Mercato Rossonerich - Strona 90

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lip 2006, 14:26

Zambrotta chce zostać we Włoszech, jednak nie w Juventusie. Jedynym klubem, którego stać na Gianlukę oraz wyraził żywą chęć jego pozyskania, jest AC Milan. Jeśli Juve nie dojdzie do porozumienia z tym klubem, wtedy Zambrotta będzie rozważał inne propozycje."
No to jest bardzo dobra informacja.Niech zostaje we włoszech i będzie Rossoner choć pewnie on do końca życia będzie w sercu miał JUve :wink: .Co do Ufo to jeszcze zobaczymy co da apelacja Fiorentinie bo in ewidnetnie liczą na to że jednak będą mogli grać w Serie A.A macie może jakieś statystyki tego Sobisa bo już kiedyś Zaza czy Hunter go opisywali ale wtedy statystyk żadnych nie było :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lip 2006, 14:32

Sobis w ostatnim sezonie wystapil w 30 meczach i strzelil 16 bramek Leonardo go onserwowal w tym jakze udanym dla niego sezonie oraz byl na czerwcowych MS do lat 20 z 2005 roku na kturych Sobis strzelil kilka bramek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lip 2006, 14:38

Gilardino11 w liczbach to tu była opisana kariera Fred [obecnie Lyon] a statystyki miał imponujące :] Wtedy był podobny temat - Leonardo poszukiwanie na rynku Canarinhos ale Milan i inni odpuścili i Aulas sciągną Freda albo Lyon przebił wszystkich bo i tam moze być.

Z Sobisem jest podobnie - raz na jakis czas infromacje i cisza. Każdy chyba w klubie ma zaufanie do Leo, wiec jak beda zgodzni to zobaczymy. To że nie prasa pisze nie zawsze znaczy że nie ma tematu. Tylko jak ona nie pisze to my nie mamy tematu :roll: :wink:

Abbiati w Torino :!:

Wypożycznie na rok z opcja pierwokupu - oficjalnie - teraz pytanie czemu tak ? troche mnie zdziwiła ta decyzja - czasem az teorie sie pojawią :] Czyli Juventus woli kase i postawi na Mirante miedzy słupkami ? :roll: ciekawe

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lip 2006, 16:21

Mercato przyśpiesza i to w szybkim tempie. Można śmiało napisać że wchodzimy w kulminacyjny punkt bo każdy już wie na czym stoi, mowa oczywiście o karach jakie zapadły.
Jak można było przypuszczać Juventus zagości w Serie B podobnie jak Lazio i Fiorentina. Nie ma co, trzeba to wykorzystać i pozyskać jak najwięcej piłkarzy. Milan powinien mocno ruszyć teraz na rynku bo nie tylko my patrzymy na Turyn i reszte ale i cała piłkarska Europa. Jeżeli chodzi o mnie to chce zobaczyć u nas Oddo, Buffona i Zambrotte. Zwłaszcza tego ostatniego bo jego agent daje jasno do zrozumienia gdzie Zambrotta chce grać, nie mogą nasi tego spiepszyć. Z Buffonem jest inna sytuacja bo trzeba pamiętać że mamy Dide ale to nie problem bo można go zawsze sprzedać bo nie sądze aby był on zadowolony z funkcji rezerwowego bramkarza. Ale Buffona trzeba sprowadzić, jest okazja i trzeba to również wykorzystać. Z Oddo to już od długiego czasu Milan się droczy, sam nie wiem czy przyjdzie czy nie. Jeżeli nie to są inni ale prawego obrońce Milan kupić musi :!:

O napastniku narazie pisać nie będę, dziwi mnie że jest tak cicho a my naprawde musimy tą luke po Szewie zapełnić tak samo jak po Stamie bo można uznać że młody Francuz Gourcuff zastąpi Rui Coste.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lip 2006, 16:44

ciekawa jest teraz sprawa z buffonem..Milan a moze roma tak jak nie dawno byla mowa...jak Milan to ciekawe za ile...mysle ze juve nie chcial wlaczac w ta sprawe Buffona zeby wiecej kasy wytargowac lub szykuja nam jakiegos psikusa bo Zambrotta daj jasno do zrozumienia gdzie chce grac a Buffon jeszcze nie

