Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 lip 2006, 9:29

Messi E2 Ronaldinho pisze:Juz tylko godziny dzielą nas do inauguracji z Płockiem/ Ciekawe jak się zaprezentuje "nowy" LECH
Wcale nie godziny, mecz jest przeciez w niedizele a dzisiaj jest piatek. Posta pisales w czwartek. Wiec dni dziela nas do meczy Plocka z Poznaniem.
Messi E2 Ronaldinho pisze:choć wiadomo Wisła dobrze się zaprezentowała z Legia.
Fakt Wisla dobrze zagrala, ale To Legia przegrala ten mecz a nie Wisla go wygrala ;) Wojskowi zagrali tragicznie, powinni jeszcze wyzej przegrac ten mecz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2006, 23:17

Inauguracja sezonu na Blugarskiej byla impnująca :arrow: mam nadzieję, że to była zapowiedź tego co bedzie prezentował sobą "nowy" Lech przynajmniej ostatnie 20 minut :P Widać było brak zgrania, zrozumienia, ale powoli to bedzie sie poprawiać i to jest zwiastun, że lech bedzie walczył o najwyższe cele.
Szkoda przestrzeonego karnego przez Jacka, ale widac bylo, że to nie jego mecz podobnie chyba Zaki. Zmiany odmieniły losy spotkania :arrow: Wilk, to jest kolejne odkrycie Franza, udział przy kazdej z bramke dla Kolejorza. Podpobnie Zając dopełnił formalności. Dziekować mozna także obroncą Wiłsy bo grali pod koniec tragicznie :P
Troche szwankuje nasza oborna i trzeba ja wzmocnić. Na środek przyjechał długo oczekiwany reprezentant Peru, ale mnie bardziej martwi brak alternatywy na lewej stronie defensywy. Wojtkowiak nie zagrał na najwyższym poziomie miał kilka strat i przejawiał ogromny brak zrozumienia. Szkoda teraz Mowlika i Telicha, jeden z nich mogł dalej siedzieć w Poznaniu, podobnie Bieniuk mogł założyć koszulkę Lecha a tak zabrał Anie do Turcjii.
Jedno pewne warto dzisiaj było przejechać się na mecz do Poznania, atmosfera była the best, a mecz kapitalny. teraz czekam na 3 w spotkaniu z Zaglębiem, ktore pod wodzą Edzia gra w miare ofensywnie, stwarza sytuacje, ale je marnuje i bedzie takze powrót jakże szybki Smudy. Coś bedzie chciał udowodnić :twisted:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 lip 2006, 23:22

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wilk
Naprawde świetna gra tego młodego chłopaka. Szybki, zdecydowany i nie bojący się gry 1 na 1 zawodnik. Jak najbardziej na +.
Kotorowski zawsze tak broni ? :wink:
Bo dzisiaj bronił tak jakby dopiero co wrócił z ostrego melanżu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2006, 23:33

Kotorowski zawsze tak broni ?
Nie wiem, ale jak dobrze pamietam w poprzednim sezonie takze zawalil nam inauguracje tam dosatał bramkę z naprawde porządnej odległosci a dzisiaj jego wyjscie było tragiczne

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 1:43

Messi E2 Ronaldinho wtedy chyba Darek Dzwigała mu zasadził taka bramke nie ? ale jak dla mnie to on zawsze był nie pewny - na tej pozycji Franz ma problem Malarz tez nie pewka - sądze że jak by Mariusz Liberda był do wyrwanie to by go Franz sciągna bo w popszednim sezonie wyrózniał sie na tej pozycji pod okiem Franciszka Smudy. Albo szukać młodych na tej pozycji mamy kliku juz wypromowanych :twisted:

Co do meczu to wielke brawa dla Lecha - przyzna się bez bicia że po tym co pokazał Wisła na początku i 2:0 skreśliłem ekipe Smudy w tym spotkaniu. A tu jedna bramka obudziła nadzieje i prosze. Wisła nie grała źle bo naprawde na początku pokazała mądrośc - bramka Sobczaka - klasa. Przy oby zawalił Kotorowski, bo Sobczak mu w krótki zmieścił. 0:2 - dobra mądra gra Wisły - kontry - i Lech ja dzieci w mgle - a potem reaktywacja :twisted: Zmiany dały im kopa. Mecz który trzymał do ostatnie sekundy w niepewnoscie i jeszcze raz pokazał jaka piłka jest piękna :]

Pierwsza kolejka elitarnych rozgrywek Orange Ekstraklasy na plus :] Oby teraz piłkarze szli tym szlakiem. Bo postawili sobie nie lada zadanie.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 31 lip 2006, 3:53

