Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 sie 2006, 19:35

Ja wczorajszego meczu niestety nie widziałęm :evil:
Okres przygotowawczy się skończył teraz zacznie się gra o wszystko, trzy lata bez tyltuł mistrzowskiego to zdecydowanie za dużo. Kadra jest bardzo szeroka, oby tylko kontuzje omijały Roo bo jego nie da się nikim zastąpić. Paradoksalnie zamieszanie związane z Ronaldo może ukształtować tego zawodnika psychicznie, może nawet dobrze że ten incydent na MŚ miał miejsce :roll:

Jeszcze tylko jeden transfer DM i wszystko powinno być cacy 8) Nie wiem czy Senna to odpowiedni zawodnik ale jeżeli Ferguson ma taką koncepcje to ja się zgadzam w 100%. Napastnika chyba nie kupimy więc jeżeli Saha będzie wiedział że jest pierwszym snajperem w MU to powinien być to dla niego najlpeszy sezon w karierze. Louis musi mieć świadomość że się w niego wierzy to wtedy pokazuje na co go stać :)

Przypuszczam że Park będzie podstawowym lewoskrzydłowym i to mi się za bardzo nie podoba. Richardson w sparingach naprawde pokazał klase chyba wreszcie dorósł to roli jaką mu się przypisuje od lat. Jest najbardziej dynamicznym zawodniekm w Premiership( no może jeszcze Lennon), bardzo odbry strzał z dystansu no i jak pusić piłke to mało kto go dogoni. Powinien wreszczie stać sie naszym lewoskrzydłwoym na lata :!:

Musimy w tym roku wygrać bo inaczej głwy się posypia :?

Glory Glory Man Utd :!:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 sie 2006, 19:55

Przypuszczam że Park będzie podstawowym lewoskrzydłowym i to mi się za bardzo nie podoba. Richardson w sparingach naprawde pokazał klase chyba wreszcie dorósł to roli jaką mu się przypisuje od lat. Jest najbardziej dynamicznym zawodniekm w Premiership( no może jeszcze Lennon), bardzo odbry strzał z dystansu no i jak pusić piłke to mało kto go dogoni. Powinien wreszczie stać sie naszym lewoskrzydłwoym na lata
Powinien obejrzec ten mecz. Raczej bys zmienił swoją opinię.
Park jest bardzo dobrym zawodnikiem, nie wiem czemu masz do niego taką urazę, w tym sezonie miał duzo dobrych występów a dopiero zaczął sie aklimatyzowac. Pozatym walczy na boisku jak mało kto.
I nie bedzie podstawowym lewoskrzydłowym. Raczej Giggs nim bedzie. Park powiniem byc zmiennikiem Ronaldo, a Richardson zmiennikiem Giggsa. Tak to wygląda na papierze ale napewno bedzie rotacja, a Giggs co jakis czas bedzie wskakiwał za Scholesa jako ofensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 sie 2006, 20:20

John Travolta pisze:Powinien obejrzec ten mecz. Raczej bys zmienił swoją opinię.
Park jest bardzo dobrym zawodnikiem, nie wiem czemu masz do niego taką urazę, w tym sezonie miał duzo dobrych występów a dopiero zaczął sie aklimatyzowac. Pozatym walczy na boisku jak mało kto.
I nie bedzie podstawowym lewoskrzydłowym. Raczej Giggs nim bedzie. Park powiniem byc zmiennikiem Ronaldo, a Richardson zmiennikiem Giggsa. Tak to wygląda na papierze ale napewno bedzie rotacja, a Giggs co jakis czas bedzie wskakiwał za Scholesa jako ofensywny pomocnik

No poprostu Park mnie nie przekonał tamtym sezonem :roll: Gdy przychodził byłem bardzo zadowolony i pokładałęm w nim wielkie nadzieje. On sam nawt mówił że zawiódł i musi strzelać więcej goli bo wyleci z United. Richardson jest dla mnie tykajaca bombą która może w każdej chwili wystrzelić i dlateego uważam że powinien grać w podstawowej jedenasce.

