FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 213

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 paź 2006, 21:02

No wiesz jeden przeblysk i koniec fajerwerkow Niggaz.Zobaczymy z Madrytem i Londynem jak zagra. MOze sie cholernie zmobilizowal na dzisiejszy wieczor tylko, a pozniej znowu bedzie piach grac. Ja tam na razie sceptycznie podchodze do tego.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 paź 2006, 21:02

Przecież nie wiecie jak grał. Nikt tego z was nie widział. :lol: Fakt strzelił 2 bramki ale Ronaldo w zeszłym sezonie tez parę ustrzelił a grał do dupy

wiem głupia napinka :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 paź 2006, 21:02

No w końcu formę odnalazł Ronaldinho ;) Po tym golu na 1:1 Kanoute, myślałem że Sevilla jeszcze się odnajdzie, jednak nic bardziej mylnego. Potem gola strzelił znowu Ronni i na koniec Messi. Mecz sam w sobie był bardzo ciekawy, dużo było akcji ofensywnych z jednej i z drugiej strony. Jednak barcelona stworzyła sobie więcej sytuacji podbramkowych i zasłużenie wygrała ten mecz. Sevilli nie pomógł nawet Kepa, który w tym sezonie gra bardzo dobrze. Praktycznie mecz był na dobrym poziomie, mógł się podobać kibicom. barcelona wykorzystała wpadkę Valencii, która przegrała co by tu nie mówić niespodziewanie z Celtą. :cry:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 paź 2006, 21:13

Najgorszy mecz jaki pamietam. Na całe szczescie pokaza skrot 3 minutowy... Jednak z relacji czy to na serwisach Barcy czy Sevilli wynikało jasno, ze Barcelona była druzyna lepsza. Sceptycy co do powortu do formy ronaldinho raczej maja coraz mniejsze pole do popisu, drugi mecz i Ronaldinho pokazuje swietna forme, najpierw z Ekwadorem teraz ogromny wkład w zwyciestwo nad Sevilla.
Jednak dla mnie bohaterem nr.1 w Dumie KAtalonii był Iniesta. Z realcji wynikało, ze wszystko praktycznie odbywało sie przy jego udziale. Obstawiłem srodek ze srodowego pojedynku Xavi - Iniesta i sie nei przeliczyłem. Jednak Xavi nadal nie przekonuje, asysta przy bramce Leo to wszystko za co mozna go pochwalic dzisiaj...
Najwazniejsze zwyciestwo i ucieczka Valencii i Realowi...

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 15 paź 2006, 21:51

wszystkim kibicom FCB, ktorzy sa w swietnych humorach i kibicom Realu, ktorzy sa w marnych humorach (przynajmniej jesli chodzi o aspekt pilkarski) przedstawiam tabele Primera Division (na te chwile), aby kibice FCB byli jeszcze bardziej zadowoleni a kibice Realu pograzyli sie jeszcze bardziej w smutku ;>

1 Barcelona 6 16-5 16
2 Valencia 6 12-5 13
3 Atletico Madrid 6 10-5 13
4 Sevilla 6 13-8 12
5 Real 6 8-3 11
6 Deportivo 6 7-4 11
7 Zaragoza 6 14-9 10
8 Recreativo Huelva 6 8-6 10
9 Getafe 6 4-3 10
10 Villarreal 6 5-6 8
11 Mallorca 6 4-5 8
12 Celta 6 9-11 7
13 Osasuna 6 4-6 7
14 Levante 6 6-11 7
15 Racing Santander 6 4-8 5
16 Espanyol 6 2-6 5
17 Athletic 6 6-13 5
18 Betis 6 6-8 4
19 Gimnastic 6 6-13 4
20 Real Sociedad 6 5-14 1

*FCB ma przed GD 5 punktow przewagi nad Najlepszym Klubem XX wieku

*Celta-Valencia 3-2: D.Navarro (0-1) 40', F.Baiano (1-1) 45', S.Iriney (2-1) 52', E.F.Cannobio (3-1) 56', F.Morientes (3-2) 63', J.Gavilan (czerwona kartka) 90'

dodam jeszcze, ze FCB grala juz w tym sezonie raz z Sevilla i Valencia (z teoretycznie najtrudniejszych meczow jest jeszcze spotkanie z Atletico), a Real poza Rojiblancos (od ktorych na SB byl duzo slabszy) z nikim ze scislej czolowki jeszcze nie gral. oczywiscie tak Real, jak i Barcelona beda mialy bardzo trudnych rywali juz w najblizsza niedziele ; p

harvester
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harvester » 15 paź 2006, 21:58

Mam nadzieje ze regulamin nie zabrania umieszczania linkow do innych serwisow, zwlaszcza ze dzisiejszy brak transmisji stworzyl sytuacje dosc niecodzienna

Oto link do bramek z dzisiejszego meczu - jest to niewielki około kilkuminutowy skrót:
http://www.rojadirecta.com/foros/viewtopic.php?t=6119

astonvilla
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astonvilla » 15 paź 2006, 22:01

I jeszcze jak ktoś chce od razu oglądać to proszę bardzo 2 minutowy skrócik na Youtube: :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 15 paź 2006, 22:09

Messi :shock: :shock: :shock:
hehe Rijkaard dobra decyzja o zmianie Dinho w 75', niech odpoooczywa na GD 8)
Depor prowadzi 0-1 i spycha Realik na 6 miejsce :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2006, 22:40

