Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 200

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2006, 23:14

Loczek pisze:włączają się te Begerowskie Kurwiki w twych oczach i przed nimi ukazuje się ten wynik - Arsenal wygrał, Manchester poległ. Ale nie o to mi chodzi.
nie mam nic wspólnego z posłanką Beger, wypraszam sobie.
Nie wspomniałem o tym meczu, dlatego, że nie miałem co napisać.
T była odpowiedź na twoje zdanie, o tym, że Arsenal jest cieniem Arsenalu sprzed sezonu [napisałeś trochę inaczej, ale ni ejestem wstanie spamiętać tych wszystkicj jakże barwnych metafor, opisów i co tam jeszcze stosujesz] ... bo skoro my jestesmy cieniem zespołu sprzed roku, to jakim cudem pokonaliśmy ManU, który gra lepiej niż w zeszłym sezonie, a z tego co pamiętam - wtedy na OT to nie my wygraliśmy.
Jak pisałem - przed rokiem o tej porze Arsenal grał o wiele gorsza piłkę, Cesc nie był jeszcze taki ograny jak jest w tej chwili, nie było Eboue, etc. Arsenal był rozbity, głownie odejściem Pata.

Reasumując - nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że Arsenal jest cieniem Arsenalu sprzed roku

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 paź 2006, 23:33

fieldy pisze:Reasumując - nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że Arsenal jest cieniem Arsenalu sprzed roku

Dokladnie... Loczek, Arsenal gra taka sama pilke jak w drugiej polowie tamtego sezonu. Wtedy sie tez trafialy remisy np. z takim Portsmouth :wink: Gdyby nie ta wczesnie strzelona bramka przez Everton to mecz prawdopodobnie by sie potoczyl inaczej... :? Brakowalo strzalow z dystansu, mamy takich zawodnikow jak Van Persie, Rosicky i Henry. Oni potrafia naprawde z daleka strzelic bramke, Henry zreszta raz probowal, szkoda ze strzal lecial w srodek bramki bo gdyby blizej slupka Howard by wyciagal pilke z siatki. Hleb tez ma niezly strzal, ale zadko probuje. Strzaly Cesca zawsze mi sie wydawaly anemiczne, ale od jakiegos czasu widze ze ten chloapk potrafi naprawde uderzyc mocno z dystansu, zazwyczaj po ziemi 8) Gallas tez probowal, ale tylko raz. Wtedy sobie pomyslalem... szkoda ze ten strzal nie zakonczyl sie tak jak ten, ktory oddal grajac w CFC przeciwko Spurs( przypomne 1:1, 90' Gallas strzal z dystansu i piekna bramka, ktora dala CFC 3 pkt. :) cieszylo mnie to wtedy, CFC nie byla juz w naszym zasiegu. Ze Spurs to wiemy jak bylo :) ) Ale nie ma co gdybac, za tydzien mecz z WH :twisted: Tym razem to o 3 pkt. sie nie martwie 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 paź 2006, 16:22

Sunderland nie chciał Anthony'ego Stokes'a u siebie na wypożyczeniu, stwierdzili, że jest za słaby, więc Wenger go wypozyczył do ligi szkockiej, do Falkirk, ale to pewnie wszyscy zainteresowani wiedzą.

Być może nie wszyscy zainteresowani wiedzą jednak o jego wyczynie z ostatniej kolejki ligi szkockiej :P

Falkirk 5 - 1 Dundee United

Stokes ustrzelił hat-trick :jupi: jego talent widać się rozwija w tamtej lidze.
Tony ma na konice już 6 goli i zajmuje [wraz z kilkoma innymi piłkarzami] 2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców ... lider ma 7 bramek.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 paź 2006, 23:47

Dzisiaj na oficjalnej stronie Arsenalu możemy przeczytać, że długoterminową umową z klubem związał się Johan Djourou (wcześniej takimi umowami z Arsenalem związał się Cesc i Toure). Podpisał on sześcioletnią umową, wysokości wynagrodzenia jednak nie ujwniono.