Wątpie czy Giggs będzie podstawowtm lewoskrzydłwoym przecież tamten sezon zaczynał na ławce i była mowa o odejsiciu :roll: Potem posypały się kontuzje i zaczą grać w środku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sie 2006, 20:32

No poprostu Park mnie nie przekonał tamtym sezonem
Sie nie dziwie. Raczej mało kogo przekonał. Grajac tyle meczy ile on grał jest bardzo trudno przekonac kogokolwiek. Napewno ma ogormny potencjał tylko jako nadal go nie widze w "11" United. Teraz jesli Alex dokupi jeszcze jednego srodkowego to raczej Ryan znow powedruje na flanke i to bedzei jeszcze wieksze zmniejszenie szans na przebicie sie dla Parka. A Kieran jedyne co za nim przemawai to fakt, ze jest Anglikiem...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 sie 2006, 20:49

Messi E2 Ronaldinho pisze:A Kieran jedyne co za nim przemawai to fakt, ze jest Anglikiem

No jak ty uwazasz że za Richardsonem przemawia jedynie fakt byća Anglikiem to czego został powołany do kadry :roll: Jest przecież jeszcze tylu Anglików oprócz niego :) Kieran jest młody a już prezentuje poziom reprezentacyjny a że grać potrafi pokazał w WBA.

Mam nadzieje że Park wkońcu mnie przekona i pierwszy go chwalił będe po udanym meczu :D Życze mu jak najlepiej bo to wkońcu Diabeł czyli swój człowiek :wink:

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 13 sie 2006, 22:53

Park jak na razie to jest, taki zagubiony, nie pewny na boisku, ale to co prezentował w PSV przemawia za tym, żeby jednak grał… Moim zdaniem jemu było potrzebne trochę więcej czasu na aklimatyzacje w drużynie, chodź by dlatego, że styl w lidze angielskiej różni się od stylu ligi holenderskiej, na przykład ostrością w grze...

A co do Richardsona to on chyba żadnego meczu w ManUtd nie zagrał jeszcze na swojej pozycji... Widać, że jest to zawodnik ofensywny, a musiał grać w obronie, przez co nie mógł on jeszcze pokazać wszystkich swoich walorów w ManUtd, bo WBA grał na wysokim poziomie i był zawodnikiem wyróżniającym w tej drużynie... Ja mam nadzieje, że Richardson będzie mógł zagrać wreszcie na jakiejś ofensywnej pozycji, chociaż rywalizacja w składzie jest bardzo duża i ciężko będzie mu się przebić, do pierwszej 11, chyba, że wygryzie Cristiano, lub Gigsa na lewej flance...

Zobaczymy, początek sezonu pokaże... ManUtd składa się teraz z młodych zawodników, żądnych gry i sukcesów i z pewnością chcą odzyskać prymat w Anglii, a do tego mają jeszcze kilku znakomitych doświadczonych zawodników, ”starych wyjadaczy „, typu Schols, Gigs, czy Gary Nevil, co tworzy znakomity trzon drużyny, i daje to dobry prognostyk przed nowym sezonem... Liczę na MISTRZOSTWO:)

Dzizek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzizek » 14 sie 2006, 11:27

Ale i tak jednego nie rozumiem, z jakiego powodu go sprzedał? przecież on tam wymiata, a Co Ronaldo takiego zdziała w MU. ON siły biegać nie ma, a RVR Chociaż strzelał dużo bramek:]. A gdzie go sprzedali?.

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 14 sie 2006, 13:18

RvR poszedł do Realu(Sory za mój wcześniejszy błąd)... i moim zdaniem to nie duża strata, oczywiście Rud zrobił wiele dla tego klubu, strzelił wiele bramek, ale ja sądzę, że Saha jest od niego na ten czas lepszym zawodnikiem i będzie z niego więcej pożytku niż z RVR... Obaj ci zawodnicy prezentują inny styl, Saha umie dłużej przytrzymać piłkę i jak dla mnie jest lepszy technicznie, no a RVR to typowy król pola karnego... Życzę mu jak najlepiej, ale to już koniec jego kariery w ManUtd, wypalił się i teraz moim zdaniem potrzeba świeżej krwi w ataku...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2006, 13:38 przez york, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 sie 2006, 13:22

