AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 201

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

"Kozly ofiarne" - cz. 8.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 22 lis 2006, 18:47

Peyter piszesz, ze po odejsciu Maldiniego nie nastapi nowa era w dziejach Mialnu... Oczywiscie, iz nastapi, gdyz obecnie mamy niewatpliwie "ere Maldiniego", a po zakonczeniu jednej ery przychodzi nastepna. Ten czlowiek zbyt wiele znaczy dla naszego klubu, aby myslec inaczej. Piszesz rowniez Peyter, aby Ancelotti wreszcie odszedl, bo miarka sie przebrala. Doprawdy twoja frustracja sprowadzila cie na zla droge, zeby nie powiedziec, iz odebrala ci rozum. Jednak rozumiem, ze zalezy ci na osiagnieciu lepszych wynikow przez Milan i zapewne stad ta dosc chaotyczna, a takze slabo przemyslana krytyka z twojej strony. Chlopaczek nie wiem doprawdy co cie smieszy w wypowiedzi pana Ancelottiego ? Wlasciwie to potwierdzil ta wypowiedzia tylko moja teze, ze Milan od stycznia bedzie sie spisywal na miare oczekiwan. To oczywiste, iz po tych przedsezonowych zawirowaniach druzyna musi dojsc do siebie. Dlugie MS i zmiana cyklu przygotowawczego do sezonu to glowne czynniki majace wplyw na obecna forme i wyniki osiagane przez Milan. Po krotkiej przerwie w grudniu zdaje sie, iz wszystko powinno juz wrocic do normy. Mozecie sobie nawet gdzies zapisac moje slowa, bo jesli sie tak nie stanie to przyznam sie do bledu. Jednak to oczywiste, iz przyszlosc ulozy sie tak jak przewidywalem, gdyz to jest wlasnie przyczyna slabszych wynikow Milanu, niz nasze oczekiwania. Troche cierpliwosci w tym przejsciowym pod wieloma wzgledami sezonie na pewno nikomu nie zaszkodzi.

Teraz czas na Martina Pellergino. M. P. napisal: "Wiadomo, że napastnicy mają okresy nieskuteczności, każdy klub ma taki okres, że napastnicy nie strzelają. I wtedy ważne jest by druga linia "pomogła" napastnikom w zdobywaniu bramek. W drugiej linii nie ma armat. Kaka sam nie wygra wszystkiego, Seedorf ostatnio nie gra tak jak jeszcze przed sezonem, Pirlo po Mundialu nie doszedł do 100%, a Gourcuff to jeszcze młodzik i nie ma prawa grać jak mistrz świata. O Ambrosinim już nie wspomnę, a Gattuso zawsze nadrabiał serduchem brak umiejętności technicznych. Ta mieszanka wybuchowa nie zgrała się jeszcze [...]" Chodzi ci o to, ze nasza niezwykle doswiadczona linia pomocy sie jeszcze nie zgrala, czy moze nie stwarza sytuacji dla napastnikow ? Bo nie rozumiem o co ci chodzi. M. P. napisal rowniez: "[...] a każde kolejne niepowodzenie tylko zwiększa presję wyniku, która w ostatnim czasie nie ciążyła tak na Milanie. Bo jak przegrali jakiś mecz to bylo pewne, że w następnym zagrają lepiej. Znam ten ból. Na Interze taka presja ciążyła od dłuższego czasu." Wybacz, ale jeszcze nie jest z nami tak zle, aby porownywac nasze porazki z porazkami Interu. Raptem Inter wygral pare meczy, a juz pouczaja cala Europe, jak sie zachowac w chiwlach kryzysu. Na miejscu Interu martwilbym sie, aby zdobyc w tym dziwnym sezonie scudetto, bo wstyd byloby w takiej sytuacji go nie zdobyc, ale dla Interu jest to mozliwe. Dlatego niech Inter najlepiej pilnuje swoich spraw, a nie wcina sie do spraw Milanu.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 lis 2006, 18:52

