Valencia CF (zbiorczy) - Strona 21

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 sie 2006, 18:12

Mi te "skrzydełka rządełka" wcale tak groźnie nie wyglądają. Vicente kontuzje łapie często, a Joaqiun mial słąby sezon, ale dalej trzyma marke z Euro 2004, nie jest wcale takie pewne ze wróci do takiej formy.
Skrzydła J.Cole + Robben w Chelsea i Giggs + Ronaldo w MU uwazam za lepsze i duzo pewniejsze niz skrzydełka Valenci.

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 28 sie 2006, 18:22

Ryanowi (pomimo mojej sympati do tego zawodnika), nieco brakuje do formy z dawnych lat, kiedy gral genialnie. Zachwyty nad C. Ronaldo i jego bezproduktywnymi dryblingami przemilcze. Vicente pokazal sie bardzo dobrej strony w pierwszym meczu Nietoperzy. Jezeli utrzyma forme bedzie bardzo niebezpieczny. O Joaquinie na razie nic nie bede pisal, oprocz tego iz jestem zdania, ze majac zdecydowanie lepszych partnerow niz w Betisie pokaze na co go stac.

Na papierze para Joaquin-Vicente prezentuje sie lepiej niz para Giggs-Ronaldo. A wlasciwe porownanie bedzie mozna przeprowadzic najwczesniej kilkunastu meczach, az wszyscy pilarze pokaza na co ich w obecnym sezonie stac.

A wracajac do skrzydel to niezle ma tez Inter. Ale poki co rowniez na papierze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2006, 19:50

Obok Chelsea teraz własnie Valencia ma najlepsze :arrow: na papierze skrzydła. Sorry, ale nie stawiałbym na rowni Vincente i Ronaldo. fakt Ronaldo ma fajne triki, ale Vincente gra bardziej pod druzyne i jest poprostu potrzebniejszy klubowi. Jesli omina go kontuzje to bedzie najlepszy na swojej pozycji. Sam transfer Joaquina pokazuje, ze obecnie wiecej sie mowi o sprowadzeniu pilkarzy niz sie cos w tym kierunku robi :P Plotki o kwocie zaoferwanej przez Chelsea czy MU, teraz mozna wlozyc miedzy bajki. Widac jesli ktos chce zawodnika to go kupuje a nie tylko potrafi wypowiadac sie w mediach. Brawo dla VCF bo to bardzo dobry transfer...

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 28 sie 2006, 19:59

Przede wszystkim sory za Off topa
yossarian pisze:C. Ronaldo i jego bezproduktywnymi dryblingami przemilcze

Człowieku to, że obejrzałeś jeden mecz przed rokiem w jedynce United w Lidze Mistrzów i zobaczyłeś Crisa wówczas nie oznacza, że on się zmienił. Według mnie jest to już dziś najlepszy prawy pomocnik na świecie. Ostatnio, gdy gra dla United zauważyłem, że nawet za często podaje piłki :shock: , a i jego rajdy są świetne. Przyznam, że przez ostatnie 3 mecze jakoś ciężko mi sobie przypomnieć, żeby Cris stracił piłkę. No ale cóż, tak to jest jak się zobaczy jeden mecz, a potem żyje z takim poglądem przez całe życie.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Plotki o kwocie zaoferwanej przez Chelsea czy MU, teraz mozna wlozyc miedzy bajki. Widac jesli ktos chce zawodnika to go kupuje a nie tylko potrafi wypowiadac sie w mediach

Cóż ja nigdzie nie wyczytałem, żeby ManU czy Chelsea składali ofertę za Joaquina, a już na pewno ani Mourinho ani Sir Alex Ferguson nie składali publicznie deklaracji do sprowadzenia Hiszpana :shock: . A to, że piszą to pismaki to już zupełnie inna sprawa.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 sie 2006, 20:37

Ryanowi (pomimo mojej sympati do tego zawodnika), nieco brakuje do formy z dawnych lat, kiedy gral genialnie. Zachwyty nad C. Ronaldo i jego bezproduktywnymi dryblingami przemilcze. Vicente pokazal sie bardzo dobrej strony w pierwszym meczu Nietoperzy. Jezeli utrzyma forme bedzie bardzo niebezpieczny. O Joaquinie na razie nic nie bede pisal, oprocz tego iz jestem zdania, ze majac zdecydowanie lepszych partnerow niz w Betisie pokaze na co go stac.
Nie wiesz nie pisz. Oglądałem do tej pory wszystkie 3 mecze z tego sezonu i widzialem w nich starego dobrego Ryana, gra naprawde swietnie, Ferguson nie bedzie go zbytnio eksploatował bo mamy dobrych zmienników wiec forme powinien utrzymac cały sezon.
Ronaldo w tym sezonie mnie zaskakuje. Gra bardzo pod druzyne, a jesli drybluje to ostatnio prawie zawsze podejmuje dobre decyzje kiedy dryblowac kiedy podac. Juz nawet przestał symulowac.

