FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 228

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lis 2006, 22:02

Przypuszczam, że to będzie kolejny mecz bez historii. Nie wyobrażam sobie innego rezultatu jak 3 punkty dla Barcelony. Mallorca jest dość słaba a nasz skład ostatecznie nie wygląda najgorzej. Ciekawe czy Giuly jutro sobie pogra :roll: Ostatnio prezentuje się gorzej niż tragicznie i sam nie wiem co o nim sądzić.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 lis 2006, 23:21

Giuly w tym momencie to 1 zawodnik na odstrzal. W sumie to juz latem twierdzilem, ze to jego ostatni sezon u nas :roll: NIedlugo dojdzie Dos Santos i inni wiec Francuz sobie zabardzo nie pogra. O ile sie nie myle to Ludo ma kontrakt do 2008 roku, wiec latem trzeba go sprzedac, zeby jakies pieniazki wlecialy.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 19 lis 2006, 12:13

Jeżeli Barca dostanie za "małego księcia" jakąś kase to bedzie ona adekwatna do jego formy, ktora ostatnio pozostawia wiele do życzenia :roll:

Co do samego spotkania, to w ataku jest tylko jedna nie wiadoma:
Ludo/ Ezquerro - zdecydowanie wolalbym Santiego, ktory ostatnio jest w niezłej formie w przeciwieństwie do Giuly'ego... znajac Ryjka postawi na Francuza. Może to bedzie dobra posuniecie...?

Jeśli chodzi o Mallorce to z pewnością Barca musi uważać na Arango i Maxiego, jeżeli ktoś ma siać spustoszenie pod bramka VV to beda to właśnie oni.

Licze na zwyciestwo i dobra gre przede wszystkim Ludo(o ile zagra) i Gudiego...
Forma strzelecka tego drugiego może być kluczem do sukcesu.
Chyba że Ronni znowu zagra na swoim poziomie... :) Jeżeli tak sie stanie to trzeba bedzie zbierać z boiska przeciwna druzyne :twisted:
Veb

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 13:43

Spodziewam się pewnego, ale niezbyt wysokiego zwycięstwa Barcelony. Mallorca jest w tym sezonie drużyną, której mecze nie obfitują w bramki:

:arrow: 5 strzelonych - najmniej w lidze
:arrow: 6 straconych - najmniej w lidze :P

Nie musi to mieć przełożenia na dzisiejsze spotkanie, ale wyraźnie widać, iż Mallorca nie gra tak otwartej piłki jak większość drużyn Primera Division. Barcelona swoje okazje bęzie miała i jedyny problem to skuteczność...albo trafią, albo bęzie 0:0 :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lis 2006, 19:20

Sprzedaż Giuly'ego, bo słabo spisuje sie od poczatku sezonu :?: Szybko sie zmienia zdanie. Mecz z Saragossa był w jego wykonaniu najlepszym w tym sezonie i widac, ze brakuje mu gry z najlepszymi, bo własnie w takich meczach Ludo najlepiej sie prezentował. Jakos nigdy szczegolnie nie błyszaczał z outsaiderami. Moze teraz kiedy bedzie miał mocniejsza pozycje zacznei znowu błyszczec, skreslac go po kilku meczach jest błedem, a juz sprzedaz głupotą. Gra słabo ale coraz lepiej. Zobaczymy co dzisiaj pokzae, bo ja typuje, ze bedzie jednym z lepszych aktorów :twisted: Potrzebujemy wygrac, aby wrócic na pierwsze miejsce. trudno oczekiwac po Mallorce, ze beda posiadac atuty, aby wygrać. Do składu Barcelony wraca kilku kontuzjowanych, a forma z meczu na mecz ostatnio była coraz wyższa, wiec szykuje sie nam mecz
Niggaz pisze:bez historii.
Mam nadzieje, ze zaden wszyscy zawodnicy po meczu beda zdrowi gotowi na Levski.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lis 2006, 19:58

Dzisiaj Giuly znowu tragedia ['] Jedyne na co zapracował po pierwszej połowie to kartka, ale jej nie dostał. Głupi ma zawsze szczęście :wink:

Wynik chyba lepszy od gry póki co. Ładna akcja po której Gudi strzelił gola, ale poza tym było miernie w ofensywie. Tylko strzał głową Motty był jeszcze bardzo groźny. Deco niby też miał okazję po akcje z Dinho, ale źle przyjął piłkę w polu karnym.

Mallorca jest groźna w kontrataku. Obrona musi uważać. Gospodarze mają zaskakująco dużo miejsca na naszej połowie. Dziwnie to wygląda jak dla mnie :roll: Maxi Lopez :shock: Coś mu odwaliło chyba :? Dzisiaj ma narazie żółtko na koncie, ale jak tak dalej będzie atakował naszych zawodników to wyleci z czerwem. Rozumiem, że determinacja i te sprawy, ale bez przesady. Deco też musiał zarobić głupie żółtko :?

Dinho widać, że gra na większej świeżości niż niedawno. Piłka już mu nie przeszkadza w grze. W tym aspekcie jest dobrze i może być tylko lepiej.

