Złota Piłka

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Berik » 09 paź 2006, 17:55

A dlaczego nie ma w ankiecie Henryka? :P
Titi raczej ma najwieksze szanse. Zawsze pomijany, w czolowkach, a ten sezon mial naprawde udany: final LM i final MS.Titi zasluzyl jak malo kto na zlota pilke.

I nie wiem czemu miejsce w tej ankiecie maja tacy gracze jak Terry, Zidane i nawet Ronaldinho. Terry nic specjalnego nie osiagnal, utrzymywal zawsze ten sam swoj dobry poziom.Ale nic po za tym. Zidane swoje juz dostal i na wiecej nie zasluzyl. Ronaldinho zagral beznadziejny mundial, mial kiepska koncowke sezonu i bardzo slaby poczatek sezonu obecnego.Te 3 graczy bym raczej wykluczyl.

Pirlo, Cannavaro. O ile Pirlo mnie w tym gronie zaskakuje to Fabio juz raczej nie. Pamietajmy, ze wygrywaja nie tylko swietni zawodnicy, oni musza jeszcze byc marketingowi i musza pokazywac, jakies zagrania nie z tej Ziemi. Pirlo? dobry jak zwykle, ale takich naprawde dobrych pilkarzy jest troche, chocby Deco. Canna mial genialny mundial. To bylo niesamowite co on odwalal. W Realu na razie to nie to samo, ale transfer na pewno dal mu rozglos, ktory jest przydatny przy ewentualnym wyborze tegoz zawodnika na grajka roku. No i jest kapitanem mistrzow swiata.

Co do Eto'o to zasluzyl. Pelno bramek, zwyciestwo w LM. Ale nie bylo go na mundialu. Co prawda taki Sheva zdobyl nagrode nie bedac na ME, ale cos mi sie wydaje, ze Samuel jeszcze nie jest tak powazany jak byc powinien. Eto'o jest mlody i dlatego pewnie ta komisja cala, ktora wybiera i prowadzi ten plebiscyt nie wybierze Kamerunczyka. Eto'o ma swoj czas i kiedys nagrode zdobedzie.

Faworytami Titi i Canna. ALe jednak Francuz :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”