Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 27 sie 2006, 13:16

Ja jeszcze wtrace swoje trzy grosze. Argument jakoby Mancini zdobyl Puchar Wloch i Superpuchar do mnie w ogole nie przemawia. Po prostu Milan na takie cos leje i to ostro. Nawet Chlopaczek kiedys pisal, ze chcialby aby jak najszybciej z Coppa odpadli czy cos w tym stylu. Zwykly puchar pocieszenia, ktora tak naprawde wiekszosci nie interesuje. Ot, taki pucharek dla Chievo, Palermo i w tym sezonie Juventusu, aby sprobowac zaistniec w UEFA. Zaza sie troche przyczepil, ale w sumie nie jestescie w stanie mu odpowiedziec. Bo przed sezonem Juventus byl posmiewiskiem,ze graja dwoma def. pomocnikami, bo skrzydlowi rozgrywaja, etc. A jak Nedved i Camor schodzili do srodka to to do Was nie przemawialo, bo to sa skrzydlowi. A teraz Figo(skrzydlowy) zmienia obraz gry i to diametralnie, a niektorzy byliby juz go sklonni przemianowac na ofensywnego pomocnika. Ale z Zaza to sie nie uda :P ;) Nie zamierzam sie z Interu wysmiewac, bo wiem, ze taki system gry potrafi przyniesc sukcesy, a chyba tego najbardziej oczekujecie. Jest tylko jeden maly problem. Wlasciwie to duzy. Mancini to nie Capello.

Chcialbym sie jeszcze wypowiedziec na temat transferow. Nie zdziwila mnie taka gra Grosso. Mancini to tez nie Lippi. W repr. Fabio az sie chcialo biegac, podobnie jak calej 11. W Interze - nie wiem czemu - ale tego nie dostrzegam. Zlatan to ogromna niewiadoma. Moze grac wspaniale, ale wg mnie tutaj tego nie pokaze. Nie jesli nie bedzie jedynym magikiem w ataku. Poza tym atak Adriano - Ibra nie jest zbyt dobrym pomyslem. Obaj maja problemy ze skutecznoscia. A z 2 dm-ow tych sytuacji duzo nie bedzie. Dlatego proponowalbym Crespo do pierwszego skladu. Vieira jest zawodnikiem wspanialym i szanuje go za gre w Arsenalu. W Juve nie pokazal nawet 1/2 ze swojej wspanialosci i bardzo tego zaluje. Serie A mu chyba nie sluzy. Ale kto wie, moze w Interze sie odrodzi. Sprzedaz Davida uwazam za swego rodzaju glupote. Bo najpierw sie trzeba zabezpieczyc. Dacourt tego nie gwarantuje. Moze byc ciekawie w srodku pomocy Interu w tym sezonie.

Wróć do „Włochy”