Łukasz_ pisze:Maldini juz nawet porównuje ten sezon do ostatniego gdzie zdobywalismy mistrza,
O ile dobrze wiem to mistrzem ostatniego sezonu zostal Inter...
Łukasz_ pisze:Juve pokazało to Bayernowi
Co pokazalo? 1:2 i 2:1?
Łukasz_ pisze:BS jest beznadziejna.
Ale czysta! Moze byc slabsza (bo jest) ale tam nie kreca meczami i kilka druzyn nie ma ujemnych punktow na czele z mistrzem i wicemistrzem ostatniego sezonu, ktorym te tytuly zostaly odebrane

Z mojej strony koniec tego tematu

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 18:54

Nerwowy w słowach Pacynki zabawna jest pewna systematyczność którą czasami zauważam i w Twoim przypadku. Carlo ciągle gada to samo, nie ważne czy wygrywamy czy remisujemy bądź przegrywamy. To nie ma dla niego znaczenia bo ma jedną regułke którą ciągle powtarza. Jest to mniej więcej tak " zespół zrobił ogromny krok do przodu, widać postępy, zagraliśmy dobrze, jest światełko w tunelu, widziałem wole walki piłkarzy " i tak bez końca... Nie ma u niego krytyki oraz wyciągania wniosków po meczu. Możemy przegrac 5:0 i przy tym kompletnie nic nie zagrać ale i tak Carlo wyciągnie pozytywne aspekty. Ostatnio to samo dzieje się z Łysym.
Oczywiście nie mam nic przeciwko Carlo, chce aby dalej prowadził Milan.

EDIT
Martinho pisze:O ile dobrze wiem to mistrzem ostatniego sezonu zostal Inter...
Nawet nie wiesz o czym pisze to prosze nie odzywaj się.
Martinho pisze:Co pokazalo? 1:2 i 2:1?
1 miejsce w grupie, zresztą nie raz. Drugie miejsce Bayernu decydowało potem o ich końcu w LM bo przecież nie tylko Milan ich gromił.
Martinho pisze:Ale czysta! Moze byc slabsza (bo jest) ale tam nie kreca meczami i kilka druzyn nie ma ujemnych punktow na czele z mistrzem i wicemistrzem ostatniego sezonu, ktorym te tytuly zostaly odebrane
Nie wiesz prawie nic o Calciopoli więc też nie zaczynaj tego tematu. Przypomne ci że w BS też jakieś małe zgrzyty były, ktoś coś kiedyś pisał w newsach chyba. Mimo afery wole Calcio. Za 2 lata znów wszystko wróci do normy a taka burze w lidze jest potrzebna czasami.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 lis 2006, 19:06

Martinho pisze:Powiedzial kibic Interu, ktorego Bayern pyknal z palcem w dupie na San Siro.
Pyknął mówisz? Nie wiem czy widzieliśmy ten sam mecz. Inter wtedy był tak skuteczny jak Milan teraz. Nawet w 10. byliśmy lepsi tylko brakowało bramki. Dopiero jak zagraliśmy w 9. to Bayern przejął inicjatywę... czyli na całe 5 minut ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2006, 19:39

Łukasz_ pisze:Kolejny powód że zaś skaczecie to wygrana z Interem, naprawde jest to niesamowite osciągnięcie wygrać z Interem
:P
Łukasz_ pisze:Każdy wie jak jest. Możecie sobie pisać że Milan teraz nic nie gra bo wyniki tak mówią i się z tym zgadzam, jest fatalnie ale Milan nie gra źle a to znaczy dużo, brakuje nam tylko skuteczności która powinna wrócić
Nie wiem po ostatnich meczach ja bym mowił, ze Milanowi brakuje wiecej niz tylko skutecznosci. O braku skutecznosci mozna mwoic w przypadku ostatni Arsenalu, ale Milanu, watpie.

