Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 178

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 lis 2006, 21:47

Poprostu Lol. BOT miał swoje 5 minut, dosłownie. 2-0 po 5 minutach i kontrola gry. Chce zauwazyć że BOT to niesamowicie dobrze ułozona druzyna taktycznie, grają szybko. Każdy zawodnik wie co ma robić, jestem pełen podziwu. Jednak GKSowi sprzyjał sędzia, wiele nie odgwizdanych fauli, 2 rzuty karne ! Spalony Matusiaka przy 2-0. I wielkie aktorstwo Bełchatowian... Tosz to szok !

CZY WYGRYWASZ CZY NIE !! ZAWSZE JA KOCHAM CIE !! W SERCU MOIM WISŁA !! I NA DOBRE I NA ZŁE !!

Jedynie co na plus z tego meczu mozna wynieść to taki iż kibice spierali swoich do końca..dosłownie !

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lis 2006, 21:51

paku pisze:Poprostu Lol. BOT miał swoje 5 minut, dosłownie. 2-0 po 5 minutach i kontrola gry.

No i z tej kontroli zrobiło się 4-0 :roll: nie oglądałem meczu, więc się nie wypowiem, ale rzeczywiście wielki obiektywizm z Twojej strony :roll:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 lis 2006, 21:56

Bonso pisze:
paku pisze:Poprostu Lol. BOT miał swoje 5 minut, dosłownie. 2-0 po 5 minutach i kontrola gry.

No i z tej kontroli zrobiło się 4-0 :roll: nie oglądałem meczu, więc się nie wypowiem, ale rzeczywiście wielki obiektywizm z Twojej strony :roll:
Kontrowali gre, a skutkami tej kontroli były bramki na 3 i 4 zero. BOT był lepszy przyznaje. Jednak kto wie jak potoczył by sie mecz gdyby sędzia odgwizdał karnego dla Wisły za faul na Brożku.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 lis 2006, 22:14

Nie dowiesz sie , nie mozna liczyć na to , że sedziowie będą gwizdac jak chcepublika nie ma Okuki(edit mialo byc Dana :d) nie ma wyników ;]
Ostatnio zmieniony 11 lis 2006, 22:28 przez j1mmy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 lis 2006, 22:25

guru pisze:Ogladales mecz Nie

Zakład :smoke: do momentu gdy napisałem posta grali mizernie :]

Wisła podniosła się, ale dopiero na końcówkę. Ostatnie 30 minut to napór i przy większym szczęściu gospodarze mogli nawet odrobić strate. Przy pierwszym golu źle ustawił się bramkarz, a przy drugim dobrze zachował się Brożek (choć miał szczęscie gdy piłka odbiła mu się od nogi w starciu z golkiperem). Później jeszcze Lech wyjmował te główki i naprawde BOT może wyjeżdżać dumny, bo w końcu pokonali Wisełkę jako pierwszy zespół po 5 latach.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 lis 2006, 22:35

j1mmy pisze:Nie dowiesz sie , nie mozna liczyć na to , że sedziowie będą gwizdac jak chcepublika nie ma Okuki(edit mialo byc Dana :d) nie ma wyników ;]
Ja nie chce tego aby gwizdał jak publika chce, ja chce tylko by gwizdał prawidłowo. A karny był !

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 lis 2006, 0:06

Ja moge powiedzieć tylko tyle że jestem pod wrażeniem gry Matusiaka. Trzeba też przyznać że BOTowi dopisywało zajebiste szczęście - 2 bramki na samym początku spotkania, poprzeczka, nieuznane 2 (jeden był na 100% drugi kontrowersyjny) karne... Widać było że nasz Australijczyk grał coraz lepiej z minuty na minutę ale wtedy było już po ptakach ;) Najbardziej mi szkoda tylko tego że wszystko wskazuje na to że mistrzem jesieni będzie grająca beznadziejnie, nudno i niezasługująca na to Legia. Wolałbym żeby był to BOT.

Panie Cupiał kup Pan Matusiaka i Gargułę w pakiecie :pray:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 0:24

brylancik pisze:Ja moge powiedzieć tylko tyle że jestem pod wrażeniem gry Matusiaka.
Ja tez...
brylancik pisze:Trzeba też przyznać że BOTowi dopisywało zajebiste szczęście - 2 bramki na samym początku spotkania, poprzeczka, nieuznane 2 (jeden był na 100% drugi kontrowersyjny)

:lol2: Jaki kontrowersyjne, nie bylo na 100% Blaszczykowski nurkowal. Odnosnie pierwszego to byl napewno.
brylancik pisze:Najbardziej mi szkoda tylko tego że wszystko wskazuje na to że mistrzem jesieni będzie grająca beznadziejnie, nudno i niezasługująca na to Legia.

