Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 01 paź 2006, 9:48

Quantanmera ! Wisełka wygra do zera ! 8)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 paź 2006, 15:16

Ze względu na rozkład transmisji telewizyjnych 10. kolejki przez stację Canal+, zmianie uległa data rozegrania meczu Kolportera Korony Kielce z Zagłębiem Lubin. Spotkanie zostało przełożone na sobotę 14 października – początek o godzinie 18:15. Mecz będzie transmitowany na żywo w C+.
Mi bardziej pasował termin piątkowy ale trudno ... mecz najważniejszy .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 15 paź 2006, 14:10

na wczorajszym meczu prawie wszystko było do dupy , wynik , doping ehhhh.

Do plusów trzeba zaliczyc to że nawet grajac w 10 zmuszaliśmy Zagłębie do obrony . Z ego co zauważyłem z trybun wyróżniał się Zganiacz , mieliśmy chyba w końcówce dwie sytuacjie po których powinna paść bramka . Więcej o meczu będe wiedział jak obejże retransmisje .

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 paź 2006, 20:41

Korona szybko strzacila lidera i zamiast po tym sie podniesc to idzie w dol... jak by nie bylo 4 zawodnikow kontuzjowanych, Zganiacz nie gral za kartki. Cracovia ogrywa Korone 1-0. Mecz byl ciekawy, duzo akcji z jedej jak i z drugiej strony, lecz wszystki sie konczyly na 16 metrze :? Sztrzal Kowalczyka z wolnego :rydzyk: Nie wiem jak to Cabaj obronil, mial duzo szczescia a Kowlaczyk pecha. Obrona przy bramce tez sie nie popisala, ogolem to zasluzone zwyciestwo pasow :wink:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 21 paź 2006, 22:54

W pierwszej połowie mieliśmy przewage . Druga to wa naszym wykonaniu porażka . W przerwie ziomowej potrzebne są transfery , pomocnik i napastnik. Kowalczyk jeszcze jakoś gra ale brakuje mi drugiego w miare dobrego napastnika jeżeli nawet wróci Gajtek to i tak nie wiadomo kiedy odzyska formę po tak długiej przerwie . Nie ma Zganiacza i nie ma kto grać w środku pomocy obok Hermesa , Wilk czy Kwiek nie dają rady . Djokovic tez nie za bardzo się dzisaj pokazał .

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 paź 2006, 19:22

Niestety nie mogłem dzisiaj być na stadionie i kibicować mojej drużynie, ale obejrzałem transmisje w telewizji. Zatem chciałem podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Trener Wieczorek nikogo nie zaskoczył zestawieniem wyjściowego składu Korony. Powrót Marcina Robaka do linii ataku był niemal pewny po świetnym meczu w pucharze Polski. Przebieg spotkania ? Od początku meczu nasi piłkarze mieli przewage, jednak nie potrafili udokumentować jej golem. Groclin grał nieźle jedynie do straty pierwszego gola. Wyprowadzali ciekawe kontry, które nieraz zagrażały bramce strzeżonej przez Macieja Mielcarza. Cieszy przedewszystkim to, że Robak w końcu się przełamał i zdobył 2 gole. Dobry mecz Bonina - asysta przy pierwszej bramce. Ogólnie cały zespół zagrał niezłe spotkanie, jednak nasi zawodnicy są bardzo nieskuteczni. Wynik 2:0 nie odzwierciedla w pełni przebiegu spotkania. Mecz mógł spokojnie zakończyć się wynikiem 4:0 bądź 5:0.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 30 paź 2006, 13:17

Ja tylko dodam , że oddaliśmy 32 :shock: strzały na bramkę Dyskobolii. Mam nadzieje , że z Bełchatowa przywieziemy komplet punktów ewentualna porażka może oznaczać spadek w tabeli bo przecież ona jest strasznie spłaszczona do 7 miejsca drużyny mają podobna ilość punktów .

Dzisiaj o 19 na nowym stadionie odbędzie się mecz Korona II Kielce - Wisłoka Dębica kibice z Dębicy prawdobodobnie zawitają do nas w sporej liczbie . Cena biletów ulgowy 6 zł normalny 12 zł . [/url]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 paź 2006, 14:24

Ej ale warto powiedzieć że Sikorka zawalił 100% przy stanie 0:0 :roll: Jedną gdy dostał idealna piłke od Lazerevskiego z prawej flanki, i potem ten spalony którego nie było :wink: A jeszcze Adrian dostał zółtko za poźniejsza okazje [90%] i próba wymuszenia, i wyjście Groclinu 5 na 3 i strzał na wiwat. Co ważne Korona mimo tych znaków od Groclinu że tez mogą kąsac nie zmianiła gre. Bo swoje okazje mieli w tym meczu. Co nie zmienia faktu że Korona była w tym meczu poprostu lepsza. A mimo prowadzenia 2:0 nadal grała tak samo wysoko narażając sie na ukąszenia Sikorki :wink: Mi sie coraz bardzie podoba gra Kowalczyka, w tym meczu swoje szanse zawalił ale bardzo lubie takich napastników którzy są w stanie dograć z każdej czesci boiska. I tak dużo szukają gry. Fajnie ze tacy piłkarze wracają do kraju nie tylko po to by sie wozić że grali na zachodzie czy wschodzie :wink:

Awatar użytkownika
GrocaLKS
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GrocaLKS » 02 lis 2006, 16:14

Mój typ to 1-3.

