Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 238

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 17:56

Podobnych spotkań do tego z Chievo było już trochę, ale może masz rację, że to bardziej zlekceważenie rywala, które zdarzyć się nie powinno :roll:
Babel pisze:jeśli ktos wysoko prowadził, to Roma z Interem
No tak, szybciej pisałem niż myślałem :lol:

W jednym z tych spotkań (tym przegranym) znów pojawił się być może wątek psychologiczny, podobnie jak z Chievo czy Fiorentiną. Wysoko przegrywając Inter doprowadził do odrobienia strat, aby potem dość nieoczekiwanie przegrać. Wydawało się, że Roma jest trochę podłamana utratą przewagi...nic bardziej mylnego :twisted:

Zatem w dużym stopniu psychika, za którą w pewnym sensie stoi narastająca presja na Mancini'ego, a tym samym piłkarzy :roll: Zobaczymy co dalej :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2006, 18:12

Trudno wnikać w sympatie i antypatie dziennikarzy. Każdy ma swoje zdanie, podobnie jak kibice. To kibic to trener :P Tak samo za pewne z dziennikarzami. Nie jest tajemnica że Marca pro-Real czy Tuttosport pro-Juve :wink: I moze by wiecej wypisać. Wtedy każdy inaczej podchodzi do tematu :roll:

Mancini jest tu na forum odbierany podonie jak w Italii :P Oczywiscie nie mam na myśli "Inter na plus 4:0 = Mancio rulezzz - 0:2 Mancio wont :wink: Bo i inna sprawa - wiesz co mam na myśli. Może naprawde dyskodować wypisać za i przeciw. Zreszta już coś w tym stylu robismy. Może faktycznie Moratti chce teraz odejśc od tego wcześniejszego działanie "zaraz po meczu" ale paradoks polega na tym że zaufał bez granicznie temu który z tych trenerów Inter w ostatnim czasie najmniej "umnie" To trenerów Inter miał wcześniej czołowych. Presja itd - jakims rozwiązaniem na ten problem - mały ale jednak jest cisza prasowa :P Ostatnio nie stosowana :wink: Odciąć sie od tego wyszstkiego.

Przypomniało mi sie: Do czego doszło na ławkach w czasie meczu Inter Bayern ? Ze Sinisza usuniety itd ? Wiązanke jakomś puścił Anglikowi z gwizdkiem ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 wrz 2006, 18:27

RealFan pisze:Wysoko przegrywając Inter doprowadził do odrobienia strat, aby potem dość nieoczekiwanie przegrać. Wydawało się, że Roma jest trochę podłamana utratą przewagi...nic bardziej mylnego
Nadal nie mam pojęcia o jakim meczu piszesz :?
Zaza pisze:Ze Sinisza usuniety itd ?
Zaza to nie Sinisza został wywalony z ławki tylko ktoś ze sztabu Bayern. Lepiej nie wierz wszystkiemu co mówi Szpak. Bo jak byś wierzył to oznaczałoby, że Cordoba jest rosłym obrońcą.

Jeśli chodzi o następców Manciniego kreowanych przez prasę to chyba można je skwitować śmiechem. W ogóle nie wiem skąd oni te nazwiska biorą. Rozumiem, że jak ktoś wolny to można go wsadzić do Interu, ale w taki razie skąd tam się Benitez wziął ?
Cuper chyba największy przegrany w historii Interu. Nasprowadzał jakiś nieudaczników i grał piłkę niezdatną do glądania. Zresztą jego kunszt trenerski został potwierdzony po jego przygodzie w Interze. Eriksson, który miał jeden z najlepszych składów na świecie w reprezentacji Anglii a nie osiągnął nic. O jego kontaktach z malowanymi szejkami już nie wspominając. Ranieri n/c.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2006, 18:32

Zico akurat nie Szpaka miałem na myśli, bo to co on mówi liczy sie tylko w czasie meczu nie dłużej :wink: Ale i tak Szpak to cooltowy gość :] Przeciesz Sinisza też został przez technicznego odesłany do szatni, na 100% ponoc nawet chcieli znów wyczytać "słowa" :wink: Ktos z Bayernu równiesz masz racje ale pierwszy Serb. Przy czerwonej akcji Grosso. :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 wrz 2006, 18:49

Zico_FCI pisze:Jeśli chodzi o następców Manciniego kreowanych przez prasę to chyba można je skwitować śmiechem
ja równiez przyjmuje to z przymrózeniem oka