Co do Milanu przypomina mi Żary z NBA. Z Shaqiem byli mocni, gdy tego nie ma dostaja na prawo i lewo od kazdego mimo, ze przeciez jest Wade. Wiele osob mowiło, ze pilkarzem niezastapionym jest ronadlinho i to on ma najwiekszy wpływ na gre druzyny. JA uwazałem, ze takim pilkarzem jest Nedved, a okazało sie, ze pilkarzem niezastapionym jest Sheva dla Mialnu. Bez Ukrainca Milan znaczy sporo mniej. Sam Kaka nie uciagnie całego wozka, teraz doszedł Brocchi :shock: Chłop wyrasta na wazne ogniwo.
Milan mógł miec wielu pilkarzy, wystraczyło sypnąc kasa. Widac kto pomyslał, ze ten skałd bedzie nadal wygrywał. Niestety nie pameitam, zeby taka paka pilkarzy w defensywie w takim wieku cos kiedys osiagneła. Maldini, Costacurta, Cafu sa za starzy i to widac od 2-3 lat. Kilku takze forma nie błyszczy, a napad to juz tragedia.

Kilkakrotnie podkreślałem i sądziłem, ze Milan w zime bedzie obok Interu w tabeli, a nawet przed nim. Jaki byłym głupi. Dwa ostatnie miesiace i jedno zwyciestwo w lidze, to nie przystoi druzynie o światowej klasie. Moze trnsfer Ronaldinho ich uzdrowi :wink: Kiedy sotatni raz Bayern zdobył LM :roll:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 22 lis 2006, 20:16

Nerwowy Nie nie rozumu nie stracilem ( bo nie jestem lewakiem ale to tak na marginesie :D ) . Moge nawet cynicznie zaryzykwoac twiertdzac ze jestesm super przewidujacy bo jak pisalem przed sezoniem, ze g**** ugramy w tym sezonie bo transfery do dup[y itd. to wszystko mi sie sprawdza.

Co do Maldiniego to racja z ta era Madliniego, ale mi chodzilo w aki mniejsze ujecie ery np. era Ancelottiego itd.

Ancelotti to jest juz jego koniec. On przegrał "politycznie". Niezobowiazałsie ze swojej roli . Moj aksjomat brzmi "Wygrywac nie wazne jak, ale wygrywac" potem dopiera moga byc jakies style gry itd. Ancelotti nie wygrywa i nie wygra nic wielkeigo z Milanem, bo brak mu odwagi, zeby powiedziec Berlsucniego chce teego tego itego i amsz mi ich dac. O transferach decyduje Berlusconi z Gallianim a nie Ancelotti jest on za slaby mentalnie i nie umei sie pezynac ze popelnil wielki blad wraz z pozostalymi dwoma panami z triumwiratu.

Galliani gadka, ze przegralsiym ale odnieslismy sukces to by byla do przyjecia gdyby Milan byl 1 w lidzie a nie 16 .....

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 lis 2006, 23:03

kilka niedomowien musze wyjasnic :twisted:
Łukasz_ pisze: [ Milan 5 - 2 Bayern ].
zaznaczmy ze kluczowy moment meczu na AA(karny) nie byl sprawiedliwa decyzja...

Łukasz_ pisze:Niestety ostatnimi czasy jesteście zdecydowanie za nami, nie tylko MS to pokazały, nie tylko Milan czy Juve pokazało to Bayernowi ale również reszta Europy jak np. Arsenal wczoraj. Miejsce " ligi " w Europie
Mistrzostwa swiata pokazaly ze Niemcy sa zdecydowanie za SerieA :shock: ...to powiedz mi prosze gdzie jest PrimieraDivision i Premiership :lol:

dobry jestes :lol:

w pojedynku z Juve wyszlismy na remis wiec nie wiem jak Ty to liczysz :idea:

acha Werder - Chelsea(1:0) Niemcy pokonali mistrza Anglii, HSV uleglo klubowi z piatego miejsca Premiership...idac Twoim sposbem porownywania BL stoi wyzej od Premiership.

sam widzisz, popelniasz jeszcze troche bledow :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 lis 2006, 23:11

Gomez pisze:
Łukasz_ pisze: [ Milan 5 - 2 Bayern ].
zaznaczmy ze kluczowy moment meczu na AA(karny) nie byl sprawiedliwa decyzja...
To tak zwana obiektywna trzezwa ocena ;]

Mozna roznie patrzyc na mistrzostwa ale nalezy zauwazyc ze KAZDY zawodnik z kadry Azzurrich w momencie powolywania go na mistrzostwa przez Lippiego byl zawodnikiem ktorego z klubow Serie A.
Pewne wnioski wiec nasuwaja sie same.

