Mecz był dosc ciekawy, jedna i druga strona atakowała. MU wygrało wg mnie zasłuzenie, ale przewaga nie była az tak duza jak wskazuje wynik.
Zdecydowanie na plus pokazali sie Ronaldo, Park, Giggs, Scholes i Saha.
Ronaldo nie grał tak samolubnie jak zwykle, było z niego sporo porzytku i odziwo nawet nie symolował
Park duzo biegał, swietnie dryblował, i stwarzał ciągle zagrozenie pod bramką, do asysty lub bramki zabrakło szczęscia i wkładu kolegów.
Scholes powrócił do formy.
Giggs swietne rajdy lewą stroną, co rusz osmieszał Alavesa.
Saha był aktywny no i strzelił bramke.
W obronie Brown jak zwykle najleszy, Silvestre tez porządnie. Nieco zawiódł Bardsley, za mało udzielał sie w ofenysywie. Heinze tez jeszcze nie wrócił do pełnej formy.
Za to swietnie z ławki wkomponowali sie Evra, Richardson i Jones.
Evra powoli pokazuje czemy zapłacilismy za niego te 5 mln. Swietna szybkosc i drybling, wraz z Richardsonem stworzyli po lewej stronie kilka niebezpiecznych sytuacji.
Richardson zaliczył asyste przy bramce D.Jonesa.
O'Shea zagrał na swoim poziomie. Bardzo pewnie ale bez fajerwerków( grał w pomocy)
Ogólnie mecz bardzo plus, widac ze jestesmy gotowi na sezon a forma cały czas rosnie.
Podsumowując całe przygotowanie do sezonu, z młodych graczy najlepiej pokazali J.Evans, Richardson, Lee Martin i Ben Foster.
Nieco ponizej moich oczekiwan Rossi, niby grał cały czas bardzo dobrze, ale zabrakło bramek. W kazdym meczu podobało mi sie jak grał, ale brakowało albo szczęścia albo skutecznosci. Pokazał wszystko opócz tego jak strzela sie bramki....
Bardzo liczyłem tez na D.Jonesa ale dostawał mało szans, chociaz gdy juz grał to zawsze grał dobrze.
Na plus zalicze tez Fletchera, który bedzie solidnym zmiennikiem dla Carricka.
W tym tygodniu powinien tez dołączyc nowy pomocnik. Wszystko wskazuje na to ze bedzie to Senna. Sam powiedział ze jest pewien ze bedzie zawodnikiem United. W poniedziałek ma niby byc wszystko gotowe. Transfer przeciąga sie. Wygląda jakby Senna był opcja jakby nie wypalił transfer Diarry bądz Owena Owen Hargreavesa. Zobaczymy, niemal pewne jest ze ktos jeszcze dołączy.