Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 147

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 wrz 2006, 17:18

Przyznam, że troche dziwia mnie decyzje jesli chodzi o rezygnacji z Łągiewki i Żewłakowa. Żewłakow jest jaki jest, ale w defensywie przynajmnie trzyma poziom. Dziwi tym bardziej, że wszyscy boczni obrońcy są nominalnie prawymi obrońcami. Co do Łągiewki to myślałem że dostanie szanse pokazania się na treningach. Nie ukrywam że chciałbym go zobaczyć aby zweryfikowac wszystkie te recenzje jakie dochodza do Polski. Oczywiscie weryfikacja na korzyść Łagiewki, nawet kosztem Bąka. Tak samo dziwi, że Lewandowski i Radomski są przedstawiani jako pomocnicy. Watpie aby na tle Portugalii wypadli tak korzystnie jak z Serbia. Ogólnie powołana kadra nie wyglada źle.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 wrz 2006, 17:42

sbQ pisze:Doświadczenie Smolarka i Franka może się przydać.
Doświadczenie to nie wszystko. Po co oni w reprezentacji w obecnej formie? Tylko zajmują miejsce na ławce rezerwowych, bo nie wierzę, że LEo wystawi Ebiego kosztem Jelenia.
sbQ pisze:Franek być może zaczyna odzyskiwać fromę
Oj wątpię... Chciałbym żeby tak było, ale po oglądnięciu bramki którą zdobył za wiele bym po nim sobie nie obiecywał. Franek dzięki temu trafieniu zdjął tylko z siebie bagaż tych godzin bez bramki, o tyle jest w lepszej sytuacji, ale nic więcej. Są lepsi jak narazie.
sbQ pisze:Jak narazie to w Polsce za wiele nie pokazał, więc chyba nie ma się co podobać
Dotychczasowe mecze o pkt sztuk 2 napewno nie działają na jego korzyść, a szczególnie porażka z Finami. Masz rację, ale mam nadzieję że "My" jako Polacy damy mu się wykazać.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 wrz 2006, 18:40

Powiem wam, że obecność Bronowickiego w kadrze, w takiej formie jest przerażająca. Podczas 15-minutowego skrótu meczu z Sanoku Bronowicki zaliczył około 15 strat ( :shock: ) i zawalił bramkę. W Mecze z Koroną chyba ze dwie bramki na jego konto i był ogólnie beznadziejny. Wczoraj to chyba najsłabszy na boisku. :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 wrz 2006, 19:10

czeher pisze:LAgiewka - wreszcie dostanie szanse Okej
:angry: kuwa kiedy ja sie doczekam :!: szkoda gadac, juz myslalem ze idzie w dobrym kirunku a tu troche sboczyl znowu :x

W sumie ktos musial odpasc ale dlaczego wlasnie Lagiewka :think: czy Leo widzial go wogole na oczy :?: myslalem ze przynajmniej treningi beda dla niego okazja do pokazania sie a tu odeslany :cry:
Wasilewski jednak w kadrze, sam w to powatpiewal, iz znajdzie sie w kadrze na nastepne mecze a tu jednak tak
Zewlakow :roll: podczas lm wszytscy sie podneicali tym, iz nie zagral Zewlakow bo to lepiej dla kadry :roll: gdyz dopiero co po lekkiej kontuzji wrcocil i prosze :?
Dudek :ok:

Co do Bronka - chcialem zeby zagral w kadrze bo naprawde gdy jest w gazie klasa swiatowa ale w takiej dyspozycji :roll: :roll: :roll: :roll:
limansky pisze:A ja nie wiem co w tej reprezentacji robią jeszcze Bronowicki, Smolarek i Frankowski.
SMalarek akurat zaczal grac w klubie "dzieki" kontuzji Valdeza wiec powinien byc w lepszej dyspozycji niz ostatnio na zgrupowaniu kadry, Franek podobna sytuacja gra regularniej niz mialo to miejsce w Wolverhampton wiec nie skreslabym ich - zawsze na kilka minut moga sie przydac - to glownie tyczy sie Franka

Mam nadzieje ze Bak bedzie w lepszej formie, usprawiedliwa go to, ze podczas ostatnich spotkan nie byl w sezonie, w Katarze wakacje mieli ale czy juz sie skonczyly :?: :think: moze Konstanty wie :?:

Jop chyba dalej nie gra ale glowy sobie uciac nie dam :!:

I na koncu Giza - wg mnie jest to blad powinien zostac w miejsce np Jopa - za niego Lewy na obrone -

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 wrz 2006, 19:26

czeher pisze:Mam nadzieje ze Bak bedzie w lepszej formie, usprawiedliwa go to, ze podczas ostatnich spotkan nie byl w sezonie, w Katarze wakacje mieli ale czy juz sie skonczyly :?: :think: moze Konstanty wie :?:
No proste, jeszcze pytasz 8)
Liga katarska rozpoczela swoje rozgrywki 7 wrzesnia :wink: Dotychczas rozegrali 4 kolejki. Al-Rayan zajmuje 7 miejsce w 10 zespolowej lidze. Ale rozegrali 1 mecz mniej, 1 zwyciestwo i 2 porazki.