I teraz najlepsze :twisted:

Oleguer w pierwszym składzie :!: :mike:

===========================================

Mallorca - Barcelona 1:4 :]

Taki wynik mi się podoba. Druga połowa już lepsza w naszym wykonaniu. Szkoda tylko, że Marquez dał się zrobić jak dziecko przy straconej bramce :? Generalnie Iniesta jest bogiem :P Piękna asysta przy bramce Gudiego i gol na koncie. Gudi dwie bramki. Dinho dwie asysty. Ezquerro gol. Normalnie bardzo fajnie :P

Przez ostatnie 10 minut Mallorca grała w '10' po tym jak Varela dostał drugą zółtą kartkę. W trakcie spotkania boisko opuścił Puyol, ale chyba nic mu nie jest. Raz go niby Maxi brutalnie pojechał gdzieś w okolicach karku, ale to nic. Najsłabszy u nas znowy Giuly :roll: Lepiej niech gra Ezquerro za niego bo widać, że Bask pasuje do kombinacyjnej gry.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 19 lis 2006, 21:20

Mallorca-Barcelona 1:4 :mike:
Nie ma co ukrywać - wynik lepszy od gry, ale to ważne, że wygraliśmy z niewygodnym przeciwnikiem (w dotychczasowych 10 kolejkach Mallorca straciła zaledwie 6 bramek :shock: ) nie przemęczając się zbytnio. Pierwsza połowa była tak cholernie nudna, że byłem bliski uśnięcia, a zdarzyłoby się to pierwszy raz przy oglądaniu Barcelony. Na szczęście bramka Guddy'ego mnie rozbudziła. Druga połowa to już spokojne kontrolowanie meczu i strzelanie kolejnych bramek. Po fatalnym błędzie Marqueza (któryż to raz w tym sezonie :roll: ) zrobiło się trochę nerwowo, ale czerwo dla Vareli uspokoiło trochę piłkarzy z Balearów.
Valdes - kolejny niezły występ, nie miał wielu okazji do zaprezentowania swoich umiejętności,
Ula - poprawnie, w ofensywie nul
Puyol - tradycyjnie dobry mecz kapitana, który w wyniku brutalnej gry Maxiego :? musiał opuścić boisko przedwcześnie
Marquez - znowu moment dekoncentracji, nie wiem co się z nim dzieje, bo poza tym gra dobrze
Gio - kolejny fatalny występ, nie dość, że w ofensywie w ogóle się nie udziela to jeszcze w defensywie pierwszy lepszy skrzydłowy robi z niego wiatrak :roll:
Motta - dobrze wywiązał się ze swoich zadań
Deco - ładna asysta, ale gra dalej poniżej oczekiwań
Iniesta - świetny mecz Drakuli, czasami znikał na długie minuty, ale jego udział w dzisiejszym zwycięstwie i grze drużyny jest nieoceniony
Gaucho - 2 asysty, poza tym sporo strat i nonszalancja w grze, niemniej widać było, że gra na pół gwizdka
Guddy - świetne zachowanie przy obu bramkach, coraz lepiej się rozumie z całą drużyną, po raz pierwszy mogę go z czystym sumieniem pochwalić
Giuly - :roll: nie mam pojęcia co ten koleś robi w pierwszym składzie, absolutne zero, jeżeli facet się nie pozbiera to niedługo czekają go trybuny
Ezquerro - dobre wejście i piękna bramka, myślę, że Ryju powinien mu dać szansę w pierwszym składzie w miejsce beznadziejnego ostatnio Ludo
Zambro - nieźle
Xavi - za krótko by oceniać

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 19 lis 2006, 21:26

Messi E2 Ronaldinho pisze:Szybko sie zmienia zdanie.
wlasnie,ze nie
Messi E2 Ronaldinho pisze:Mecz z Saragossa był w jego wykonaniu najlepszym w tym sezonie
jesli to byl jego najlepszy mecz to ja nie wiem jaki moze byc najgorszy :shock:

Kurcze meczu nie widzialem, ale cholernie mnie ucieszyla bramka Santiago 8)
I Zambrotta na lawie :!: zajebiscie 8) nareszcie Ryj poszedl po rozum do glowy :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lis 2006, 22:41

Berik pisze:Messi E2 Ronaldinho napisał:
Mecz z Saragossa był w jego wykonaniu najlepszym w tym sezonie

jesli to byl jego najlepszy mecz to ja nie wiem jaki moze byc najgorszy

Ten był napewno najlepszy.
Dzisiaj zagrał słabo... znowu, miałem nadzieje, ze bedzie inaczej :roll: Szkoda, ale on nie gra tak tragicznie, słabo, najwidoczniej presja mu nie pomaga i pogodził sie z rola zmiennika Messiego. A tak wogole mysle, ze wielu ocenia go przez pryzmat własnie Argentynczyka, do którego Ludo zawsze brakowało.

