Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 10:16

Miałem sie wczoraj włączyć do rozmowy ale Premiership mnie wciągneła wiec teraz coś napisze od siebie - zauważyłem że remis z Sampdorią = ['] do tego ironiczna wypowiedz Adriano która powoduje już nie tylko krytyke ale i śmiech ze strony prasy w kierunku Mancio ...

Nie ukrywam że jest to dla mnie trener właśnie na taka Sampdoria - tam grał 15 lat jak sie nie myle wiec i może tam powinień pracować...

Mancini - np. mecz z Roma o superpuchar pokazał chyba on naprawde jest jak "dziecko we mgle" - Roma grała swoje 1:0 - 2;0 - 3;0 reakcja Mancio ? jak to ktos powiedział "poprawił włosy" i usiedł na dupie - zero mobilizacji - w tym meczu Figo był trenerem :!: wygrał Inter a Mancio co to nie on.

Zaciekawiła mnie wczoraj wypowiedz Roberto Manciniego -Nie mógł Figo wejsc od pierwszej minuty - chciałem dać mu odpoczać, zagrał ostatnio dwa mecze :shock: To ja czegoś nie rozumiem - czyli on uzależnie wynik takiego meczu z Sampdoria - na Giuseppe Meazza w 2 kolejce sezonu - od dyspozycji 34 letniego Figo - któremu na starość chce zmieniać pozycje ? choc wielu uważało ze wybrał najlepsza możliwą emeryture ? chyba coś jest nie tak ?

Kolejna sprawa to eksperymenty - ja wiem on jest jeszcze młody i sie uczy - wcześniej non stop 4-4-2 - potem czasami 4-5-1 czy 4-3-3 - teraz 4-3-1-2 :> ? pokażcie mi trenera który tak czesto zmienia plany taktyczne ? Jak by nie wiedział czego chce ? Jose ? o tak ostatnio Jose Mourinho ale jaki efekt jest ? Przeciesz chyba Inter to nie miejsce by Mancio sie uczył do zawodu ? :shock: nie prawdasz ?

Bramkarze - czy Mancini na treningach gra z Szinsza w karty :> ? no bo ja rozumiem gdyby dołączył do Interu nowy bramkarz ale on ma i Julio Cesara i Toldo od roku :!: Chyba widzi co robia i jak robia na treningach :> ? Także co to za rotacja w bramka ? Toldo zagrał w ramach prezentu od mikołaja ?

Każdy mówi jak Inter sie wzmocnił - i trudno sie z tym nie zgodzić ale nikt nie widzi ile tak naprawde stracił dwoma transferami Pizarro i Veron'a - bo w tym momencie nie ma w Interze gracze który tak poprowadzi gre. Także ja naprawde nie wiem jaka Mancio ma wizje Interu - bo sam nie wie jaki system - kto za co odpowiada - a i brak rozgrywajacego jest dla mnie nie go pomyślanie ... zwłaszcza w serie A :!:

Gdzie przyjedzie taka Samdoria czy nawet Udinese i schowa sie za podwójna gardą na własnej połowie. Wtedy napastnicy nie mają 12 okazji - takie mecze sie wygrywa linia pomocy :!: zawsze :!: Gdy zamyka sie rywala na ich połowie i gra sie piłką z nimi w dziada to klarownych okazji - jedna uliczka i mamy wynik :!: Oczywiscie Vieira czy Cambiasso potrafia rozegrać piłka ... ale to tak jak by powiedzieć Deco umnie broni :!: :] Bo umnie bronić tylko zadanie ma inne ...

A jeszcze wracają do transferu - warto zauważyć że Inter ma samych graczy na już ok, 30 wiosen i już sie nie rozwijają - trzymają poziom - mowa - ale prochu juz nie wymyślą ! kto bedzie przyszłoscią ? Adriano ? i może Zlatan jak nie zacznie kochać np. Realu :P A tak chyba tylko Cambiasso może na dłużej być ostoją Nerrazzurich. Zero ryzyka świeżosci ...

To też jest ciekawe pod katem tego ze drużyne buduje sie latami :!: I Mancino nie jest takim geniuszem ze zrobi pake w rok czy 2 :!: A po 3 latach może i bedzie drużyna pełna gebą - jako całość ale trzeba bedzie zmian :? bo już to nie beda Ci sami gracze - nie mam racji ?

Teraz każdy fan Interu chyba przed meczem zastanawia sie na co wpadnie geniusz taktyki Mancio :roll:

Jak dla mnie to jest trener na taką Sampdorie nie dalej. I to nie jest opinia po ostatniej kolejce ale od roku. Choć i tak uważam że Moratti go szybko nie zwolni :!: Bo prasa już go 50 razy skreslała i nadal bedzie skreślac bo widza co i jak - może to by wyszło na dobre Interowi ale ryzyko jest dużo. Bo wiele by zależało kto go zastąpi - Moratti za dużo razy podejmował decyzje "zaraz po meczu" - jednak np taki Eriksonn to tez zagadka choć na temat taktyki wie 2 razy wiecej Szwed...

Niech któryś fan przeczyta co napisałem i wypowie sie czy nie mam racji ? Kótry z klubów ze ścisłej czołówki w europie ma trenera który nie wie czego chce ? Który bładzi jak dziecko we mgle ?

Wróć do „Włochy”