Zico_FCI pisze:Cuper chyba największy przegrany w historii Interu. Nasprowadzał jakiś nieudaczników i grał piłkę niezdatną do glądania. Zresztą jego kunszt trenerski został potwierdzony po jego przygodzie w Interze.

hola hola , a niby który z jego transferów to nieudacznik ? tylko nie wymieniaj mi jakichs amatorów rezerwowych typu Guglielminpietro czy Brechet bo cie wysmieje , Cuper miał za mało czasu miał za słaba ekipe a i tak osiagnał spory sukces ze składem jaki posiadał bo półfinał LM i wicemistrzostwo to prawie jak MŚ z taka druzyna , gdyby dano mu czas byłoby lepiej
Ja ciagle marze o Hittzfeldzie trener wrecz idealny on by sie nadawal a nie jakis Ranieri ... co on wogule osiagnał ? rozwalił Valencie od srodka w Chelsea tez mu nie poszło , w tym przypadku to juz wole Manciniego
Eriksson to dla mnie słaby trener choc uznanie napewno ma moze poprostu angielski styl mu nie lezy i dlatego Anglicy grali tak fatalnie
Benitez ... pomarzyc to sobie mozna na chwile obecna napewno nie do wyrwania z Liverpoolu zreszta nasciagałby jeszcze jakichs Hiszpanów to by sie dopiero poprobiło

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2006, 20:01

Jak zobaczyłem wiadomość o następcach typu Ericksson\Ranieri to odrazu skwitowałem to prozaicznym śmiechem. Kto pracuje w tych gazetach żeby takie brednie wypisywać ? kto to jest Ranieri w dzisiejszym futbolu ? Sven Goran też nie lepszy co potwierdził przez te lata pobytu w Anglii. Benitez to Hiszpan i to jedyny racjonalny powód dla którego go nie chce :P Coco od dłuższego czasu pisze o Hittzfeldzie i powiem tak, jeśli Niemiec zapowiedział by wcześniej, że nie zrobi nieprzemyślanych rewolucji w składzie podczas mercato. Problem w tym, że narazie nie ma nawet ... plotek łączących Otmara z Interem. Tak, więc narazie niech lepiej zostanie Mancini. Nawet dlatego - tak jak pisze Babel - żeby przełamać stereotyp o Morattim - skarbcu trenerów jednosezonowców.

ps. była czerwień dla kogoś z Bayernu i dla Mihajlovica.

ps2. Almiron łączony z Interem. Suma jaką chce dostać Empoli jedyne 10 mln. euro. Czujmy się jak w biedronce "codziennie niższe ceny".

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 wrz 2006, 20:12

Sero pisze:Coco od dłuższego czasu pisze o Hittzfeldzie i powiem tak, jeśli Niemiec zapowiedział by wcześniej, że nie zrobi nieprzemyślanych rewolucji w składzie podczas mercato.
Sero a powiedz mi po co mu rewolucja ? skład miałby taki ze tylko pozazdroscic ewentualnie qpic jakiegos skrzydłowego ale z najwyzszej półki ! a nie cos w typie Gonzaleza najlepiej C.Ronaldo albo Camel Meriem i ewentualnie bramkarza ...moze Buffon ? :roll: :P
wiecej nikogo nie potrzeba bo majac w srodku Vieire i Cambiasso mozemy wiele ale znajac zycie znowu nic z tego nie bedzie
Sero pisze:Problem w tym, że narazie nie ma nawet ... plotek łączących Otmara z Interem.

i to mnie bardzo boli , taki trener jest do wziecia a tu o jakichs Ranierich i Erikssonach pisza :?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 wrz 2006, 20:30

Ranieri, Eriksson to chyba jakis czarny humor.

Sama zmiana trenera dla zmiany wyklucza sens jej robienia. Jeżeli nowy trener to tylko lepszy. Najlepiej juz uznany, ambitny, dajacy nowa jakość. Nie potrzeba nam kolejnego dziadka odcinajacego kupony od swoich dawnych osiągnieć.
Mój stosunek do zamiany Manciniego na innego trenera jest niezmienny. Narazie powinien pracować Mancini, a weryfikacja nastąpi po sezonie. Chyba że przydarzy sie kataklizm. Czego osobiście bym nie chciał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2006, 20:31

coco pisze:powiedz mi po co mu rewolucja ?

