AS Roma (zbiorczy) - Strona 77

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 sie 2006, 16:16

Juz wiadomo co nieco ... Roma pozyskala tego Szwacjara z Stutgartu 8)

Nie wiem czy on jest lepszy od Cufre czy nie :roll: ... za bardzo nie interesuje sie Bliga i nie wiem czy co on prezentuje do konca :P ... Ale miejmy nadzieje ze bedzie wymiatal :P
mamy..kolo 10mln

No wlasnie ... dokonujac takich kalkulacji wychodzi ze mozna sie spodziewac do 24 jeszcze jednego transferu ze strony Romy :twisted: ... czekam na jakiegos skrzydlowego :P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sie 2006, 16:22

goofii pisze:Roma pozyskala tego Szwacjara z Stutgartu
to juz pewne?!

Jak tak to swietnie!!! Koles jest szybki kreatywny, i do tego bardzo waleczny i ofensywny...przynajmniej taki byl na MS w Niemczech!!!

Bardzo dobre posuniecie zarzadu...budowana jest druznya przyszlosci..bardzo mloda z perspektywami na przyszlosc...

czekamy teraz na Mauro Esposito!!! :twisted:

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 31 sie 2006, 20:03

dzieciol pisze:mamy..kolo 10mln
Jeśli tyle bysmy mieli to myśle że nie było by kombinowania aż takiego z Mirko. Wg mnie kadra Romy jest za mała na SerieA i LM tak więc z bólem serca musze przyznać że nie zdziwe się jeśli po połowie sezonu zaczął się "wpadki" ze słabeuszami. Ciekawe czy Roma ma aż tak wielkie kłopoty finansowe czy działacze poprostu zdecydowali sie prowadzić klub oszczędnie.
Z drugiej strony im lepsze wyniki klub osiąga tym wiecej zarabia, nie da się osiągać dobrych wyników mając dobrą 11-stkę i praktycznie brak przyzwoitych dublerów. Żadko coś pisze ale dzisiejszy dzień mnie przygnębił troszke.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sie 2006, 21:11

Kurde...juz sam nie wiem co sie dzieje...niby normalne podczas ostatniego dnia mercato :/

Pozyskalismy Szwajcara, czy nie?!

Podobno kufour odszedl do Livorno?! a Nonda gdzies do Angli?!

co oni robia najlepszego to chyba nikt nie umie wytlumaczyc...w koncy sprzedajemy, to gdzies te pieniadze sa...a ja ich na razie nie widze..przynajmniej nie w transferach...a Rata za Cassano z Realu?! oni nam tez wisza jakas kase nie?!

nic nie wiem..niccc :evil:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2006, 21:16

dzieciol pisze:Pozyskalismy Szwajcara, czy nie?!
nie, nie pozyskaliście przeczytaj sobie moją wypowiedź w knajpie to będziesz wiedział dlaczego, lub jeśli znasz niemiecki to przeczytaj sobie na trasnfermarkt.de

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 sie 2006, 21:32

Nie ma Szwajcara ... jest Martinez z Brescii wypozyczony :wink: :arrow: ale to chyba prawy obronca :roll: ...
Ja nie placze za tym lewym obornca ... dostalem sluchy ze on bez rewelacji :P
Ciekawe kogo Spal ustawi na lewej ... czy Tonetto czy moze ustawi Panucciego :roll:

I po jakiego wała oddawali Alvareza skoro nie kupili skrzydlowego :roll: chyba ze Spal liczy ze Casetti bedzie smigal na prawym skrzydle ... nawet na ta pozycje wpuscil go w SC :roll:

Ogolnie pierwszym wnioskiem jak mi sie nasuwa jest to ze Roma naprawde bez kasy byla podczas mercato :? ... a wiadomo ze z pustego to i Salomon nie naleje :P ... i tak w miare niezle to rozegrali bo sprowadzili tych ktorych chcial Spaletti najabrdziej czyli Mirko i Davida :twisted: Do minusow nalezy ze tracilismy chyba za duzo zawodnikow ...szczegolnie mowie o Bovo i Cufre ... bo odejscia Nondy czy Kufuora mnie ciesza :P

Chyba zaraz sobie zrobie podsumowanie mercato Romy i zobacze ile wlasciwie roma wydala ... bo cos mi mowi ze niewiele :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 21:35

poczekajmy do jutra rana - pewnie wyjdą jeszcze jakieś transfery. Choć raczej nie spodziewam się nowego zawodnika w Romie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sie 2006, 21:35

chyba ze sie szarpna do 00.00 zostalo im 2,5 h :lol:

zrob to podsumowanie...a wyjdzie ze wiecej zyskalismy (kasy) niz starcilismy...

sam to chcialem zrobic..ale widze ze mnie wyreczysz...mialo byc bardziej kolorow..jest srednio... :roll: ..ale nie narzekam :twisted:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 21:39

A może ktoś napisze coś więcej o tym Martinezie? Na Canal+ nie mają chyba Brescii, wiec ja go niezbyt kojarze. W końcu jest prawonożny czy lewo? i w jakim wieku?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 sie 2006, 22:01

może ktoś napisze coś więcej o tym Martinezie? Na Canal+ nie mają chyba Brescii, wiec ja go niezbyt kojarze. W końcu jest prawonożny czy lewo? i w jakim wieku?