RvR poszedł do Bayernu... i moim zdaniem to nie duża strata, oczywiście Rud zrobił wiele dla tego klubu, strzelił wiele bramek, ale ja sądzę, że Saha jest od niego na ten czas lepszym zawodnikiem i będzie z niego więcej pożytku niż z RVR... Obaj ci zawodnicy prezentują inny styl, Saha umie dłużej przytrzymać piłkę i jak dla mnie jest lepszy technicznie, no a RVR to typowy król pola karnego... Życzę mu jak najlepiej, ale to już koniec jego kariery w ManUtd, wypalił się i teraz moim zdaniem potrzeba świeżej krwi w ataku...
Ale i tak jednego nie rozumiem, z jakiego powodu go sprzedał? przecież on tam wymiata, a Co Ronaldo takiego zdziała w MU. ON siły biegać nie ma, a RVR Chociaż strzelał dużo bramek:]. A gdzie go sprzedali?.
Niechce byc nie miły, ale jak cos piszecie to lepiej wiedziec co.
Ruud poszedł do Realu.
I tez nie uwazam zeby Ruud to była duza strata. Gralismy bez niego ostatnie 10 meczy i jakos było komu strzelac bramki. Wcale nie było widac braku Ruuda. Tylko zeby Saha zbyt często kontuzji nie łapał....

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 14 sie 2006, 15:36

John Travolta pisze:Zdecydowanie na plus pokazali sie Ronaldo, Park, Giggs, Scholes i Saha.
Ronaldo imponuje wysoką formą. Czyżby gwizdy działały na niego mobilizująco? Jestem pod wrażeniem jego gry. Zdecydowanie. Park pokazał grę na swoim poziomie - czyli ani słabo i bez jakichś fajerwerków. Solidny poziom i tyle. Cieszy postawa tych najbardziej doświadczonych pomocników - Scholesa i Giggsa, którzy powinni stanowić trzon pierwszej jedenastki. Saha strzelił bramkę i ponownie pokazuje, że warto na niego stawiać. Brawo Louis!
John Travolta pisze:Podsumowując całe przygotowanie do sezonu, z młodych graczy najlepiej pokazali J.Evans, Richardson, Lee Martin i Ben Foster.
Nic dodać, nic ująć, choć ja do tego grona dorzuciłbym jeszcze Phila Bardsleya, który imponuje mi swoim opanować, podobnie jak Evans. :wink:
John Travolta pisze:Nieco ponizej moich oczekiwan Rossi, niby grał cały czas bardzo dobrze, ale zabrakło bramek. W kazdym meczu podobało mi sie jak grał, ale brakowało albo szczęścia albo skutecznosci. Pokazał wszystko opócz tego jak strzela sie bramki....
Bardzo liczyłem tez na D.Jonesa ale dostawał mało szans, chociaz gdy juz grał to zawsze grał dobrze.
Na plus zalicze tez Fletchera, który bedzie solidnym zmiennikiem dla Carricka.
Rossiemu zabrakło na dobrą sprawę tylko dorobku bramkowego, bo trzeba go wyróżnić za ambicję i starania.
Osobiście do grona tych, na których się zawiodłem zaliczę szczególnie Eaglesa, który kompletnie zatrzymał sie w rozoju. Albo dostanie jeszcze jedną szansę i zostanie wypożyczony na kolejny rok albo zostanie sprzedany za grosze i zmarnuje sobie kompletnie karierę.
Ferguson zadziwił mnie nie wystawianiem Jonesa. Miał dawać więcej szans młodemu, a nie bardzo Szkotowi to wyszło.
Oby Fletch grał tak samo dobrze w sezonie ligowym jak w przygotowaniach.
John Travolta pisze:W tym tygodniu powinien tez dołączyc nowy pomocnik. Wszystko wskazuje na to ze bedzie to Senna. Sam powiedział ze jest pewien ze bedzie zawodnikiem United. W poniedziałek ma niby byc wszystko gotowe. Transfer przeciąga sie. Wygląda jakby Senna był opcja jakby nie wypalił transfer Diarry bądz Owena Owen Hargreavesa. Zobaczymy, niemal pewne jest ze ktos jeszcze dołączy.
Senna jest przekonany o tym, że dołączy do United, a Owen podobno pryjechał do Manchesteru negocjować kontrakt. Tyle tylko, że Bayern chce za niego 15 mln funtów.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Raczej mało kogo przekonał. Grajac tyle meczy ile on grał jest bardzo trudno przekonac kogokolwiek. Napewno ma ogormny potencjał tylko jako nadal go nie widze w "11" United. Teraz jesli Alex dokupi jeszcze jednego srodkowego to raczej Ryan znow powedruje na flanke i to bedzei jeszcze wieksze zmniejszenie szans na przebicie sie dla Parka. A Kieran jedyne co za nim przemawai to fakt, ze jest Anglikiem...
Oj widać, że masz blade pojęcie :roll: Dla zawodnika, który rozgrywa swój trzeci(?) sezon w europejskim klubie, przejście do ligi angielskiej jest czymś nieznanym. Park musiał się zaaklimatyzować na Wyspach i sądzę, że dopiero nadchodzący sezon będzie wyznacznikiem jego umiejętności. Tak prawdę mówiąc, Koreańczyk w minionym sezonie zagrał na dość dobrym poziomie. Strzelił trzy bramki, a przy bodaj dziewięciu asystował przy czym nie zagrał zbyt wielu spotkań, a był przede wszystkim zmiennikiem.
Rossi pisze:Napastnika chyba nie kupimy więc jeżeli Saha będzie wiedział że jest pierwszym snajperem w MU to powinien być to dla niego najlpeszy sezon w karierze. Louis musi mieć świadomość że się w niego wierzy to wtedy pokazuje na co go stać :)

