FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 216

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 paź 2006, 15:42

O Gran Derbach nic nie napisze bo musiałbym kląć, a nie chce. Więc przejde do Eto'o i jego przydatności dla tej drużyny. Jak wszyscy wiedzą jest to jeden z najlepszych napastników na świecie. Ale jest jeszcze inny profit z jego obecności w klubie. Dzięki jego osobie mamy w Barcelonie prawdziwe diamenty z Kamerunu: http://www.airfutbol.com/videoarmandelle.htm
http://www.airfutbol.com/videomoussima.htm

To tak jako ciekawostka, że oprócz Gio dos Santosa i Bojana są jeszcze inni wyróżniający się w swojej kategorii wiekowej gracze.

Dzisiaj mecz z Recreativo na Camp Nou. Licze że to bedzię takie Deportivo z zeszłego sezonu (3:3 ale gra dobra) z lepszytm wynikiem. Po tamtym meczu zaczęliśmy grać jak na Barce przystało, a teraz jest to bardzo ale to bardzo potrzebne. Mam nadzieję że chłopaki znajdą motywacje i zaczną grać chociaż ciekawie dla oka. Nawet tego teraz brakuje. [/url]

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 28 paź 2006, 21:41

Barcelona 3:0 Huelva :twisted: Valencia 0:1 Racing :lol:

Może sie jeszcze nam Krolewskie potkną :P
Martwi jedynie przed meczem z niebieskimi brak bramki Eidura, który właśnie zmienil sie z Pibito, może ten przyłoży gdzies swoj magiczny piszczel i podwyższy prowadzenie :)

PS: Berik powinienes pisać felietony do GW a nie przelewać swoje przemyślenie na jakies forum :lol:

Po przeczytanniu twojego sprawozdania przypomina sie kultowy film Dzień Świra :P

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 paź 2006, 22:04

No niestety tylko drugą połowę miałem okazje oglądać i to od czasu 3 bramki :roll: czyli już nie zobaczyłem jak padły dwie bramy Ronniego (bramke Xaviego zripejowali ) Z tego co widziałem to Barcelonie już sie nie chciało grać po tych 3 bramkach. Dali sie wyszaleć Recreativo. VV powinien popracować nad wyjściami do dośrodkowań, bo w GD RvN strzelił bramke po dośrodkowaniu do którego źle wyszedł VV, a dzisiaj prawie byśmy stracili bramke po kolejnym błędzie Pokemona. Ma chłopak nad czym pracować.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 paź 2006, 22:19

No nawet Barcelona dziś wygrała :o Z Huelvą to mogło im się w sumie udać :P
Dratinho pisze:Może sie jeszcze nam Krolewskie potkną
Zapomnij, nic z tych rzeczy :P Kiedy ja oglądam mecz, musi być zwycięstwo. Nastic na razie stawia dzielny opór, ale muszę wytknąć błąd sędziemu. Realowi należał się rzut wolny z 17 metrów po faulu na Robinho :evil: Blancos wygrają choćby dlatego
Dratinho pisze:Valencia 0:1 Racing
:P

Valdes wyjścia do dośrodkowań zawsze miał nienajlepsze więc tu bym nie liczył na wielki postęp :o

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 28 paź 2006, 22:44

dzień póki co układa się lepiej niż możnaby się spodziewać :P

coprawda meczu Barca- Recreativo nie oglądałam, bo wróciłam do domu jak już trwała druga połowa i zdecydowałam poprzestać na relacji, ale tak czy inaczej 3-0 mnie satysfakcjonuje. dobre wiadomości to zarówno to, że Ronaldinho znów strzela gole, jak i to, że Xavi trafił do siatki... oby ze strony Gaucho nie był to jednorazowy przebłysk formy (choć właściwie, jak grał w tym meczu nie wiem). Rijkaard najwidoczniej przekonuje się do Savioli, bo wcześniej niż zwykle zdecydował się go wpuścić. ah, ktoś tu kiedyś mówił, że Belletti nie może rywalizować z Zambrottą- naprawdę na tą chwilę takie niemożliwe? tzn. przynajmniej myślę po tym co przeczytałam, że może. Ezquerro może świętować występ gościnny.

Valencia- Racing 0-1 co wydaje się zbyt piękne, żeby prawdziwe... no, ale jednak. yeah!

za to meczem Nastic- Real komentatorzy w radiu katalońskim podniecają się zdecydowanie najbardziej... no i myślałam już, że im się z tego optymizmu pomieszało (w sumie niewiele rozumiem :P), ale naprawdę 1-0 dla Nasticu! nadzieja matką głupich, ale ktoby się spodziewał, że to klub z Tarragony pierwszy strzeli gola? wszystko jest możliwe.

edit: no tak, zdążyłam napisać...

