Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 166

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 20:49

Dżokere pisze:Chciałbym też aby za Colea, lewym obrońcą został Khalid Boulahrouz. Na MŚ pokazał się z bardzo dobrej strony i Arsenal mógłby zapłacić za niego ok.5 mln funtów.
musiałbyś zatelefonowac do Wegera, bo on o nim nie myśli, zresztą nie ma powodu, mamy Flaminiego, Clichy'ego, oraz neoczekiwanie Hoyte'a, który poczyna sobie znakomicie odkąd wrócił z Sunderlandu.
Dżokere pisze:Henry jest odpowiedzią na Szewczenkę.
nie, nie to Sheva jest marną próbą odpowiedzi na Francuza 8)
duch99 pisze:Poza tym mam nadzieję, że transfer Cola do Chelsea wypali co najprawdopodobniej dałoby nam Gallasa + kilka milionów funtów.
to się okazuje jedna wielką plotką mediów, Wenger ostatnio zaprzeczył jakoby nim się interesował :? niestety.

Tak sie zastanawiam, czy nam jest w ogóle potzrebny Ribery, wczoraj dawał radę Rosicky, na ławce zawsze ktoś młody sie znajdzie kto stopniowo bedzie wchodizł do zespołu, Ribery'ego póki co nie mamy, a nawet jak reyes odejdzie - to .... chyba płakać nie będę. Jedyne co musiałby zabezpieczyć Wenger to ławkę rezerowych jakimś zdolnym młodzieńcem :P a do pierwszego składu mamy bardzo silnych piłkarzy, wielu narzeka na Hleba, że jest za słaby, ze nie pokazuje tego co w Niemczech - wczorajsze 2 asysty i ogromny udział przy 3 bramce - chyba mówią same za siebie. Trochę ma strat, ale wszytsko jest do nadrobienia.

Wczoraj zaskoczył mnie na plus Djourou, grał u boku Kolo, zamiast swego reprezentacyjnego kolegi - Senderosa i w jednej akcji kapitalnie zabrał piłkę napastnikowi Dinama w beznadziejenj sytuacji, później jeszcze nakrzyczał na Toure :shock: tak, Djourou krzyczał naToure :P za bład w obronie - zwyczajnie go ustawiał, chyba mundial dużo mu dał :D

F Muamba, S Larsson, N Bendtner, wybiegli w podstawowym składzie na Sunderland :D Duńczyk już nawet spalonego zaliczył, ciekawe czy trio z Arsenalu wypracuje dzis jakąś bramkę

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2006, 21:04

Wczorajszego meczu niestety nie widziałem na żywo, ale z pozyskanych materiałów widzę, że poszło nam bardzo ładnie :wink: Cały zespół grał bardzo dobrze, nie popełnialiśmy głupich błędów, graliśmy mądrze w obronie i skutecznie w ataku. Na największą pochwałę IMO zasłużyła dwójka Fabregas-Hleb. Obaj pokazali się z najlepszej strony- Fabregas dyrygował grą w środku pola, natomiast Alex w końcu pokazał swoją szybkość i przegląd pola 8) Szkoda, że w meczu nie wystąpił Reyes- to ucięłoby chyba już wszystkie spekulacje (spektakulacje :lol: ) na Jego temat.

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 09 sie 2006, 22:30

Jak dla mnie to Henry jest nieco lepszym napastnikiem od Shevy. Ale ten potrafi się znaleść w takim miejscu na boisku, że tylko jeden strzał i gol.

A z tym telefonem to niestety nie mam. Ale zaraz bym dzwonił. Dobry obrońca by nie zaszkodził.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2006, 10:54

Dziś Jose Mourinho udzielił obszernego wywiadu, w który powiedział, że rezygnuje z Cole'a. Opowiadał jak to Wener ciągle mówił, że za mało kasy mu oferują - to oni w takim razie reyzgnują, dodał, że Cole nie jest jedynym piłkarzem na tej pozycji na świecie [skąd on to wiedział :think: ] że poszuka gdzie indziej.
Szkoda - bo chciałem sie go pozbyć, no ale skoro już zostanie - przynajmniej sportowo nie stracimy. Tylko czy Cole bedzie z siebie dawał 100% - oto jest pytanie.