08.09.2006 - Al-Rayan - Al-Garrafa 1-3
14.09.2006 - Al-Rayan - Umm Samal 0-2
22.09.2006 - Al-Rayan - Al-Khor 3-1

Kolejny mecz Al-Rayan gra dzis o 21.30 z Al-Wakra :wink:

Jakby ktos chcial wiecej informacji - tutaj jest link do forum tego zespolu - > KLIKNIJ 8)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 wrz 2006, 20:46

sQ pisze:W dodatku nie mamy drugiego tak uniwersalnego piłkarza jak Smolarek
:shock: :?: Nie wiem na czym ta uniwersalnosc polega. Prawe skrzydało i napad, czyli jakby nie patrzec :arrow: Ireneusz Jelen
Doświadczenie Smolarka i Franka może się przydać.
Nie wiem czy oni sa az tak bardzo doswiadczeni w reprezentacji.
Doświadczenie bardziej się przydaje niż dobra forma.
No to bierzemy do kadry Swierczewskiego, Kłos, Hajto, Jusko i Rzasę...
SMalarek akurat zaczal grac w klubie "dzieki" kontuzji Valdeza wiec powinien byc w lepszej dyspozycji niz ostatnio na zgrupowaniu kadry
Oceny, ktore zbiera za swoje wystepy jednak nie powalaja, a raczej martwia. Co sie stało z zawodnikiem, ktory jeszcze niedawno był kluczowa postacia w Dortmundzie.

Skreslenie poraz kolejny Gizy to poraz kolejny bład, bo jest on zawodnikiem lepszym niz Garguła, ale to nie ja decyduje. Franek sie przełamał wiec wreszcie jest jakis argument zeby go powołac. Grac i tak nie bedzie, a przynajmniej nie powinien. Grzegorz Bronowicki to zart od sztabu szkoleniowego, zeby poprawic humor Polskim kibicom. Moze oni naprawde nie posiadaja odbiorników TV, albo nie interesuja sie tym co sie dizeje w Polskiej piłce.
Poraz kolejny brak nominalnego lewego obroncy dziwi, ale tez kto ma tam grac, Jop kiedys grał na lewej, ale to było chyba w KSZO...
Łagiewki jeszcze nie zobaczyli, a juz go skreslili najwidoczniej zadne info z Rosji do nich nie doszło, za to poczytali troche prasy o Dudku i juz go nie ma, na całe szczescie...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 wrz 2006, 21:19

Messi E2 Ronaldinho pisze:
czeher pisze:
SMalarek akurat zaczal grac w klubie "dzieki" kontuzji Valdeza wiec powinien byc w lepszej dyspozycji niz ostatnio na zgrupowaniu kadry
Oceny, ktore zbiera za swoje wystepy jednak nie powalaja, a raczej martwia. Co sie stało z zawodnikiem, ktory jeszcze niedawno był kluczowa postacia w Dortmundzie.
Ebii i 1:0 dla BVB :twisted:
cloner pisze:KLIKNIJ Cool
:roll: :roll:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 wrz 2006, 22:10

Cofam to co napisałem wyżej, Ebi dostał szansę i w pełni ją wykorzystał! Strzelił dziś 2 bramki i wykazuje aspiracje do walki z Irkiem o pierwszy skład. W takiej formie napewno się reprezentacji przyda.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 wrz 2006, 22:12

I mamy atak Smolarek-Rasiak :D Jelen na prawym skrzydle i wymiatamy :P
Zurawski bez formy, na lawce siedzi, to niech w kadrze tez lawke pogrzeje :lol: Niestety Leo go kapitanem zrobil :roll:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 29 wrz 2006, 22:15

Wow Smolarek już razy 2 :) Spłaca w pełni zaufanie van Maarvijka. Dzisiaj w PS była jego wypowiedź, że Ebi się dziś przełamie i trafił w 10.
Taka forma napawa optymizmem przed kadrą :)

Brak Dudka w kadrze? To było do przewidzenia, pierwszym bramkarzem będzie raczej Kowalewski. Szkoda, że ponownie nie zobaczymy w akcji Łągiewki. Ciekawe dlaczego nie dostał on powołania, a dostał je Bronowicki? O to już trzeba by zapytać Beenhakera.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 wrz 2006, 9:17

W poniedziałek zaczyna się zgrupowanie reprezentacji przed meczami z Kazachstanem i Portugalią.