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 28 paź 2006, 23:59

meczu nie widziałem całego, skrót jedynie
Ronaldinho z główki strzelił :shock: :shock: :shock:
Co tu dużo gadać... 3 pkt miały być i są...
Jak forma? zobaczymy we wtorek :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 paź 2006, 0:02

Mam nadzieje, ze taki skałd wyjdzie w srode na CN, oczywiscie + Messi. Tylko, zeby poczatek nie wygladał tak jak dzisiaj, bo Chelsea to nie Recreativo. Gra Barcelony wygladała tak jakby to był mecz przedsezonowy w USA. Ani nie błyszczeli ani nie zawodzili, Ronaldinho strzelil dwie bramki, w tym jedna z karnego, ale to nadal nie jest nawet 60% tego co potrafi, a do tego to było tylko Recreativo. Jedyny plus to systematyczny powrot do wielkiej formy Xaviego, z meczu na mecz wyglada coraz lepiej. Dobrze zagrał Edmilson, tylko cos tam sie stało, oby zagrał w srode, Deco chyba najmniejszy wkład w dzisiejsza gre. Eidur miał swoje sytuacje, ale nie zachwycił, podobnie Saviola. Coś musi sie stac, ktorys z nich musi zaczac strzelac w waznych meczach. Jednak ucieklismy Valencii w Lidze i to sie liczy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2006, 0:09

Ten temat już był, ale później dość nagle ucichł...teraz powraca :roll:
Według informacji Barça TV, kataloński klub za wszelką cenę chce sprowadzić na Camp Nou pomocnika Ajaksu Amsterdam Wesley Sneijdera. Blaugrana gotowa jest zaoferować za reprezentanta Holandii aż 22 miliony euro plus Argentyńczyka Javiera Saviolę.

Klub poszukuje wzmocnień środka pola, a obok Sneijdera w kręgu zainteresowania znalazł się pomocnik Chelsea, Frank Lampard.

Sneijdera od dłuższego czasu bacznie obserwują wysłannicy najsilniejszych klubów z Anglii, Hiszpanii i Włoch. Jakiś czas temu bardzo poważnie mówiło się o zainteresowaniu jego osobą ze strony AC Milan.
Z tego co pamiętam nie było tu wielkiego optymizmu związanego z pierwszymi plotkami na ten temat. Ta oferta 22 mln + Saviola nie da się ukryć, że robi wrażenie. Czyżby zatem Sneijder był tym, który trafi na Camp Nou :?: Konkurencję w środku pola miałby bardzo dużą :roll:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 29 paź 2006, 0:23

ahahahahahhahah jedyna pozycja na jaką ktoś może przejść w zime do Barcy to tylko napastnik
po co Sneijder Barcie? na ławce, żeby siedział?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 paź 2006, 0:41

Sama kwota kąłdzie kres tej plotce. Juz sobie przypominam ile mowiono w temacie transferu van der Vaarta do "Wielkich". 15 mln, 20 mln, 25 mln, podobnie de Jong 10, 15. Osobisice nic takeigo dziisaj nie widizałem na Barca TV, ale takze cały dzien nie ogldadam. Nalezy pamietac, ze trenerem Ajaxu jest Henk, a on z Barcy okradac nie bedzie. Do tego Sneijder nie miałby miejsca w obecnej Barcelonie i raczej długo by go nie zdobył. Do tego dochodzi fakt, ze w LM grac nie moze i ze potrzebujemy(jesli wogole) napastnika.

Plota, ze rece opadaja :P

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 paź 2006, 10:09

Z tym Sneijderem to jakoś lubie kolesia i chciałbym aby zasilił kiedyś Barce, ale teraz to by sie tylko zmarnował. I ta kwota transferu :lol: Ale wracając do wczorajszego spotkania, to można być umiarkowanym optymistą, choć Recreativo zajmujące 10 miejsce w lidze to w porównaniu z Chelsea jest nic, ale jednak strzeliliśmy te bramki. Na mecz z londyńczykami będzie jeszcze Messi, więc na pewno prawa strona będzie lepiej wyglądać niż wczoraj. Giuly chyba słabo zagrał (oglądałem tylko 2 połowę drugiej połowy) i to troche martwi, bo miał szanse sie pokazać i jej nie wykorzystał. Ronni strzelił dwie bramki, tylko czemu z cieniasami na Camp Nou, a nie po jednej chociaż z Chelsea i Realem ? Ta druga bramka to chyba jakiś wybryk natury, bo jeśli dobrze pamiętam to Ronni ostatnio strzelił głową z jakąs drużyną na Camp Nou w ostatnim meczu sezonu 04/05. Więc nie tak niedawno. cieszyć może forma Belettiego i mam nadzieję że to on wybiegnie w podstawowej jedenastce w środku tego tygodnia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2006, 10:51