Pierwszy mecz w sezonie i już takie emocje!! Niesamowity mecz... Już pogodziłem się z porażką Kolejorza( :shock: ), już szukałem winnych (Dembiński, Kotorowski, Smuda :evil: ), a tu takie rzeczy!! Hmm... Widać Smuda lubi gonić wynik w końcówkach meczy... Ale trzeba powiedzieć (napisać) także o minusach: o "siedemdziesięciojedno letnim" ataku Lech'a, który musiał być ratowany przez młodego Wilka. Nie zrozumiem chyba decyzji Smudy, który woli mieć w drużynie Dembińskiego mając w zanadrzu młodych, zdolnych Mitsanskiego, Pitrego i Gregorka, a pozwolił odejść takim obrońcom jak Telich, Mowlik, Bieniuk w sytuacji gdy mamy pewne braki na tej pozycji. Podobnie ma się rzecz do obsady bramkarza. Franz postawił na Kotorowskiego, który zawalił obie bramki, a przecież w drużynie są dwaj spośród trzech najbardziej utalentowanych bramkarzy grających obecnie w kraju... Cierzniak i Linka!! Czy nie warto postawić na któregoś z nich!?
Co do meczu to właściwie dla Lech'a zaczął się dopiero po wejście na boisko Wilk'a. Dopiero wtedy akcje Kolejorza nabrały należnego animuszu i na dobrą sprawę zaczęło się coś dziać, bo wcześniej Lechici nie potrafili poradzić sobie z uważnie grającą w defensywie drużyną rywala.
A co do Wisły... Słyszałem niedawno, że drużyna ma w tym sezonie grać tak jak tego sobie życzy ich czeski trener, czyli ofensywnie. Hmm... drużyna ma skończyć z wizerunkiem team'u broniącego się przed utratą bramki i tylko kontrującą... ale jak pokazał ten mecz, czy nawet Superpuchar to są chyba jakieś czcze życzenia!! Krew mnie zalewała, gdy widziałem co chwilę beszczelnie przetrzymujących piłkę płocczan, którzy wykorzystywali każdą sytuacją na symulowanie kontuzji!! Czy to jest gra fair!? Czy tak ma grać drużyna Ekstraklasy!? Hmm... Jeśli tak to chociaż to powinna umieć robić to jak należy, ale oni nawet tego nie potrafią!! Wstyd mi, że to oni reprezentują Polskę w PUEFA!!

Awatar użytkownika
jarcow
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarcow » 31 lip 2006, 8:56

Taka dramaturgia, to gratka dla kibiców!
Pawel Sobczak 17 - Wisla Plock
Zarko Belada 52 - Wisla Plock
Marcin Wasilewski 73 - Lech
Piotr Reiss 88 - Lech
Marcin Zajac 90 - Lech
Takie mecze to bajka, oby obfitował w nie calutki sezon! :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2006, 9:02

Marco_Van_Basten pisze:Kotorowski zawsze tak broni ? Wink
zawsze - dlatego mówiłem, zę stawianie na niego jako nr 1 jest błędem - zdaje się, ze ktoś się tu nie zgadzał i psiał, ze Kotorowski nie bedzie bronił :P

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wilk, to jest kolejne odkrycie Franza
dlaczego odkrycie ? bo go wystawił ? On go nie odkrył, już od jakeigoś czasu wiadome jest że chłopak ma potencjał.

ja tylko chciałem zwrócić uwagę na pewien szczegół - 2 sezony temu, kiedy lech dostawał w dupe od prawie kazdego, przyszedł mecz z Wisłą Płock - też już był przegrany po 60 minutach - ale potem Lechici pokazali to co wczoraj - wygrali też chyba 3:2 i od tego meczu zaczał się marsz Lecha w górę tabeli, chłopacy uwierzyli w siebie - zobaczymy jak teaz, na początku sezonu ten mecz na nich podziala.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2006, 9:45

Zaza pisze:na tej pozycji Franz ma problem Malarz tez nie pewka
Makarz juz w Grecji siedzi :!: najpierw byl chyba jeszcze w Zaglebiu na jakis testach czy cos w tym rodzaju tak czy owak w kadrze Lecha jest jeszcze Linka i Cierzniak :!:
stan_mic pisze:Franz postawił na Kotorowskiego, który zawalił obie bramki, a przecież w drużynie są dwaj spośród trzech najbardziej utalentowanych bramkarzy grających obecnie w kraju... Cierzniak i Linka!! Czy nie warto postawić na któregoś z nich!?
Postawil na najbardziej doswiadczonego chociaz mogl wystawic Cierzniaka w ubieglym sezonie gdy bronil w Amice wysmienicie sie prezentowal zas gdy szanse dostal Linka nie byl pewnym pkt :!: Musi popracowac nad koordynacja bo przy tym wzroscie ma z tym problemy :!: taki derwniak teoche z niego :!: :arrow: Kalac

Ale co by nie bylo dla mnie Kotorowski to taki Barthez - zachowujac wsyzstkie proporcje -Wieszczu :twisted: - puszcza szmaty czasem ze glowa boli :!: ale potrafi wybronic rowniez niesamowicie grozne strzaly :!:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 31 lip 2006, 9:53

fieldy pisze:Marco_Van_Basten napisał:
Kotorowski zawsze tak broni ? Wink

zawsze - dlatego mówiłem, zę stawianie na niego jako nr 1 jest błędem - zdaje się, ze ktoś się tu nie zgadzał i psiał, ze Kotorowski nie bedzie bronił Razz

Mowilem ze Cierzniak a nawet Linka to lepszy wybor niz on :P
fieldy pisze:Wilk, to jest kolejne odkrycie Franza

dlaczego odkrycie ? bo go wystawił ? On go nie odkrył, już od jakeigoś czasu wiadome jest że chłopak ma potencjał.