Tylko ze to nie jest temat na dyskusje ktora liga jest lepsza.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 23:15

Gomez pisze:idac Twoim sposbem porownywania BL stoi wyzej od Premiership.
To ty chyba jakiś niemy jesteś. Nie porównuje lig za pomocą pojedyńczych meczy tylko ich ciągu przez ostatnie kilka lat oraz sukcesów pojedyńczych drużyn. W porównaniu do Juve głównie na myśli miałem to że to Włosi awansowali z pierwszego miejsca w grupie więc byli lepsi.
Co do MS poraz kolejny mówie o bezpośrednim starciu i tutaj Azzurri okazali się lepsi od Niemców i to nie przypadkiem.
Gomez pisze:zaznaczmy ze kluczowy moment meczu na AA(karny) nie byl sprawiedliwa decyzja...
:roll: ... A kluczowy moment meczu jak Ballackowi piłka skoczyła na kępce trawy to co :?: Takie rozmowy to wiesz... Powtórze się jeszcze raz: Milan 5:2 Bayern [ solidne lanie ]

Zakończmy ten idiotyczny temat bo dokładnie rok temu po losowaniu par Ligi Mistrzów też robiliście tyle szumu że aż zaczynałem się bać... No niestety realia okazały się dla was brutalne.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 lis 2006, 23:17

Chlopaczek pisze:Mozna roznie patrzyc na mistrzostwa ale nalezy zauwazyc ze KAZDY zawodnik z kadry Azzurrich w momencie powolywania go na mistrzostwa przez Lippiego byl zawodnikiem ktorego z klubow Serie A.
Pewne wnioski wiec nasuwaja sie same.
w kadrze Niemiec tylko dwoch zawodnikow (Lehman i Ballack) gralo z poza BL. Jak sam widzisz prawie jak Wlosi :wink:
Łukasz_ pisze:
Gomez pisze:idac Twoim sposbem porownywania BL stoi wyzej od Premiership.
To ty chyba jakiś niemy jesteś.
:lol: niemy :?: jezeli nawet to jeszcze jestem wstanie cos zobaczyc na monitorze :lol: hehe ladnie sie wyglupiles...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 23:30

Może i widzisz ale coś ci musi nieźle szumieć w głowie i źle sobie przetwarzasz to co widzisz. Koniec rozmowy z tobą. Pogadamy jak Milan zagra z Bayernem.

Dziś już wiemy troche więcej o LM i rywale na których możemy trafić są groźni. Nic się nie zmieniło i w 1/8 nie mogą grać drużyny z tego samego kraju :?: Jeżeli tak to groźniejsi rywale na jakich możemy trafić to Real, Barca bądź Werder oraz Arsenal chociaż oni mogą wygrać w Porto ale będzie ciężko. Osobiście wolałbym trafić na mocnego rywala bo to może być jakiś punkt zwrotny który naprowadzi nas na dobrą droge [ ile ich już było :?: :lol: ]. Ale trzeba wierzyć, liczyłem na to że może zagramy z Liverpoolem :twisted: i będziemy mieli okazje do rewanżu którego pragne od dawna ale zdaje się oni wyjdą z pierwszego miejsca.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 22 lis 2006, 23:31

Peyter alez my jestesmy teraz w okresie przejsciowym. Konczy sie era Maldiniego i innych "dziadkow". Po sezonie nastapi wielka wymiana, a pana Ancelottiego nie mozna winic za to, iz jest trenerem, a nie managerem. To spora roznica. W tym zas fachu w mojej opinii zalicza sie do 5 najlepszych na swiecie, wiec takiego skarbu nie mozna wypuszczac z rak. Jesli ma za niego przyjsc Van Basten to ja dziekuje za takie zmiany. Moim marzeniem jest, aby pan Ancelotti pozostal w klubie i przyuczyl do fachu kogos takiego, jak Baresi, Maldini lub Costacurta, a nastepnie oddal mu paleczke. Tak to powinno wygladac. Co do twojego przewidywania to jestes prawie blisko, ale dobrze wiesz chociazby z reklam, ze prawie robi wielka roznice. Sezon wciaz trwa... Proponuje, abys dal duzo wiekszy kredyt zaufania dla pana Ancelottiego, bo naprawde na to zasluguje. Tak samo, jak pan Galliani. Na wszystko przychodzi pora. Na transfery rowniez, ale po sezonie.

