Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 15 wrz 2006, 23:49

Dobra to moze teraz o 2 filmach dziejacych sie w sadzie, ktore gleboko sie odbily na mojej psychice :lol: Dodam jeszcze, ze w obu scenariuszach udzial bral John Grisham(na podstawie jego ksiazek ;) ) a rezyserzy tychze filmow to odpowiednio Schumacher(Joel :P ) i Coppola, a mozna sie ostro na filmy nastawic.

The Rainmaker - blizej w Pollsce znany jako Zaklinacz Deszczu. Void moze z miejsca zaczac zalowac, ze filmu nie ogladal, bo ten jest przeswietny. Francis oto zadbal zreszta. Mozna go odbierac jako typowo amerykanski sen, itd. ale moim zdaniem w tym przypadku nie jest to minusem. Moze to zabrzmi dziwnie, ale dla mnia cala sprawa w sadzie byla tylko otoczka dla wewnetrznej walki bohatera. Walki, ktora dla mnie wygral, ale inni moga ja odebrac inaczej. Ciezko pisac o tym filmie, jednoczesnie nie zdradzajac fabuly. Wiec tutaj skoncze. Aha, bym zapomnial : polecam :!:

A time to kill - ten film do dzis pozostaje mi w pamieci. Wiele scen przesadzonych, wiele typowo hollywodzkich, ale co z tego? Mowe koncowa Matthew McConaughey'a zapamietam do konca zycia. Kto ogladal film ten wie czemu. Film traktujacy o czyms niezwyklym. I wierzcie mi, warto go obejrzec dla samego zakonczenia. Jesli to Was nie przekonalo to spojrzcie na aktorow : Sandra Bullock, Donal&Kiefer Sutherland, wyzej wspomniany Matthew, Kevin Spacey. Trzeba zobaczyc !

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”