On chyba doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Chłopak jest ambitny i skromny, to też napakuje ponad 20 bramek dla United w lidze :]
A tak serio to chcę życzyć Louisowi przede wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Jeśli tylko Francuz będzie zdrowy, jestem przekonany, że często bedziemy mogli ujrzeć nazwisko Saha jako strzelca bramki dla Manchesteru United.

A to co powiedział o Saha sir Alex Ferguson:
„On ma wszystko, czego potrzebuje rasowy napastnik – dobre uderzenie z obu stóp oraz siłę, która zwłaszcza w powietrznych pojedynkach ma znaczenie.”
„Doskonale pamiętam poprzedni sezon Louisa. Wrócił do gry w listopadzie i zdobył aż 15 bramek. Myślę, że w nowym sezonie bez problemu może trafić do bramki rywali około 25 razy”

P.S. Nie muszę pisać, że zgadzam sie z Fergiem w całej rozciągłości?! :wink:
Rossi pisze:Przypuszczam że Park będzie podstawowym lewoskrzydłowym i to mi się za bardzo nie podoba. Richardson w sparingach naprawde pokazał klase chyba wreszcie dorósł to roli jaką mu się przypisuje od lat. Jest najbardziej dynamicznym zawodniekm w Premiership( no może jeszcze Lennon), bardzo odbry strzał z dystansu no i jak pusić piłke to mało kto go dogoni. Powinien wreszczie stać sie naszym lewoskrzydłwoym na lata :!:
Pozycja lewoskrzydłowego jest zarezerwowana dla Giggsa i ani przez chwilę przez myśl mi nie przeszło by mogło byc inaczej. Jego pozycja jest niepodważalna, a my możemy sie cieszyc, że Richardson prezentuje się ostatnio całkiem przyzwoicie, co daje nadzieje, że Anglik zostanie godnym następcą Walijczyka.

Wielkie brawa dla Steve'a McClarena za powołania na mecz z Grecją.
Foster, Brown, Richardson, Ferdinand i Gary Neville znależli się w gronie piłkarzy powołanych na towarzyski mecz z aktualnymi mistrzami Europy. Daren Bent, Phil Neville i Wayne Bridge to takze trafne decyzje.