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 18 lip 2006, 17:20

mnie ciekawi jak sprawa z Cannavaro :wink: przecież na złość ealowi podobnież złozyliśmy ofertę za tego piłkarza. Nie wiadomo ile prawdy jest w tej plotce, ale zadziwiająco cicho jest o tym piłkarzy, według mnie najlepszym na mistrzostwach świata.
"Wujku Zazo" :wink: może wiesz coś na ten temat :wink: :?: :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 lip 2006, 17:47

Mete zabij mnie a Ci nie powiem :roll: szanse na transfer nie zmalały bo i tak pieniądze były najważniejsze - jednak decyzja jak dla mnie dziwna. Bo Juventus mógł mieć Abbiatiego w promocji przynajmie na to wyglądało. Trzeba czekać. Plan nie ulega zmianie :] choć ja bym go teraz zmodyfikował :twisted: ale za wcześnie :P

Wujek Zaza mówi nie odchodzić za daleko :lol: hehe A tak na poważnie nie ma tematu Fabio jak dla mnie. AgaM "wrózka Balia" widzi w swojej rynkowe kuli Fabio który wysiada z autokaru pod stadionem Modeny - klasyka na drugim froncie :] Przeciesz nie każdy odejdzie z Juve ... w weekend 8 graczy Starej Damy zmieniło klubu :roll: za 2 tygodnie rozwiążą klub jak tak dalej pójdzie.

Christian w Turynie przynajmiej mieszanie nie bedzie szukał :roll: Ciekawe jak kibic go przywitają - ale da sobie rade pewnie - nic nie musi udowadniać :!: grą na Delle Apli pokazał wiele. Także powodzenia Koza :wink:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 18 lip 2006, 18:24

Ciesza informacje, ze klub jasno zadeklarowal, iz nikt z najwiekszych gwiazd Milanu nie odejdzie. Co do waszych spekulacji na temat mercato to mnie osobiscie nie przekonuje kandydatura Ujfalusiego, gdyz nie uwazam go osobiscie za zbyt dobrego defensora. Jego gra mnie po prostu nie przekonuje, a szczegolnie spora ilosc bledow popelnianych w trakcie spotkania. Z nim obrona Milanu wygladalaby jak ser szwajcarski.

Musze powiedziec, ze mam rowniez mieszane uczucia, co do transferow zawodnikow Juventusu. Oczywiscie nie mam im nic do zarzucenia pod wzgledem czysto sportowym. Jednak z drugiej strony zastanawia mnie, czy Milan nie popelnia bledu rzucajac sie niczym sep na juz ciezko rannego przeciwnika. Tym bardziej, ze w koncu Milan i Juventus walczyli z tym samym wrogiem. To dyskusyjna kwestia, bo mozna to takze rozpatrywac w kategorii dzialania Milanu w stosunku do Nesty. Wprawdzie pan Berlusconi w tamtym przypadku mowil, ze symboli sie nie kupuje, ale trzeba uprzedzic przeciwnikow przed tak powaznym wzmocnieniem. W kazdym razie to nieco skomplikowana sprawa do roztrzygniecia w kwestii wartosci, ktorym sluzy i kieruje sie Milan od dawna w swojej polityce kadrowej.

Kolejna sprawa poruszana przez was jest sprowadzenie polecanego przez Leonardo Brazylijczyka Sobisa. W mojej opinii bylaby to bardzo dobra decyzja wlodarzy klubu. Jednak poki co bardziej widzialbym tego zawodnika jako zmiennika dla napastnika, ktory zasili Milan w tym oknie transferowym. Ewentualnie w przypadku przyjscia do Milanu Suazo mogliby ze soba ostro konkurowac, co zaowocowaloby zapewne jeszcze lepsza gra tych graczy. To ciekawa opcja. No i przede wszystkim dzieki temu Amoroso prawdopodobnie by odszedl, na co szczerze mowiac niecierpliwie czekam. Co z ta propozycja dla niego z Arabii Saudyjskiej ? Wie ktos moze ? W kazdym razie kaliber zawodnikow sprowadzonych do ataku powinien zalezec od tego, czy Milan jednak zagra w LM, czy nie.

