roll: To wszystko - plus wygasająca umowa Didy i robi się ciekawie :]

Wróć do „Wracając Do Meritum”