Kto wywalczy awans do Orange Ekstraklasy? - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sie 2006, 18:15

Dżokere pisze:Co do Polonii to też sie zastanawiałem nad nią. Ale podobno oni mają jakąś karę punktową.
W tamtym sezonie Piast Gliwice mial -10 a niemal ze udaloby sie mu zakwalifikowac do barazy... Tak wiec nie przesądzajmy, ze jak Polonia ma -6 to od razu ma nieawansowac. Milan ma -7 czy - 8 a kibice Rossonerich gadaja o mistrzu Wloch. Wiec poczekamy zobaczymy ;)

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 11 sie 2006, 18:31

Stawka w 2giej lidze jest bardzo wyrównana. Zagłębie, Jaga, Zawisza, Polonia, Ruch, Piast i kilka innych druzyn mogą swobodnie myslec o grze o awans. Myśle, że z obecnym składem Zagłębie powinno bez problemow wygrac 2ga lige, ale jak pokazal ich pierwszy mecz potrafią przegrać 4-0 z Piastem. Chciałbym, żeby awansowało Zagłębie i Zawisza. Oby Tarasiewiczowi sie nie udało :twisted: .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 sie 2006, 19:40

gringo7 pisze:Chciałbym, żeby awansowało Zagłębie i Zawisza

Zawisza ?? On chyba w IV lidze gra ... w II jest Hydrobydudowa czy cuś ... po co w I lidze klub bez kibiców ....

A co do awansu ... to napewno Jaga , oczywiście chciałbym żeby awansowała Polonia i chociaz za nimi nie przepadam to KSZO

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sie 2006, 19:45

Scyzoryk pisze:Zawisza ?? On chyba w IV lidze gra ... w II jest Hydrobydudowa czy cuś ... po co w I lidze klub bez kibiców ....
Kujawiak czy jak kto woli Hydrobudowa, polaczyl sie z Zawisza i teraz graja w 2 lidze pod nazwa Zawisza. To juz 2 sezon kiedy to Zawisza pyka w 2 lidze ;)
Scyzoryk pisze:oczywiście chciałbym żeby awansowała Polonia
Chocby dl derbow Warszawy ;) Oczywiscie nie mialbym nic przeciwko jakby te derby mialy miejsce w 2 lidze :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sie 2006, 23:10

Scyzoryk pisze:
gringo7 pisze:Chciałbym, żeby awansowało Zagłębie i Zawisza

Zawisza ?? On chyba w IV lidze gra ... w II jest Hydrobydudowa czy cuś ... po co w I lidze klub bez kibiców ....

A co do awansu ... to napewno Jaga , oczywiście chciałbym żeby awansowała Polonia i chociaz za nimi nie przepadam to KSZO
Klub kibiców ma. O to się nie martw. Może to kibice niedzielni, ale zawsze :wink: Dzisiaj jest piątek i też przyszli. Ja też obowiązkowo się stawiłem i miałem okazję zobaczyć zwycięstwo na Śląskiem. Rozmiary zwycięstwa,ani styl gry nie powalają. Cieszą trzy punkty, ale w takiej dyspozycji będzie ciężko z Jagą w przyszłym tygodniu. Skuteczność zatrważa. Na razie w 3 spotkaniach mamy komplet zwycięstw, a Mioduszewski czyste konto i z tego można się cieszyć.
Zawisza 2-0 Śląsk Wrocław - Staniszewski,Sotirović :!:

P.S clonerowi gratuluję 'udanego' siga,czy jak to tam się nazywa

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2006, 15:55

Cris7 - zal mi Ciebie :x
mam do Ciebie jedno proste pytanie - jakiemu klubowi kibicowales rok temu :?: gdzie wtedy byl 'Twoj' klub :?:

A wracajac do tematu - niestety, ale chyba 'hydrozagadka' awansuje do OE, obym sie mylil, ale sponsor ma kasy sporo, i inwestuje w Bydgoszcz. Kandydatem do awansu jest takze Piast, a takze ... Ruch Chorzow, z ktorym juz w sobote gra Polonia Bytom 8) Szykuja sie wielkie slaskie derby :D