Awatar użytkownika
Kamilinho
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilinho » 18 lip 2006, 20:10

Witam wszystkich tifosich 8) Kolejny Milanista na pokladzie 8)

Po wyrokach Calciopoli mercato nabralo rumiencow. Po zakonczonym sezonie zaczelo sie wiele spekulacji na temat wzmocnien Naszego klubu :wink: Po odejsciu Shevy ciagle mowilo sie o napastnikach tj.RvN, Adriano, Torres, Zlatan, Tevez czy Suazo. Teraz jakos ten temat ucichl i mowi sie o wzmocnieniach w defensywie, co mnie bardzo cieszy. Dla mnie numerem 1 tegorocznego mercato powinien byc Buffon. Jeszcze jakby wzial ze soba Zambrotte to by bylo pieknie 8) Ale zbyt piekn, by bylo prawidze :P Na prawa strone koniecznie potrzebujemy wzmocnienia, bo ten Cafu to juz nie ten sam gracz co 2-3 lata temu ;) O umiejtnosciach Simica wypowiadac sie nie trzeba :P Mysle, ze Nasz wychowanek- Oddo ze zregradowanego Lazio bylby dobrym trasnferem. Ladne rajdy, no i duzo asyst :wink:

Jezeli chodzi o druga linie to chyba tutaj zmian nie bedzie. Przyszedl Gourcuff, Foggia i Brochi, wiec lepiej kase zainwesteowac w defenswe :P

Atak :D Trzeba znalezc nastepce Shevy, jednak jest to zadanie trudne. Na rynku nie ma takich zawodnikow jak on. Nazwiska typu Tevez, Suazo czy Adriano jakos mnie nie przkonuja. Jedyny zawodnik z tych o korych sie mowi,ktorzy maja zasilic Milan, ktorego gramnie przekonuja to Torres. Chco to Hiszpan, a ci jak wiadomo slabo graja we Wloszech to zaryzykowalbym jego sprowadzenie na San Siro ;)

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 18 lip 2006, 23:25

nerwowy pisze:mnie osobiscie nie przekonuje kandydatura Ujfalusiego

Mnie też, szczególnie po meczu MŚ z Ghaną. Jakoś wogóle mnie Czesi nie przekonują, np. ten transfer z Jankulovskim...
nerwowy pisze:sprowadzenie polecanego przez Leonardo Brazylijczyka Sobisa
Według mnie są małe szanse na sprowadzenie tego zawodnika, sprawa był głośna ponad mięsiąc temu, więc wątpie by do niej jeszcze powracano, jednakże nie zaprzeczam, że chętnie widziałbym Sobisa w szeregach rossonerich.
Kamilinho pisze:Jedyny zawodnik z tych o korych sie mowi,ktorzy maja zasilic Milan, ktorego gramnie przekonuja to Torres

O ile sie nie myle to i Inter chce tego zawodnika. Podobno oferują za niego 38 mln euro.

Awatar użytkownika
Kamilinho
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilinho » 19 lip 2006, 9:26

pilka.pl pisze:Tomas Ujfalusi kocha fioletowy kolor i nie zależnie od wyroku Sądu Federalnego pozostanie w Fiorentinie. Potwierdził to dziś jego agent Pavel Paska:

'Tomas chce grać za wszelką cenę we Florencji, tutaj czuje się dobrze i nic go z stąd nie ruszy. Nawet ewentualny spadek do Serie B go nie przeraża. To nie jest problem, jestem pewien, że zostanie w Fiorentinie'.
No to chyba Ufo nie zobaczymy u nas ;) Do pierwszego skladu to on wg mnie jest za slaby, ale na lawke bylby dobry :P Zobaczymy co Czech zrobi po aleplacji, jezeli Fiorentina zostanie w Serie B...

