Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 240

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 paź 2006, 16:56

1-1 :?

Druga połowa to bicie głową w mur. Cagliari zamurowało się 9 piłkarzy w okolicach 20 metra i niewiele dało się zrobić aby wyjść na czystą sytuacje. Kiepsko, nie miał kto pokierować grą w środku i widać, że występ Dacourta w poprzedniej kolejce to tylko jednorazowy wypad. Najlepszy na boisku bez wątpienia Solari. Strzelał, kiwał, dośrodkowywał, odbierał, ale wszystko w licho. Dwukrotnie był bliski gola, raz po strzale z nożyc, a drugi z końcówki meczu jednak świetną paradą popisał się Chimenti. No cóż pisałem, że nie można tego meczu przegrać lub zremisować, ale niestety nie udało się. Teraz przerwa na reprezentacje i trzeba coś poprawić. Kolejny mecz za 2 tygodnie.

Mancini ? cierpliwość powoli się kończy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 paź 2006, 17:05

Takie straty punktu moga nas sporo kosztować w decydującym momencie. A potem nie będzie juz gdzie odrabiać.

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie jakby Mancini celowo pomijał Solariego mimo iż ten pokazuje, że zasługuje na pierwszy skład. Nawet to dzisiejsze ustawienie z trzema napastnikami jakby specjalnie przygotowane aby Santiago nie wyszedł z pierwszej jedenastce. Fajnie jakby to były tylko moje błedne wrażenia. Mam nadzieje, że z Crespo i Grosso to nic poważnego bo kadra coraz bardziej dziurawa juz na poczatku sezonu. Czekam z utęsknieniem na Vieire i Cambiasso, bo tam mamy największe rezerwy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 17:42

Druga połowa to bicie głową w mur. Cagliari zamurowało się 9 piłkarzy w okolicach 20 metra i niewiele dało się zrobić aby wyjść na czystą sytuacje.
Nie wiem czy Borek mi zamazał obraz gry swoimi komentarzami, czy poprostu ogladałem nie ten mecz. Fakt Inter troche sie poderwał w drugiej polowie, ale tylko troche. Ja pamietam za to okres jak Cagliari w pewnym momencie w drugiej polowie przez 5 minut nie schodzilo z polowy Interu z pilka, za to Inter tylko wybiciem potrafil wybic pilke ze swojej polowki. A juz nawałka Esposito w polu karnym i Suazo(czy on jest z Hondurasu) na prawej a obok 7 :!: pilkarzy Interua tu ciagle dosrodkownaie Davida Esposito przyjmuje, ktorys z pilkarzy Interu wywala ja pod nogi Suazo i tak 4 razy. Naprawde nowy styl...
Naprawde to nie pierwszy sezon Manciniego, a on dalej nie potrafi pokierowac zawodnikami. Jeden sezon, potrzeba czsu, drugi potrzeba czasu, trzeci czasu potrzeba....
Dla mnie Cuper i jego styl prowadzenia przez jego okres był o klase lepszy niz Manciniego.
Dzisiaj bardzo zgorszył mnie Zlatan pierwszy mecz miał bardzo imponujacy, ale powoli przypomina mu sie Turyn strat ma tyle co ostatnio Ronaldinho i gra tak samo. Jedyny plus :arrow: ambicja i walka, ale ogrom strat przed polem karnym deklasuje to wszystko. Adriano mial kpaitalny strzal z dystansu, widac było ogromna chec gry, ale kiedy chciał cos zrobic obok nei było nikogo, no i asysta. Jednak to i tak daleka droga do jego optymalnej formy.
Bramka dla Cagliari pdała w miejsccscu gdzie powinien byc Maicon, nie poraz pierwszy czy Cordoba, obaj mnie nie przkonuja i dziwie sie, ze mimo to sa wystawiani notorycznie...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 paź 2006, 20:22

