Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 122

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 sie 2006, 19:01

GRUPA A: Barcelona, Chelsea Londyn - nie podlega dyskusji ze sa to faworyci tej grupy , powalczyc moze Werder ale raczej nic nie osiagnie

GRUPA B: Inter Mediolan, Bayern Monachium - równiez 2 faworytów grupa z kilkoma niewiadomymi bo na korzysc np Spartaka bedzie przemawiała pogoda zalezec tez bedzie kiedy beda grali mecze u siebie , jednak pewniacy do wyjscia to Inter i Bayern

GRUPA C: Liverpool, PSV Eindhoven powinni sobie poradzic bez problemu

GRUPA D: Valencia, As Roma - Valencia po tylu swietnych zakupach moze zwojowac LM nie widze mozliwosci zeby nie wyszli na 2 miejscu Roma

Grupa E - Real, Lyon ciekawa grupa jednak te druzyny sa doswiadczone gra w LM i to bedzie ich główna bronia

Grupa F - Manchester i kto ... ? wielka niewiadoma jednak chyba postawiłbym na Benfice

Grupa G - Arsenal , HSV Arsenal jest skazany na przejscie do nastepnej rundy a HSV bedzie chciało sie pokazac

Grupa H - Milan, Lille - grupa szczesciarzy Milan ma takie szczescie ze nie da sie tego opisac cudem sie zakwalifikowali do eliminacji które przeszli bez problemu a teaz jeszcze taka grupa ... :? :roll: Lille namiesza

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 sie 2006, 19:02

Kto dostał MVP? Bo mój @%@%^&%!@ net oczywiście odmówił w tym momencie współpracy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 19:04

myhalek_acm pisze:Grupa A - Barcelona, Chelsea, Werder, Levski
dla mnie Barca i Chelsea powalczy o pierwsze miejsce w grupie. Werderowi zostanie UEFA CUP na otarcie łez

myhalek_acm pisze:Grupa B - Inter, Bayern, Sporting, Spartak
Spartak pokazał wczoraj, że ... nic nie zdziała w LM. Sporting powalczy, ale dużych szans im nie daje. Myślę, ze Portugalczycy zagrają w UEFA, Bayern i Inter wyjdą z grupy.
myhalek_acm pisze:Grupa C - Liverpool, PSV, Bordeaux, Galatasaray
Bardzo równa grupa, tylko Galata odstaje, pozostała 3 powalczy o premiowane awansem miejsca.
myhalek_acm pisze:Grupa D - Valencia, Roma, Olimpikaos, Szachtar
podobnie jak wyżej, myślę, że pierwsza dwójka powinna awansowac, choć cięzko jest tutaj przewidzieć kto awansuje.
myhalek_acm pisze:Grupa E - Real, Lyon, Steua, Dynamo
faworyci nie zawiodą
myhalek_acm pisze:Grupa F - Manchester, Celtic, Benfica, Kopenhaga
Manchester i Benfica IMO awansują :D Celtic nie da rady
myhalek_acm pisze:Grupa G - Arsenal, Porto, CSKA, HSV
Arsenal i .... długo nic :D wazne, że Arsenal zagra dalej
myhalek_acm pisze:Grupa H - Milan, Lille, AEK, Anderlecht
Milan i długo nic :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2006, 19:05

Ebi pisze:Grupa E - Real, Lyon, Steua, Dynamo
Ehhh te komentarze na gorąco :lol: To lubię :wink:

Grupa dość mocna. Nie jest to moja wymarzona, ale mogło być gorzej.

Okazja do rewanżu z Lyon'em. To będzie naprawdę dobre widowisko. Dodatkowym smaczkiem napewno będzie obecność w Realu Mahamadou Diarra'y który będzie miał okazję zagrać przeciw swemu byłemu klubowi.

Steaua na pewno nie jest zespołem, który można lekceważyć. Świetne występy Rumunów w ostatnich sezonach na arenie europejskiej świadczą o ich sile. W końcu nie przypadkiem osiąga się takie sukcesy w pucharze UEFA.

Dynamo Kijów to teoretycznie najsłabsza drużyna w tej grupie. Zespół z Ukrainy jest w tym sezonie jednak dobrze dysponowany i wygrywa jak dotąd wszystkie potyczki ligowe. Mogą być groźniejsi niż się wydaje.