PS. Klik;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lip 2006, 9:35

Zaczyna mnie irytowac nasz marazm na rynku transferowym.Nie wiem na co czekaja nasi dzialacze.Na odwolania?Po co skoro moze byc dzieki nim tylko lepiej a pilkarzy trzeba kupowac.
Na razie wrocil Brocchi Foggia pozyskalismy rowniez nieopierzonego Gourcuffa.Nie mozna zapomniec o hicie transferowym naszego okienka jak do tej pory czyli Favallim :roll: I to ma mi oslodzic odejscie Szewy?To ma mi zbilansowac udzial w Calciopoli brak LM i -15 na starcie?Pan kpi z kibicow panie Berlusconi.
Wypozyczenie Abbiatiego jest dla mnie kompletnie niezrozumiale.Bo jakie mamy z tego korzysci?Ze bedzie mial pewne miejsce w bramce pogra i wroci za rok?Nie wykorzystalismy go w transferze laczonym w celu pozyskania Buffona co byloby najrozsadniejszym wyjscia.Stara Dama go chciala my chcemy Buffona (czy aby na pewno?) a Abbiati powiedzial ze decyduje tutaj Milan wiec nie moze byc o jego odmowie mowy.
Jesli nie pozyskamy Buffona i Zambrotte to jestesmy nieudacznikami.Mamy checi samych zawodnikow mamy okazje i mamy kase na ich kupno a spimy albo wydaje sie ze spimy.Moze jestesmy przyczajonym tygrysem?
Zambrotta jest wyceniany teraz na okolo 14 milionow funtow Buffon tez cos kolo tego.Mozna troche ponegocjowac ale na boga nie za dlugo bo inne kluby stoja w kolejce.Stara Dama musi ich sprzedac jesli sad apelacyjny nie przywroci ich do Serie A.Prawie 80% ich budzetu pochodzi od sponsorow i z tytulu praw telewizyjnych a w przypadku pewnej juz niemal degradacjo bo nie zatwierdzonej jeszcze tylko prawnie sumy z tych dwoch tytulow zostana znacznie zredukowane.Przeczytalem ze beda musieli zbilansowac okolo 130 milionow euro zeby spokojnie egzystowac.Nie wiem na ile te informacje sa prawdziwe ale sprzedawac musza bo nie beda w stanie zapewnic pilkarzom kontraktow na dotychczasowym poziomie.Nie wszystkim a nawet wtedy ich pewnie nie zatrzymaja bo gwiazdy nie chca grac w Serie B.Moze i nawet kochaja Stara Dame ale taki Zambrotta jest w najlepszym wieku dla pilkarza i nie moze sobie pozwolic na kiblowanie w nizszej klasie rozgrywkowej.

Napisalem w przypadku Buffona i Zambrotty rzeczy oczywiste.To wielkie wzmocnienia by byly dla naszego klubu.Nawet jesli nasi dzialacze by mieli iq na poziomie 40 i ledwie poslugiwali sie nozem i widelcem musza takie rzeczy rozumiec.Wiec jesli nie zakupia tych dwoch pilkarzy sa po prostu nieporadni i powinny poleciec glowy.Pierwszy bede sie tego domagal bo juz od jakiegos czasu mialem duze pretensje do Gallianiego jesli chodzi o transfery czemu dawalem wyraz na forum pare razy.Mam nadzieje ze Braida sie od niego nie zarazil debilizmem i ignorancja potrzeb kibicow.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lip 2006, 10:10

No właśnie agent Czecha zdementował plotki - i to by było tyle ale Nerwowy powiedz mi jedno - czy Ty uzalezniach przydatność Ufo do zespołu i jego umiejętnośc tylko na podstawie nie dawno zakończonego mundialu :?: :> ...

Chlopaczek spokojnie mercato nie kończy się jutro :roll: może być zaniepokojonym ale powoli...

Przeczytaj uważnie:

Włosi zastanawiają się co Milan chciał osiągną wypożyczając Abbiatiego do Torino :roll: i są w zasadzie dwie tezy. Takie mocne :wink: Jedna taka do przewidzenia że Buffon pozostanie w Juve :!: :roll: a druga taka że jednak "promocje" okazała sie dla Juve nie tak opłacalne.

W przypadku duet'u Buffon + Zambrotta mówiło sie o 40 milionach + Abbiati + małe co nie co :P Potem sume gotówki spadła do 35 milionów i w tym wypadku gdyby Juventus zdecydował sie to Abbiatiego by wycenili na ok. 10 milionów :!: Co za tym idzie duet graczy Juve kosztował by 45 milionów - ale "tylko" 35 z gotówce - Juventus zdecydował że woli kase - tylko kase - wiec w tym momencie Abbiatiego trzeba by oddać że free :roll: by ewentualnie cukrować i działacze Milanu podjeli realizacje planu "B" czyli negocjacji odnoście duetu Starej Damy za gotówke ...

Mnie osobiście decyzje o wypożyczeniu Christiana zdziwiła. Jednak coś w tym jest - oczywiscie Włosi jak to Włosi zawsze znajdą teorie - nawet taka że Buffon zasili Inter :roll:

Można też jeszcze inaczej na to popatrzeć - w przypadku tranzakcji wiąznej Abbiati był by wyceniony na ok 10 milionów - ale odszedł - co ważne trzeba by mu też płacić troche :roll: Milan ma jeszcze Ferdinando Coppole który bronić umnie a i ewentualne tranzakcje będzie inaczej wyglądała - to jest o tyle ważne że wczoraj rano prasa i serwisy pisały:

Coppola na 99% w Toro
Coppola nieoficjalnie w Torino ...
a o 16 Abbiati oficjalnie w Toro
a co najwazniejsze La Gazzetta napisała wczoraj że w godzinach południonych dojdzie to kolejnego spotkanie na lini Milan Juve :!: I zdecydują sie losy Abbaitiego i ewentualne negocjacje odnoście Buffona.

