Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post autor: John Travolta » 19 lip 2006, 17:36

Tak, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie. Nie ukrywam, że zależało i chyba nadal zależy mi na transferze Torresa. Ale jeśli nic z tego nie wyjdzie to nie ma się co załamywać. Saha prezentuje wysoki poziom, Rossi mógłby wchodzić z ławki, a Defoe też jest świetnym napastnikiem i gdyby przyszedł do nas z pewnością wypełniłby lukę po Van Nistelrooy'u, mimo że to zupełnie inni piłkarze. Różni ich przede wszystkim styl gry. Tylko jest jedno pytanie. Czy Tottenham pozbędzie się swoich dwóch kluczowych graczy, wzmacniając w ten sposób rywala?
Defoe nie chciałbym u nas. On zatrzymał sie w rozwoju. Od dwóch lata jego gra nie poleszyła sie, nie potrafił sobie wywalczyc miejsca w podstawowym składzie Tottenhamu, wiec i do nas sie nie daje. Na rynku jest na pewno dostęp do lepszych napastnikow niz on, szczególnie ze my musimy raczej szkukac alternatywy dla Sahy, czyli kogos wysokiego, potrafiącego grac głową. Defoe na pewno taki nie jest.

Vieira w United? Proszę bardziej poważnie... Tego zawodnika niezniósłbym ani chwili w trykocie Manchesteru United. Przez myśl nie przeszło mi, by ten były zawodnik Kanonierów, który nie raz stawał się źródłem wszelkich przepychanek, bądź kłótni na linii zawodnicy United i Arsenalu zagrał kiedyś w United. Ani dziś, ani jutro. Nigdy! Jeśli stałoby się to faktem, sir Alex Ferguson straciłby u mnie resztę szacunku.
Ferguosn zawsze chciał miec Vieire u siebie i zawsze był zwolennikiem jego talentu. To ze grał w Arsenalu jak dla mnie nie zmienia az tak wiele. Arsenal to nie jest Liverpool czy City, a Vieira to obecnie najleszpy dostępny na rynku pomocnik w kategori cena/jakość i napewno najpewniejsze rozwiązanie. Carrick jest raczej poza zasięgiem, za duzo za niego chcą.

Wróć do „Anglia”