Real Madryt - FC Barcelona (GRAN DERBY) 22-10-2006

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: rkoeman » 13 paź 2006, 21:06

Derby Mediolanu :lol:

nie rozmieszaj mnie. ludzie w mediolanie maja zupelnie inne podejscie do meczu inter- ac milan

traktuja to z humorem i nie nakrecaja sie tak jak katalonczycy i hiszpanie. znam malzenstwo wlochow z ktorych jedno kibicuje milanowi a drugie interowi. zupelnie inaczej to traktuja. tak samo zupelnie inaczej zachowuja sie sami wlosi ktorych nie raz widzialem w pubie champions.

nie ma nawet porownania miedzy wspomnianymi meczami. a tak btw to nie prasa hiszpanska wymyslila to stwierdzenia a prasa francuska. konkretnie L'Equipe

wiem ze kibice calcio ciagle chca dowodzic ze jest inaczej (glownie kibice polscy bo wloscy maja to gdzies). nie maja niestety racji. a juz Ty jako kibic Interu powinenec wiedziec jak wygladaja mecze miedzy zespolami ze stolicy mody. vide ostanie spotkanie (w piatek) pozbawione klimatu, dobrej gry i ciekawej oprawy

sprawdz tez ile osobo poza wlochami oglada wymienione spotkania

termin 'derby' nie oznacza tylko spotkania miedzy zespolami z tego samego miasta. zawsze mialo wiele znaczen a dziennikarze dosc czesto mylnie go uzywaja

ps - zagadka. skad wzial sie w ogole ten termin? :)

ps2 - bylem w madrycie, barcelonie i mediolanie. kilkarotnie. wiec moja pisanina nie jest bezsensowna napinka fana innej ligi. derby mediolanu tez maja swoj klimat (choc nie zawsze) i odlagam je jezeli tylko moge. jednak jest to zupelnie co innego

Wróć do „Wracając Do Meritum”