Która liga świata jest najsilniejsza??

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 24 lis 2006, 19:57

Martin Pellegrino pisze:To jak nazywa się ten klub... trzecia siła ligi rumuńskiej?
Steaua Bukareszt :twisted: teraz na trzecim bądź drugim miejscu ale w poprzednim sezonie byli najlepsi, szczególnie w PUEFA bo nie wiem kto wygrał samą ligę. A prowadzi chyba Rapid.

Oczywistym jest że liga rumuńska nie będzie najsilniejsza bo nie ma tam największych pieniędzy i po dobrych występach czołowej trójki najlepsi piłkarze odejda na zachód, a ich miejsce zajmą wychowankowie bądź też mniejsze gwiazdy i tak po kolejnych dobrych występach w pucharach w koło Martinie... :roll: Jednak trochę kibicuję klubom wschodnim, czy to rumuńskiemu Litexowi :roll: czy ukraińskim, rumuńskim lub rosyjskim teamom i innym bałkańskim ekipom.

Wg mnie najsilniejsza jest liga hiszpańska :P - gdyby jeszcze nie kontuzje u czołowych drużyn to patrząc na same składy takiej Valencii czy Atletico grałyby one jak z nut a jednak nie grają, inni tez trochę zawodzą ale i tak są najlepsiejsi, a może mają ku temu duże możliwości. Do tego jeszcze Barca i ktoś tam jeszcze :twisted: Włoska to jak na razie wypchany gwiazdami Inter, dzielna Romka, niezłe Violka, Palermo ale co najwżniejsze staczający się Milan który nie ma bata będzie musiał się ogarnąć i odrabiac straty oraz brak wśród liderów Juve. Czasem jak ogląda się mecze w Premiership to można zasnąć z nudy, sama kopanina w środku pola i od czasu do czasu jakis daleki strzał na bramkę i dlatego ta liga zajmuje drugie miejsce w mojej małej tabeli. Jednak to ta liga jest prawie na równi z hiszpańską. Bundesliga i to dla jej korzyści dzięki słabszej postawie Bayernu wyrównała się i o mistrzostwo walczy więcej drużyn, francuska to Lyon i dziura w której nie widać dna a na którym jest reszta zespołów. PSG['] :zgon: A liga polska jak powiedział Leo podobno nie jest taka słaba jak nam się wydaje więc może jesteśmy za tymi czołowymi tylko nie chce na się pokazać w Europie :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”