Mercato Rossonerich - Strona 110

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 29 lip 2006, 14:54

Wracajac do tej wymiany Jankulovski - Emre to wyglada na to, ze Newcastle rzeczywiscie szuka lewego obroncy. Niestety problem w tym, ze najblizej transferu na ta pozycje jest Bridge z Chelsea, ktory podobno ma dostac wolna reke od Murinho po przyjsciu Ashley Cole'a, a ten jest juz bliski przejscia do Chelsea. Poza tym Bridge'a namawia do wyboru tego kierunku Duff, ktory rowniez trafil do Newcastle z druzyny Abramowicza i wyglada na to, iz go przekonal. Jednak poki co to jeszcze nic pewnego, wiec trzeba monitorowac sytuacje w tym klubie, gdyz na razie wiadome zdaje sie, ze poszukuja lewego obroncy. Jesli Bridge nie przyjdzie do Newcastle to wtedy rodzi sie duza szansa na wymiane Jankulovskiego za Emre.

Widze, ze wszyscy przedstawiaja swoj blok defensywny, wiec ja rowniez nie pozostane bierny:

Moretti_____Kaladze___Nesta____Bonera
(Serginho)_(Maldini)___(Simic)___(Cafu)

Ewentualnie wariant bardziej ofensywny:

Jankulovski_____Kaladze____Nesta____D. Alves
(Serginho)______(Maldini)___(Bonera)__(Cafu)

Forza Milan :!: 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 16:40

Nerwowy ale pisze Ci po raz 5 nie ma juz opcji wymiany na lini Milan Newcastle :!: Sroki kupili Duffa z Chelsea - Emre strzelił gola odzyskał radośc zycia i nie ma tematu Emre - Jankulovski. Uczepiłeś sie jednej plotki jak :P Ja też lubie Turka bo lewa nogą może krawaty wiązać ale szanse są małe mi. dla tego że to była kaczka mercato :wink:

A kolejna sprawa to bardzie fajnie to opsiałes ale kto to Alves ? :shock: kupili go ? czy zmieniamy temat na "marzenia rossonerich" ? Przeciesz powiedział wyraźnie młody Canarionhos nie interesuje go gra w Serie A - o.k ja wiem nie jeden tak mówił :P ale ani plotek nie ma jakiś nowych a Ty go w skłąd wstawiasz. Prosiłem Cie już wcześniej...
Adek_17 pisze:No dałeś mi teraz do myślenia... i może to nie jest taki zły pomysł? [...]

Wiesz konkurencja duże tym bardzie jak Kala odżył na maxa na środku obrony. Ale wtedy podobne sugestie na temat gry Ambro na środku pisała prasa gdy własnie byl kłopot ze urazami. Ancelotti coś tam mówił że nie zrobi tak że damy rade i było jak mówił. A szkoda bo może warto.

Juz jest :]
Obrazek

Były kapitan klubu z Ennio Tarini będzie grał z numerem 25 :twisted: Mówi że nadal nie wierzy w to co się stało - potem troche cukru i git - 15 dni trawy negocjacje .

Cio ciekawe są plotki ze Bonera kosztował tylko 2,5 miliona euro :shock: plus Sami Dalla Bone - Klub nie podał sumy wiec są spekulacje [normalka] ale coś nie chce mi sie wierzyć że 2,5 - Viola dawał chyba 6 melonów i gracza :roll: zresztą jak by kosztował tylko 2,5 to Braida odwalił kawał dobrej roboty.

Powodzenia Danele :!:
Forza Milan :!:
Ostatnio zmieniony 29 lip 2006, 17:26 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 29 lip 2006, 17:25

Nie sadze, aby to byl dobry pomysl z Ambrosinim na srodku obrony. Pan Ancelotti wpadl zapewne na taka mysl, gdyz mial z powodu kontuzji problemy z obsadzeniem tej pozycji. Jednak wstawienie go na stale na srodek obrony przypomina mi troche zralizowany pomysl Alexa Fergusona przestawienia Alana Smitha z ataku na defensywnego pomocnika. Teraz A. Smith ma wrocic do ataku, bo jego gra na tej pozycji okazala sie zreszta kompletna klapa. Takze do tego typu rozwazan jestem sceptycznie nastawiony. W kazdym razie bez przesady ludzie.