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=61601

Tragedia. Jedyny napastnik na którego mozna liczyć jeśli chodzi o gole wypada ze składu na 4 tygodnie. Teraz prawdziwa chwila prawdy przed Adriano i Ibrahimovicem. Swoja droga w ostatnich chyba za szybko ogłoszono powrót do formy Szweda. Aby skomentować jego ostanie 2 mecze chyba nawet Niggaz'owi by świczek zabrakło. Tutaj ja także posypuje głowe popiołem, bo tez za szybko ogłosiłem jego powrót.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 paź 2006, 21:08

Ehhh i do tego także Cruz kontuzjowany :? Nie dobrze się stało, tyle kontuzji już na początek sezonu. Oby to był limit na cały sezon. Wypadają wszyscy którzy strzelają bramki. Na inter.it obejrzałem skrót meczu z Milanem (3-2) i świetny mecz w wykonaniu Adriano. Najpierw bramka z karnego, później dobrze wykonany wolny, który odbił przed siebie Dida i Oba Oba dobił na pustą, a na koniec przy stanie 2-2 w 91 minucie ustalił wynik na 3-2. Tak sobie myśle, że Mancini powinien mu póścić ten mecz na taśmie i może Imperator przypomniał by sobie jak się strzelało :] Jednak martwi mnie jeszcze coś. Mianowicie w kolejnym meczu nie potrafimy zachować czystego konta (narazie udało się to tylko z Roma). Przed drużyną jeszcze sporo pracy aby dojść do mistrzowskiego poziomu.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 paź 2006, 21:32

I znow potkniecie .... jak to jest, że klub wydaje grube miliony na transfery i pozniej gra jak Serie C1 :roll: bo w B graja lepiej :wink:

Wszyscy mówią "Won Mancinni" tylko, ze przed nim byli inni trenerzy i było to samo .... (Coppa Italia i ....). Moratti tez robi zla robote dla klubu ... wprawdzie przyczenil sie do zdobycia Mistrzostwa :lol: , ale poza tym to wydaje tylko ksae i kase (swoja drogą to ewenement bo nie znam drugiego takiego klubu z taka kasa ktory od wielu lat ma slabe wyniki)

Jedyny wniosek z tego to taki, że trzeba by zmienic polityke transferowa ... bo od wielu sezonow wymienija pol skladu i Inter gra jak gra :roll:

Chyba trzeba by zatrudnic Moggiego bo dzieki niemu cos tam zdobyl Inter :lol:

P.S hmmm ... Co mnie to obchodzi :roll: dla mnie lepiej jak Inter gra tak jak gra w tym sezonie :wink:

Pozdrawiam i życze powodzenia

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 21:48

Ehhh i do tego także Cruz kontuzjowany Nie dobrze się stało, tyle kontuzji już na początek sezonu.
Przeciez mowiono, ze Mancini spokojnie moze wystawic dwie rownorzedne "11" wiec dwoch napastnikow kontuzjowanych jest dwoch kolejnych.
Przed drużyną jeszcze sporo pracy aby dojść do mistrzowskiego poziomu
O to bedzie trudno, bo chyba w obecnym Interze, tylko Moratti pamieta jak jak Inter takowa prezentowal jeszcze pod reka jego ojca...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 paź 2006, 16:04

Nie było mnie tu długo... chyba nadszedł czas by przerwać milczenie...

Co mecz to Inter gra gorzej. Po pierwszej połowie SuperCoppa chciałem wywalić na zbity... poprostu chciałem odejścia Manciniego. Ostatecznie wygrali ten mecz, ale zdania nie zmieniłem. Po meczu z Fiorą myślałem, że się myliłem, a po meczu z Romą już prawie w to uwierzyłem. Jednakże to co oni zrobili z Bayernem i wczoraj z Cagliari woła poprostu o pomstę do nieba. Gramy na 2 DM, a tracimy chyba najwięcej bramek w lidze, a przynajmniej o wiele za dużo. Do tego całkowity brak zaangażowania u większości zawodników dobija mnie całkowicie. W tym momencie zgłaszam protest. Dopóki Mancini będzie siedział na ławce trenerskiej Interu nie oglądam ich. Szkoda nerwów. Tylko, że z drugiej strony dzisiaj przeczytałem ewentualnych następców Mancio... Ranieri i Eriksson :roll: nie ma na rynku trenerskim lepszych szkoleniowców? Wydajemy rocznie chyba więcej niż sam Romek, a nei stać nas na trenera z prawdziwego zdarzenia? Życzę Manciniemu jak najlepiej, ale gdzie indziej. Ja mówię stanowcze NIE dla jego pracy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 paź 2006, 16:48

