Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: krzychu212 » 07 paź 2006, 22:15

No to się Hiszpanie nie popisali :? Monotonna gra i brak pomysłu na rozmontowanie defensywy. Szwedzi świetnie się bronili po strzeleniu pierwszej bramki (jak dla mnie szmata Ikera, ale przy okazji spalony), a pod koniec dobili rywala który o mały włos nie strzelił wyrównującej bramki (Puyol złapał formę strzelecką, tzn dochodzi do sytuacji a to sie liczy)a tu kontra i brak asekuracji. Tarzan sobie pobiegł sprintem i nikt nie przeszkodził wcześniej Allbackowi (nie wiem dokładnie jak się pisze jego nazwisko), a ten położył i zdyszanego Carlesa i Ikera. Xavi dzisiaj chyba pobił rekord jeśli chodzi o liczbę zagranych przez niego piłek. Każda akcja Hiszpanii przechodziła parę razy przez jego nogi, ale wyniknęło z tego jedynie kilka sytuacji. Nie mowię, że zagrał źle ale brakowało mu jakiegoś wsparcia, ruchu bez piłki. Iniesta po wejściu na plac gry nie pokazał nic szczególnego, tak jak to zwykł robić w brawach Barcy. Plusów dodatnich nie zauważyłem w grze piłkarzy z Półwyspu Iberyjskiego, natomiast tych ujemnych było aż nadto. W pierwszej połowie brak akcji bocznych obrońców, którzy mogliby stworzyć przewagę liczebną, w drugiej odsłonie troche Puerta sie troche pokazał, ale nic z tego nie wynikało. Ogólnie rzecz biorąc to jest chyba w końcu koniec Aragonesa. Nie zbłaźni się już pokazując swoje rasistowskie "ja", ani nie powoła Raula :smile2: , choć pewnie jego nastepca również będzie powoływał Blanco. Tak wogóle to zadziwiające jest to jak postępował Aragones. Kiedy Raul nie strzelał bramek dla Realu to był powoływany, a teraz, kiedy w LM i w lidze zaczął strzelać został odsunięty. Wiele było błędów za jego kadencji selekcjonera, miejmy nadzieję, wszyscy kibice ligi i reprezentacji Hiszpanii że będzie lepiej, bo gorzej chyba sie nie da.

Wróć do „Hiszpania”