Oczywiście liczę na awans Realu. Z Olympique'm powinna być interesująca batalia o pierwsze miejsce w stawce.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 sie 2006, 19:05

iceald pisze:Kto dostał MVP? Bo mój @%@%^&%!@ net oczywiście odmówił w tym momencie współpracy.
Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:08

Macie już tematy grupowe jakby co. Póki co bez żadnych opisów, ale chciałem Wam je oddać do dyspozycji zanim zaczniecie pisać tutaj o poszczególnych grupach.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 sie 2006, 20:05

Ebi pisze:
iceald pisze:Kto dostał MVP? Bo mój @%@%^&%!@ net oczywiście odmówił w tym momencie współpracy.
Ronaldinho.
Swoją drogą to dziwnie rozdali. Eto'o wygrał na napastnika LM z Ronaldinho, natomiast Brazylijczyk wygrywa MVP :roll:

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:54

No to ja moze troszke popisze na temat poszczegolnych grup:

Grupa A to oczywiscie najmocniejsza ze wszystkich. Stawiam, że na pierwszym miejscu wyjdzie Barcelona, tuż za nią uplasuje się Chelsea, miejsce w Pucharze Uefa zajmie Werder, zaś Lewskiemu będzie trudno o jakiekolwiek punkty. Decydujące o pierwszym miejscu będą mecze pomiędzy Chelsea i Barceloną, oraz mecze tych drużyn na Weser Stadion przeciwko Werderowi, który może sporo namieszac.

Grupa B to również bardzo mocna grupa. Mistrz Włoch Inter Mediolan jest chyba najmocniejszą drużyną z tej grupy. Ciekawe jak spiszą się nowi zawodnicy nerro-azzurich czyli Grosso, Dacourt, Vieira, Ibrahimovic oraz Crespo. Za Mediolańczykami powinien uplasowac sie Bayern. Może narazie nie grają zbyt dobrze (vide mecz o Puchar Gampera na Camp Nou), ale to kwestia zgrania i przyzwyczjenia się do utraty lidera zespołu, Michaela Ballacka. Za plecami tych zespołów będzie toczyc sie walka o trzecie miejsce. Mysle, ze zajmą je Portugalczycy, gdyż sa druzyna silniejsza niz moskiewski Spartak. Swoją drogą ciekawe jak w pojedynku z tuzami pokroju Crespo, Ibrahimovica, Adriano czy Podolskiego spisze się Wojciech Kowalewski. Mam nadzieję, że Gibon będzie pewnym punktem swojego zespołu, bo pracy dla niego na pewno nie zabraknie.

Grupa C to ciekawa grupa. Zdecydowanym faworytem jest Liverpool, ciekawie będzie wyglądac walka o pozostale miejsca. PSV, Bordeaux i Galaatasaray- wszystkie te zespoły mają chrapkę na awans do fazy pucharowej, jednak według mnie znajdzie się tam PSV. Turcy będą musieli zadowolic sie Pucharem Uefa, zaś dla Francuzów europejskie puchary skończą sie juz po 6 meczach.

Grupa D jest ciekawa, chocby ze wzgledu na to, ze w polowie zespolow w niej wystepujacych mamy rodaków co zapewne zaowocuje transmisja w TVP arcyciekawego meczu pomiedzy Olympiacosem a Szachtarem. Te dwie druzyny beda toczyc wedlug mnie boj o trzecie miejsce. Pierwsza powinna byc wzmocniona m.in. Joaquinem i Morientesem Valencia, zaś druga włoska Roma.

Grupa E jest słaba, chyba najsłabsza ze wszystkich. Oczywistym jej zwycięzcą wydaje się byc mistrz Francji Olympique Lyon. Drugi powinien byc Real Madryt, który znów jak rok temu powinein dostac baty od Żabojadów. Dynamo Kijów i Steaua to raczej druzyny, ktore od tej dwojki odstaja poziomem i powalcza tylko o Puchar UEFA. Według mnei z tej walki zwyciesko wyjdą Ukraincy.

Grupa F to grupa, w ktorej bedzie bardzo ciekawa walka o 2 miejsce, premiowane awansem do fazy pucharowej. Pierwszy powinen byc Manchester United, który obecnie znajduje sie w naprawde wysokiej formie. O drugą pozycje powalcza Celtic (klub z dwoma Polakami, wiec zapewne obejrzymy transmisje meczu Celtów z Czerwonymi Diabłami, gdzie "występuje" Tomasz Kuszczak), Benfica Lizbona oraz Kopenhaga. Mysle, ze Kopenhaga jednak nie bedzie sie liczyc, zas drugie miejsce zajmą Portugalczycy. Dla Żurawskiego i Boruca zostaje Puchar UEFA...swoją drogą ciekawe jak Artur poradzi sobie z Rooneyem, Sahą czy Sabrosą, a Żurawski z Edvinem van der Sarem.

Grupa G tak jak wyżej wymieniona to grupa, w której zwycięzca jest raczej oczywisty, a trzy pozostałe drużyny będą zaciekle walczyc o druga pozycje. Na pierwszym miejscu powinni uplasowac sie Kanonierzy, zaś te trzy pozostałe zespołyu to Porto, Hamburger SV oraz CSKA Moskwa. Sądze, ze to Niemcy awansuja do fazy pucharowej (maja przeciez najlepszego obronce swiata, Vincenta Kompanego :D ), trzeci będą Portugalczycy a CSKA będzie musiała obejsc sie smakiem. Jednak rownie dobrze moze byc calkowicie odwrotnie, gdyz te trzy druzyny są nieprzewidywalne...