Lukasz wedlug mnie pan Ancelotti wypowiada sie konkretnie, a szczegolnie gdy potrafi sie dobrze interpretowac jego slowa. Niewatpliwie trzeba przyznac, iz zespol robi postepy i brakuje mu jedynie szczescia i skutecznosci, o czym zreszta sam pisales, co byl uprzejmy zacytowac w swoim poscie MessiE2Roanaldinho (bardzo oryginalny nick, chociaz ciut przy dlugi, jak na moje oko). Nie powtarzamy z panem Ancelottim ciagle tego samego. Wystarczy tylko lepiej wczytac sie w to, co mamy do powiedzenia. Poki co nie przegralismy 5-0, wiec trudno wyciagac tak daleko idace wnioski, iz nie byloby zadnej krytyki z jego strony. Zreszta co tu sie bronic po takiej klesce. Wynik przemawialby sam za siebie, wiec pan Ancelotti wtedy nic by nie mial na swoje usprawiedliwienie. W kazdym razie w styczniu Milan wroci do swej formy i sytuacja w klubie powinna sie uspokoic.

M. P. i Martinho to temat o Milanie, a nie o Interze i Bayernie, wiec z laski swojej przestancie pisac glupoty, a tymbardziej nie zwiazane z przewodnia mysla.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lis 2006, 23:36

Nerwowy nie zgadzam się z Tobą bo Carlo ma ciągle tą samą gadke odnośnie naszej gry. Nie ważne jak gramy, przeważnie mówi to samo tylko zmienia słowa. Nie wiem w co tutaj się można wczytać... albo inaczej jak Ty go rozumiesz :?: :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 23:39

Czereśniaki ! Ja rozumiem że nikt nie chce z Wami gadać w tematach bundesligowych ale nie róbcie tu wioski, po co to ? lata nam koło nosa ta liga i tyle :] Tak jak zdanie jakiegoś Internetowego napinacza, na dodatek fana Bayernu :lol: To że tematy Niemieckiej piłki umierają to nie znaczy ze musicie szukać przyjaciół :P Bundesliga to nie liga :P

Messi E2 Ronaldinho to kto jest Fleszem [Wade] w Milanie jak nie ma Shaq'a ? Ale porównanie niczego sobie :P coś w tym jest, niestety. Tylko że Shaq wraca za miesiąc [?]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 lis 2006, 0:52

"Niewatpliwie druzyna robi postepy"
Ludzie przestancie to nie kabaret.Jakie postepy?Widze nerwowy ze chcesz w skali populizmu i rzucania frazesami dogonic Ancelottiego.Moze w tym aspekcie ci sie uda juz calkiem blisko jestes ale naprawde nie masz tutaj do czynienia z 10 latkami zeby im wmawiac takie rzeczy.W ogole za takie teksty o postepach to powinno sie dawac ostrzezenia bo jest to zwykle pieprzenie glupot delikatnie mowiac.Remis z Empoli na wyjezdzie no brawa brawa duzy postep biorac pod uwage 3 ostatnie porazki (w LM dopiero mamy progres formy bo pierwsza porazka ale widac trener wychodzi z zalozenia ze jak sie juz odbijac to od dna :lol:).Maly kroczek nowa jakosc w naszej grze i juz widze oczami wyobrazni jak nawiazujemy do zlotego okresu z poczatku lat 90 poprzedniego wieku.Wszystko zmierza w tym kierunku.Forma rosnie w styczniu bedzie optymalna a jak nie w styczniu to w lutym.W sumie zostaje jeszcze marzec i kwiecien byle zdarzyc przed koncem sezonu.
:roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”