Poza tym wiadomo już kto w 100% procentach jutro nie wystąpi: Freddie, Eboue, Adebayor, Lauren, Baptista oraz Diaby. Pod znakiem zapytania stoi również występ Justina Hoyte'a aczkolwiek wystąpić powinien :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2006, 10:42

Rezerwy Arsenalu grały mecz z rezerwami Reading na wyjeździe, Henry strzelił 3 gole :o niestety, był to James Henry i strzelał dla Reading :P
rezerwy Reading wygrały 6:0.
co warto zaznacyzć w ich skąłdzie zgarało 7 piłkarzy, którzy występowali juz na boiskach Premireship, w tym 4, którzy zagrali w wygranym przez Kanonierów 4:0 meczu ligowym. [m.in. S. Hunt]
W ekipie Arsenalu zabrakło kilku rezerwowych np. Frana Meridy,
z graczy szerokiej kadry pierwszego zespołu grał tylko Poom w bramce.
Cały mecz zagrał Denilson.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 lis 2006, 16:04

Dzisiaj ogłoszona została lista nominowanym zawodników do ASPIRE FIFPro czyli najlepszego piłkarza młodego pokolenia. Wśród nominowanych zawodników znalazł się nasz rozgrywający Francesc Fabregas. Pozostali pretendenci do tytułu to: Lionel Messi, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo i Lukas Podolski. Mam oczywiście nadzieję, że nagroda ta trafi do naszego młodego Hiszpana :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2006, 16:14

Z wymienionych piłkarzy Cesc i Roo mają największy wpływ na grę swoich zespołów - przy czym, Cesc cały czas jest w formie :P Messi też trzyma poziom, choć akurat w Barcie jest tyle gwiazd, że aż tak mocno on sie tam nie wybija, dlatego wydaje mi się, że Cesc powinien [jakże by inaczej] zdobyc nagrodę.
Choć jak jej nie dostanie to sie nic przecież nie stanie, najwyzej będzie miał kolejny bodziec do jeszcze wiekszej pracy na boisku :D
Ostatnio zmieniony 01 lis 2006, 16:26 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 lis 2006, 16:22

fieldy pisze:Messi też trzyma poziom, choć akurat w barcie jest tyle gwiazd, że aż tak mocno on sie tam nie wybija,
No właśnie przy takiej ilości gwiazd Messi bardzo znacznie się wybija co znacznie może go przybliżyć do zdobycia tej nagrody IMO. Oczywiście bardzo bym chciał, żeby miano najlepszego młodego zawodnika roku przypadło właśnie Fabregasowi, ale rywali ma ciężkich i praktycznie każdy znich może wygrać.

Na konto Podolskiego z całą pewnościa przemawiają Mistrzostwa Świata i kapitalna skuteczność w meczach reprezentacji. Ronaldo jak to on, obojętnie czy grał w kadrze czy w United pokazywał się z dobrej strony (chociaż zazwyczaj ładniej to wyglądało niż przynosiło konkretny efekt :P ) Rooney raczej odpada, chociaż niczego wykluczyć nie można. Najmocniejsze wydają się kandydatury Messiego i właśnie Cesca, który kapitalnie jak na swój wiek kierował grą Arsenalu i reprezentacji Hiszpanii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2006, 16:28

duch99 pisze:No właśnie przy takiej ilości gwiazd Messi bardzo znacznie się wybija co znacznie może go przybliżyć do zdobycia tej nagrody IMO. Oczywiście bardzo bym chciał, żeby miano najlepszego młodego zawodnika roku przypadło właśnie Fabregasowi, ale rywali ma ciężkich i praktycznie każdy znich może wygrać.
Teraz akurat sie wyróżnia, ale nagroda jest za cały rok.
Cesc wyróżnia się cały czas, jest w kazdym meczu jendym z lepszych na boisku a bardzo dczesto - najlepszy. Duzo asystuje, a także strzela.
Ma ogromny wpływ na grę Arsenalu i to przez cały sezon, szczęśliwiejego akurat kontuzje omijają