krzychu212 pisze:Ronni strzelił dwie bramki, tylko czemu z cieniasami na Camp Nou, a nie po jednej chociaż z Chelsea i Realem ?
Bo z "cieniasami" łatwiej :> Sam widziałeś jaki nieporadny był Ronaldinho w spotkaniach z Chelsea i Realem. Pokazał wielkie nic, a z Huelvą, która nie broni tak agresywnie mógł sobie pocwaniakować :P

Temat transferu Sneijdera jest dziwny, że się w ogóle pojawił. W końcu Barca ma kim grać w środku pola, a i plagi kontuzji również w tej formacji nie ma :roll: Wesley jest jednak młodym i obiecującym zawodnikiem więc czyżby nie chcieli aby zgarnęli go inni :lol: Nie przewiduję aby ten transfer doszedł do skutku, ale w momencie pojawienia się kolejnych faktów być może trzeba będzie zmienić podejście do sprawy :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 paź 2006, 10:57

Wczoraj Dinho wcale nie zagrał lepiej niż ostatnio. Karny z dupy IMO, ale musiałbym zobaczyć jakieś powtórki bo podobno jedna z nich sporo wyjaśnia. Bramka Ronaldinho padła po fantastycznym dośrodkowaniu Bellettiego, który był wczoraj chyba najlepszy na boisku. Sylvinho również świetnie. Dwie bramki padły po dośrodkowaniach naszych bocznych obrońców. W tej chwili nie widzę w pierwszym składzie miejsca dla Zambrotty. Wracając jeszcze na moment do Ronaldinho to bardzo wymowne były jego próby minięcia rywala na szybkości. Szybkościowo przegrywał z każdym [']

Mecz bez historii tak jak oczekiwałem. Niczego nie można po nim wywnioskować. Valdes genialny na linii i nie zawsze pewny na przedpolu. Nic się tutaj nie zmieniło. Generalnie nie ma za bardzo o czym pisać.

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 29 paź 2006, 11:09

Sam nie wiem co sie dzieje z waszym 'Asem' rok temu bawil sie pilka byl szybki, waleczny, nie do zatrzymania ... Nie ogladam meczow Barcy w LFP ale widzialem mecz CL z Chelsea po prostu jakby Dinho nie bylo ! Myslalem ze na MŚ byl przemeczony, no coz kazdemu moglo sie to przytrafic zwlaszcza jemu po ciezkim sezonie, w ktorym gral na maksa. Co jest przyczyna jego takiej slabej dyspozycji ? Dochodza jakies wiesci z Barcy o Problemach z nim ? Interesuje mnie to poniewaz jestem zwolennikiem talentu R10, rokowal na gwiazde najwiekszego formatu ale teraz zaczynam miec watpliwosci ... czy jednak podola. :roll:

Pzdr

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 29 paź 2006, 11:10

RealFan pisze:Bo z "cieniasami" łatwiej Sam widziałeś jaki nieporadny był Ronaldinho w spotkaniach z Chelsea i Realem. Pokazał wielkie nic, a z Huelvą, która nie broni tak agresywnie mógł sobie pocwaniakować

Czyi według ciebie Sevilla jest słabą drużyną i gra w tej chwili dno? :roll:
Ciekawe który z graczy Realu pocwaniakował tak sobie z Recreativo? :>

r10 gra w tej chwili w kratke i nie chodzi tutaj o umiejętności rywali tylko mentalność tego zawodnika. Jego teraźniejsza forma chwieje sie jak łodka na morzu :o Lecz to nie zmienia faktu że z Chelsea Ronaldinho może zagrać koncertowo i odkupić swoje winy :) Licze na to 8) :P

RealFan pisze:Temat transferu Sneijdera jest dziwny, że się w ogóle pojawił. W końcu Barca ma kim grać w środku pola, a i plagi kontuzji również w tej formacji nie ma

Nie wiem czy wiesz, ale Holender oprocz środka może grac zarówno na lewej jak i na prawej pomocy.
Byłbym zwolennikiem tego transferu gdyby nie ta cena... :?
Gdyby Snijder zasilił szeregi Barcy może zająłby pozycje Messiego, a Argentyńczyk zagrałby jako środkowy napastnik. Jestem pewnien że radziłby sobie równie dobrze jak na skrzydle :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”