W zasadzie to nie wiemy czego by oczekiwał. Co trener to inna koncepcja, a gdy jest w klubie kasa na transfery to i inni piłkarze niż miał poprzednik. Dlatego tak naprawde nie wiemy co Niemiec miałby zamiar zrobić. No, ale póki co to nasze gdybanie bo Hittzfeld z Interem ma teraz tyle wspólnego co my z Serie B ;) Posada Mancniego jeszcze nie wisi na włosku i powinniśmy wierzyć, że osiągnie jakiś wielki sukces w tym sezonie.

Skrzydłowy ? Nie głupi by był pomysł z Maloudą po zakończeniu sezonu kiedy to prawdopodobnie odejdzie Figo. Ale narazie nie martwmy się na zapas.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 wrz 2006, 20:37

Zico_FCI pisze:Nadal nie mam pojęcia o jakim meczu piszesz
Może coś mi się pomyliło. W zeszłym sezonie był jednak chyba taki mecz gdzie Inter przegrał z Romą...3:2 czy 4:3 :roll: Chyba 3:2. Tylko nie pamiętam jak tam się rozkładały bramki. Ktoś jest taki pamiętliwy :>

Co do plotek odnoszących się do nazwisk potencjalnych następców Mancini'ego.

Ericksson to nie jest moim zdaniem człowiek, który może prowadzić Inter. To jednak opinia trochę podparta tym jak ten gość dba o swoje relacje z mediami. W Anglii "nie dali mu żyć" i w Mediolanie mogłby być Roberto M. 2 :lol: Szwed zna jednak włoskie realia. Kiedyś z niezłym skutkiem prowadził Lazio więc może to nie taka zła kandydatura :>

Ranieri mnie kompletnie nie przekonuje. Najpierw nie poradził sobie z Chelsea, a potem z Valencią. A przecież ludzi do gry miał tam pierwszej klasy. To chyba najgorszy kandydat, mimo że jest Włochem :P

Benitez tak czy siak raczej nie opuści Liverpoolu. Za dobrze mu tam, gdzie jest :wink:

Hitzfeld to twardy gość. Na razie jednak jakoś cisza o nim. To powinien być dobry kandydat. Doświadczony trener z sukcesami i charyzmą :D Odpowiedni kandydat do Interu. Nie ma chyba jednak wiele wspólnego w swojej karierze z Serie A, to jednak w jego przypadku nie powinno być przeszkodą :wink: O nim plotki jednak nie mówią :roll:

Na razie jednak pozostawił bym Mancini'ego przynajmniej do końca sezonu. Dopiero wtedy bym ewentualnie podziękował mu za współpracę. Zwiany szkoleniowców, kiedy sezon jest w trakcie zwykle nie są najlepszym pomysłem :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2006, 20:40

RealFan pisze:Może coś mi się pomyliło. W zeszłym sezonie był jednak chyba taki mecz gdzie Inter przegrał z Romą...3:2 czy 4:3 Chyba 3:2. Tylko nie pamiętam jak tam się rozkładały bramki. Ktoś jest taki pamiętliwy

3-2. Najpierw było 3-0 dla Romy, później wszedł Adriano i zniwelował strate strzelając dwie bramki. Wówczas padła bramka sezonu "Calciomani" Francesco Tottiego po lobie na J.Cesarze. Był też piękny gol Imperatora.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 wrz 2006, 20:42

RealFan pisze:Może coś mi się pomyliło. W zeszłym sezonie był jednak chyba taki mecz gdzie Inter przegrał z Romą...3:2 czy 4:3
W ubiegłym sezonie Inter przegrywał z Romą 3-0 i doprowadził do stanu 3-2. Więc troche inaczej to wygladało niż opisałeś.

Pisaliśmy o mediach, że poprzez plotki tworza presje na zawodnikach, a sami plotkujemy na tematy dotyczce zmiany trenera, Czy aby przypadkiem to nie kibice tworza największa presje? Przeciez dziennikarze to także kibice. Nawet sam Moratti uciął łeb tym doniesieniom.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2006, 20:46

Babel pisze:Pisaliśmy o mediach, że poprzez plotki tworza presje na zawodnikach, a sami plotkujemy na tematy dotyczce zmiany trenera, Czy aby przypadkiem to nie kibice tworza największa presje? Przeciez dziennikarze to także kibice. Nawet sam Moratti uciął łeb tym doniesieniom.