ZAWISZA - JEST TYLKO JEDEN - 4.LIGOWY :!:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 sie 2006, 16:17

cloner pisze:Szykuja sie wielkie slaskie derby
Szykują się wielkie i miejmy nadzieję, że zwycięski dla nas derby :)
Kto awansuje? Ciężko powiedzieć bo szanse ma Hydrotwór, Piast, Ruch, Jagiellonia, a nawet Zagłębie. Jest początek sezonu i naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć. Mi najbardziej szkoda Polonii Bytom. Gdyby wykorzystywali w swoich spotkaniach połowę okazji które sobie stwarzają i nie tracili głupich bramek po rzutach rożnych wtedy by wszystko inaczej wyglądało. Również Polonia Warszawa będzie się liczyć w tej walce.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 16:22

Czemu mówicie 'Hydrotwór', przecież to jest Zawisza, a może ja o czymś nie wiem?:) Do Orange Ekstraklasy awansuje Zawisza i Jagiellonia, a z baraży nikt. W 1 lidze, najgorsze zespoły są wciąż lepsze od 4-2 z drugiej ligi ;)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 16 sie 2006, 16:36

Ja wierzę, że w tym sezonie awansuje Zagłębie, mniejsza o to z którego miejsca w tabeli. Co prawda zaczęli nie najlepiej, ale zimny prysznic na początku rozgrywek na pewno im nie zaszkodzi. A mają i odpowiednio silną kadrę i sponsora, aby realnie myśleć o awansie.
A wszystkim śląskim klubom życzę katastrofalnego sezonu zakończonego spektakularnym spadkiem :twisted:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 sie 2006, 16:47

iceald pisze:A wszystkim śląskim klubom życzę katastrofalnego sezonu zakończonego spektakularnym spadkiem
No to możesz wrócić do łóżka i śnić dalej :]

Zagłębie ma wszystko co do awansu potrzebne, włoskiego sponsora, dobrych piłkarzy ale na tym się kończy bo na boisku nie potrafią pokazać charakteru i wygrywać. Awans do Ekstraklasy to dla tego klubu niekończąca się opowieść.

Awatar użytkownika
Fabregas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabregas » 16 sie 2006, 17:24

Ja bym chciał żeby awansowałi: KSZO Ostrowiec Świetokrzyski i Polonia Warszawa.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 sie 2006, 19:20

cloner pisze:Cris7 - zal mi Ciebie :x
mam do Ciebie jedno proste pytanie - jakiemu klubowi kibicowales rok temu :?: gdzie wtedy byl 'Twoj' klub :?:
Czy ja gdzieś napisałem, że to "mój klub"?
Nigdy nie byłem wielkim fanem Zawiszy i raczej nie chodziłem na czwartoligowe mecze(na drugoligowe byłem jeszcze za młody). Jedyne co mnie łączyło z Zawiszą, to to że przez 4 lata grałem w młodzieżowych zespołach tego klubu.
Jestem jednak kibicem piłki nożnej i od zeszłego sezonu często chodzę na mecze drugoligowego Zawiszy. Rozumiem i szanuję kibiców, którzy są wierni Zawiszy w 4 lidze, bo pewnie gdybym wcześniej był jego fanem też chodziłbym na 4 ligę. Jednak jak już wcześniej pisałem nigdy nie byłem wielkim fanem Zawiszy. Dlatego jeśli mam do wyboru obejrzenie meczu czwartoligowego lub drugoligowego to wybieram tę drugą opcję. Takie to dziwne?Ale nie mogę powiedzieć, że w jakiś mocny sposób identyfikuję się z tą drużyną.Ot idę na stadion jako kibic piłkarski, nie jako klubowy ultras.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 sie 2006, 19:21

lisek_chz pisze:Czemu mówicie 'Hydrotwór', przecież to jest Zawisza, a może ja o czymś nie wiem?Smile
oj widocznie masz powaznie braki :!:
Zawisza gra w 4lidze a zespol grajacy teraz w 2lidze w Bydgoszczy to nic innego jak Hydro... Kujawiak Wloclawek :lol:
dzialcze poszli sladem Pogoni (Piotrcovia), KSZO (Ceramika), Lecha (Amika) w mniejszym badz wiekszym stopniu ale zrobili wsyztsko za plecami kibicow i wyszedl klops :!: a tak naprawde te zespoly graja w nizszych ligach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”