:lol2: :roftl3: :zgon: Rozwin swoja mysl, bo nie wiem o co Ci chodzi piszac niezaslugujaca :? A z tym beznadziejnie i nudno to juz pojechales na maxa...
Panie Cupiał kup Pan Matusiaka i Gargułę w pakiecie Pray
Bedziesz widzial pakieck... jezeli chodzi o Gargule to macie tam jakies szanse, bo widac chlopak ma chrapke na Wisle. natomiast Matusiak przejdzie do (L)egii, albo wyjedzie za granice
:wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2006, 0:29

Po pierwsze Paku przy 2:0 na wyjezdzie druzyna nie bedzie kontrolowala gry a czekala na kontry wiec chyba oczywiste bylo ze Wisla bedzie miala przewage tym bardziej ze Bot gral w 10. Nie widze sensu obwiniania sedziego bo i tak Wisla nie zasluzyla nawet na remis a szczescie sprzyja lepszym:p
Brylancik Legia gra brzydko ale konsekwetnie i wygrywa a Wisla nawet nie gra brzydko:p wiec Gks moze zostac mistrzem ale dobra polskiej pilki lepiej zeby nim zostala Legia albo Wisla asle sam wiesz kto gra lepiej wiec tytul powinien zostac tam gdzie jest teraz :D

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 lis 2006, 0:34

guru pisze:Rozwin swoja mysl, bo nie wiem o co Ci chodzi piszac niezaslugujaca Confused A z tym beznadziejnie i nudno to juz pojechales na maxa...
Słowo "niezasługująca" oznacza że ktoś (w tym przypadku Legia) na coś (mistrza) nie zasługuje. Rozumiesz? A niezasługuje stylem który prezentuje przez styl który prezentuje od początku sezonu. No i chyba nie powiesz że regia gra fajnie dla oka i nieźle :roll: Na dzień dzisiejszy o wiele lepszym zespołem jest BOT.
guru pisze:Bedziesz widzial pakieck... jezeli chodzi o Gargule to macie tam jakies szanse, bo widac chlopak ma chrapke na Wisle. natomiast Matusiak przejdzie do (L)egii, albo wyjedzie za granice
No właśnie słyszałem że Elton już chłodzi flaszeczkę dla nowego kumpla.

Szkoda że Matusiak tak bardzo leci na kasę :roll: Chce odejść tam gdzie mu więcej zapłacą. Ostatnio słyszałem że zastanawia się nad kierunkiem rosyjski, a tam prawie nikt jeszcze kariery większej nie zrobił tylko wszyscy się marnują. :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2006, 0:39

brylancik pisze: Słowo "niezasługująca" oznacza że ktoś (w tym przypadku Legia) na coś (mistrza) nie zasługuje. Rozumiesz? A niezasługuje stylem który prezentuje przez styl który prezentuje od początku sezonu. No i chyba nie powiesz że regia gra fajnie dla oka i nieźle :roll: Na dzień dzisiejszy o wiele lepszym zespołem jest BOT.
w sumie masz racje tym bardziej zal mi Wysly bo na chwile obecna jest gorsza od Legii i nie zasluguje ona nawet na 2 miejsce
brylancik pisze: No właśnie słyszałem że Elton już chłodzi flaszeczkę dla nowego kumpla.
hmm gdzie tak slyszales? pewnie od Eltona ktorego w LEgii juz nie bedzie po tej rundzie :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 lis 2006, 0:40

brylancik pisze:Najbardziej mi szkoda tylko tego że wszystko wskazuje na to że mistrzem jesieni będzie grająca beznadziejnie, nudno i niezasługująca na to Legia
No to brylancik troche pojechales albo zyjesz przeszloscia (czyt. Wisla Kasperczaka)
A swoja droga wiecej wskazuje na to, ze Belchatow bedzie mistrzem jesieni a nie Legia, ktora ma ciezki mecz w Lubinie :!:
brylancik pisze:Słowo "niezasługująca" oznacza że ktoś (w tym przypadku Legia) na coś (mistrza) nie zasługuje.
A Wisla tak cudownie grala w tej rundzie, ze zasluguje na mistrza :o :o :o
moze pogratulowac Wam wyjazdiwych zwyciestw :rotfl:

Blaszczykwoski powinien otrzymac w Plebiscycie Pilki Noznej nagrode - NUREK 2006 :badziewie:

W sumie ciekawi mnie to co bedzie dzialo sie w Legii i Wisle w przerwie zimowej :!: czy w Wisle po raz kolejny bedzie zmiana coacha a w Legii masowy przywoz Brazylijczykow czy innych obcokrajowcow :think: - jezeli tak wydaje sie to woda na mlyn dla takich zespolow jak Korona czy Zaglebie - jezeli mowa o Lubinie, jakos ucichly aktualnie pogloski o transferach Chalbinskiego, Lobodziskiego czy Iwanskiego - przycmily ich troche Gargula & Matusiak :!:

ehh juz nie moge doczekac sie marca :smoke: bedzie sie dzialo - tak interesujaco chyba dawno nie bylo
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 0:53 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 0:49

brylancik pisze:Słowo "niezasługująca" oznacza że ktoś (w tym przypadku Legia) na coś (mistrza) nie zasługuje. Rozumiesz?

Ja nie pytalem o slowo tylko o twoja mysl :o Rozumiesz?
brylancik pisze:A niezasługuje stylem który prezentuje przez styl który prezentuje od początku sezonu. No i chyba nie powiesz że regia gra fajnie dla oka i nieźle Rolling Eyes Na dzień dzisiejszy o wiele lepszym zespołem jest BOT.