Grupa H to słaba grupa. Tak jak grupy F i G ma zdecydowanego faworyta i 3 wyrównane zespoły. Pierwsze miejsce powinien wywalczyc AC Milan, zaś o drugą pozycję powalcza Lille, AEK Ateny oraz Anderlecht. Osobiscie stawiam na Francuzów, a jako druzyne, ktora bedzie trzecia typuje Anderlecht. Aczkolwiek równiez Grecy mogą sprawic sporą niespodziankę...

Jesli moje przewidywania sie sprawdza, to w drugiej rundzie bedziemy mieli:
4 druzyny angielskie (Chelsea, ManU, Arsenal Liverpool)
3 zespoły z Hiszpanii (Barcelona, Real, Valencia) oraz Włoch (Inter, Roma, Milan)
2 zespoly z Francji (Lyon, Lille) oraz Niemiec (Bayern, HSV)
oraz po jedym zespole z Holandii (PSV) oraz Portugalii (Benfica)

Czy moje przypuszczenia są słuszne? Dowiemy się jeszcze w tym roku :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 21:55

Co w tym dziwnego?

MVP to najbardziej wartościowy zawodnik dlatego dostał Ronaldinho. Brazylijczyk nie tylko strzela bramki. Samuel Eto'o natomiast rywalizował zdecydowanie w kategorii napastników.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 sie 2006, 21:59

Niggaz pisze:MVP to najbardziej wartościowy zawodnik dlatego dostał Ronaldinho.
heh zgadzam sie z Toba :P Widac Ronii odkąd w Barcie to tylko kolekcjonuje rózne tytuły i licze ze jutro pokaze swoją klase :D

Niggaz pisze:Samuel Eto'o natomiast rywalizował zdecydowanie w kategorii napastników.
i wsumie sie dziwie ze wygrał ale widac tak głosowali i teraz nie pozostanie mu nic jak tylko strzelac gole w tej edycji CL

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 12 wrz 2006, 20:16

Polsat Sport pokaże całe mecze: Barca-Levski, ManU-Celtic, Roma-Szachtar, Chelsea-Werder i Sporting-Inter, ale... w piątek od 9:00 8) Ale jak ktoś ma nie zobaczyć w ogóle albo zobaczyć choćby po dwóch dniach to i tak lepsza jest opcja nr 2 :]

(Swoją drogą końska dawka od 9 do 19 :lol: )

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 13 wrz 2006, 10:07

Fajno ze TVN Turbo zakupil prawa ale dlaczego nie pokazuje reszty spotkan i na jedne transmisji konczy? Bez sensu to dla mnie :/

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 wrz 2006, 10:42

AnYa pisze: spotkan i na jedne transmisji konczy? Bez sensu to dla mnie
Bo top gear też musza nadac :) , ale generalnie komentarz znośny byl i na spokojnie mozna było oglądac , aczkolwiek ta wstawka na koniec na temat Realu troche mn ie zeźlila :P bo mi sie wydawało że Lyon jest faworytem dzisiejszego 2meczu :))
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2006, 13:27 przez j1mmy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 wrz 2006, 13:20

j1mmy pisze:
AnYa pisze: spotkan i na jedne transmisji konczy? Bez sensu to dla mnie
Bo top gear też musza nadac :) , ale generalnie komentarz znośny byl i na spokojnie mozna było oglądac , aczkolwiek ta wstawka na koniec na temat realu troche mn ie zeźlila :P bo mi sie wydawało że Lyon jest faworytem dzisiejszego 2meczu :))
Maja tyle stacj, ze powinni pokazac pozostąłe mecze . JEdnak do PolsatuSPort im jeszcze daleko, tam dawali na dobry poczatek dwa mecze i swietne studio, trwajace 5 godzin, wiec było co ogladac. Tu narazie słąbiutko i trzeba błąkać sie po zagranicznych stacjach, ze sobie poogladac inne zespoły.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 wrz 2006, 15:24

Messi E2 Ronaldinho pisze:Maja tyle stacj, ze powinni pokazac pozostąłe mecze . JEdnak do PolsatuSPort im jeszcze daleko, tam dawali na dobry poczatek dwa mecze i swietne studio, trwajace 5 godzin, wiec było co ogladac. Tu narazie słąbiutko i trzeba błąkać sie po zagranicznych stacjach, ze sobie poogladac inne zespoły.

Tylko na Polsacie Bożydar sie rozjebał na kanapie jak król, Studio Wiesnota, Jeszcze nawet Kucharza mieli :lol:

Poczatki Polsatu jakie myslisz były? To była pierwsza relacja a studio na TVN bedzie i tak inne jak wejdzie HDTV.

Także wiesz.

2WP //maestro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”