NBA...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 24 lis 2006, 17:00

Kontuzja przerwała znakomitą passę Petersona

Kontuzja lewego stawu łokciowego uniemożliwiała Morrisowi Petersonowi występ w środowym meczu Toronto Raptors przeciw Cleveland Cavaliers w lidze NBA. Tym samym Peterson zakończyła się jego seria 371 meczów z rzędu na parkietach NBA.

Do spotkania z Cleveland 29-letni koszykarz Toronto rozegrał 371 kolejnych spotkań. Peterson nie opuścił spotkania ligowego od 21 lutego 2002 roku.

Bezwzględny rekord nieprzerwanych występów w NBA należy do A. C. Greena, który bez kontuzji rozegrał ... 1192 mecze, co oznacza, że nie opuścił żadnego spotkania w NBA przez ponad 14 sezonów (w latach 1986 - 2001).

Kontuzja łokcia doznana na jednym z treningów zmusi Petersona do zrobienia sobie co najmniej tygodniowej przerwy. W bieżących rozgrywkach Peterson zdobywał do tej pory średnio 12, 3 pkt i miał 3, 6 zbiórek.

- To bardzo dziwne uczucie, gdy ogląda się mecz z ławki rezerwowych. Jestem zmuszony pożyczyć marynarkę od Chrisa Bosha, bo nie mam zbyt wiele odpowiednich rzeczy, w których mógłbym pokazać się w nowej roli (zawodników NBA obowiązują od ubiegłego sezonu specjalne przepisy nakazujące elegancki wygląd - PAP) - powiedział wyraźnie zmartwiony kontuzją

1192 mecze z rzędu :shock: To się nazywa zawodnik :!: Nie to co Bonzi Wells który po poprzednm dobrym sezonie w tym jest kompletnie nieprzygotowany do gry i nie przychodzi na treningi a jego trener Jeff Van Gundy nie wie kiedy ta sytuacja się zmieni - 'Nie mogę jednoznacznie stwierdzić, czy Bonzi nam pomoże w tym sezonie. Mam nadzieję, że tak będzie, ale jest jeszcze zbyt wcześnie, żeby to oceniać.' Zaś sam zawodnik mówi że nie po to przeszedł do Rockets, żeby 'biegać tu maratony' :rozga:

A dzis po wczorajszym Święcie Dziękczynienia :angry2: w USA kolejne mecze NBA:

Boston Celtics - New York Knicks
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls
Atlanta Hawks - Toronto Raptors
Miami Heat - Orlando Magic
Detroit Pistons - Charlotte Bobcats
Indiana Pacers - Cleveland Cavs
Memphis Grizzlies - Washington Wizards
NO/Okla Hornets - Minnesota Wolves
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
Denver Nuggets - GS Warriors
Utah Jazz - LA Lakers
Phoenix Suns - New Jersey Nets
Seattle Sonics - Sacramento Kings

O 1:30 w Canal+ Sport :arrow: 76ers - Chicago Bulls ale ja mam nadzieję że uda mi się obejrzeć o 2:00 najlepiej zapowiadający się tej nocy pojedynek San Antonio - Dallas :P A później krótka drzemka i Polska - Tunezja :P :wink:

Wróć do „Inne sporty”