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2006, 16:31

Messi i Cesc - Zgadzam się, że to któryś z nich powinien dostać tą nagrodę. Leo gra bardzo pod publiczkę jednak z kożyścią dla drużyny co zapewne przemawia na jego korzyść. Hiszpan jako bardzo młody zawodnik niezwykle pewnie rozgrywa piłkę, a to chyba najtrudniejsza pozycja do gry bo wymaga zarówno świetnej techniki i umiejętności, ale również przeglądu pola. Faworyta nie mam bo wszystko zależy od tego co kto lubi i bardziej docenia :wink:

Z innych informacji trafiłem na wypowiedź Aliadiere:

"Zamierzam grać jak najlepiej aż do stycznia i wtedy zastanowię się nad swoją przyszłością. Znów jestem w Arsenalu, w klubie w którym zawsze chciałem występować, jednak miałem nadzieję, iż będę dostawać więcej szans i jestem rozczarowany takim stanem rzeczy. Pracowałem naprawdę ciężko w trakcie przedsezonowych przygotowań, strzelałem bramki w spotkaniach w których grałem, zarówno w rezerwach jak i w rozgrywkach Carling Cup"

"Jestem gotowy do gry, jednak trener nie daje mi szans. Chciałbym pozostać zarówno w Anglii, jak i w Premiership"

Cóż, to jeden z waszych największych talentów, szkoda by było gdyby odszedł :roll: Nie mówi co prawda wprost "odejdę" jednak wyraźnie pozycja w drużynie go nie satysfakcjonuje.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 lis 2006, 16:35

RóżA pisze:Dzisiaj na oficjalnej stronie Arsenalu możemy przeczytać, że długoterminową umową z klubem związał się Johan Djourou (wcześniej takimi umowami z Arsenalem związał się Cesc i Toure). Podpisał on sześcioletnią umową, wysokości wynagrodzenia jednak nie ujwniono.
Podobnie w Barcelonie zawodnicy wiązali się długoterminowymi kontraktami. Budziło to wiele kontrowersji. Dla mnie to bez sensu. Dlaczego ? A no dlatego, że dajmy na to po 3 latach jeśli zawodnik jest dobry, to podpisze nowy kontrakt. Jeśli natomiast gra piach, to po co takiego trzymać ? Za porozumieniem stron rozwiązanie kontraktu jest bez sensu, bo klub i tak musi wypłacić odszkodowanie.
Rezerwy Arsenalu grały mecz z rezerwami Reading na wyjeździe, Henry strzelił 3 gole Surprised niestety, był to James Henry i strzelał dla Reading Razz
Czy jest gdzieś możliwość obejżenia tych bramek ? Często gole zdobywane w rezerwach są piękniejsze, niż te z pierwszego składu. Mam w domu bramki i mecze Barcelony, gdzie występują zawodnicy od chyba 8 roku życia. taki przekrój przez każdą kategorię wiekową. Naprawdę dobry materiał. tam właśnie zobaczyłem dos Santosa, tego fenomenalnego 17 latka z Meksyku.
RóżA pisze:Lionel Messi, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo i Lukas Podolski
A ja mam wielką nadzieję, że trafi do cristiano Ronaldo. Tym samym utrzemy nochala Zazie. :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 lis 2006, 16:38

fieldy pisze:Teraz akurat sie wyróżnia, ale nagroda jest za cały rok
W pierwszej połowie roku też grał bardzo dobrze - przynajmniej do momentu kontuzji, po której grał znacznie słabiej (ale akurat to nie może zbytnio dziwić)
fieldy pisze:Cesc wyróżnia się cały czas, jest w kazdym meczu jendym z lepszych na boisku a bardzo dczesto - najlepszy. Duzo asystuje, a także strzela.
Ma ogromny wpływ na grę Arsenalu i to przez cały sezon
No przecież nie napisałem, że Cesc jest słabszy, wręcz przeciwnie prezentuję ten sam poziom gry co Messi, ale co by nie powiedzieć jest mniej efektowny, co w ostatecznym rozrachunku może się liczyć :roll:
szczęśliwiejego akurat kontuzje omijają
Lepiej żebyś nie wykrakał :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2006, 16:39