Jest bardzo dobrze :] O lepszym wyniku nawet nie marzyłem. Do tego dochodzi jeszcze kwestia Ronaldinho, który był najlepszy na boisku. Oczywiście można dalej być sceptykiem i traktować dobry mecz najlepszego piłkarza świata jako jednorazowy wybryk, ale po co? Ostatnie dwa spotkania w jego wykonaniu (Brazylia - Ekwador, Barcelona - Sevilla) były bardzo dobre w jego wykonaniu i to jest fakt. Liczę na to, że kolejne dwa spotkania nie będą gorsze. Sytuacja w tabeli wygląda świetnie. Celta zrobiła nam dzisiaj prezent o jakim również nawet nie marzyłem. Atletico w tym sezonie sporo punktów zdobywa dosyć szczęśliwie (coby nie napisać, że w sposób bardzo dyskusyjny) a teraz jeszcze będą bardzo osłabieni kontuzjami więc prawdopodobnie spuchną. Real nie stanowi żadnego zagrożenia w walce o mistrzostwo Hiszpanii tak więc zapowiada się bardzo ładnie.
Przy okazji pragnę zauważyć, że Victor Valdes broni ostatnio najlepiej spośród hiszpańskich bramkarzy. Ciekawe czy doczeka się kiedyś powołania.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 paź 2006, 22:43

Valencia dizs dostała, Atletico wczoraj jakoś tak mało przekonywująco, Sevilla - każdy kto chciał widział dziś jakie stanowi zagrożenie.
Wygląda na to, że Barca spokojnie zmierza po kolejny tytuł ... liczę, że tym razem zadowoli się wygranymi na własnym podwórku [czyt. w Hiszpanii]

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 paź 2006, 22:44

brylancik pisze:Przecież nie wiecie jak grał. Nikt tego z was nie widział. :lol: Fakt strzelił 2 bramki ale Ronaldo w zeszłym sezonie tez parę ustrzelił a grał do dupy

wiem głupia napinka :P
ja np wiem jak gral. bo nie wiem czy wiesz ale jezdzenie za granice jest mozliwe bez wiekszych problemow. do tego mam znajomych w katalonii ktorzy sa na kazdym meczu. do tego sa transmisje radiowe robione np przez radio marca i rowniez wiadomo jak gral :P

wiec owszem. glupia napinka :D

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 16 paź 2006, 13:27

Najpierw Ronaldihno z wolnych trafiał w mur, potem poprzeczki no i teraz w końcu w końcu do siatki :) oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 16 paź 2006, 14:22

Ronaldinho - gol przedniej marki :rydzyk:
Messi - akcja marzenie :rydzyk:
Xavi - za cały mecz :rydzyk:

Swietny mecz w wykonaniu całego zespołu, lecz im należą się największe pochwały. Wiedziałem że ten mecz będzie bardzo trudny ale wierzyłem że barcelona zdobędzie 3 pkt, ale w bólach i po ciężkiej walce. Natomiast ten mecz był ciężki tylko przez chwile, w momecie gdy Kanoute trzelił bramke. PO drugiej bramce dinho(chwała mu za to że wrócił do formy) wzystko wróciło do normy. Blaugrana kontrolowała ten mecz wyprowadzając wiele ładnych, składnych akcji... A co najważniejsze nie pozwalała sevilli zbyt często zgrażać bramce valdesa..Drużyna Ryjka zagrała fantascztycznie i zasłużenie wygrała ten mecz:)
Bałem sie że to może być bardzo ciężki tydzień, ale po tym zwycięstwie jestem całkowicie spokojny o wyniki następnych spotkań :D

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 paź 2006, 19:54

rkoeman pisze:ja np wiem jak gral. bo nie wiem czy wiesz ale jezdzenie za granice jest mozliwe bez wiekszych problemow. do tego mam znajomych w katalonii ktorzy sa na kazdym meczu. do tego sa transmisje radiowe robione np przez radio marca i rowniez wiadomo jak gral
I mam wywnioskować że te wszystkie osoby ,które z zapałem jak Michał Pol na antenie w TVP, podniecali się "powrotem" Ronaldinho siedziały na stadionie, słuchały Marcy czy chociażby mieli tam swoich kumpli? :lol: Dobrze wiemy że 90% z nich opierała się na livescore i nie miała pojęcia jak zagrał Ronaldinho (meczu w reprezentacji też zapewne nie oglądali) tak więc chyba wiesz co miełem na myśli :] Nie chcę wyogólniać bo napewno wśród was są też "prawdziwi" kibice blaugrana ale taki przykładowy MessiEto'oRonaldinho (czy jak to sie tam pisze)... wie o Barcy tyle ile napiszą na blaugrana.pl czy innej stronce Barcelony i ewentualnie to co zobaczy w kompilacjach które zapoda mu młody... :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2006, 20:05

brylancik
Wlasnie od ciebie sie dowiedizłem, ze istnieje taka strona z polkich odwiedzam tylko fcbarca, bo jednym z newsmanow jest moj znajmoy, meczu nie ogladałem, bo gdzie.
Niestety dla ciebie mecz z Kuwejtem i Ekwadorem widziałem, bo posiadam Digital+, C+ i CP. WIec zawsze na czym to pokaza. Trudno, ze ty bierzesz info tylko z fioletowej stronki, to nie moje zmartwienie.
Nerwy biora gore, co ty k... jestes za kibic byłes kiedys na SB, byłes jak Real grał w Polsce z Wisła :?: Wtedy to mama cie pewnie kładła spac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”