Real

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Real

Post autor: nerwowy » 30 sie 2006, 17:04

Szczerze mowiac to ciezko widze sytuacje Realu Madryt w nadchodzacym sezonie. Jesli chodzi o defensywe to wydaje mi sie, ze wszystko jest tam co najmniej dobrze poukladane. Natomiast problem Realu lezy w grze ofensywnej, gdyz wlasciwie nie maja w niej wiele do zaoferowania, nawet biorac pod uwage to, ze maja w skladzie wielu klasowych zawodnikow w tych formacjach. Jednak chodzi przede wszystkim o to, iz tuz przed koncem mercato Krolewscy nie posiadaja de facto graczy, ktorzy kreowaliby ich gre, tworzyli akcje. W koncu Diarra razem z Emersonem w nowej taktyce Realu maja pelnic glownie role defensywne, zajmujac sie przede wszystkim czyszczeniem pola gry. Nie ma zas nikogo kto tworzylby ataki, gdyz klub nie posiada, ani mediapunto w stylu Zidane'a, czy Kaki, ani skrzydlowych ktorzy byliby w stanie kreowac bokami gre Realu. No moze w roli skrzydlowego bylby w stanie sprawdzic sie jedynie Robinho, ale nawet nie wiadomo w jakiej roli bedzie go widzial Capello. Jest rowniez z prawej strony Beckham, ale kazdy wie, ze poza dosrodkowaniami nie ma on praktycznie nic do zaoferowania, bo nie jest on na pewno klasycznym skrzydlowym o jakiego by chodzilo przy obecnej taktyce Realu. Patrzac rowniez na wzmocnienia i sklady innych druzyn Primera Division nasuwa sie wniosek, ze nie tylko Barcelona wydaje sie bardziej poukladana druzyna, niz Real, ale takze w mojej opinii takimi zespolami sa Valencia, Atletico, czy nawet Villarreal (mimo odniesionych przed sezonem kontuzji kilku graczy), Sevilla i Betis. Mimo wszystko nie sadze, aby Real w nadchodzacym sezonie byl pozbawiony mozliwosci gry w LM i dlatego uwazam, ze dzieki Fabio Capello Real bedzie zbieral dosc systematycznie punkty w lidze. Problem w tym, iz gra Krolewskich, wobec problemow ich nekajacych, nie bedzie przyjmowana z entuzjazmem przez wszystkich kibicow Realu. Wedlug mnie okres mercato dzialacze Realu przespali skupiajac sie w glownej mierze na nieudanej i nierealnej probie sciagniecia na Santiago Bernabeau Kaki. Jakie beda tego skutki zobaczymy, ale nie jestem przekonany, co do tego, ze Real odegra jakas znaczaca role w tym sezonie...

Wróć do „Hiszpania”