Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 232

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 21:41

stan_mic pisze:Ja uważam, że niestety nie, bo nawet jeśli w tym sezonie drużyna odniesie sukcesy to i tak po sezonie nadal trzeba będzie myśleć o przebudowie drużyny.
30 lat wcale nie oznacza, ze piłkarz za rok zakończy kariere - Canna już miał końcyzc , miał kontuzje i jak wrócił ? chyba nie powiesz, że nie cieszysz sie z przyjscia Cannavaro ?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 sie 2006, 21:45

Kanonier Fieldy pisze:to Emerson, Capello i przede wszytskim Cannavaro - jeden z najlepszych obecnie stoperów świata - to nie są dobre transfery
Zawodnicy dobrzy, ale nie transfery - chodzi mi o to, że nie były one zbyt trudne do przeprowadzenia z powodu sytuacji Juve - IMHO tylko dlatego, że SD gra w Serie B Calderon z Mijatoviciem wyciągnęli Capello, Canę i Emersona... To samo z RvN - jaki problem zatrudnić gracza będącego już na wylocie :roll:
Prawdziwym sprawdzianem skuteczności transferowej nowych władz miał być zakup (obiecanych w kampanii wyborczej) Fabregasa, Kaki, Robbena, C.Ronaldo czy Diarry - tymczasem już tylko ten ostatni ma jeszcze szansę zostać zrealizowany...

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 09 sie 2006, 21:47

fieldy pisze:chyba nie powiesz, że nie cieszysz sie z przyjscia Cannavaro ?
Canna to wg mnie najlepszy obrońca od czasów Thomas'a Helmer'a i prawdą jest to, że liczyłem na jego transfer do Królewskich, ale kiedy to było!? 5-6 lat temu!! Fabio nadal jest świetny, ale marzy mi się młoda drużyna Real'u, która miałaby czas na zwycięstwa, bo obecna drużyna może nie mieć zbyt wiele tego czasu na udowodnienie swej wielkości...

totus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: totus » 09 sie 2006, 22:48

Real powinien sprzedać: Davida Beckhama, Ronaldo, Jonathan Woodgate, Pablo García, Thomas Gravesen, Antonio Cassano, Francisco Pavón, Júlio Baptista, Borja Fernández.
Powinni Kupić młodych zdolnych graczy takich jak: Vincent Kompany (HSV Hamburg) na środek obrony, jakiegoś defensywnego pomocnika np. Jean Makoun (Lille), prawego pomocnika Joaquin (Betis), lewego pomocnika tu może być Arjen Robben (Chelsea) albo Robin van Persie (Arsenal Londyn) oraz napastnika. Tylko gdzie są działacze którzy by chcieli kupić młodych zawodników bez nazwiska a nie gwiazdy.
Real w ostatnich latach zbiera jakiś wieśniaków i uwarza ich za piłkarzy??
To są nieudacznicy i dlatego tamten sezon był tak spaprany.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2006, 23:07

Lublin przeprasza za totusa ['] Obrazek

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2006, 23:09

Może Real powinien kupić cały świat, wtedy by wygrywał?

Dobre transfery zrobili, ciekawe czy jeszcze kogoś kupią, rozgrywający na miejsce Zidane by im sie przydał, bo wątpię aby Guti go zastąpił

Pewnie będą grali w ulubionym stylu Capello czyli dwoma pivotami, którymi (zapewne) będą Emerson i Garcia (lub ktoś sprowadzony an jego miejsce)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 sie 2006, 23:10

Chyba rzeczywistość wirtualna pomieszała mu się z realnym światem.
Kolejny dowód na to, że piłkarskie menedżery mają niekorzystny wpływ na naszą młodzież.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 sie 2006, 23:12

totus kolego ile Ty masz lat?

Marco_Van_Basten pisze:Chyba rzeczywistość wirtualna pomieszała mu się z realnym światem.
Kolejny dowód na to, że piłkarskie menedżery mają niekorzystny wpływ na naszą młodzież.
Oj święte słowa. A jeszcze niektórzy wyznwcy takich gier potrafią "udowadniać", że to co w niej się znajduje to prawda objawiona. I potem pojawia się coraz więcej uczestników dyskusji jak debiutujący na forum totus

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 sie 2006, 23:31

no to Kakę prawie kupiliście. ładnie grał z Crveną Zvezdą dziś :)
a tak na poważnie- liczyłam na coś więcej ze strony Realu. zgadzam się ze stanem_micem, że nic się nie zmieniło jak narazie od czasów Pereza. średnia wieku nowych zawodników- 31 lat, o warunkach w jakich zostały przeprowadzone transfery wspominał już Niggaz. jednak już pomijając okoliczności, ja rozumiem, że kibice chcą szybko sukcesów i ja też bym chciała równorzędnego rywala w La Liga dla Barcy :} ale nie rozumiem, dlaczego odpowiedzialni za to ludzie też się tej głupawce poddają i budują drużynę ''na chwilę''. czy kiedy już nowi zawodnicy zaklimatyzują się w La Liga i zgrają z pozostałymi nie będzie trzeba zarówno ich jak i sporej części pozostałych wymienić? mam nadzieję, że macie w zanadrzu jakichś cudownych wychowanków, bo to co teraz widzę zakrawa na powtórkę z rozrywki. i mówiąc w duchu (mam nadzieję) czekającej nas wszystkich walki w Primera Division- obym się myliła.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 sie 2006, 23:41

Zobaczcie w jego profil! Ale wkręty :P

Real przeprowadził dobre transfery, co prawda są to gracze już po 30, ale tuż po wyborach Pedja powiedział, że drużyna będzie budowana na osobach rozumiejących futbol, a nie na jakiś młokosach czy coś w tym stylu. W Można było się tego spodziewać, chociaż przydałby się jakiś transfer młodego grajka np. kogoś z panów R :P
stan_mic pisze: bo nawet jeśli w tym sezonie drużyna odniesie sukcesy to i tak po sezonie nadal trzeba będzie myśleć o przebudowie drużyny.
No, ale sukcesy są potrzebne od zaraz, taka prawda... potem się pomyśli o przebudowie...