Zwyciestwo cieszy, powrót na szczyt tabeli. Cztery bramki, w tym 2 Eidura :arrow: :lol: Ogolnie pierwsza połowa wiała nuda, w drugiej sie troche rozkrecili. Poraz kolejny kapitalną partię rozegrał Iniesta :zgon: :jupi: Lider :twisted: Wreszcie strzelił brameczke. Do tego Ronaldinho dwie asysty i bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, Motta robił swoje, podobnie Deco, Ula takze na prawej sobie radził podobnie Gio i Tarzan, Rafa zawalił bramke znowu dziwnie sie zachował w polu karnym, przed polem czysci wszystko, a tutaj sobie troche nie radzi ostatnio.

Teraz czas na Leviski. Jedna korekta w składzie i powinno byc jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lis 2006, 22:50

Gio akurat nie zagrał za dobrze IMO. Zostawiał za dużo miejsca przeciwnikowi na swojej flance.
Giuly'ego nie oceniam przez pryzmat Messiego. Różnica między Messim a Ludo jest mniej więcej taka jak między Izbą Lordów a Izbą Wytrzeźwień. Faktem jest jednak, że Ludo albo jest kompletnie niewidoczny i bezproduktywny, albo nie robi z piłką niczego dobrego. Tak to niestety wygląda od pewnego czasu. Najlepszym momentem Francuza w dzisiejszym meczu było ... zejście z boiska.

Iniesta :mike:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 19 lis 2006, 23:11

zakochałam się w Andresie ;) no, ale to nie dziś, za to dziś moje uczucie znów się pogłębia... szczerze mówiąc, kiedy mówili o nim ''następca Xaviego'' itp. niedowierzałam, jakoś z początku nie byłam do niego przekonana. ale od początku sezonu już brak mi po prostu słów, żeby opisać co on robi na boisku :oops:
co do reszty-> też mnie cieszy bramka Ezquerro, czy Rijkaard odważy się dać mu trochę więcej pograć? jest w tym sezonie wyjątkowo ostrożny i stawia raczej na nazwiska, nawet jeśli nie ma ku temu podstaw, więc może być różnie... ale liczę, że tak się stanie. z Giulym, przy całej mojej sympatii dla niego, daleko nie zajdziemy. nie w takiej formie.
no i Gudjohnsenx2- oby rozstrzelał się na dobre. w końcu ma szansę żeby się pokazać, jakiej nawet pewnie nie oczekiwał. i mogło go to na początku ''zwalić z nóg'', ale czas się otrząsnąć.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 19 lis 2006, 23:29

A jak dla mnie Ryj spoko to sobie wymyślił - z ogórami gra Ludo, który nawet jak cieniuje nie ma w takich meczach zbyt negatywnego wpływu na wynik bo jak widać nawet grając na stojąco można z taką Mariolką pojechać na wyjeździe 4-1 aplikując jej prawie tyle goli ile dotychczas straciła w sumie od początku ligi... Wilk syty i owca cała... Speedy Gonzalez czuje się częścią drużyny, dostaje minuty na dochodzenie do formy i ma szansę (na razie co prawda niewykorzystaną) przyczyniać się do zwycięstw drużyny. Z drugiej strony po meczach z kelnerami Ludo nie ma powodów burzyć się, że na spotkania z silniejszymi ekipami wystawiany jest kto inny... Szczwany ten nasz Ryj :P

A tak na poważnie to mam nadzieję, że na mecze z lepszymi niż słabe/przeciętne drużynami póki co jednak zabraknie Małego Księcia w wyjściowej jdenastce i szansę dostanie Santi...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 lis 2006, 12:30

no to teraz ja sie wypowiem o meczu z Mallorca.

Pierwsza polowa bardzo slaba w naszym wykonaniu. Bo jak moze byc inaczej gdy w 30 minucie pojawia sie informacja, ze obie druzyny nie oddaly celnego strzalu na bramke.

Druga polowa juz lepsza, aczkolwiek rozgromilismy ich dopiero, gdy grali w 10 osob i ich morale opadly.

Ogolnie jak powiedzieli inni wynik lepszy od gry.

Z zawodnikow ktorzy zasluzyli na pochwale to Guddy, ktory dobrze dzisiaj zagral, a nie zdaza mu sie to ostatnio zbyt czesto. Iniesta po prostu kolejne super zawody. Puyol i to wszystko.

Slabiutko natomiast Giuly, kompletnie bez formy. Santi powinien grac z Levski wedlug mnie. Gio tez cieniutka, cien gracza z zeszlego sezonu.

Z Levski mam nadzieje, ze po bokach zagraja Belletti i Sylwinho, bo nasze obki slabiutko wczoraj wygladaly.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 lis 2006, 17:27

W 1/8 CdR Barca zmierzy się z Alaves 8)

W sobotnim meczu z Villareal zabraknie w ekipie gości Riquelme (z powodów osobistych wyjechał do Argentyny) oraz Nihata (niestety najprawdopodobniej zerwał więzadła w kolanie :()

Liczę dzisiaj na spokojne zwycięstwo, (najlepiej wysokie i do zera :P ), oby obyło się bez żadnych nowych kontuzji.

4-0 Gudi, Giuly, Ronnie, Deco :wink:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 22 lis 2006, 20:51

A jednak lepszego początku wymażyc sobie nie moglismy 4 min ! Ludo Strzela ! i Levski 0 - 1 Barca !!! oby tak dalej :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”