Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 100

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 23:48

Jeden pod drugim ale 4 godz różnicy!!!

No i po Eltonie. Szkoda chłopa - niezły był z niego herbatnik :lol: Swoją drogą to gość miał niezłą siekę w mózgownicy. I jak na czas nie wróci do Brazylii to jeszcze może dostać pasiaki bez zawiasów! Tam dopiero by czarował czarną... no wiadomo czym :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 0:13

NIe ma Eltona i boje sie ze nie bedzie Matusiaka. Po tej bramce jego cena wzrosnie i przy tym jego ambicje finansowe. Boje sie zeby jak reszta burakow nie wyjechal teraz za granice dla kasy i zmarnowal sie

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 16 lis 2006, 0:16

Bienias pisze:Po tej bramce jego cena wzrosnie

jest klauzula, i to nie wysoka, ale obawiam sie, że Legia to moze być za mało dla Radka :/...ale moze to i lepiej jak wyjedzie za grancie, byle by nie na wschód i byle by nie do drugiej ligi...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lis 2006, 0:22

Jak juz kilkakrotnie pisalem uwazam, ze Matusiak do Legii nie trafi napewno w styczniu :!: BOT ma szanse niezle namieszac w lidze, zas pogloski o transferze byly wtedy gdy juz tak nie liczono na Belchatow ale przyszly wygrane 3wygrane z rzedu i BOT znowu na czele - tak wiec moze Ozgo nie bral pod uwage takiego obrotu sprawy :!:
Ponadto watpie czy Legia badz Wisla to dla niego akurat dobry kierunek - skoro on chce w najlizszym czasie wyjechazc za granice :!:
Bonso pisze:byle by nie na wschód
zdaje sie ze wypowiedzial sie dosc jasno na temat wschodu

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 0:24

Co będzie to będzie. Nasi zawodnicy z pola robią ostatnio w Anglii, Szkocji, Hiszpanii, Turcji, Austrii wręcz furorę, a są/byli to nasi najlepsi grajkowie. Obawiam się, że Matusiaka może spotkać podobny los. Bo czy on jest lepszy od wyjeżdżającego z naszej ligi Żurawskiego czy Szymkowiaka. To oczywiście pytanie retoryczne.

Ale jest w świetnej formie. I czy w Legii, czy na Wschodzie czy na Zachodzie czy na Wyspach chapnie niemało.

W Legii, w obecnej formie przydałby się baaardzo.

Przecież nie ma już Eltona
:cry: :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 0:26

czeher
ale ja nie rozumiem po co ma grac w Gksie?? To jest druzyna sezonowa jak kiedy Kotowice Ruch, Wisla P itd.
A do Legii czy tez Wisly warto mu przejsc zeby sie sprawdzic w jakims klubie bo bez urazy ale Bot to nie ta liga orgaizacyjna itp(jezeli wiesz na czym polega roznica miedzy zyciem w miescie a na wsi albo mala kasa a duza to zrozumiesz).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lis 2006, 0:29

deltinho pisze:Nasi zawodnicy z pola robią ostatnio w Anglii, Szkocji, Hiszpanii, Turcji, Austrii wręcz furorę
zapomniales napisac Portugalia - tam polski pilkarz ma wyrobiona marke i to nie tylko przez ostatnia wygrana z Portugalia :!: Wysmienita reklame zrobil nam Sagan :!: W tym sezonie rowniez nie ejst zbyt zle SLusarski zdobyl juz kilka goli, zas na poczatku sezonu blysneli rowniez nasi w Boaviscie - ktora jednak zlapala gleboka zadyszke -
Patrzac na to wydaje sie, ze to jest najlepsyz kierunek dla Matusiaka - uznanie dla Polkakow maja, Liga nie za latwa nie za trudna - w sam raz :wink:
Bienias pisze:czeher
ale ja nie rozumiem po co ma grac w Gksie??
Po to ma grac aby wlasnie w tym sezonie osiagnac jakis wynik z GKSem (nie wchodze tutaj czy bedzie to 1sezonowe czy nie) a odejsc latem

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 0:34

No czeher ale ja mówię o pewnej tendencji. Żurawski, Szymkowiak w swoich pierwszych miesiącach też grali co najmniej poprawnie a w wielu meczach wręcz zachwycali. Jak jest na dłuższą metę - każdy widzi.

Idąc Twoim tokiem myślenia to dobre będą też Niemcy - Wichniarek szleje, Krzynówek kilka asyst, Żuraw co chwila świetnie w obronie. We Francji tez ok - Jeleń jak zdrowy to raczej nie zawodzi. Ale jak to ma się w dłuższym okresie? Wystarczy prześledzić kariery naszych "gwiazd".