Co do Zambrotta to jestem jakoś dziwnie spokojny - dał w ciągu 3 dni z 5 znaków od agenta po swoje wypowiedzi. Liczy na taka umowe jak miał w Juve i prawdopodobnie ją dostanie. Klasa Gianluci jest znana każdemu Italiano i nie wierze że nasi działacze są tak głupi by nie wykorzystać sytuacji. Tym bardzie że sam piłkarz mówi praktycznie otwarcie gdzie chce grać - a tydzień temu była informacje że podpisał wstępna umowe z Milanem. Pozostaje czekać i miec nadzieje - przeciesz nie dawny transfer Gilardino 4 razy był blisko końcu - 5 razy był w innym klubie niż Milan - miał kosztować 50 milionów itd. Sytacuja była inna - znacznie inna ale coś mi mówi że ona nie ma znacznie :]

Panowie czeka Nas poprostu kolejny serial. Juventus troche igra z ogniem bo jeśli TAR podtrzyma kare to na samych transferach straci z 20% to pewne :!: Jednak do czasu samych odwołań nie dowiemy się wiecej niż z prasy :roll: Taką taktyke obja Juventus i trudno - chciał bym zauważyć że to nie AS pisze czy Tuttosport na temat tych wzmocnień ale piłkarze i agenci mówią wprost :!: Ktoś kto nie był by pewny swojej przyszłości nie mówił by nie chce grać w Juve czy Milan ma pierwszeństwo ... - to jak by Dida powiedział że w derbach jest za Interem :lol: :roll:

Thuram zaczą polemike z Materazzim z prostego wzgledu - boli go cos mocno jak i wie że juz na bokisku serie A się nie spotkają.

Pozdrawiam :]

P.S - Aha :) Witamy Kamilinho na pokładzie :smoke: Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 19 lip 2006, 11:07

Allesio Seco: "Abbiati dołączył do Torino? Więc Buffon nie dołączy do Milanu."

No no ciekawie sie robi ... :? Troche spaprali puszczając Abbiatiego do największego rywala Juventusu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lip 2006, 11:26

Ja również nie jestem zadowolony i jak narazie nie zanosi się na nic co poprawiło by mi humor a nasi przecież mieli w tym roku wydawać dużą kase i kupić kilku zawodników klasy światowej.
Nie interesuje mnie co Milan robi z Abbiatim ale kompletnie tego nie rozumiem.

Nasz klub od dobrych 2 lat na rynku transferowym nie zrobił kompletnie nic. Zaraz ktoś napisze że sprowadził Gile. Zgadzam się z tym że go sprowadzili po dobrym miesiącu ale głównie dlatego że sam piłkarz bardzo ale to bardzo chciał tutaj przyjść i jestem niemal pewien że to iż gra u nas jest jego ogromnym udziałem.
Milan ma teraz okazje pozyskania paru wspaniałych zawodników jak np. Buffon czy Zambrotta. Dziwi mnie to że jak narazie nie robimy praktycznie nic w tym celu, nie wysyłamy nawet żadnego sygnału w strone tych piłkarzy poprzez dwa głupie wywiady. Za to do nas sygnałów trafia wiele.
Rok temu już widziałem że nasza defensywa nie jest najmłodsza ale jest świetna co pokazywali. Teraz uważam że po odejściu Stama z wiekowym Cafu i Maldinim ( nikt nie wie czy dadzą rade grać cały sezon i czy znów kontujze ich nie złapią [zmienników nie mamy] ) musimy pozyskać przynajmniej 2 obrońców. Zambrotta jest idealnym kandydatem na lewą strone, nie ma lepszego. Jeżeli w tym Mercato nie wzmocnimy obrony to za rok napewno nie kupimy 5 piłkarzy. Niech mi nikt nie pisze że takie transfery można przeprowadzić w zimie bo w to nie uwierze.

O ataku nie wspominam bo to mija się z celem. Absolutna cisza, może coś szykują - oby.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”