Ogólnie rzecz biorąc to najwięcej zarzutów można mieć co do zaangażowania poszczególnych graczy. Nie ma tej agresji, checi zdominowania środka pola które było widoczne od drugie połowy meczu o Coppa Italia z Romą, do końcówki meczu z Chievo. Nagle jakbym widział inny zepoł. Fakt, że kontuzje Interu nie omijaja, stąd można zwalić wine na absencje kluczowych graczy drugiej lini. Jednak pojawiaja się pierwsze symptomy kryzysu.
Martin Pellegrino pisze:Gramy na 2 DM, a tracimy chyba najwięcej bramek w lidze, a przynajmniej o wiele za dużo.
W tym problem, że w tej chwili gramy jednym DM, bo tylko jeden pozostał Manciniemu do dyspozycji. Wcale nie jest powiedziane że grając 2 DM będziemy tracic mało goli. Bramki padaja po słabej grze obronnej całej dryżyny, albo po błedach indywidualnych piłkarza. O ile to pierwsze zagadnienie leży w gestii trenera, to na to drugie trudno coś poradzić.

O Mancinim pisałem już o wiele za dużo. Ogólnie przychylam się do waszych spostrzeżeń. Jednak dla mnie kluczem w budowaniu dryzyny jest konsekwentne realizowanie celow. Czasami moja konsekwencja jest silniejsza od realnej oceny. Celem jest mistrzostwo, a czy cel zostanie osiągnięty zobaczymy na końcu sezonu. Dopiero wtedy można weryfikować prace trenera. Inna sprawa, ze Manciniemu brakuje konsekwencji w decyzjach personalnych, co mi najbardziej przeszkadza. Reasumujac za bardzo dramatyzujemy, co do tej pory było raczej domena prasy. Za soba mamy 5 kolejek i punkt straty do prowadzących Romy i Palermo. Wiec nie jest tak źle, choc nie można bagatelizować podejścia piłkarzy do spotkań. Tutaj zalecane są rozmowy wychowawcze, jak nie poskutkuje to odsunięcie od składu lub kary finansowe. Tylko ta nieszczęsna Liga Mistrzów.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 paź 2006, 19:29

:arrow: www.sport.onet.pl/0,0,1412180,wiadomosc.html

hmmm czyżby kolejna afera w Serie A? :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 paź 2006, 12:01

Babel pisze:W tym problem, że w tej chwili gramy jednym DM, bo tylko jeden pozostał Manciniemu do dyspozycji. Wcale nie jest powiedziane że grając 2 DM będziemy tracic mało goli.
Hmm... trochę to tak jakby powiedzieć, że grając czterema napastnikami nie strzelimy dużo bramek. Po to gramy na dwóch DM-ów aby mieć gwarancję dobrej gry z tyłu. Innego rozwiązania nie widzę. Z Romą w Supercoppa i z Fiorentiną grali Cambiasso i Vieira czyli jak by na to nie patrzeć jedni z lepszych DM na świwcie. A we wspomnianych dwóch meczach straciliśmy 5 bramek, a powinniśmy więcej. Nie chcę szukać winy u nikgo. Poprostu z taką grą nie mamy szans na nic. Nawet w Coppa Italia zostaniemy zneutralizowani przez Juventus :lol: a każdy wie, że Mancio lubuje się w wygrywaniu tego trofeum.

