Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post autor: Chlopaczek » 26 sie 2006, 0:53

Mysle ze mijasz sie z prawda Krzysiu w paru miejscach.Nie wszyscy fani Starej Damy lubili Capello.Zaryzykuje nawet teze ze wiekszosc go nie lubila.Cieszyli sie ze utrzymuje Stara Dame na szczycie ale lubienia tam raczej nie bylo.Nie wiem czy nawet szacunek tam byl majac na uwadze okolicznosci w jakich opuscil Rome (slynne zdanie nie wiem czy doslownie przytocze ale mniej wiecej szlo tak "Moze inni trenerzy poszliby do Turynu na kolanach ale nie ja.Nigdy tam nie pojde") a potem opuscil Turyn chociaz zapewnial kibicow i dziennikarzy ze spotkaja sie na pierwszym treningu w osrodku Starej Damy.Innym czynnikiem bylo sadzanie na lawce albo zmienianie przez Capello idola kibicow Starej Damy czyli Del Piero (najczesciej zmieniany zawodnik ligi) o czym wspomnial Lakier.
A trzecia sprawa to styl gry jaki pod wodza Capello prezentowali turynczycy.Nie podobal sie on nawet kibicom Starej Damy chociaz dawal zwyciestwa (teraz to nie wiem czy wygrywal Capello czy Moggi ale to nieistotne w tej dyskusji).

Nie zmienia to faktu ze Capello jest wielkim trenerem i wieszcze Realowi sukcesy pod jego wodza.Mam do Fabio sentyment :)

Wróć do „Hiszpania”