Co do moich spekulacji transferowych to wydaje mi sie, ze nie trzeba koniecznie przedstawiac tutaj tylko zawodnikow, ktorymi Milan ostatnio bardzo powaznie byl zainterosowany, bo sprawa Bonery pokazuje, ze wszystko moze sie zdarzyc. Tym bardziej, ze pisze przewaznie o pilkarzach, ktorzy byli lub sa nadal w kregu naszych zainteresowan. Jeszcze wiele niespodziewanych sytuacji moze sie wydarzyc w tym mercato.

Ciekawy jestem jak na wypozyczeniu poradzi sobie w tym roku Massimo Donati, bo mam nadzieje, ze w przyszlosci bedzie stanowil o sile klubu, a przy najmniej spelnial bardzo dobrze role zmiennika Pirlo. Chyba najwyzsza pora, aby zebral wystarczajaco dobre recenzje, pozwalajace mu na dluzej zagoscic w druzynie Rossonerich.

Forza Milan !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 17:33

Nerwowy ale Smith to napastnik wiec normalne że zadanie defensywne to nie jego broszka - Massimo to typowy gracz defensywny wiec obrona to jego gra. Tym bardzie ze nie gra w DM jak np. Rino ma inne styl A głowa jak gra wiemy. Wiec porównanie nie na miejscu to jak jak by Gila miał rozgrywać :wink:

Zauważ że zmiana pozycji Pirlo czy nawet ostatnie Kaladze wyszła nam na plus jak nic. Kake też w komponował w system ograzu. Ancelotti ma nosa w przeciwieństwie do Fergusona który chciał bronić napastnikiem. Mi. dla tego że Smith waleczny.

Wiesz też wczorajszy transfer pokazuje że Braida działa a prasa nic nie musi wiedzieć. Po cichu załatwili wszystko. Dzień wcześniej był łaczony z Lazio Od 4 tygodni z Viola. A tu prosze.
Załączniki
Bonera_Milanello.jpg
Jeszcze jedna fota
Bonera_Milanello.jpg (38.08 KiB) Przejrzano 493 razy

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2006, 17:36

mam tu news ze strony calciomercato http://www.calciomercato.com/index.php?c=23&a=12299 w ktorym cos Braida mowi o Ze Roberto Simiciu i Torresie ktos lepiej znajacy wloski moglby powiedziec co on dokladnie mowi zwlaszcza o Torresie??

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 17:50

Mete jak wklejasz link mógł być to przynajmie robić profesionalie że tak powiem. Nic nie mówi ciekawego - Dario pozostanie bo jest wielki i na nim Ancelotti zbuduje linie obrony :!: Torres ? nie znam :P

Tu Ci przetumaczyłem całego news - przepraszam za błedy :twisted:

Nie za wygodnie masz :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lip 2006, 18:29

Nie zeby cos, ale wlasnie zauwazylem jakie macie brzydkie koszulki :P

A transfer dobry, choc mimo wszystko podchodze do Daniele sceptycznie. Jeszcze 2 lata temu ten kazdy klub na swiecie cieszylby sie z tego transferu, teraz Bonera troche zawodzil, przynajmniej mnie. Ale zycze mu dobrze, uwazam za swietnego pilkarza, a czy sprosta takiemu klubowi jak Milan? Zobaczymy ;)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 29 lip 2006, 18:32

Zaza pisze:Torres ? nie znam
:lol: w ktorej lidze gra ? :P

A tak na serio to ciekawe słowa mowi Braida nawet bardzo ciekawe a mianowicie "Zrobimy wszystko by miec jego" :roll: czyli co cel nr. 1 :warrior:
Simic zostanie z nami bo jak to powiedział Braida mamy jakiegos piłkarza ktory ma kontuzje/problem fizyczny czyzby Nesta ? oby nie
Pirlo bez watpienia z nami zostanie.
Czyli do obrony juz chyba nikogo nie pozyskamy do pomocy takze zostal tylok ten Torres :roll:

Forza Milan

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 lip 2006, 18:59

BTW Bonery. Taka ciekawostka: Jego ulubionym klubem jest wlasnie Milan (mowil o tym pare lat temu, wiec nie jest to taka milosc jak Zlatana do Juve (; )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 19:13

Bagg to był ostatni moment - bo było by za poźno. Teraz etykietke najbardzie utalentowanego przeją Barzagli. :wink: Ze stoperów. Czy podoła to nie wiem ale narazie to ciekawe ile bedzie grał. Bo to też nie jest powiedziane. Co ciekawe z kim Danele nie był łączony od 2 lat ? nie zliczysz tego ... :wink:

