Siatkówka - Strona 48

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2006, 22:12

Tak, tym bardziej, że Serbia pokonała własnie japonie 3:1 i umocnili się na pozycji lidera. Zdobyli więcej punktó niż my dzisiaj. No ale trudno. I tak wierze w awans xD

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 13 sie 2006, 22:17

Jak dobrze pójdzie to USA pokonają raz Serbie i będzie po sprawie my 2 razy 3-0 z Japończykami i jedziemy dalej :)
Nie chce być pesymistą ale USA nie ma już o co walczyć :/
Polska pokazała dzisiaj klasę i szkoda będzie jak zabraknie jej w następnej fazie :/
Nawet bez Wlazłego potrafią grać :8

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 sie 2006, 23:02

lisek_chz pisze:I tak wierze w awans
To już akurat nie chodzi o wiarę, tylko o realne możliwości. Nawet jeśli pokonamy Japonię 2 x 3-0, to musimy oglądać się na innych, a wygrana (choćby jedna) USA nad Serbią jest naprawdę mało prawdopodobna :roll: (Amerykanie naprawdę grają już o pietruszkę, co pokazali choćby w dzisiejszym spotkaniu).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 sie 2006, 10:44

Nie ogladałem meczów z USA z powodu wyjazdu słuzbowego, więc nie ocenie ani graczy, ani ogólnie poziomu gry reprezentacji w poszczególnych elementach. Odniose się natomiast do naszych szans na awans do final six. Ja wszyscy wiedza do awansu potrzebne są nam 2 zwycięstwa nad Japonia(traktuje to jako pewnik), podział punktów w dwumeczu Serbii z USA lub po prostu 2 dwóch zwyciestw jankesów. W przypadku dwóch zwyciestw Serbów nasi zawodnicy musza w meczach z Japończykami zdobyć gdzieś około 40-50 małych punktów wiecej. Bardzo trudne, ale nie jest to nie możliwe.
Tak jak gdzieś kiedys napisałem, szanse upatruje w szczelnym bloku, szybkim rozegraniu Suxho i siłowym ataku Amerykanów. Taki styl gry nie leży druzynie Serbii. Najlepiej jakby Clayton Stanley na te dwa mecze wrócił do formy. To wg mnie właśnie brak tego zawodnika jest decydujący jeśli chodzi o słabsza postawe Amerykanów. Brakuje największej armaty i cały atak rozkłada sie na Priddym i Polsterze.

Jednak nie patrzmy na Amerykanów i Serbów tylko grajmy swoje. Jeśli nie awansujemy mozemy mieć pretensje tylko do siebie, bo jakbyśmy wygrali tiebreak w Belgradzie to juz finał LŚ byłby juz faktem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sie 2006, 12:00

Babel pisze:Nie ogladałem meczów z USA z powodu wyjazdu słuzbowego
Co ty nie powiesz 8)

Wracając jednak do tematu, to trzeba przyznać, że choćby jedno zwycięstwo Amerykanów na Serbami jest bardzo mało prawdopodobne. Tak jak już wcześniej wspominałem, USA gra już nic, więc może potraktować te mecze ulgowo. Szanse upatruje w tym, że mogą to być długie pięciosetowe spotkanie i Serbowie po prostu nie wytrzymają kondycyjenie, choć wiem że może to być jedynie pobożne życzenie :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 14 sie 2006, 12:06

duch99 ja na te 5 setowe spotkanie to bym nie liczył :) Serbowie grają u siebie a Amerykanie pewnie zagrają jak wczoraj bez wiary we własne możliwości choć liczę na jakąś małą sensacje zwycięstwo USA ?? :)
bardzo chciałbym bo naszym zawodnikom należy się awans :/
Babel musimy patrzyć na Serbów bo to nasz awans jest w ich rękach szkoda że ostatnich meczy nie gramy własnie z Serbami :/

ale było by widowisko :)

Nikola Grbic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nikola Grbic » 14 sie 2006, 14:25

Musimy wygrac z Japonią po 3:0 i nawet jak Serbia wygra dwa razy z USA to małymi punktami możemy ją wyprzedzic. A jeśli zajmiemy drugie miejsce w grupie to trzeba liczyc że dostaniemy od FIVB dziką kartę na finał.

A co do rozgrywek klubowych to ja kibicuję oczywiście drużynie AZS Częstochowa. Chodzę na jej mecze i uważam że są bardzo dobrzy a teraz będa jeszcze lepsi bo przyszli Szczerbaniuk,A.Stelmach , Wika i Salmon

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 16 sie 2006, 10:14

Drodzy panowie specjaliści. Mam pytanie. Gdzie moge znaleźć tabele z małymi pkt. Polaków i Serbów. Bo będe mecz oglądał z kalkulatorem więc dobrze wiedziec ile pkt musimy zdobyc. Ale tak ogólnie to dla mnie jest to beznadziejna rzecz. Nie zdziwiłbym się gdybyśmy przegrali któryś set np. 4pkt zeby nastepny wygrac 10. Dobrze ,że Serbowie pierwszy mecz grają w piątek. Więc bedziemy wiedzieć co i jak

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 16 sie 2006, 10:33

Nikola Grbic pisze:Musimy wygrac z Japonią po 3:0 i nawet jak Serbia wygra dwa razy z USA to małymi punktami możemy ją wyprzedzic.