A utrzymanie przez Vicente formy przez cały sezon bedzie graniczyło z cudem. Joaquin pewnie sie odnajdzie i bedzie grał dobrze, ale ostatni sezon mial fatalny.

Skrzydła Valenci moga równie dobrze okazac sie swietne, a równie dobrze moga "nie latac".

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2006, 15:25

John Travolta pisze:Nie wiesz nie pisz. Oglądałem do tej pory wszystkie 3 mecze z tego sezonu i widzialem w nich starego dobrego Ryana

I to czyni go najlepszym lewoskrzydłowym na świecie...Możemy na tym zakończyć tą dyskusję.
John Travolta pisze:Ronaldo w tym sezonie mnie zaskakuje. Gra bardzo pod druzyne, a jesli drybluje to ostatnio prawie zawsze podejmuje dobre decyzje kiedy dryblowac kiedy podac. Juz nawet przestał symulowac.

Hala Ronaldo!

Nie no, nie ma z czym dyskutować... :cry:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 sie 2006, 15:40

Pisakk pisze:Nie no, nie ma z czym dyskutować...

W końcu Valencia, wpierw chciała kupić Ronaldo, a nie Joaquina czy Simao, więc o czymś to świadczy. Jak na moderatora, to twoja wypowiedź jest żałosna.
Pisakk pisze:John Travolta napisał:
Nie wiesz nie pisz. Oglądałem do tej pory wszystkie 3 mecze z tego sezonu i widzialem w nich starego dobrego Ryana

I to czyni go najlepszym lewoskrzydłowym na świecie...Możemy na tym zakończyć tą dyskusję.

Czy on gdzieś napisał, że uważa Ryana za najlepszego lewego pomocnika świata? Więc po co z twojej strony te zaczepki :?: A porównywać Vicente do Giggsa, to tak jakby porównać Żurawskiego do Henry'ego :lol: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2006, 15:46

ATI pisze:W końcu Valencia, wpierw chciała kupić Ronaldo, a nie Joaquina czy Simao, więc o czymś to świadczy.
To raczej prasa brukowa chciała kupić Cristiano do Valencii, ale dla Ciebie to pewnie nie ma znaczenia.
ATI pisze:A porównywać Vicente do Giggsa, to tak jakby porównać Żurawskiego do Henry'ego
Jasne :spoko:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 15:51

Niggaz pisze:To raczej prasa brukowa chciała kupić Cristiano do Valencii, ale dla Ciebie to pewnie nie ma znaczenia
No ja sobie przypominam że ktoś z zarządu oficjalnie się wypowiadał o chęci zakupu Ronaldo :roll: Nie dam sobie głowy uciąć ale to był priorytet ,opcją awaryjną miał być Siamo a wyszedł Joaquin.
Valencia była najbardziej zainteresowane C7 z pośród wszystkich hiszpańskich zespołów :)

A co do porównani skrzydeł obu zespołow to ...nie ma porównania :twisted:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2006, 15:51

ATI pisze:Jak na moderatora, to twoja wypowiedź jest żałosna.

No :cry: .
ATI pisze:Czy on gdzieś napisał, że uważa Ryana za najlepszego lewego pomocnika świata?
John Travolta pisze:Skrzydła J.Cole + Robben w Chelsea i Giggs + Ronaldo w MU uwazam za lepsze i duzo pewniejsze niz skrzydełka Valenci.

Może nie do końca o to chodziło, ale sensu to nie ma żadnego.
ATI pisze:A porównywać Vicente do Giggsa, to tak jakby porównać Żurawskiego do Henry'ego :lol: .

Lub ATI-ego do Niggaza.
Rossi pisze:No ja sobie przypominam że ktoś z zarządu oficjalnie się wypowiadał o chęci zakupu Ronaldo

To nie tak. Kiedyś panowie w zarządzie spotkali się przy butelce wina i wtdy narodził się niby-pomysł sprowadzenia Ronaldo. Ale można im wybaczyć - byli troszkę wstawieni. Ot całe zakusy na pana "tego też przedrybluję".

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 sie 2006, 15:56

Oczywiste jest że skrzydłą w postaci Joaquin i Vincente są lepsze od tych co ma Manchester czy nawet Chelsea. Chodzi tylko o to żeby Vincente był zdrowy i omijały go kontuzje. Nie ma co się rozpisywać na tematy tak oczywiste. Jeśli kogoś podniecają nic nie wnoszące zwody C.Ronaldo to jego sprawa :?

Mam takie pytanko. Wiadomo może już z jakim numerem będzie szalał po skrzydle w przyszłym sezonie Joaquin?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 sie 2006, 15:57

Niggaz pisze:ATI napisał:
W końcu Valencia, wpierw chciała kupić Ronaldo, a nie Joaquina czy Simao, więc o czymś to świadczy.

To raczej prasa brukowa chciała kupić Cristiano do Valencii, ale dla Ciebie to pewnie nie ma znaczenia.

