Która liga świata jest najsilniejsza??

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 25 lis 2006, 21:25

Meczetinho wnioskuje po własnym doświadczeniu, czyli grze w tych ligach. Co do tematu, aby nie miał się do czego przyczepić Niggaz i ekipa z Zielonego Dżipa, to najsilniejsza obecnie liga to... Hiszpańska. Premirship, jest za twarda, sędziowie zdecydowanie za wiele pozwalają. Przykładem m.in może być to, że Doyl za kopnięcie Cecha w twarz otrzymał jedynie żółtko. Liga Włoska nie wiele ustępuje Hiszpańskiej, ale brak mi tam tej walki, nie pewnych wyników, które towarzyszą Primiera Division. Rzeczywiście po degradacji Juventusu i sankcjach dla Lazio i Milanu, poziom jak dla mnie nieco spadł. jednak Lazio się odradza, Milan na odwrót, nową siłę tworzy Palermo, więc możliwe, że za sezon zmienie zdanie. O francuskiej nie wspomne, bo jest nudna jak flaki z olejem. Dominuje jeden zespół, reszta ciągle remisuje, brak gwiazd światowego formatu (oprócz Lyonu). Przejdę może do Hiszpańskiej. Niestety nie mam Canal +, ale na bieżąco śledzę wyniki, a gole oglądam w magazynie o zaskakującej nazwie 'Gool'. Podoba mi się, że w tej lidze jest tylu młodych graczy, być może przyszłych gwiazd. Na przykład Aguero, który już teraz pomimo młodego wieku wyrasta na jednego z lepszych piłkarzy na swojej pozycji. Na początku hattrickiem popisał się Kepa, ale teraz niestety trener Sevilli nie daje mu już tyle szans. Rok temu w tejże lidze wykreowali się przecież Robinho i Messi. Kto teraz wyobraża sobie piłkarski świat, bez tych dwóch zawodników? To tyle narazie.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”