Niedoszły zakup United - Michael Ballack kontuzjowany. Juz pierwszy mecz o stawke w Anglii i chłopak wymięka :lol:

FC United rozpoczął sezon meczem z St Helens Town. Mecz zakonczył sieę zwycięstwem FC United 2:0. Bramki strzelili Carden (79 min) i
Rudd (87 min). Skład: Ashton, Taylor, Mortimer, Spencer, Chadwick (C), Nugent, Giggs, Ahern, Rudd, Swarbrick, Patterson. Warto zauważyć, że w drużynie gra młodszy brat Ryana Giggsa - Rhordi :]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 sie 2006, 22:45

Senna jest przekonany o tym, że dołączy do United, a Owen podobno pryjechał do Manchesteru negocjować kontrakt. Tyle tylko, że Bayern chce za niego 15 mln funtów.
Ogólnie dziwna ta sprawa z Hargreavsem. Mysle ze gdybysmy go chcieli to bysmy go brali w transkacji łączonej z Ruudem, choc z drugiej strony Ruud mógł nie chciec tam grac.
Wg mnie Hargreavs byłby bardzo dobrym wzmocniem( z ceny pewnie mozna troche zbic), w pomocy trójka Hargreaves Carrick Scholes wyglądał by naprawde niezle, szczególnie ze Carrick oprócz DMF moze tez grac na skrzydle, wiec mogłby troche wędrowac po pozycjach.
Ostatecznie Senna to tez niezła opcja, miał bardzo dobry sezon zarówno w lidze jak i w LM, tylko ze wydaje mi sie ze dosc często łapie kontuzje...
Nic dodać, nic ująć, choć ja do tego grona dorzuciłbym jeszcze Phila Bardsleya, który imponuje mi swoim opanować, podobnie jak Evans.
Mnie osobiscie Bardsley nieco zawiódł, nie zawsze radził sobie tak jak nalezy, a w ofensywie nie za wiele sie poprawił w stosunku do zeszłego roku. Nie było zle ale spodziewałem sie po nim nieco więcej. W razie kontuzji Garego nie poradził by sobie w meczu z silnym rywalem, na szczescie jest jeszcze Brown i O'Shea, a byc moze przejdzie Hargreavs.

edit:

FA zdecydowała sie zbanowac Rooneya i Scholsea na 3 mecze w związku z czerowonymi karktami otrzymanymi w towrzyskim turnieju w Amsterdamie...

Na usta w tym momęcie rzuca mi sie tyle słow, ze chyba zmiejsca bym bana dostał...to jest chore, kurwica mnie bierze jak czytam tą decyzje.
Dodatkowo Ban obowiązuje dopiero od 23 sierpnia, czyli omija mecz z Fulham i zachacza o mecz z Tottenham, to jest tragedia. Szczególnie ze tak czy siak wystęo Roo w meczu z Fulham jest niepewny bo ma kontuzje.
2 lata temu zwodnicy Liverpoolu w tym samym turnieju otrzymiali czerwony kartki( na pewno Garrard, nie pamietam czy ktos jeszcze) i nikt z FA nie kiwną na to palcem, przeszło płazem, a teraz Rooney za niesłuszną kartke dostaje 3 meczowy ban. Decyzje co do Scholesa moge ostatecznie przęłknąc, ale odnosnie Roo to ktos chyba chce wejsc na pierwsze strony gazet. Na pewno mu sie to uda.

FA ogólnie sobie w kulki leci co do swoich decyzje odnosnie od MU. To juz kolejny raz. Nie wiem co za ciule tam siedzą, ale powinni ich stamtąd rychło wywalic.

