Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post autor: Chlopaczek » 11 gru 2004, 16:32

Baqu pisze:
Chlopaczek pisze: Ale najgorsze jest balwochwalstwo dlatego rzuce dwa cytaty oba z pisma swietego
"Nie będziesz czynił obrazu ani rzeźby. Nie będziesz oddawał im czci ani im służył, gdyż Bóg twój jest bogiem zapalczywym, który karze występek do trzeciego pokolenia, a nagradza zasługę do tysięcznego pokolenia" (Wj 20,4-5).
Chodzi mi głowie o pierszy cytat, gdyz on odnosi sie do Twojej wypowiedzi. Czy Ty wiesz co to znaczy błachowalstwo ? Otóż swłownik do reki i jedziemy !

bałwochwalstwo -
cześć oddawana bożkom pogańskim, bałwanom; pogaństwo

a co za tym idzie slowo to odnosi sie jedynie do pogaństwa, czyli nie do chrześcijaństwa, wiec w jak do qrwy nędzy : ) piszesz o błachowalstwie odnośnie Kościoła, przeciez jedno wyklucza drugie, a robienie krzyzy, obrazków Jezusa bla bla bla, to nie jest błachowalstwo !
No nie rozwalaj mnie.Jak sie maja slowniki do slow boga wyjasnij mi to?Co wazniejsze jest dla chrzescijanina to co mowi pismo swiete czy definicja ze slownika?Jedziesz na slowniku a ja jade na tym co bog przekazal swoim wiernym.Chyba mi nie powiesz ze modlenie sie do pomnika papieza to nie balwochwalstwo?Bo to papiez i jest glowa kosciola wiec nie jest poganski wiec mozna tak?
To moze jeszczcze jeden fragment z biblii?Nie oddam go dokladnie ale sens przekaze:
"Bo Bog twoj jest Bogiem zazdrosnym i nie bedzie dzielic sie czcia z rzezbami i obrazami.Twoj Bog chce zebys oddawam mu czesc w sercu i prawdzie"
Widze ze latwo chcesz usprawiedliwic zle postepowanie.Niezla proba.
Baqu pisze:
Chlopaczek pisze:Pawel krotko.Widze ze nie widziecie a raczej nie chcecie widziec pewnych rzeczy.Sprobuje jeszcze raz:

"Bóg, który stworzył świat i wszystko, co na nim, Ten, będąc Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach ręką zbudowanych" (Dz.Ap. 17:24).

Milej zabawy w kosciele.Zabawy ktora jest sprzeczna z naukami Jezusa.
Sprzeczna ? no wybacz, ale nawet 4 letnie dziecko wie, że Bóg nie mieszka w światyniach ręką zbudowanych tylko w Niebie, jaka Ty tutaj widzisz sprzeczność ??
Udajesz czy na serio nie wiesz o co chodzi?Nie badz infantylny.Ogromna czesc chrzescijan ktorych zapytasz po co chodza do kosciola odpowiedza Ci ze chodza tam "do Boga".Musze Ci to wszystko tlumaczyc lopatologicznie?Myslalem ze wierzacy maja wspaniala wyobraznie.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2004, 16:40 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”