Tu może masz rację. Jednak z tego co sobie przypominam to właśnie tak jak Rossi wspomniał ktoś z zarządu Valencii powiedział, że ich priorytetem jest Ronaldo.

brylancik pisze:Oczywiste jest że skrzydłą w postaci Joaquin i Vincente są lepsze od tych co ma Manchester czy nawet Chelsea. Chodzi tylko o to żeby Vincente był zdrowy i omijały go kontuzje. Nie ma co się rozpisywać na tematy tak oczywiste. Jeśli kogoś podniecają nic nie wnoszące zwody C.Ronaldo to jego sprawa

Pogadamy o tym za jakiś czas. Ciekawe co wtedy powiesz :zwała: Poza tym skoro nie widziałeś rzadnego meczu w tym sezonie w wykonaniu Crisa to po co piszesz, że jego zwody nic nie wnoszą. Ja sobie przypominam sporo asyst. A jeśli już tędy droga, to Joaquin od Euro 2004, gdzie był i tak gorszy od Ronaldo nie miał jakiś imponujących występów. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, Vicente większość swojej boiskowej kariery spędza poza murawą z powodu kontuzji.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2006, 16:07

Widze że dla wielu osob skrzydłą Valenci sa poprostu zajebiste. Joaquin dobry zawodnik szczególnie w FM zawsze u mnie wymiatał. Zawodnik który jest całe życie MEGA talentem. Praktycznie nic w klubowej piłce ani tym bardziej reprezentacyjnej nie osiągną :? Wiele osob go widizało w meczu może 10 razy ale chodzą słuchy że jest boski. Normalnie Chelsea i MU dawały za niego po 60 mln ojro ale co tam to było za mało na takiego zawodnika aż przyszłą MEGA oferta z Valenici za 26 mln i 1,5 :lol: za sezon czyli bida z nędzą.

Vicente musze przyznac że jeżeli jest w formie, i bez kontuzji to naprawde czołowka lewoskrzydłowych. Miał jeden bardzo udany sezon a potem kontuzjia i chyba do tej pory nie doszedł do siebie. Porównanie do Giggsa nie na miejscu :P

Skrzydła Valenici jeszcze nie funkcjonują a już są najlpsze na świecie więc co bedzie jak zaczną funkcjonować :roll: poprostu beda galaktyczne :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2006, 16:12

Rossi pisze:Widze że dla wielu osob skrzydłą Valenci sa poprostu zajebiste. Joaquin dobry zawodnik szczególnie w FM zawsze u mnie wymiatał. Zawodnik który jest całe życie MEGA talentem. Praktycznie nic w klubowej piłce ani tym bardziej reprezentacyjnej nie osiągną Confused Wiele osob go widizało w meczu może 10 razy ale chodzą słuchy że jest boski. Normalnie Chelsea i MU dawały za niego po 60 mln ojro ale co tam to było za mało na takiego zawodnika aż przyszłą MEGA oferta z Valenici za 26 mln i 1,5 Laughing za sezon czyli bida z nędzą.
Ta Twoja wypowiedź to ... jakby to powiedzieć ... bida z nędzą.

Widziałem Joaquina więcej niż 10 razy. Dużo więcej. Spróbuj sobie uzmysłowić, że gdyby nie on to Betis walczyłby o pozycje 14-20 i nie wyżej. Przez lata ciągnął grę całego swojego przeciętnego zespołu. O takich partnerach jak Giggs mógł tylko pomarzyć. Teraz to się zmieni.
Nie chciał przechodzić do Chelsea czy MU ponieważ czekał na ofertę z Realu. Czekał i czekał, ale się nie doczekał. To dopiero jest zagadka. Teraz nie miał wyboru. Nie może już dłużej czekać. A zarobki? Pieniądze to nie wszystko. Poważnie. Valencia ma limity płac jakbyś nie wiedział więc na galaktyczny kontrakt nie mógł liczyć i wiedział o tym.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2006, 16:23

Rossi pisze:Joaquin dobry zawodnik szczególnie w FM zawsze u mnie wymiatał. Zawodnik który jest całe życie MEGA talentem. Praktycznie nic w klubowej piłce ani tym bardziej reprezentacyjnej nie osiągną

Wypisz zatem osiągnięcia C.Ronaldo. Tylko nie przeładuj serwera z łaski swojej, wypisując kategorie typu "najdłuszy lot w powietrzu zakończony upadkiem".
Rossi pisze:Normalnie Chelsea i MU dawały za niego po 60 mln ojro ale co tam to było za mało na takiego zawodnika aż przyszłą MEGA oferta z Valenici za 26 mln i 1,5 za sezon czyli bida z nędzą.

Co za ludzie. Przeczytaj sobie jedną z moich wypowiedzi stronę lub dwie wcześniej. Chelsea i Real BYŁY ZAINTERESOWANE Joaquinem sezon lub dwa wcześniej, ale za czasów prezesury Lopery Joaquin był NIE NA SPRZEDAŻ! Dopiero gdy Lopera zrezygnował z prezesury (będąc nadal posiadaczem większościowego pakietu akcji) Joaquin mógł odejść. A że teraz nikt bardziej liczący się w futblu nie był zainteresowany to poszedł do Valencii. Dociera czy jeszcze jaśniej mam to nakreślić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”