Martwi mnie także plaga kontuzji. Jeśli o to chodzi to można zbadać czyja to wina. Nie można wszystkiego zwalać na pech. Moim zdaniem piłkarze nie są przygotowani wystarczająco do sezonu. Starcza im siły i motywacji na maksimum 70 minut. Potem dzieje się coś bardzo dziwnego. Jak można stracić 3 bramki w kilkanaście minut z Chievo? Mancini pokazał, że można, ale to jest powód do dumy? Nie sądzę. Moim zdaniem Moratti powinien przemyśleć bardzo sprawę trenera i zatrudnić... Trapatoniego. Rzucił w 1989 roku klątwę to niech ją teraz ściąga :D Nie jestem wielkim fanem jego talentu trenerskiego bo piłka poszła do przodu, a Trap jakby tego nie zauważył i dalej Oldschoolowo prowadzi swoje drużyny. Z drugiej strony za zmianą trenera przemawia brak autorytetu wśród piłkarzy. Inter jest naszpikowany "gwiazdami" i "gwiazdeczkami" i takich zawodników trzeba prowadzić autorytarną ręką, albo poprostu (jak to ma miejsce w Barcelonie) być kumplem dla piłkarzy. A Mancini nie spełnia (moim zdaniem) ani tego pierwszego, ani tego drugiego założenia. Koleją sprawą jest brak... nie wiem jak to powiedzieć... mentalności? Za dużo frustracji jest u piłkarzy. Za dużo czerwonych kartek. W każdym meczu Vieira kłóci się z sędziami, a przecież wystarczy jak Mancio mu powie: "słuchaj, zarobisz jeszcze jedną kartkę za kłótnie to odsunę cię od składu" i powinno się to skończyć. Ale nie. Vieira praktycznie w każdym meczu zarabia żółtą kartkę za kłótnie z sędziami. A potem jeden głupi faul i czerwień.

Reasumując. Mancini nie radził sobie z rzemieślnikami jakich miał w ostatnich dwóch latach. Teraz dostał parę "gwiazd" i "gwiazdeczek" i widać, że jak sobie nie radził tak sobie nie radzi. Massimo... proszę... zwolnij go.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 paź 2006, 12:13

A ja ponowie zmienie temat :roll:

Mam małe braki bo mnie nie było a chyba temat świeży :P

Derby mercato ? :twisted:

Gonzalo Higuain - River Plate - 18 lat - znacie temat ? Młody jest wystawiony na liste transferową. Ale w tym przypadku jest też MSI i podzielona karta piłkarza. Inter ponoć szuka pomocnika. Ba środkowego. Jak znalazł ? Bo wątpie by Milan był nim tak mocno zainteresowany skoro sprowadził przed sezonem Gourcuff'a. Tym bardzie że z tego co piszą 18 letni Marcelo cel nr. 1 gdyż zastąpi kontuzjowanego Sergihno na dobre. Ale co mnie cieszy szukają [niby] młodych alternatyw...

Argentyńczyk pewnie by sie odnalazł w ekipie Nerazzurich bo miał by obok samych rodaków 0 tylko czy to nie za dużo ? znów Argentynczyk :roll:

Obrazek
Nowy Kaka' :P tylko że Argentyny - podobny nawet hehe

Małe co nie co :twisted:

P.S I odpowiedz Realu :wink:

Mer 12:03 Real Madrid Real su Gago, il nuovo Redondo ...

Nowy Kaka' - Nowy Redondo :] idzie nowośc :P Jeden z River - drugi z Boca :wink: Gago i Palacio ostatnio błyszczą widać że wiedzą o ludziach z europy na meczach Boca :] W popszedniej kolejce 2:0 w plecy - czerwona - kończy sie 3:2 dla Boca - Palacio bohater :P

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 paź 2006, 12:21

Zaza pisze:znów Argentynczyk
Nieoficjalnie mówi się że Moratti planuje przenieść Inter do ligi argentyńskiej, zeby sukcesy odnosic.

