Marna napinka, zważywszy, że w ostatnich latach, to Turyńczycy dominowali nad Realem w LM ale to ma takie samo znaczenie w tym momencie, co podział kibiców w TurynieHmm... w Turynie to nawet Juve nie jest zbyt lubiane Laughing i mimo nawet tej całej liczby trofeów w mieście kibice wolą jednak Torino Rolling Eyes
Nie tylko 'wg mnie' ale wg milionów tifosich- wybrał najgorzej jak mógł. Z resztą nie chodzi o fakt odejścia, ale sposób, w jaki to zrobił. Widzę, że nie bardzo orientujesz się ile dla Włochów znaczy Calcio, ile znaczą tacy piłkarze, jak Del Piero czy Maldini. Najpierw musiałbyś to sobie uświadomić, a potem pisać o takim wyborze. Wyobraź sobie, że teraz Raul lub Casillas przechodzą do Barcelony. Raul mówi potem, że wszystkie te sezony spędził w Madrycie tylko dla kasy, a jego miłością jest Barca. Jak zmienia się Twoje zdanie o Raulu?? Może nie jest to najlepszy przykład, nieadekwatny trochę, ale chodzi mi tylko o zobrazowanie tego, co czuje kibic. Czuje się zdradzony. Oczywiście inaczej by się sprawy miały, gdyby Raul odszedł np do Romy, Arsenalu, Betisu czy innego klubu, w normalnych okolicznościach. To jest normalne, nie zmienisz tego, bo tak jest wszędzie i od zawsze. Cieszysz się, dopóki Twój idol gra dla Twojego ukochanego klubu. Kiedy przechodzi do tego najbardziej zienawidzinego przez Ciebie, do klubu, którego on sam zdawał się nienawidzieć przez wiele lat, uwiadamiasz sobie, że on to robił tylko dla kasy i wtedy przstaje być Twoim idolem. W najlepszym przypadku, staje się tylko obojętny. Fakt, wielu, nawet zdecydowana większość piłkarzy gra dla kasy, ale umieją oni przynajmniej zachować twarz. Proszę nie cytować tego fragmentu, bo służy on jedynie jako przykład i próba zobrazowania tego, co czuje 'zdradzony' kibic (nie wiem, czy mi się udało), bo Ty stan_mic, zdajesz się tego nie rozumiec za bardzo.stan_mic pisze:Ale czy gdyby odszedł wtedy np. do Milan'u to nie byłaby to ucieczka do największego rywala!? W końcu do kąd miał odejść?? Czego, by nie wybrał i tak zawsze wg Ciebie wybrałby źle! Czy nie jest to chore myślenie??
...
A swoją drogą co by było, gdyby wybrał Lazio Shocked ??
Przed Juve i Romą, Capello trenował również Milan
PS trochę zeszliśmy z tematu, ale gdyby tak założyć oddzielny temat o Fabio Capello, to wielu zainteresowanych wyraziłoby swoje zdanie na temat szkoleniowca Realu i nie rozmywalibyśmy 'klubowego' tematu
Dobrej nocy życzę