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 16 sie 2006, 21:58

Phillip Bardsley poszedł w ślady swojego kolegi z rezerw Manchesteru Lee Martina - został wypożyczony do Glasgow Rangers. Myśle, że to bardzo dobre posunięcie ze strony Sir Alexa. W Glasgow Bardsley powinien otrzymywać sporo okazji do gry, dzięki czemu będzie mógł zbierać cenne doświadczenie. Jeśli Bardsley będzie grać, a grać powinien to napewno wróci do ManU jako jeszcze lepszy zawodnik.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 sie 2006, 10:54

No i praktycznie mamy już początek Premiership. Tak hucznie zapowiadanego transferu wielkiego DMFa nie było i zapewne nie będzie. Marzyliśmy o Diarze, Gattuso, Mascherano a nie wiadomo czy ktokolwiek na pozycji defensywnego pomocnika zasili Manchester. Mimo ostatnich spekulacji nadal wątpię w przybycie Hargreavesa. Bayern nie może sobie pozwolić na stratę kolejnego kluczowego pomocnika. W dodatku przed samym końcem okienka. Szczerze mówiąc wolałbym Anglika niż żeby nikt miał do nas nie dołączyć ale zwolennikiem jego talentu nie jestem.
Najbardziej boli odpuszczenie Diarry przed mistrzostwami kiedy jeszcze Real nie wyciągał po niego swoich rączek. Teraz transfer do Madrytu jest praktycznie przesądzony i ManUtd nie ma w zasadzie nic do gadania skoro Malijczyk tak bardzo pragnie grać w Realu. Szkoda. Tym oto sposobem w ciągu dwóch sezonów Lyon pozbędzie się zapewne 2 niezwykle utalentowanych środkowych pomocników - Essiena i Diarry. Manchester poważnie interesował się i jednym i drugim ale cóż z tego skoro oni wolą grać w innych klubach. Czy to nie powinno dać nieco do myślenia włodarzom United? Grzeczne i kulturalne negocjacje są kijek warte skoro wystarczy, że jakikolwiek klub stworzy nam konkurencję o danego piłkarza i odpadamy. Nie dość, że skąpimy kasy w najważniejszych momentach to powoli upada prestiż klubu. Jeśli to będzie kolejny stracony rok w sensie walki o Ligę Mistrzów i prymat w Anglii to co raz trudniej będzie ściągnąć na OT znane nazwiska. Wówczas pozostanie nam jedynie ściąganie Carricków i innych gwiazdek Premiership ze słabszych klubów. A tylko z wielkimi piłkarzami możemy powalczyć o inne trofea niż Carling Cup.

Co z tego, że na chwilę obecną mamy mocny skład na papierze skoro wystarczy, że Roo nie zagra tych nieszczęsnych 3 spotkań a Saha złapie jakis uraz i praktycznie zostajemy bez ataku a w zasadzie z atakiem drużyny rezerw z poprzedniego sezonu: Rossi - Ole.
Kadra United sprawia wrażenie równej ale wciąż wygląda na to, że kogoś tam brakuje żeby Diabły mogły przez cały sezon grać równo.
Paradoksalnie w tym roku Chelsea może być łatwiejsza do pokonania w lidze niż sezon wcześniej gdyż jest tam po prostu przesyt gwiazd a to nigdy nie działa dobrze na drużynę co udowodnił przypadek Realu. Jose jeszcze coś przebąkuje o zmianie ustawienia ze swojego sprawdzonego co może sprawić, że The Blues nie będą tacy regularni w lidze. Oczywiście to jedynie teoria bo może się równie dobrze okazać, że CFC przeskoczy 100 pkt w lidze i zmiażdży konkurencję.

Ogólnie rzec biorąc przed sezonem nie jest źle ale do optymizmu jeszcze sporo brakuje.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 sie 2006, 13:09