No niby tak, ale my dyskutujemy tu po tym jak we wspomnianych mediach pojawiły się plotki. One dały po prostu temat do rozważenia wszelkich za i przeciew i więcej jest tych drugich ;) Choć z drugiej strony sam o tym pomyślałem 3 posty wcześniej, że skoro kibice o tym tak zaciekle dyskutują to jak media mają pozostać głuche. Jedno goni drugie :P

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 wrz 2006, 20:58

Babel pisze:Jeżeli nowy trener to tylko lepszy. Najlepiej juz uznany, ambitny, dajacy nowa jakość.
HITTZFELD :wink:
Sero pisze:Co trener to inna koncepcja, a gdy jest w klubie kasa na transfery to i inni piłkarze niż miał poprzednik
ok Sero zgadzam sie ale powiedz mi np jak mozna by było zrezygnowac z Vieiry albo Cambiasso ? bo jakos mi sie to nie widzi to samo tyczy sie obrony Zanetti Samuel Matrix "Grosso" - ale tylko w formie ! bo to co teraz gra to padaka . Dlatego tez nie wydaje mi sie aby az tak pozmieniał koncepcje . Piszesz ze inna wizja trenerska i inni piłkarze ok ale Mancini z tym składem nic nie osiagnie a Hittzfeld GDYBY BYŁ trenerem Interu napewno cos by wygrał choc to sa tylko przypuszczenia to nie podlega watpliwosci ze gdyby taki ktos wział sie za ta druzyne sukcesy same by sie pchały do nas

Sero pisze:Skrzydłowy ? Nie głupi by był pomysł z Maloudą po zakończeniu sezonu kiedy to prawdopodobnie odejdzie Figo.

yyyy a czy Malouda to przypadkiem nie jest lewoskrzydłowy ? ... ja tam go nie widze w Serie A dla mnie jest srednim piłkarzem mimo iz w Lyonie podobno wymiata , ale trzeba zaznaczyc ze Lyon stanowi DRUZYNE , kolektyw który jest najlepiej budowany w Europie a w Interze ciagle nie ma druzyny i liczac na indywidualnosci mógłby sobie nie poradzic

RealFan pisze:W Anglii "nie dali mu żyć" i w Mediolanie mogłby być Roberto M. 2
jesli miałby byc 2 Mancinim to lepiej zeby został Roberto , o Erikksonie pisałem juz wyzej

RealFan pisze:Hitzfeld to twardy gość. Na razie jednak jakoś cisza o nim. To powinien być dobry kandydat. Doświadczony trener z sukcesami i charyzmą Very Happy Odpowiedni kandydat do Interu.
heh widze ze mój pomysł sprowadzenia Hittzfelda na ławke trenerska popiera coraz wiecej osób :P . RealFan to co napisałes to 100 % tego co go cechuje , on wie czego chce i wie jak to osiagnac
RealFan pisze:Nie ma chyba jednak wiele wspólnego w swojej karierze z Serie A, to jednak w jego przypadku nie powinno być przeszkodą
zawsze mozna spróbowac ale patrzac jak niemcy grali we Włoszech to widac ze ten styl im lezy , Hittzfeld mimo iz w Italii nie grał tez by sie przyzwyczaił

RealFan pisze:O nim plotki jednak nie mówią
:cry: :cry: :cry: prawda boli , ale mam nadzieje ze Moratti wspomni sobie o kims takim , wtedy w klubie mielibysmy 2 wielkie autorytety jeden trenerski a drugi kazdy wie jak Moratti jest szanowany :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 wrz 2006, 21:31

coco pisze:yyyy a czy Malouda to przypadkiem nie jest lewoskrzydłowy ? ... ja tam go nie widze w Serie A dla mnie jest srednim piłkarzem mimo iz w Lyonie podobno wymiata , ale trzeba zaznaczyc ze Lyon stanowi DRUZYNE , kolektyw który jest najlepiej budowany w Europie a w Interze ciagle nie ma druzyny i liczac na indywidualnosci mógłby sobie nie poradzic

To jest lewo skrzydłowy ale to nie jest piłkarz , który gra pod siebie on gra dla drużyny , potrafi zejść do środka i pracowac w obronie, więc napewno sobie poradzi :)a jeśli Maluda jest średnim skrzydlowym to w Serie A skrzydlowych nie ma wcale :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”