A ju sie nastawiłem, ze odejdzie [szansa jeszcze jest, choć zmalała] mamy dobrych 3 piłkarzy na jego pozycje. Będa najwyżej mniej grać [chyba, ze Cole na dobre zadomowi się w rezerwach :P]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 sie 2006, 17:23

A teraz Reyes jest blisko Realu :roll: Plakal nie bede, ale szkoda takiego gracza :cry: nawet jak odejdzie to mam nadzieje ze nie bedzie odstawial cyrkow jak Cole :wink: czyli teraz Wenger moze sciagnie Ribery i Real juz nie bedzie zabiegal o niego majac Jose :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2006, 21:08

A teraz Reyes jest blisko Realu Plakal nie bede, ale szkoda takiego gracza nawet jak odejdzie to mam nadzieje ze nie bedzie odstawial cyrkow jak Cole
Niby Wenger ma kogo wystawić na lewa flanke, tylko sotatnie czasy w Arseanlu pokazuja, ze potrzebuja oni długa ławke rezerwowych majac tak technicznych pilkarzy, a grajac w Premiership.
Rozchodzi sie podobno o 3mln, a to naprawde malo. Cos sie musi dziac w sprawie Reyesa, bo gdyby tak naprawde miał pozostac w Arsenalu na 100% to zostałby wystawiony nawet na minut, aby uciac spekulacje a tak odpadł Kaka wiec Real szybko wkroczył intensywniej do negocjacji.
Wszystko wskazuje, ze jednak Ryes zawita na SB, a Arsenal straci kolejnego skrzydłowego.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2006, 21:40

Dżokere pisze:Chciałbym też aby za Colea, lewym obrońcą został Khalid Boulahrouz. Na MŚ pokazał się z bardzo dobrej strony i Arsenal mógłby zapłacić za niego ok.5 mln funtów.
Ale jeśli się nie mylęto jest środkowy ew. prawy obrońca. A tak poza tym to nie jestem pewien czy 5 mln załatwiłoby sprawę.
guru pisze:A teraz Reyes jest blisko Realu Plakal nie bede, ale szkoda takiego gracza nawet jak odejdzie to mam nadzieje ze nie bedzie odstawial cyrkow jak Cole
Myślę, że tragedia się nie stanie, bo Arsenal ma kim załatać dziurę po Hiszpanie. Spokojnie może grać na lewej flance Rosicky, poza tym jest jeszcze Van Persie. Realne wydaje się też pozyskanie Ribery'iego. Tylko nie wiadomo, czy ten przypadkiem nie dogadał się już z Lyon'em. A odnoszę właśnie takie wrażenie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sie 2006, 13:15

Ribery to by bylo cos, Ljungberg i Rosicky sa kontuzjogenni i w tym jest problem :roll:
Roman A. jest zdeterminowany by pozyskac Cole w 24h, oby wszystko sie potoczylo szczesliwie i Romek wylozy za Cole'a 25 mln. funtow, wtedy byla by kasa na Ribery + ta za Reyes'a i mozna kupic jakiegos obronce :lol:

P.S. Ryan Smith to jest na wypozyczeniu w Derby czy zostal sprzedany? jak to drugie to Wenger ma u mnie minusa :?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 sie 2006, 14:16

guru pisze:P.S. Ryan Smith to jest na wypozyczeniu w Derby czy zostal sprzedany? jak to drugie to Wenger ma u mnie minusa :?
Stało się! Ryan Smith został zawodnikiem Derby County. Transfer został już potrwierdzony oficjalnie przez nowy klub Anglika.

Sumy transferu nie podano. Manager Derby, Billy Davies, powiedział:

"Chcemy, aby mógł dla nas grać już od soboty. Bardzo na to liczymy. To dla nas wielkie wzmocnienie, ale i szansa dla samego zawodnika".
chyba ma Wenger minusa u Ciebie.
Został sprzedany :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sie 2006, 14:20

Tobik33 pisze: chyba ma Wenger minusa u Ciebie.
Został sprzedany :)
Niestety...jak mozna bylo sprzedac tak utalentowanego zawodnika? mam nadzieje ze Boss wie co robi :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2006, 15:07

guru pisze:P.S. Ryan Smith to jest na wypozyczeniu w Derby czy zostal sprzedany?
wielu wypożyczył, ale tego jednak sprzedał.

