Pisząc o tym jakim systemem zagra Flores nie wiedziałem jeszcze,że anulowano kartkę Silvie.To daje dodatkowe pole manewru.Quique musiałby się zdecydować na 4-4-2 ze względu na braki kadrowe.Jako że zagra młody kanaryjczyk może rzeczywiście zdecydować się na 4-2-3-1.Na skrzydłach wówczas zobaczylibyśmy Vicente i Joaquina zaś za Morientesem zagrałby Silva.
Jest jeszcze jedna ciekawa (z braku lepszego określenia) wiadomość.Villa powinien pauzować ok.10 dni ale sam David stwierdził,że zrobi wszystko by wystąpić w tym meczu.Pytanie tylko czy to nie jest "straszak" i czy Guaje rzeczywiście ma szansę wystąpić.Wówczas to ustawienie wyglądałoby jeszcze inaczej.
Co do występu Tavano,to myślę Zaza,że raczej jest efektem coraz lepszej aklimatyzacji Ciccio.Czytałem gdzieś wywiad z Morettim w którym Emiliano podkreślał coraz lepszą aklimatyzację rodaka.Także na treningach wypada coraz lepiej.Nie sądzę by dostał szansę od pierwszej minuty nawet gdyby miało zabraknąć Villi.
Co do samego meczu to może być nieciekawym widowiskiem jeśli obaj szkoleniowcy postawią na defensywę.Obym się mylił...