Morrow pisze:nie wiadomo czy ktokolwiek na pozycji defensywnego pomocnika zasili Manchester.
Carrick moze grac na tej pozycji.
Morrow pisze:Carricków i innych gwiazdek Premiership ze słabszych klubów. A tylko z wielkimi piłkarzami możemy powalczyć o inne trofea niż Carling Cup.
Oj Carrick bedzie gwiazda.Zobaczysz.Ma wszelkie zadatki, zeby stac sie wielkim pilkarzem.
Morrow pisze:powoli upada prestiż klubu
To jest prawda.Moze nie chca przychodzic do MU bo Ferguson tam siedzi?swoje zrobil i jest wielkim trenerem.Ale ten gosciu siedzi za dlugo i powinien juz dawno odejsc.Jakim sladem wygral LM w 1999 roku w pamietnym finale na Camp Nou?praktycznie zadnych gwiazd.Starzy wyjadacze jak Irwin, czy Sheringham i wtedy jeszcze dobry i mlody Becks...nikogo wiecej.Teraz porownujac do innych zespolow, MU jest pozbawionych gwiazd najwiekszego swiatowego formatu.Rooneyowi jeszcze daleko do geniuszu, no chyba, ze zmieni swoje zachowanie.Rio to showman i czesto mu sie nie chce. Jednak MU z takim skladem spokojnie mogloby wygrac Premiership.Kopac pile umieja i to bardzo dobrze.Brakuje im nastawienia. Magia OT dziala nadal. Po prostu Ferguson musi odejsc. Archaiczny sposob treningow i podejscie do pilki. Szkot nic nie zmienil od lat i to jest jego najwiekszy blad. Zeby MU wrocilo na nalezne im miejsce w pilce, musza zmienic trenera...mlodszy i perspektywiczny od Ferga byc musi(mowiac slangiem Yody).

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 sie 2006, 14:48

Niestety będziemy musieli się zadowolić pomocnikiem niższej klasy, aczkolwiek niekoniecznie musi nam wyjść to na złe. Taki Senna czy Heargreaves głoszą, iż przejście do Man United będzie dla nich zaszczytem. To cieszy, zważywszy na zachowania innych piłkarzy takich jak Diarra czy Obi Mikel. Porównując Marcosa Senne z Owenem Heargreavesem: Anglik ma jakieś pojęcie o grze na Wyspach, jego zaletą na pewno jest wiek, przemawia za nim także to, że jest Anglikiem. Zawodnik Villarreal natomiast jest doświadczonym, mającym za sobą wiele udanych meczów w Lidze Mistrzów, w lidze a takze w reprezentacji, jego zaletą jest również nieustępliwość oraz dobra gra w destrukcji i umiejętność wyprowadzenia szybkiej piłki. Wadą Anglika jest zbyt małe obycie, gdyż częściej w Bayernie był piłkarzem rezerwowym niż znaczacą postacią pierwszego składu. Hiszpan natomiast jest już piłkarzem 30-letnim i perspektywa gry w Anglii mogłaby południowcowi przeszkodzić oraz zaszkodzić drużynie. Osobiście wolałbym by to Marcos Senna został sprowadzony na Odl Trafford w bieżącym oknie transferowym. Myślę, że ten typowy czyściciel pola świetnie odnalazł by się w drużynie obecnego wicemistrza Anglii co przyniosłoby nam kibicom wiele radości.

Berik - Carrick nie jest defensywnym pomocnikiem. To środkowy pomocnik, który raczej zajmuje sie kreowaniem gry, choć od czasu do czasu cofnie sie pod właśne pole karne i odbierze piłkę przeciwnikowi. Gdyby grać systemem 4-4-2 w środku z Carrickiem i Scholesem, rywale niemieliby problemu z rozmontowaniem defensywy.

Klub Villarreal w oficjlanym oświadczeniu podał, że władze United mają czas do następnego piątku by złożyć ofertę za Marcosa Senne. Podano także, że Manchester United nie złożył dotąd żadnej oficjalnej oferty. Owen Heargreaves - jesli wierząc angielskim mediom - nadal przebywa w Manchesterze.

Wypożycznie Bardlseya uważam za mądre posunięcie. Chłopak ma spore szanse na regularne występy w druzynie z Ibrox Park, Rangersi cieszą się z pozyskania dwóch zawodników United. Za rok po świetnych występach United w Anglii i Europie Sir Alex Ferguson żegna się po dwudziestoletniej przygodzie z klubem, a na jego miejsce przychodzi Paul LeGuen :] Tylko żeby kontuzje omijały w nadchodzącym sezonie piłkarzy Czerwonych Diabłów, a będę pozytywnej myśli :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”