Teraz sa jakies argumenty, ale marne... Gdzie to slyszales, ze BOT jest lepszym zespolem od Legii? Bo piszac takie bzdety wnioskuje, ze nie ogladaz meczow...
Bienias pisze:w sumie masz racje tym bardziej zal mi Wysly bo na chwile obecna jest gorsza od Legii i nie zasluguje ona nawet na 2 miejsce
Wygorowales ich ambicje, 4 na koniec rundy. Legia,BOT,Korona i Wisla. Kolejnosc nieprzypadkowa.
Blaszczykwoski powinien otrzymac w Plebiscycie Pilki Noznej nagrode - NUREK 2006 Badziewie
W sumie to jako jedyny mial ochote na zwyciestwo i posunal sie nawet do takiej radykalnej rzeczy jak nurkowanie :o Marnuje sie w Wisle, wogole w OE :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 lis 2006, 0:52

brylancik pisze: A niezasługuje stylem który prezentuje przez styl który prezentuje od początku sezonu. No i chyba nie powiesz że regia gra fajnie dla oka i nieźle :roll: Na dzień dzisiejszy o wiele lepszym zespołem jest BOT.
Dodam jeszcze od siebie, że gra nudną, brzydką piłkę, mając w ataku pijaka, wypalonego 19latka, prawego pomocnika i odwieszonego Władeczka. I strzeliła 29 bramek, wiecej o jedną ma tylko Bot. Kurcze na tych meczach Legii to pewnie usnąć mozna. :roll:
brylancik pisze:
Szkoda że Matusiak tak bardzo leci na kasę :roll: Chce odejść tam gdzie mu więcej zapłacą.
:rotfl2: no nie mogę - i to napisał kibic Realu! :lol: Tam grają tylko z przywiązania do barw i z miłości wyssanej z matczynym mlekiem :wink:

Wiśle dziś przerwano bardzo ładną i długą passę. Była słabsza od Bełchatowa a obrona bez Clebera nie istniała. Kangur ma długą przerwę - co było widać na boisku, bo chyba przy każdej straconej bramce miał swój udział (mógł się lepiej zachować, ustawić). Ocenianie jego transferu po tym meczu byłoby niepoważne, ale dziś duuuuży zawód. Ogrywany był przez Matusiaka niemiłosiernie.
Należą się pochwały dla Wisły, że grała do końca. Może to nie powinno dziwić u profesjonalistów, ale przy 0:4 odechciewa się grać. Znam z własnego doświadczenia. Taką postawę poniekąd wymusili krakowscy fani, którzy ładnie dopingowali sów zespół przez cały mecz.

----------------
edit:
za takie faule jak ten Mariusza "Po Ile Meczyk?" Ujka powinno się dyskwalifikować na pół rundy. Gość gra dobrze, ale ze swoją niedawną przeszłością i z takim zagraniami jak dzisiejszy faul jest jedną z czarniejszych postaci tej ligi. Kangur ma szczęscie, że nie poszła mu kostka - powtórka z kamery zza bramki pokazywała jak koszmarny to był faul.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2006, 2:23

brylancik pisze:Szkoda że Matusiak tak bardzo leci na kasę
guru pisze:Bedziesz widzial pakieck... jezeli chodzi o Gargule to macie tam jakies szanse, bo widac chlopak ma chrapke na Wisle. natomiast Matusiak przejdzie do (L)egii, albo wyjedzie za granice
Widzę, że już wszystko załatwione. Moze takze cos Lechowi oddacie :?: Piotra Lecha :P

Nie wiem jak tam stoi sprawa z Matusiakiem, ale z tego co mówił ostatnio Orest prezes oświadczył mu, ze Garguła zostanei napewno. Matusiak dzisiaj dał do zrozumeinia, ze BOT jest takze w grze i sie nie zdziwie jesli zostanie przynajmniej do konca sezonu...

Tydzien temu Matusiak jasno powiedził, ze przyjada pod Wawel po Mistrza Jesieni. Teraz maja go na wyciagniecie dłoni. Dzisiaj wygrali zasłuzenie i to nawet nie podlega zadnej dyskusji. Nie wazne czy strzelili szybko dwie bramki, najwidoczniej ogladali pewien mecz Wisły z Groclinem. BOT chciał na maxa wyciagnac wynik, bo pozniej grajac w osłabieniu wiedzieli, ze moga nie dociagnac wygranej. Jednak to co przez pewien okres drugiej połowy robili z Wiślakami, tego nie widziałem od dawna w pojedynkach Wisły z innymi naszymi ligowcami. Grajac w 10 wygladali na tle Wisły tak jakby ta grała w conajmniej 7 8) Wiadomo pozniej opadli z sił, ale stworzyli sobie swietne sytuacje :arrow: Matusiak i Garguła. Twierdza padła, dzisiaj to raczej był okop. Martwi mnie Zienczuk, dwa lata temu forma reprezentacyjna, teraz raczej grac powinien w rezerwach...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”