Żeby nie było - wszystkim im najszczerzej jak mogę życzę powodzenia. Matusiakowi tez, niezależnie gdzie wyląduje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 0:40

Przypomne tylko duet Lecha Reiss Zurawski..ktory z nich zrobil wieksza kariere? Ten ktory zostal dluzej w Polsce czy ten ktory wyjechal za kasa? Czecher zrozum ze nasza mentalnosc jest zgubna i tylko pojedyncze wyjatki robia kariere na dluzej( mowie o tych co wyjechali zbyt szybko)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lis 2006, 0:51

deltinho pisze:Idąc Twoim tokiem myślenia to dobre będą też Niemcy - Wichniarek szleje, Krzynówek kilka asyst, Żuraw co chwila świetnie w obronie. We Francji tez ok - Jeleń jak zdrowy to raczej nie zawodzi. Ale jak to ma się w dłuższym okresie? Wystarczy prześledzić kariery naszych "gwiazd".
Moze zle to ujalem bo nie chodzilo mi o to, iz powinien isc do ligi gdzie dobrze radza sobie inni polscy pilkarze - mysle ze Portugalia bylaby do niego idealna, gdyz sam przebakiwal cos o grze w Hiszpanii (moim zdaniem nie da sobie tam rady) zas liga portugalska bylaby swoistym subtytutem
Inna sprawa to taka, iz musialby trafic do odpowiedniego klubu :!:
deltinho pisze:Ale jak to ma się w dłuższym okresie?
No wlasnie wg mnie wsyztsko zlaezy od klubu :!: Bo np taki Wichniarek grajac w Arminii zawsze gral na dosc wysokim poziomie ale Hertha to juz zupelnie inna bajka - patrzac na historie wystepow polakow w tym klubie mozna stwierdzic ze nie ejst to klub dla Polakow :!:
Zuraw juz od kilku lat jest zelaznym pkt w obronie
Krzynowek rowniez przez dlugie lata gral na wysokim poziomie w Niemczech, najpierw w Nuremberdze a potem w Leverkusen - jednak tam pokrzyzowala mu syzki konztuja, dzieki ktorej nie wypadl z skladu ale widac odradza sie w Wislkach tak wiec uwazam, ze zabardzo uogolniasz z ta tendencja
Mysle, iz kluczowa sprawa jest znalezienie odpowiedniego klubu :!:

Bienias pisze:Czecher zrozum ze nasza mentalnosc jest zgubna i tylko pojedyncze wyjatki robia kariere na dluzej( mowie o tych co wyjechali zbyt szybko)
Ale zrozum, ze ja teraz nie twierdze co dla niego jest lepsze albo czy zrobi na zachodzie kariere - tylko patrzac na to co sie dzieje uwazam ze nie trafi zima do Legii badz Wisly - gdyz albo przyjmnie oferty z zagranicy albo chcac namieszac z BOTem pozostanie do konca sezonu a potem wyjedzie :!:
czeher pisze:Ponadto watpie czy Legia badz Wisla to dla niego akurat dobry kierunek - skoro on chce w najlizszym czasie wyjechazc za granice Exclamation
A piszac to mialem na mysli jego wypowiedz, iz chcialby wyjechac w ciagu najblizszych 2lat

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lis 2006, 18:16

Taki będzie nowy herb?

Obrazek

http://www.legialive.pl/news.php?id=20329

że-na-da :shock: :?

Już nawet pomijając samą chęć zmiany herbu, to przecież te znaczki wyglądają jak g…

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 19:33

Wole ten poprzedni byl nawet fajny. A tak ogolnie to smiesza mnie ludzie ktorzy bronia starego herby i jada po Zygo. Ja rozumiem walke o stary herb ale to trza jechac po cwksie a nie KP Legii

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 20:03

I tu masz pełną rację Bienias.Ba - powiedzmy, że CWKS odsprzedaje KP sublicencje na herb. Takie same do niego prawo będą miały (i mają) wszystkie sekcje klubu.
Dlatego sekcja np.: pięcioboju nowoczesnego będzie mogła w pełni wykorzystywać popularność drużyny piłkarskiej i wypuścić kilka tysięcy szalików "Legia Warszawa" w ramach promocji swojej sekcji :lol: Wiadomo, że cała sprzedaż pójdzie na konto kibiców piłkarskich. A ile dostanie Klub Piłkarski Legia z tych szali? Tak dokładnie - ani złotówki.
Rzecz druga o której sie nie wspomina. Jeżeli KP Legia wytoczy proces jakiemuś chińskiemu pirackiemu producentowi szali, to odszkodowanie najprawdopodobniej trzeba by dzielić na wszystkie sekcje. Koszty procesu teoretycznie też. No właśnie - teoretycznie. Pozostałe sekcje nie mają hajsu i pewnie nic by od nich Legia nie odzyskała.

Zatem widać, że prawdopodobnie nowy herb jest nieunikniony. Mnie to akurat ni grzeje ni ziębi. Podobał mi się ten z obecnego sezonu, który jest historycznie pierwszym herbem klubu (oczywiście bez "90 lat" na górze znaku). Aczkolwiek ten pokazany przez Zico niezbyt mi się podoba - zwłaszcza ta ramka.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lis 2006, 20:07

Ja nie przykladam wielkiej wagi do korektycznych zmain herbow tym bardziej ze Barcelona miala w swojej hirtorii mnostwo takich zmian a ostatnia 2 lata temu wiec nie widze powodow aby np Legia zmienila tym bardziej ze Kp Legia ma powody ku temu. Ale prywatnie najbardziej mi sie podobala elka w koleczku.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lis 2006, 14:14

W takim razie może jeszcze nazwie zmienimy na TVN Turbo Warszawa i będzie git. Myślę, że na takiej nawie też ITI bardziej skorzysta niż na obecnej i nie będzie się musiało dzielić z innymi sekcjami Legii. W sumie zmiana herbu na jakieś *** jest OK. to dlaczego by nie zmienić nazwy. A nowy stadion najlepiej nazwać TVN Style.

:roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”