Korona gra bodaj najbardziej widowiskowy futbol w lidze (czasem przyćmiewa ją Wisła Okuki). Drużyna bez większych gwiazd, bardzo zgrany kolektyw, dobry trener nie tolerujący świętych krów. Dobry fizjolog pracujący z kieleckimi triathlonistami. Dobra atmosfera w szatni. To wszystko procentuje. Wróżę podopiecznym Wieczorka miejsce w PUEFA, ale kto wie - może nawet walkę o mistrza.

mads7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mads7 » 05 lis 2006, 23:20

No niestety w meczu "pod szczytem" Korona uległa 2:3. MKS jak zwykle zawalił troche w obronie i nawet dobrze dysponowany Maciej Mielcarz nie był w stanie nic zrobić. Jeżeli chcemy myśleć o Pucharach, coś trzeba będzie z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 lis 2006, 15:00

Korona ma teraz słabszą passę ale jestem przekonany, że spokojnie zajmą minimum 3 miejsce. W klubie nie ma gwiazdeczek i cała drużyna gra na równym wysokim poziomie. Według mnie Korona będzie rywalizować z Lechem Poznań i Zagłębiem Lubin o Europejskie puchary (3 miejsce). ŁKS Łódź i GKS Bełchatów stoją wysoko ale poprostu jest to wynik wcześniejszych dobrych meczy, teraz zaczynają grać coraz słabiej. Jeszcze jest szansa w Pucharze Polski ale po meczu Stal Sanok - Legia Warszawa stwierdzam, że wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 lis 2006, 8:36

Fishbone pisze:Europejskie puchary (3 miejsce).
Nie wiem czy wiesz (chyba nie) ale trzecie miejsce nie daje europejskich pucharów. Mistrzostwo – el.LM, wicemistrzostwo i Puchar Polski – puchar UEFA. :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 lis 2006, 8:47

Zico_FCI pisze:
Fishbone pisze:Europejskie puchary (3 miejsce).
Nie wiem czy wiesz (chyba nie) ale trzecie miejsce nie daje europejskich pucharów. Mistrzostwo – el.LM, wicemistrzostwo i Puchar Polski – puchar UEFA. :wink:
Teraz się szczerze dowiedziałem, ale zawsze 3 miejsce było gwarantowane Pucharem UEFA :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 lis 2006, 14:54

Gazeta Wyborcza pisze: Szkoleniowiec Korony Kielce Ryszard Wieczorek miał we wtorek groźnie wyglądający wypadek samochodowy.

Jadąc rano z rodzinnego Wodzisławia do Kielc służbowym fordem mondeo, ok. godz. 8.20 w okolicach Olkusza na plamie oleju wpadł w poślizg i uderzył w drzewo.

Na szczęście trener wyszedł z opresji bez poważniejszego urazu - doznał jedynie obrażeń barku, ale po konsultacji lekarskiej wyszedł ze szpitala i po południu poprowadził już trening kieleckich piłkarzy.

Auto nadaje się jednak do kasacji. - Jestem cały, choć mogło się skończyć gorzej - powiedział krótko Wieczorek.
Całe szczęście, że tylko tak się skończyło.
Swoją drogą to bardzo dobry trener i nie może się nie podobać styl w jakim gra Korona. Szybko, pressingiem, do przodu. Oby tak dalej. No i życzę dużo zdrowia.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 lis 2006, 0:48

Mamy za sobą już 2 mecz w Pucharze Ekstraklasy. Gwoli przypomnienia pierwsze spotkanie w tych rozgrywkach przegraliśmy 1:2 z Widzewem Łódź, tracąc 2 gole w ostatnich dziesięciu minutach.
Co do meczu z Cracovią, to w pełni udał nam się rewanż za mecz ligowy. Nasi piłkarze wygrali 1:2 po golach Kowalczyka i Bonina. Honorową bramkę dla Krakowian zdobył Sebastian Kurowski.
Szczególnie godny uwagi jest drugi gol autorstwa Bonina. Grześkowi wyszedł niesamowity strzał i trafił do siatki z 30 metrów.

Bramka Bonina - http://s004.wyslijto.pl/index.php?file_ ... k=pozyczka

Gol Kowalczyka - http://s004.wyslijto.pl/index.php?file_ ... &gk=laptop

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”