Valencianista pisze:Co do ustawienia to na Mestalla Quique preferuje 4-4-2 [...]
No własnie, to idzie zauważyć że QQ lubi zmieniac system i dostosować go do rywala. Bądz też sytuacji. Dla tego sądze że na Bernabeu będzie to 4-2-3-1 - wykorzystując Joaquin w gazie i Silve, Valencia kocha kontry a w tym meczu może dać wiecej miejsca Realowi ... do 40 metra. Brak Albeldy to może być najwieksze zmartwienie bo wiadomo on kierował grą z pozyzji pivota. Ale nie zdziwie sie jak Valencia da miejsce duetowi Emerson - Diarra na rozgrywanie, nie ma Gutiego czyli atak pozycyjny może być naprawde słaby. Co umożliwia kąsanie flankiami, piłki na wolne pole itd. Pamietamy mecz na Camp Nou, była podobna sytacuja. Co najważniesze trzeba unikać stałych fragmentów gry
Valencianista pisze:Co do Tavano,rozumiem że wypada z orbity zainteresowań Milanu
W sumie to nie tyle chyba Milanu, co Romy. Nawet bardzie był przypisywany z Romą. Wiesz plotki są i bedą ale to już szczegół bo byłem bardzo ciekawy jak sobie poradzi w Hiszpani, zwłaszcza że naprawde miał udany sezon. Sam transfer to jedno, ale nie tylko. To tak jak czekałem na przebudzenia sie znanego z Lecce pod okiem Zdenka Zemana - Javiera Ernesto Chevantona [obecnie Sevilla] wczoraj zatrybił ale nadal nie potwierdza w 100% swoich umiejetności - które ma naprawde nie małe.
Wiesz co Valencianista - mam tylko nadzieje że występ Tavano w meczu LM, to nie był efekt rozmowy QQ - Carboni - Soler, bo wtedy to różnie może być. Pewne jest że Amadeo bedzie bronił swoich racji. Ale oby o grze Włocha zdecydowała forma a nie jakieś "polecenia" bo tego nikt nie wie ...