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 sie 2006, 23:54

stwierdzenie, że ''sukcesy są potrzebne od zaraz a o reszcie pomyśli się później'' zawsze wydawało mi się być tym, które gubi Real kiedy nadchodzi czas transferów.
edit: mówiąc ''zawsze'' chodziło mi o te kilka lat kiedy nie odnosił sukcesów, sorry za skrót :)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2006, 23:56 przez girlfromipanema, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2006, 23:56

Diarra 25 lat , Reyes 22 lata obaj przyjdą w przyszłym tygodniu więc o co chodzi z tą średnią wieku :P :wink: :twisted:

girlfromipanema pisze:ja też bym chciała równorzędnego rywala w La Liga dla Barcy
To tylko napisze ze tak łatwo dla Barcy w tym sezonie (chyba 8) ) nie bedzie, mozliwe ze powalczy Real (w co wierze głęboko) ale są jeszcze Valencia wzmocniona, Atletico Madryt, Sarragosa bedzie walka :evil:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 sie 2006, 0:00

Kaka' zagrał dziś [zaliczył asyste:P ] w meczu elminacji LM wiec chyba skończy sie temat i nadzieja Calderona ? Nadzieje Calderonowi odbiera Crvena :wink:

Inaczej niż Ancelotti postąpił - Wenger - który dał wczoraj prasie temat na następne kilka dni :? szkoda że mu nie zaufał ale ponoć właśnie spowodowały to plotki. Choć teraz może być tak że jest coś na rzeczy...

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 10 sie 2006, 0:03

vakabayashi-> ale walka z Realem o ostateczny triumf w La Liga to coś więcej niż z kimś innym ;) ale tak szczerze mówiąc to jestem w sumie ciekawa wzmocnionych Valencii i Atletico... ale oby się, szczególnie w przypadku klubu z Madrytu nie skończyło na szumie wokół wzmocnień większym niż ich efekty.
a co do Diarry i Reyesa- rozumiem, że jeśli ktoś wciąż jest w zasięgu to wydaje się już być jedną nogą w Realu- w świetle tego jak wyglądają możliwości transferu Cesca czy Robbena? :)

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 10 sie 2006, 0:25

Zaza pisze:Kaka' zagrał dziś [zaliczył asyste:P ] w meczu elminacji LM wiec chyba skończy sie temat i nadzieja Calderona ?
Jak sam zauważyłeś temat "chyba" się skończył, więc nie skączył się na pewno. Kto wie!? Może Kaka jeszcze zmieni w tym sezonie koszulkę Milan'u na Real'u,a a jeśli nie to cóż... trudno, przecież na Kace świat się nie kończy.
girlfromipanema pisze:ale tak szczerze mówiąc to jestem w sumie ciekawa wzmocnionych Valencii
Ale czy VCF naprawdę się wzmocniła!? Odszedł Aimar :shock: , Mista, Carboni, Rufete i Aurelio!! Sporo tego!! A kto przyszedł!? Nieskuteczny Moro z "wyżuconym" z CFC Del Horno... Jak dla mnie to za mało by nawet liczyć na podobne wyniki co w tym roku.
vakabayashi pisze:Diarra 25 lat , Reyes 22 lata obaj przyjdą w przyszłym tygodniu
Przyjdą!? Ale czy na pewno!? Rozumiem jeszcze transfer Diarry, ale Reyes!? Jeżeli to prawda, że ma grać w Real'u to martwi mnie to, że nie potrafił sobie wywalczyć pewnego miejsca w "11" Kanonierów... więc czy wywalczy miejsce w składzie u nas!?
Hmm... może lepiej postawić na Yeste!? Na pewno tańszy, a wg mnie nie gorszy...
Premo pisze:No, ale sukcesy są potrzebne od zaraz, taka prawda... potem się pomyśli o przebudowie...
I to jest właśnie głupie myślenie (bez obrazy). Z takim podejściem każda porażka może spowodować olbrzymi kryzys... tak jak miało to miejsce w poprzednich sezonach!! Czasami lepiej pogodzić się z tym że ma się słabości i powoli nad nimi pracować zamiast wszystko naprawiać na "hura", bo to akurat rzadko skutkuje!! Przykład Samuel'a, który miał zbawić obronę Real'u, a skończył jak skończył... Musiał odejść bo nie wyszedł mu jeden sezon. Czy takie sytuacje mają się powtarzać!? Co będzie jak Canna nie sprosta zadaniu!? Znowu go sprzedamy!? Czy tym razem każemy mu zakończyć karierę!?
Jeszcze raz powtarzam!! Należy stawiać no młodych, którym jeszcze sporo możemy wybaczać, którzy zwiążą swe kariery z tą drużyną i którzy będą mieli dość czasu by dojrzeć do osiągania wielkich zwycięstw

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”