- I jest problem. Trener Auxerre uważa, że powinienem mieć przerwę. Muszę z nim porozmawiać. Może Jean Fernandez zadzwoni do kogoś ze sztabu polskiej reprezentacji?

A Pan chce grać?

- Przede mną tyle meczów, że chyba wolałbym odpocząć. Cieszę się z powołania, ale zdrowie jest najważniejsze. Koledzy raczej poradzą sobie z Kazachstanem beze mnie, to może zagrałbym tylko z Portugalią? Decyzja nie należy jednak do mnie.
Trochę lipa... Mam nadzieję, że Irek jednak zagra bo byłoby to spore osłabienie prawej strony. IMO jest na chwilę obecną najbardziej nadającym się piłkarzem na prawe skrzydło. Dobrze, że chociaż Smolarek złapał formę, to może tą lukę da się załatać.... :maruda:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 wrz 2006, 9:24

Trener Auxerre uważa, że Ieleń powinien mieć przerwę. "Muszę z nim porozmawiać. Może Jean Fernandez zadzwoni do kogoś ze sztabu polskiej reprezentacji? Przede mną tyle meczów, że chyba wolałbym odpocząć. Cieszę się z powołania, ale zdrowie jest najważniejsze. Koledzy raczej poradzą sobie z Kazachstanem beze mnie, to może zagrałbym tylko z Portugalią? Decyzja nie należy jednak do mnie" - kończy Jeleń.
:shock: W tej chwili od Irka powinniśmy zaczynać ustalanie składu, a tu taki pech :? Faktycznie jeśli nie czuje się najlepiej i jego gra miała by zakończyć się jakąś kontuzją to lepiej niech nie gra. Może Leo skorzysta z drugiej opcji i Ielen zagra tylko z Portugalią ?

Dobrze, że nie ma już Dudka. Z całym szacunkiem, ale powinno mu się zorganizować pożegnalny mecz i wogóle dać sobie spokój z Jurkiem. Dziwi brak Łągiewki, a to przecież ze środkowymi obrońcami mamy największy problem. Czyżby trener szykował Lewego na obrone :> A może Radomskiego ? w takim wypadku znalazło by się miejsce dla któregoś z nowych zdolnych jak Kaźmierczak czy Garguła na środek pomocy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 wrz 2006, 9:27

Koledzy raczej poradzą sobie z Kazachstanem beze mnie,
jasne poradza sobie, tam bedzie cholernie ciezko :!: zreszta Kazachowie do tej pory pokazali, iz trudno bedzie z nimi wygrac a w dodatku na ich dalekim terenie :? moze to moje zludzenie ale tam nie takie firmy jak Polska mialy problemy, remisujac badz odnoszac skromnie zwyciestwo w koncowce - przychodzi mi tutaj na mysl mecz Ukrainy z Kazachami -
A jak widze takie podjescie - poradza sobie beze mnie - moge domniemywac, iz juz niedoceniaja rywala i moze skonczyc sie totalna klapa :angry2:

Awatar użytkownika
LucasoMori13
Junior
Junior

Polscy Snajperzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LucasoMori13 » 01 paź 2006, 15:08

Gybym Byl Leo Beenhakerem to bym postawil na atak
Rasiak-Matusiak
Zuraw jest bez formy ostatnio ,a Rasiak wrecz przeciwnie.
Matusiak po ostatnim meczu w kadrze nabral zaufania do Polskich
kibicow, A poniewaz gramy z Kazachami to mozna malutka rotacje
zrobic w skladzie,lecz przeciwnika nie mozna zlekcewazyc!

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 15:17

23.
Właśnie rozpoczął się mecz SPL, Falkirk - Celtic. Od początku spotkania jest na boisku Maciek Żurawski który pomimo słabszej formy i tak jest najlepszym strzelcem Celtów w tym sezonie. Gra także w bramce Artur Boruc, który musi się pokazać gdyż Wojtek Kowalewski podobno kiepsko zagrał w derbach Moskwy. Przynajmniej tak twierdził kilka minut temu Bożydar Iwanow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”