Ciesza informacje, ze klub jasno zadeklarowal, iz nikt z najwiekszych gwiazd Milanu nie odejdzie. Co do waszych spekulacji na temat mercato to mnie osobiscie nie przekonuje kandydatura Ujfalusiego, gdyz nie uwazam go osobiscie za zbyt dobrego defensora. Jego gra mnie po prostu nie przekonuje, a szczegolnie spora ilosc bledow popelnianych w trakcie spotkania. Z nim obrona Milanu wygladalaby jak ser szwajcarski.
Musze powiedziec, ze mam rowniez mieszane uczucia, co do transferow zawodnikow Juventusu. Oczywiscie nie mam im nic do zarzucenia pod wzgledem czysto sportowym. Jednak z drugiej strony zastanawia mnie, czy Milan nie popelnia bledu rzucajac sie niczym sep na juz ciezko rannego przeciwnika. Tym bardziej, ze w koncu Milan i Juventus walczyli z tym samym wrogiem. To dyskusyjna kwestia, bo mozna to takze rozpatrywac w kategorii dzialania Milanu w stosunku do Nesty. Wprawdzie pan Berlusconi w tamtym przypadku mowil, ze symboli sie nie kupuje, ale trzeba uprzedzic przeciwnikow przed tak powaznym wzmocnieniem. W kazdym razie to nieco skomplikowana sprawa do roztrzygniecia w kwestii wartosci, ktorym sluzy i kieruje sie Milan od dawna w swojej polityce kadrowej.
Kolejna sprawa poruszana przez was jest sprowadzenie polecanego przez Leonardo Brazylijczyka Sobisa. W mojej opinii bylaby to bardzo dobra decyzja wlodarzy klubu. Jednak poki co bardziej widzialbym tego zawodnika jako zmiennika dla napastnika, ktory zasili Milan w tym oknie transferowym. Ewentualnie w przypadku przyjscia do Milanu Suazo mogliby ze soba ostro konkurowac, co zaowocowaloby zapewne jeszcze lepsza gra tych graczy. To ciekawa opcja. No i przede wszystkim dzieki temu Amoroso prawdopodobnie by odszedl, na co szczerze mowiac niecierpliwie czekam. Co z ta propozycja dla niego z Arabii Saudyjskiej ? Wie ktos moze ? W kazdym razie kaliber zawodnikow sprowadzonych do ataku powinien zalezec od tego, czy Milan jednak zagra w LM, czy nie.