Martinez to prawy obrońca, więc i prawonożny zawodnik. Jednak jak chyba każdy boczny defensor może grać po przeciwnej stronie dlatego nie zdziwie się jeśli Spall ustawi go na lewej stronie. Gilberto to uczestnik MŚ w barwach Kostaryki, jednak tam nie pograł za wiele bo już w pierwszym meczu z Niemcami doznał kontuzji. Co do jego gry, to trzeba przyznać, że to solidny obrońca ze smykałką gry na przód. Świetnie potrafi dośrodkować i dwa lata temu w Serie A dzięki temu zaliczył kilka asyst.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 31 sie 2006, 22:25

Dobra oto podsumowanie tego mercato w wykoaniu Romy

Przybyli :
Pizzaro - 6,5 mln (wspolwlasnosc)
Vucinic - 3,75 mln (wypozyczenie)
Casetti - 1,5 mln (wspolwlasnosc)
Tonetto - wolny transfer
Faty - wolny transfer
Ferrari - powrót z wypożyczenia
Virga - (cicha licytacja niewiadomo nic o kwotach )
Sergio - wolny transfer (?)
Alvarez - wykupiony za 0,4 mln
Defendi - darmowe wypożyczenie
Martinez - 0,25 (wypozyczenie z opcja pierwokupu za 1,75 mln )

Odeszli
Mido - 6,75 mln
Cufre - 4 mln
Tulli - 0,5 mln
Alvarez - 0,3 mln (wypozyczenie ... opcja pierwokupu 1,9 mln)
Dacourt - darmowy transfer
Tommassi - darmowy transfer
Bovo - (cicha licytacja niewiadomo jakie kwoty )
Corvia - 0,2 mln (wspolwlasnosc)
Karja - brak wykupu
Comotto - 0,25 (wypozyczenie)
Galloppa - wypozyczenie z opcja pierowkupu za 1,3 mln
Cerci - wypozyczenie z opcja pierwokupu 0,25
Kufour - darmowe wypozyczenie
Nonda - darmowe wypozyczenie
Tak to mniej wiecej wyglada ... jak cos zapomnialem to zglaszac :wink:

Po wstepnych wyliczeniach wychodzi ze wydalismy :arrow: 12 mln euro a za transfery z klubu otrzymalismy :arrow: .... tez okolo 12 mln euro :roll: Wiadomo ze niewiadomo jakie kwoty krazyly podczas cichych licytacji ale trzeba zakladac ze Palermo napewno musialo nam zaoferowac jakas znaczaca sume za Bovo :?

Tak wiec pytam sie gdzie sa te 10 mln ktore jakoby zarzad przeznaczyl na transfery w to mercato :evil:
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 10:04 przez goofii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 wrz 2006, 8:43

goofii pisze:Alvarez - wykupiony za 0,4 mln
?! A on nie odszedl gdzies?!

kurde wydawalo mi sie ze zarzad i jego gdzies wyrzucil...

ogolniw nie wyglada tak kolorowo, jaby moglo... :?

by byl jeszcze jakis dobry skrzydlowy, i nie odszedl by Cufre...to by bylo oki...

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 01 wrz 2006, 10:03

dzieciol pisze:kurde wydawalo mi sie ze zarzad i jego gdzies wyrzucil...

No tak ...najpierw go wykupili za potem wypozyczyli ... wszytsko jest podane :P

Wydaje mi sie ze Roma przez brak sukcesow w ostatnich latach nie miala poprostu kasy i koniec kropka ... wierze ze za rok po dobrych wystepach w LM bedzie juz troche kasy i bedzie mozna rozwinac skrzydla :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 wrz 2006, 10:12

a gdzis czytalem ze kolo 23 pojawilo sie info o Lee...?! prawda czy nie?! chce dzis poprostu zobaczyc gdzies oficjalny sklad..wszystko... ;)

no a gdzie sa pienadze za umowe z Mediasetem czy kims tam?! byla swgo czasu wojna, ze te lepsze kluby maja wielomilionowe kontrakty..a inne nic...gdzie jest sponsor...ten Bank?!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 01 wrz 2006, 10:45

dzieciol pisze:gdzie jest sponsor...ten Bank?!
Wiesz to nie jest tak ze ta kasa musi akurat na transfery isc :wink: Glownym celem zarzadu jest zamkniecie budzetu oraz nie tworzenie nowych dlugow a wrecz przeciwnie generowanie zysku ktory to zysk bedzie mozna dopiero mozna przeznaczyc na transfery ... przynajmniej ja bym to tak widzial :P

Druga sprawa ... nalezy pamietac ze kolejnym priorytetm dla Roma na czas mercato to nie tylko pozyskanie nowych zawodnikow ale takze przedluzenie kontraktow z waznymi zawodnikami z obecnego skladu 8) a wiadomo ze wiaze sie to z wzrostem apanazy tychze zawodnikow wiec na to tez kasa sie musi znalezc :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”