Jeśli się FIVB posługuje tym systemem to może nawet lepiej wygrać 3:2 i swoje 3 sety z dużą przewagą. Zdobywa się więcej punktów. A przegrać dwa minimalnie.
Nikola Grbic pisze:A jeśli zajmiemy drugie miejsce w grupie to trzeba liczyc że dostaniemy od FIVB dziką kartę na finał.

Raczej na pewno Włosi ją dostaną. Nie mamy tylu wtyk w federacji żeby o tym myśleć. Trzeba samemu sobie wywalczyć awans.
Karmelinho15 pisze:Drodzy panowie specjaliści. Mam pytanie. Gdzie moge znaleźć tabele z małymi pkt. Polaków i Serbów. Bo będe mecz oglądał z kalkulatorem więc dobrze wiedziec ile pkt musimy zdobyc. Ale tak ogólnie to dla mnie jest to beznadziejna rzecz. Nie zdziwiłbym się gdybyśmy przegrali któryś set np. 4pkt zeby nastepny wygrac 10. Dobrze ,że Serbowie pierwszy mecz grają w piątek. Więc bedziemy wiedzieć co i jak

http://ligaswiatowa.wp.pl/kat,27457,wid ... omosc.html

tutej:P

Nikola Grbic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nikola Grbic » 16 sie 2006, 10:41

Tak ale najpierw oni liczą duże sety a dopiero małe punkty.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2006, 10:52

Tak ale najpierw oni liczą duże sety a dopiero małe punkty.
Głupoty waszmość piszesz. Najpierw licza się duże punkty, następnie małe punkty, a fachowo nazywane jest to stosunek punktów zdobytych do straconych.

Znając pana Acoste to wprowadzenie dzikiej karty wydaje się miec tylko poprawe finasów FIVB. W ogóle kazda dzika karta bez uwzglednienia jakichkolwiek kryteriów jest korupcjogenna. Więc raczej niespodziwam się tej karty dla Polski. Bedzie ukłon w strone Włochów lub Azjatów.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 11:24

Tak, najpierw liczą się małe punkty Boguś ma racje :> P.S Kto Ci zmienił rangę :cry:

A tak wogóle to na 90% dziką kartę otrzymają Włosi, za to że organizuję Mistrzostwa Europy. Tak powiedział przewodniczący Fivb. Więc, jeżeli nie awansujemy to niestety nie zagramy ;)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2006, 11:33

lisek_chz pisze:Kto Ci zmienił rangę Crying or Very sad
Twój stary.
lisek_chz pisze:A tak wogóle to na 90% dziką kartę otrzymają Włosi, za to że organizuję Mistrzostwa Europy. Tak powiedział przewodniczący Fivb. Więc, jeżeli nie awansujemy to niestety nie zagramy Wink

Yyyyyyyyyyy tzn. nie do końca tak jak piszesz. Włosi organizowali ubiegłoroczne ME razem z Serbami. A w 2007 kolejne mistrzostwa odbęda sie w Rosji. Włosi maja dostac dzika karte i zorganizować finał LŚ. Ale na taki układ to chetnie poszedł by nawet PZPS. Nie dość, że w tym roku dostajemy dzika karte to za rok jestesmy na 100% w finale ligi światowej. Nie zbadane są sciezki którymi dochodza pomysły do głowy pana Acosty.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 sie 2006, 12:26

Widzę, że został poruszony temat dzikiej karty dla Polski. Nie ma się raczej co łudzić, FIVB nie zrobi nam takiego prezentu. Wszystko musimy sobie wywalczyć na boisku (bo już wiele osób jest pewnych dwóch wygranych z Japonią po 3-0). W dodatku musimy jeszcze liczyć na innych, bo zdobycie prawie 50 punktów w dwóch meczach od Serbii jest raczej mało prawdodpodobne.
lisek_chz pisze:P.S Kto Ci zmienił rangę

Ja tam bym pilnował własnej rangi, bo nie znasz dnia ani godziny.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 12:28

Nie bój żaby pilnuje ;)

,,- Rozmawiałem w poniedziałek z prezydentem światowej federacji Rubenem Acostą, który zapewnił mnie, że informacje podane przez włoskie strony internetowe nie są prawdziwe. FIVB nie obiecała jeszcze dzikiej karty Włochom – powiedział „Przeglądowi Sportowemu” prezes PZPS Mirosław Przedpełski."

No i dobrze ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”