Matura - Strona 25

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 wrz 2006, 10:58

imi.imka pisze:maturka to byl luzik!! teraz dopiero zdalam sobie z tego sprawe jak musze uczuc sie na sesje!! mature mam co pol roku!! Zdawalam z polskiego (podstawowy i rozszerzony), angielskiego (podstawowy i rozszrzony), historii (podstawowy i rozszerzony), wos-u (podstawowy i rozszerzony). Ustny polski ("Literackie i filmowe wizje zaglady swiata") i ustny angielski (podstawowy)!!
'

No to masz luzik co pol roku.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 wrz 2006, 23:14

Marq pisze:Ja się nie znam, ale jak zdasz to wszystko na podstawowym to Cię nigdzie nie przyjmą, bo przy rekrutacji liczy się rozszerzenie.
Nieprawda. Od tego roku i tak wprowadzają egzaminy na uczelniach - to raz, a dwa, że przy nowym systemie bardziej opłaca się zdawać podstawę, bo i tak po tych wszystkich śmiesnzych przeliczeniach lepiej na tym wychodzisz.

A WOS wcale nie jest taki trudny, jak się niektórym wydaje.
Skoro ja - osoba dość tępa, nie siedząca w ogóle w polityce rozwiązała na luzie trzy ostatnie matury na ponad 60% tzn. że nie jest to nic trudnego :)

A ja ostatecznie zdaję:
polski rozszerzony, angielski i wos w podstawie.
W sumie nie widzę sensu się wysilać, skoro i tak idę na zaoczne studia :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 wrz 2006, 23:21

futbolowa pisze:W sumie nie widzę sensu się wysilać, skoro i tak idę na zaoczne studia

To jest właśnie zdrowe podejście do sprawy polskiego ucznia :roll: Tylko potem strasznie wszyscy się dziwią, że wyniki takie słabiutkie :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 wrz 2006, 23:32

Ja właśnie skończyłem wypełniać deklaracje maturalną, skończyło sie jak narazie na:
Polski-rozszerzony
Angielski-podst.
WOS-rozszerzony
Historia-rozszerzony

futbolowa pisze:W sumie nie widzę sensu się wysilać, skoro i tak idę na zaoczne studia

Ahh te studiowanie to coraz wiekszy prestiż :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 wrz 2006, 9:35

'Piotrek' pisze:Polski-rozszerzony
Angielski-podst.
WOS-rozszerzony
Historia-rozszerzony
Ja bardzo podobnie, tylko że angielski na rozszerzonym. Do grudnia mozna jeszcze zmieniać swoją decyzję, a zastanawiam się nad polskim, może jednak podstawka...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 29 wrz 2006, 12:46

Polski - podstawowy
Angielski - podstawowy
WOS - podstawowy
Historia - rozszerzona

Waham się nad 3 i 4 przedmiotem, zobacze jak mi na próbnej pójdzie historia, w razie czego zmienię ją na podstawową, a WOS na rozszerzony.
Temat wybrałem wczoraj o 23:00, bo dopiero wtedy łaskawie spojrzałem do kartek... ale i tak górą była moja leniwość, bo wybrałem temat kolegi z poprzedniego roku, mam już wszystko, muszę może pozmieniać plan ramowy trochę, no i zobaczę co z bibliografią... no, cóż nie ma po co sobie utrudniać życia :).

Co do poziomów trudności, to z angielskiego nie widzi mi się pisanie rozprawki po angielsku, a podobno ustna jest wielbiona tylko przez kierunek - Anglistyka.Z polskiego najlepszy nie jestem to spokojnie, a Historia i WOS to narazie 2 nie wiadome.Zobaczymy po próbnej...

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 29 wrz 2006, 17:05

polak - podstawowy
angol - rozszerzony
matma - rozszerzony
gegra - rozszerzony

podejde do próbnej i przekobam się na co mnie stać. ktoś rzucił hasło rozprawki na angielskim rozszerzonym :shock: nie widziałem, że coś takiego jest na maturze :x

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 wrz 2006, 17:08

Polski podstawowy
Angielski podstawowy
Geografia podstawowy
Matematyka rozszerzony

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 wrz 2006, 17:21

Uchi_ pisze:jak mi na próbnej pójdzie historia, w razie czego zmienię ją na podstawową, a WOS na rozszerzony.
A nie jest czasem tak, ze nie mozna juz nic zmieniac po probnej maturze? chyba , ze znowu cos zmienili :think:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 wrz 2006, 22:19

duch99 pisze: To jest właśnie zdrowe podejście do sprawy polskiego ucznia Rolling Eyes Tylko potem strasznie wszyscy się dziwią, że wyniki takie słabiutkie
Nie zrozumiałeś mnie. Z tych przedmiotów, które zdaję jestem pewna, że pójdą mi dobrze.
Po prostu nie widzę sensu zdawać pięciu przedmiotów, skoro i tak pod uwagę brane są maksymalnie 3.

Berik pisze:A nie jest czasem tak, ze nie mozna juz nic zmieniac po probnej maturze? chyba , ze znowu cos zmienili
Teraz składasz deklarację wstępną, a w grudniu właściwą, na której możesz dokonać zmian :)
I tak przecież zawsze było.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 29 wrz 2006, 22:38

polak,angielski podstawa
matma rozszerzona
+ może gegra jako 4

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 29 wrz 2006, 22:43

Ja wszystko zdaję na podstawie, bo na rozszerzenie nie ma co się rzucać, tym bardziej że mi się nie przyda na obrane studia, a mógłbym jedynie wiele stracić. Tak zdaję na spokojnie trzy podstawy :)
Polski
Angielski i...
Biologia :D

Wybrałem już również temat na język polski ustny:
"Konflikt pokoleń w ujęciu twórców różnych epok". Koncepcja już pewna jest ale na realizację jeszcze troszkę czasu jest ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 wrz 2006, 22:46

futbolowa pisze:Teraz składasz deklarację wstępną, a w grudniu właściwą, na której możesz dokonać zmian Smile
Ostatnio mi cos wychowawczyni czytala, ze nie mozna jednak zmieniac :roll: "jak raz wybierzecie, to nie mozna zmieniac". Cyrk normalnie z tymi maturami. Jeszcze jak Giertycha z rzadu wyrzuca to znowu sie cos zmieni. A pozniej spolecznosc uczniowska cierpi z powodu niekompetencji ustalajacych te wszystkie zasady :?

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 wrz 2006, 22:49

Berik pisze:Ostatnio mi cos wychowawczyni czytala, ze nie mozna jednak zmieniac Rolling Eyes "jak raz wybierzecie, to nie mozna zmieniac".
Można zmieniać 100%. Dyrektorzy niektórych szkół po prostu straszą, że nie ma takiej opcji, bo mają z tym dużo roboty i chcą żeby maturzyści dobrze zastanowili się już teraz. Do piątku trzeba było wypełnić wstępną deklarację, a jak zauważyłeś to było tam miejsce na ostateczną. W grudniu dostaniesz spowrotem ten papierek i wtedy będziesz musiał złożyć podpis bez odwrotu.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 wrz 2006, 22:56

Do piątku trzeba było wypełnić wstępną deklarację, a jak zauważyłeś to było tam miejsce na ostateczną. W grudniu dostaniesz spowrotem ten papierek i wtedy będziesz musiał złożyć podpis bez odwrotu.
na szczescie moja maturka dopiero za rok :wink: i na szczescie bez matmy 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”