Sprzedał go, bo ten chciał grać, a jak wiadomo u nas aż głowa boli od nadmiaru lewoskrzydłowych, nie miał szans póki co na grę.
Mógł go co prawda wypożyczyć, ale widać zawodnik chciał odejsć.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 sie 2006, 17:13

I znowu powraca sprawa Daviesa :jupi: Wenger daje 10 mln. funtow + wypozyczenie Lupoliego na sezon :shock:

Wow, Wenger nie daje za wygrana, oby tym razem sie Robson zgodzil, lepiej wypozyczyc Lupoliego niz Theo :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 sie 2006, 23:06

Szukałem, szukałem i jeszcze raz szukałem i nigdzie nie znalazłem wzmianki o ponownym zainteresowaniu Wengera Daviesem :? guru możesz podać źródło :?: Tylko nie mów że mama przy obiedzie o tym mówiła :lol:

A tymczasem przeczytałem właśnie bardzo optymistyczną wypowiedź Henry'ego. Nasz kapitan powiedział, że nie wyobraża sobie zmiany klubu i ma zamiar zakończyć karierę w Arsenalu 8) Ponoć w Londynie czuje się lepiej niż we Francji.

No i to, o czym najbardziej chciałem napisać. Jose Antonio Reyes Calderon. Coś ostatnio bardzo cicho na Jego temat. Od tygodnia prasa i różnego rodzaju 'bardzo wiarygodne' portale zasypywały nas całą masą wypowiedzi zarówno Jose jak i działaczy Realu o rzekomych przenosinach Reyesa do Madrytu, a dzisiaj... cisza prasowa :shock: Czyżby nie wierzyli już w ten transfer? Już nawet mnie powoli zaczynali przekonywać, że nasz lewoskrzydłowy odejdzie :lol: Ale nie mówię hop- mercato będzie trwało jeszcze prawie miesiąc :wink:

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 13 sie 2006, 11:44

RóżA pisze: No i to, o czym najbardziej chciałem napisać. Jose Antonio Reyes Calderon. Coś ostatnio bardzo cicho na Jego temat. Od tygodnia prasa i różnego rodzaju 'bardzo wiarygodne' portale zasypywały nas całą masą wypowiedzi zarówno Jose jak i działaczy Realu o rzekomych przenosinach Reyesa do Madrytu, a dzisiaj... cisza prasowa :shock: Czyżby nie wierzyli już w ten transfer? Już nawet mnie powoli zaczynali przekonywać, że nasz lewoskrzydłowy odejdzie :lol: Ale nie mówię hop- mercato będzie trwało jeszcze prawie miesiąc :wink:
Sprawa Reyesa ma sie wyjasnic w czwartek dzien po meczu z Islandia w Madrycie Reyes ma zawitac w klubie i mam nadzieje podpisze kontrakt :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2006, 15:22

Tymczasem sprawa ze sprzedażą Ashleya Cole'a nie jest już wcale taka jasna. Po tym jak Wenger ogłosił, że sprzeda Cole'a wyłącznie za kwotę nie mniejszą niż 25 mln funtów w odpowiedzi Mourinho powiedział, że w takim razie poszuka kogo innego na lewą obronę. I zdaje się, że już znalazł :? Mianowicie Jego wybór padł tym razem na defensora Liverpoolu- Johna Arne Riise. Ponoć Chelsea złożyła już nawet ofertę opiewającą na 15 mln funtów. Szczerze mówiąc to w tym momencie mam bardzo mieszane uczucia. Z zapowiedzi Ashleya wynika, że nie zagra on już nigdy w naszych barwach, więc w taki razie po co nam zbędny 'balast'. Czy może jednak jakimś cudem zmienił już zdanie i jest gotów pozostać? Jak dla mnie to mógłby odejść nawet za darmo- po tym co naopowiadał o klubie nie zasługuje już IMO nawet na miejsce na ławce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”