Po co im ten młodzian :roll: Jesli ma głowe na karku to nie pojdzie do Interu, kazdy wie co tam sie dzieje ... za sezon zotanie wymieniony (zreszta jak pol skladu)

Pytanie do kibiców Mistrzów Włoch : Jakiego młodziana w ostatnich latach Inter wyprowadził na "ludzi" :?: Bo może lepiej zostawić chłopaka :roll:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 paź 2006, 12:22

Martin Pellegrino pisze:Hmm... trochę to tak jakby powiedzieć, że grając czterema napastnikami nie strzelimy dużo bramek.
Czy jeżeli wystawisz 5 napastników masz gwarancje, że strzelą więcej niż jeden napastnik? Nie. Jeżeli drużyna jest dobrze ustawiona to nawet gra z jednym napastnikiem może być wydajniejsza od gry 5. Defensywni pomocnicy powinni zabezpieczać obrońców, rozbijac akcje przeciwnika, a w przypadku gry bez klasycznego rozgrywającego(tak jak Inter) powinni kreowac gre. Choc dla mnie to podzial na defensywnych i ofensywnych w dzisiejszej piłce się zamazuje, bo jest niewielu zawodników na świecie, których trener zwalnia z pracy w defensywie. Wole termin środkowi pomocnicy. Także gra nawet 5 DM ni gwaranyuje Ci czystego konta, bo zawsze bład może popełnić obrońca lub bramkarz. Jeszcze jedno duet Cambiasso - Vieira, który miał byc podpora Interu, do tej pory miał okazje grać razem w 2 meczach oficjalnych. Trzeba im dac troche czasu.
Martin Pellegrino pisze:Nawet w Coppa Italia zostaniemy zneutralizowani przez Juventus
Chyba nie w tym sezonie.

Co do Vieiry i jego głupich kartek. Z tego co pamietam został ukarany finansowo i na pewno został pouczony także przez trenera. Nie doszukujmy się jakiś spisków, bo tak na prawde nie mamy pojecia jakie tak na prawde sa relacje między Mancinim a zespołem. Podejrzewam że Moratti jest bliżej drużyny niż Ty i gdyby widział cos niepokojacego już dawno by zainterweniował. Jedyne co wzbudza u mnie niepokoj poza kontuzjami, to cechy wolicjonalne prezentowane przez niektórych graczy w ostatnich dwóch meczach.
Martin Pellegrino pisze:Massimo... proszę... zwolnij go.
Nie słyszy Cię. Głośniej.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 paź 2006, 12:40

Sawyer nawet przenosiny mogą nic nie dać - i Boca, i River to tuzy na ich warunki :]

Co to tego młokosa to co byś Ty czy ja nie myślał o Interze dla niego występ obok Crespo, Cambiasso czy Zanettiego był by czymś. Wiec to też może mieć znacznie. W Milanie nie ma obecnie Argentyńczyka a w Interze 7 [?] - az 7 ale to by mu pewnie pomogło w aklimatyzacji. A jeśli Inter naprawde szuka ofensywnego pomocnika to chyba lepiej zainwestować w młodego.

Wątpie by zasilił Milan jeśli na jego pozycji są młodzi Kaka' i Gourcuff - zawsze może grać Seedorf. Milan oddał Rui Coste mi. dla tego by Francuz miał "krótszą droge" do gry - wiec teraz nie widze sensu. Choć z drugiej strony ponoć może grać na prawej stronie [blisko środka] czyli w taki ustawianiu jak teraz Milan [bez klasycznych skrzydłowych] a Gourcuff też nie zadebiutował w Milanie za napadem a na pozycji Seedorfa...

Sawyer pisze:Pytanie do kibiców Mistrzów Włoch : Jakiego młodziana w ostatnich latach Inter wyprowadził na "ludzi"
:roll: czuje w Twoim głosie delikatną napine :roll: Z Manciniego moze wyprowadzi :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”