Nie powiedziałbym, ze jedne z większych talentów... choć jeśli chodzi o marnowane sytuacje to może tak :D
Nie będe płakał po Aliadiere, tak jak płakałem po Quincym :(
Ma bardzo wielka zaletę - kapitalnie potraf dojść do sytuacji strzeleckiej, może wjeść na boisko w 80 minucie i mieć 3 setki.
Niestety tych setech czesto nie wykorzystuje.

Ma 23 lata, młody jest - u nas nie ma raczej szans na zaistnienie.
Ade, Robin, Thenry, czy nawet Theo - sa wyżej w hierarchi od niego i raczej nic się tu nie zmieni.
Niech odejdzie, bo życze mu jak najlepiej, szkoda, żeby siedział w rezerwach cale zycie

Loczek pisze:Czy jest gdzieś możliwość obejżenia tych bramek ?
jak znajde to odeśle linka

duchu - nie sugeruje, ze twierdzisz, iż Cesc jest słabszy, nie zrozumeiliśmy sie :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 lis 2006, 16:45

Loczek pisze:A ja mam wielką nadzieję, że trafi do cristiano Ronaldo

Nie przesadzajmy :lol:
Loczek pisze:Podobnie w Barcelonie zawodnicy wiązali się długoterminowymi kontraktami. Budziło to wiele kontrowersji. Dla mnie to bez sensu. Dlaczego ? A no dlatego, że dajmy na to po 3 latach jeśli zawodnik jest dobry, to podpisze nowy kontrakt. Jeśli natomiast gra piach, to po co takiego trzymać ? Za porozumieniem stron rozwiązanie kontraktu jest bez sensu, bo klub i tak musi wypłacić odszkodowanie.

Długoterminowymi kontraktami związali się jak na razie tylko: Cesc, który powinien grać jak najdłużej w Arsenalu, Toure, który również stanowi o sile zespołu oraz Djourou, który jest ogromnym talentem. Podpisali oni te kontrakty głównie z myślą o zabezpieczeniu klubu przed ewentualnym transferem danego zawodnika przy czym wątpię, aby którykolwiek z nich zaczął grać piach :wink:

Co do nagrody to oczywiście podzielam zdanie przedmówców- Cesc spośród nominowanych zawodników odgrywa najważniejszą rolę w swoim zespole. Pytanie tylko co tak naprawdę jest głównym wyznacznikiem podczas jej przydzielania- czy zaangażowanie w grę zespołu czy wprowadzanie publiczności w orgazm :roll:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 lis 2006, 16:57

Nie przesadzajmy Laughing
Zobaczymy. Nie uważam, że przesadzam. Jeśli Cesc dostanie - chylę czoła.
RóżA pisze:Co do nagrody to oczywiście podzielam zdanie przedmówców- Cesc spośród nominowanych zawodników odgrywa najważniejszą rolę w swoim zespole.
Ale Cesca w kadrze Arsenalu da sie zastąpić. A u nas, podczas absencji Cristiano zespół jest, co by nie mówić, rozrzucony. Już nawet jak Rooney nie gra, to jakoś zobie radzimy.
RóżA pisze:Pytanie tylko co tak naprawdę jest głównym wyznacznikiem podczas jej przydzielania- czy zaangażowanie w grę zespołu czy wprowadzanie publiczności w orgazm Rolling Eyes
Czy układy, układziki, reka rękę myje. Polecam książkę Davida Yallop'a = Kto wykiwał kibiców. Coś o tym wiem, co do powyższego.

A tak na marginesie - ktoś czytał tę książkę? A może ktoś czytał książkę Nicka hornby'ego " Futbolowa Gorączka " ? Dla fanów Arsenalu Londyn jazda obowiązkowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”