Hunter gdzie wogóle gra ? :P Szkoda że nikt nie pyta Braidy o fakty i info na temat naszych układów - długów Atletico itd bo co z tego ze prasa pisze skoro tak naprawde cisza prasowa :P

Lakier wychował się w Bresci wiec wie komu kibicować. Chciał miec radośc z piłki dla tego zasiadał na Curva Sud :wink: Także to nie cukier w ramach obowiązującej umowy jak ostatnio to modne :wink:

Piszesz Zlatan a on tez niby Inter preferuje - choc to była wypowiedz w odpowiedz na plotke ale nie każdy to rozumie. :roll: Co ciekawe Patrick Vieira blisko Interu a w Interze asystentem Mancio jest Sinisza Mihajlovic który z Vieira podczas jednego z meczów LM dali sobie [nie] po razie. Ten go hasłami od "czarnuchów na wrzucał" - temat rodziny itd. Ciekawe czy Pat też im kibicował

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 29 lip 2006, 19:13

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze: Simic zostanie z nami bo jak to powiedział Braida mamy jakiegos piłkarza ktory ma kontuzje/problem fizyczny czyzby Nesta ? oby nie
Z tego co jest mi wiadomo to Paolo i Kala się "połamali", a Sandro nadal leczy kontuzję, którą nabawił się podczas MŚ.

PS. Jestem tutaj nowa ( chociaz czytam to forum już od dawna, jednak dopiero niedawno się zarejestrowałam ). Mam nadzieję że pozostanę tu jak najdłużej.

Pozdrawiam całą czerwono-czarną brać jak również kibiców innych klubów.

:peace:

FORZA MILAN!!!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lip 2006, 19:25

Witamy Cie Ewo - dzięki rossonerim przybęcie tu kobiet na pilka.pl - Jestes trzecia :wink: po naszej stronie [Pozdro AgaM :wink:] Również mam nadzieje że pozostanie jak najdłużej - w tajemnicy Ci powiem żebyś uważaj na modów :roll: strasnie są upierdliwi*. Takie typowe marudy :P Tylko nie mów nikomu :wink: Są też tu zboczeńce [Pozdro sąsiedz za miedzy] ale nie masz sie czego obawiać - nie pozwolimy by Cie zaczepiali

Także witamy witamy :!:

Nerazzuri niech nie biorą tego na poważnie - modzi zreszta tez, podobnia jak Ewa oprócz przywitania - witamy na pokładzie - mówił generał hehe

Forza Milan :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 lip 2006, 19:37

Nacieramy na Torresa :]
Niech Atletico nie stawia oporu bo jak im policzymy odsetki z dlugow to jeszcze nam beda musieli do tego transferu doplacic.

Powtorze to jeszcze raz i bede powtarzal do znudzenia - Zlatanowi zdecydowanie nie.Niech to drewno techniczne trzyma sie z daleka od mojego ukochanego klubu.
Czekam i czekam na zawodnika ktoremu z honorami bede mogl oddac moja koszulke z numerem 7 ale nie bedzie to Ibrahimovic.On jej nawet nie dotknie.To musi byc ktos na "T" - Torres Tevez Tavano Toni.

Braida i Lysy wykonac.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 29 lip 2006, 19:38

Ja miło nie jestem jedyną dziewczyną , chociaż nie była jeszcze jedna wita :D 8).
Temat Torresa wrócił po odrzuceniu przez Atletico oferty ManU wynoszącej 25,7 mln funtów.
Naprawdę drogo go sobie Atletico wycenia. Chyba jestem za sprowadzeniem Zlatana (nie wierzę że to piszę :? ) jest tańszy, ma obycie w serie a i mógłby być w pakiecie z Gigim...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lip 2006, 21:12

AgaM jakie obycie :?: Jeden sezon coś tam pograł drugi nie grał kompletnie nic, to ma być następca Szewy :?: :roll:

W Mercato dziś dobry dzień, prezentacja Bonery i dobre wiadomości na temat Torresa. Hiszpan byłby dla mnie lekarstwem na to Mercato które do tej pory nie było takie na jakie wszyscy liczyliśmy. Ważne jest również to że Torres to nie puste plotki bez pokrycia bo Briada by się chyba nie wygłupiał jeżeli nie miałby zamiaru sprowadzenia Torresa do Mediolanu. Oby tak dalej ale to nie może być nasz ostatni ruch w tym Mercato bo obrońca jest nam jeszcze bardzo potrzebny i pomocnik może się przydać ale to nie jest już konieczność.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”