Wedlug mnie wiekszy potencjal mial Pawel Buzala, ladnie gral w poprzednum sezonie, strzelil piekna bramke. Nie wie ktos co sie teraz z nim dzieje ?

I jakby ktos mogl powiedziec jak gral Zajac bo niechciany w Groclinie teraz moze sie odrodzic po okiem odkrywcy jego talentu.

I na koniec taka refleksja. Jak trenerem jest Smuda to chociaz jednego mozna byc pewien... nudzic na meczu sie nie bedziesz :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2006, 10:00

LookAsh pisze:I jakby ktos mogl powiedziec jak gral Zajac bo niechciany w Groclinie teraz moze sie odrodzic po okiem odkrywcy jego talentu.
to ze Zajac byl niechciany w Groclinie to glownie sprawka Liczki

LookAsh pisze:Wedlug mnie wiekszy potencjal mial Pawel Buzala, ladnie gral w poprzednum sezonie, strzelil piekna bramke. Nie wie ktos co sie teraz z nim dzieje ?
Jedna bramka to nie wszytsko :!: Jezeli sie nie myle zostal wypozyczony do Lechii Gdansk

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 31 lip 2006, 10:10

czeher pisze:to ze Zajac byl niechciany w Groclinie to glownie sprawka Liczki

Poza tym w ostatnim czasie nie mial najleszego okresu gry, dlatego licze ze w LEchu bedzie gral lepiej bo jak jeszcze gral w Widzewie to byl jednym z moich ulubionych pilkarzy.
czeher pisze:Jedna bramka to nie wszytsko Exclamation Jezeli sie nie myle zostal wypozyczony do Lechii Gdansk

Poza tym ze ladnie strzelil to mial tez pare dobrych meczy w ktorych zbieral dobre recenzje. W pewnym momencie chyba nawet wychodzil w podstawowym skaldzie Lecha co zwazywszy ze jest mlodym pilkarzem i ze konkurencja w Lechu dosc duza, to przyzwoity rezultat. Szkoda ze teraz druga liga...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 31 lip 2006, 10:10

czeher pisze:Jezeli sie nie myle zostal wypozyczony do Lechii Gdansk
Podpisal z Nami kontrakt na 3 lata :)
LookAsh pisze:Szkoda ze teraz druga liga...
II liga, ale za to jaka drużyna :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 31 lip 2006, 11:55

czeher pisze:Makarz juz w Grecji siedzi najpierw byl chyba jeszcze w Zaglebiu na jakis testach czy cos w tym rodzaju tak czy owak w kadrze Lecha jest jeszcze Linka i Cierzniak

Czeher ja wiedziałem że Malarz odszedł ale mi chodziło o to że po fuzji i tak nie było z dwóch klubów jednego dobrego bramkarza - dla mi Smuda pozwolił na odejście Malarzowi :wink: Może źle się wyraziłe. :wink:

czeher pisze:to ze Zajac byl niechciany w Groclinie to glownie sprawka Liczki

Mowa :] ale jest jeszcze lepszy przykład by poważyć kompetencje pana Liczki ... mianowicie Lumir Sedlaczek :twisted:

Czech oddał Czecha - Czechowi :!: A Sedlaczek w popszednim sezonie najlepiej asystujący - w tym sezonie juz 1 przy bramka Sobaczaka i Belada po jego wolnym. Chyba najlepsza lewa noga w lidze :!: Ja wiem Edsony, Rogery Bury - Zieńczuk Brożek - czy Kaczmarek ale nikt z nich tak dokładnie nie dogrywa piłke lewa nogą. A Groclin oddał go do Wisły za free :roll:

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 03 sie 2006, 21:29

No i się w końcu doczekaliśmy tego naszego wybawcy z Peru. Villalta przyjechał z kontuzją i sam się zdziwił bo jeszcze pare dni wcześniej grał mecz ligowy i czuł się jak gdyby nigdy nic :!: dopiero szczegółowe badania wykazały że musi przejśc operacje i półroczną rekowalescencję. To sie Franz naciął przy tej próbie transferu. Miał być wzmocnieniem środka obrony, jego przyjazd był chyba z 5 razy przekładany a tu taki klops :evil: mam nadzieje, że coś teraz w klubie wymyślą do końca okienka transferowego bo ta nasza obrona za dobrze nie wygląda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”